İlyas Baykal 27 Ekim 2016 Paylaş 27 Ekim 2016 Skoda Ocatvia 1.0 Tsi Alıp almam konusunda kararsızım 0 km fiyatı 61.000 TL Aklımdakı soru işaretleri aracın yuksek hızlarda ve fazla yüklerde yakıt artışı ve çekış sorunu yaşarmıyım Yeni Skoda Octavia 1.0 TSi Teknik ÖzellikleriMotor: 1.0 lt 3 silindirli 115 ps 200 nm tork (turbo benzinli)Şanzıman: 6 ileri manuel – 7 ileri DSGPerformans: 0-100 km/s: 9.9-10.0 saniye – Maksimum hız: 202 km/sYakıt Tüketimi: Şehir içi / Şehir Dışı / Ortalama / Co2: 5.4 / 3.9-4.1 / 4.5 / 104-106 g/kmBoyut: Uzunluk / Yükseklik / Genişlik: 4659 mm / 1461 mm / 1814 mmYakıt Deposu: 50 litreBagaj Hacmi: 590 litreBoş Ağırlık: 1225-1250 kg Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 27 Ekim 2016 Paylaş 27 Ekim 2016 Aşağıdaki konuda birçok fikir dile getirilmiş. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/286077-10-tsi-octavia-gelmi%C5%9F/ Yorum bağlantısı
Ali Gök 27 Ekim 2016 Paylaş 27 Ekim 2016 ben 1.6 tdi dsg sini kullandım yaklaşık 500 km aracın yol hakimiyeti mükemmeldi. viraja giriş fren mesafesi yüksek hızla yol tutuş vs hızlanma vs bilgi veremiycem nasıldır Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan 27 Ekim 2016 Paylaş 27 Ekim 2016 (düzenlendi) 1.6 tdi dsg ara hızlanmaları çok güzel araçtır.160 km hızlarda biraz sesli çalışan bir motor 80-90 km civarında 7 vitese geliyor araç. s modunda vites geçişleri motor sesi çok güzel oluyor. normal hızlarda vites geçişleri hiç hissedilmiyor. 27 Ekim 2016 tarihinde Serkan Ünsalan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 27 Ekim 2016 Paylaş 27 Ekim 2016 O paralara daha güzel araba yok bence. Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar 27 Ekim 2016 Paylaş 27 Ekim 2016 Focus 1.0 ecoboost gayet başarılı idi. Bu da aşağı da kalmaz. Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar 27 Ekim 2016 Paylaş 27 Ekim 2016 Motor hacmine çok takılmayın. Nihayetinde 115 ps güç üretiyor. Teknoloji ile ilgili. 1,6 litre hacim ile alınan gücü , turbo desteği ve daha yeni bir teknoloji ile sunuyor 1.0 TSİ. Benzinli motor , tork eğrisi yüksek devirlere kadar düşmez. Çekiş sıkıntısı yaşamazsınız. Tabiki yüksek devirde yakıt artışınız olacak , bu her motor seçeneği için değişmez bir durum. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 27 Ekim 2016 Paylaş 27 Ekim 2016 61 lira nerden aldınız fiyatı bana 63 dediler aralığa kadarda araba yokmuş Yorum bağlantısı
Baha Kanberoğlu 27 Ekim 2016 Paylaş 27 Ekim 2016 61 lira nerden aldınız fiyatı bana 63 dediler aralığa kadarda araba yokmuş 63.5 katalog fiyatı. 2 bin lira indirim kampanyası var. Yorum bağlantısı
Emre Öğüt 27 Ekim 2016 Paylaş 27 Ekim 2016 bu paraya alınabilecek en iyi arabadır bence şuan için 1.0TSİ için yorumlar süper olduğu yönünde 1 Yorum bağlantısı
Ozlem Kaya 27 Ekim 2016 Paylaş 27 Ekim 2016 İlyas Bey bildiğiniz gibi VAG GmBh TSI motorlarda ciddi çığır açtı, şu an verilere baktığınızda alınan tork dizelle aynı ve daha yüksek beygirlerde daha fazla. 1.0 Octavia için farklı bir başlık açılmıştı daha önce, hatta ben de gidip test edeceğimi belirtmiştim, fırsatım olmadı henüz ama bence bir test edin, zorlayın, klima açın, hatta teste 3-4 kişi gidip klima açıp deneyin:) Şaka bir yana ben olsam çekişi görmek adına denerdim. Diğer tarafta da belirttim, yazın 3-4 kişi ile klima açık yokuşlarda ne yapar merak ediyorum. Performans düşkünü müsünüz, arabayı zorlar mısınız? Bu sorulara da cevap vermelisiniz kendi içinizde bence, çünkü daha yüksek devirlerde yakıt tüketimi artacaktır. Ve ben olsam küçük motor açığını kapatmak için DSG tercih ederdim çok daha seri. 1 Yorum bağlantısı
Burak Koca 27 Ekim 2016 Paylaş 27 Ekim 2016 İlyas Bey bildiğiniz gibi VAG GmBh TSI motorlarda ciddi çığır açtı, şu an verilere baktığınızda alınan tork dizelle aynı ve daha yüksek beygirlerde daha fazla. 1.0 Octavia için farklı bir başlık açılmıştı daha önce, hatta ben de gidip test edeceğimi belirtmiştim, fırsatım olmadı henüz ama bence bir test edin, zorlayın, klima açın, hatta teste 3-4 kişi gidip klima açıp deneyin:) Şaka bir yana ben olsam çekişi görmek adına denerdim. Diğer tarafta da belirttim, yazın 3-4 kişi ile klima açık yokuşlarda ne yapar merak ediyorum. Performans düşkünü müsünüz, arabayı zorlar mısınız? Bu sorulara da cevap vermelisiniz kendi içinizde bence, çünkü daha yüksek devirlerde yakıt tüketimi artacaktır. Ve ben olsam küçük motor açığını kapatmak için DSG tercih ederdim çok daha seri. Özlem hanım, Vag TSI motorlarda çığır açtı diyorsunuz, fakat bu çığır açma olayı 1.0 Tsi için geçerli değil. Aracın Teknik verilerini incelediğimizde halen bir dizel kadar alt devirde tork üretmiyor; Ford 1.0 Ecoboost; 1.0 turbo motor için çığır açtı desek daha doğru; Octavia'daki şuanki kullanılan 1.0 Tsi ünite 2000 Devirde 200 Nm Tork vermeye başlarken; Ford 1.0 Ecoboost 125 Hp'lik ünite 1400 Devirde 170 Nm tork üretmeye başlıyor; Fiesta Red'deki 1.0 Ecoboost 140 Hp'lik ünite ise yine aynı devirde; 180 Nm Tork üretmeye başlıyor. Ayrıca bu Motorlar 1.6 Atmosferik benzinlilerin yerine geldiği düşünülünce, Dizel olarak kıyaslamasıda 1.6 Dizellerle yapılmalı bana göre; 1.5-1.6 Dizeller ise güncel olarak Ford'da örneğin 1750 Devirde 300 Nm tork üretiyor. Eski nesil 1.6 Dizel 109 Hp'lik versiyonları bile 1750 Devirde 240 Nm Tork üretiyordu. Yani halen Dizel araçların Torklarına yetişemediler, bırakın daha yüksek Tork üretmelerini. Skoda Ocatvia 1.0 Tsi Alıp almam konusunda kararsızım 0 km fiyatı 61.000 TL Aklımdakı soru işaretleri aracın yuksek hızlarda ve fazla yüklerde yakıt artışı ve çekış sorunu yaşarmıyım Yeni Skoda Octavia 1.0 TSi Teknik Özellikleri Motor: 1.0 lt 3 silindirli 115 ps 200 nm tork (turbo benzinli) Şanzıman: 6 ileri manuel – 7 ileri DSG Performans: 0-100 km/s: 9.9-10.0 saniye – Maksimum hız: 202 km/s Yakıt Tüketimi: Şehir içi / Şehir Dışı / Ortalama / Co2: 5.4 / 3.9-4.1 / 4.5 / 104-106 g/km Boyut: Uzunluk / Yükseklik / Genişlik: 4659 mm / 1461 mm / 1814 mm Yakıt Deposu: 50 litre Bagaj Hacmi: 590 litre Boş Ağırlık: 1225-1250 kg İlyas hocam, öncelikle kullanımı her açıdan 1.6 Atmosferik araçlardan daha rahat olacaktır. O konuda içiniz rahat olsun, sakin kullanımda da daha az yakacaktır. Şuanki Kullandığım Focus 1.6 Tdci'da DPF iptali + Yazılım mevcut; şuan yaklaşık olarak 150 Hp güç, 360 Nm Tork'a sahip. Fakat araç şu haldeyken bile yokuşta çekiş sorunu yaşıyorum ben, araç full dolu ve klima açıksa oldukça fazla performans farkı oluşuyor. Bu yüzden çekiş sorunu dediğiniz hadise kişinin beklentisiyle alakalı bir durum. Kısaca bu değerler bile yokuşta bana yetmiyor; sanırım memnun kalmam için 2.0 Turbo 200 Hp'lik araca binmem lazım en azından Fakat muhtemel olarak bu ünitede gazladığınızda atmosferik 1.6 Benzinlilerden fazla yakar; sadece dikkat etmeniz gereken nokta bu. Bunun harici durumlarda her türlü 1.6 Atmosferik benzinliden az yakacaktır. 1 Yorum bağlantısı
Ozlem Kaya 27 Ekim 2016 Paylaş 27 Ekim 2016 (düzenlendi) Özlem hanım, Vag TSI motorlarda çığır açtı diyorsunuz, fakat bu çığır açma olayı 1.0 Tsi için geçerli değil. Aracın Teknik verilerini incelediğimizde halen bir dizel kadar alt devirde tork üretmiyor; Ford 1.0 Ecoboost; 1.0 turbo motor için çığır açtı desek daha doğru; Octavia'daki şuanki kullanılan 1.0 Tsi ünite 2000 Devirde 200 Nm Tork vermeye başlarken; Ford 1.0 Ecoboost 125 Hp'lik ünite 1400 Devirde 170 Nm tork üretmeye başlıyor; Fiesta Red'deki 1.0 Ecoboost 140 Hp'lik ünite ise yine aynı devirde; 180 Nm Tork üretmeye başlıyor. Ayrıca bu Motorlar 1.6 Atmosferik benzinlilerin yerine geldiği düşünülünce, Dizel olarak kıyaslamasıda 1.6 Dizellerle yapılmalı bana göre; 1.5-1.6 Dizeller ise güncel olarak Ford'da örneğin 1750 Devirde 300 Nm tork üretiyor. Eski nesil 1.6 Dizel 109 Hp'lik versiyonları bile 1750 Devirde 240 Nm Tork üretiyordu. Yani halen Dizel araçların Torklarına yetişemediler, bırakın daha yüksek Tork üretmelerini. İlyas hocam, öncelikle kullanımı her açıdan 1.6 Atmosferik araçlardan daha rahat olacaktır. O konuda içiniz rahat olsun, sakin kullanımda da daha az yakacaktır. Şuanki Kullandığım Focus 1.6 Tdci'da DPF iptali + Yazılım mevcut; şuan yaklaşık olarak 150 Hp güç, 360 Nm Tork'a sahip. Fakat araç şu haldeyken bile yokuşta çekiş sorunu yaşıyorum ben, araç full dolu ve klima açıksa oldukça fazla performans farkı oluşuyor. Bu yüzden çekiş sorunu dediğiniz hadise kişinin beklentisiyle alakalı bir durum. Kısaca bu değerler bile yokuşta bana yetmiyor; sanırım memnun kalmam için 2.0 Turbo 200 Hp'lik araca binmem lazım en azından Fakat muhtemel olarak bu ünitede gazladığınızda atmosferik 1.6 Benzinlilerden fazla yakar; sadece dikkat etmeniz gereken nokta bu. Bunun harici durumlarda her türlü 1.6 Atmosferik benzinliden az yakacaktır. Burak Bey, TSI motorlarda çığır açtı kelimesini sadece 1.0 TSI için ele alıp değerlendirmeniz, değerlendirmenin objektifliğini bozmaktadır. 1.0 TSI motoru neyle mukayese ettiniz? (VAG) Aşağıdaki verileri ve linki incelemenizi rica ederim. http://www.audi.com.tr/tr/brand/tr/models/a3/a3-saloon/new/a1.html 27 Ekim 2016 tarihinde Ozlem Kaya tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ali Gök 27 Ekim 2016 Paylaş 27 Ekim 2016 (düzenlendi) Özlem hanım, Vag TSI motorlarda çığır açtı diyorsunuz, fakat bu çığır açma olayı 1.0 Tsi için geçerli değil. Aracın Teknik verilerini incelediğimizde halen bir dizel kadar alt devirde tork üretmiyor; Ford 1.0 Ecoboost; 1.0 turbo motor için çığır açtı desek daha doğru; Octavia'daki şuanki kullanılan 1.0 Tsi ünite 2000 Devirde 200 Nm Tork vermeye başlarken; Ford 1.0 Ecoboost 125 Hp'lik ünite 1400 Devirde 170 Nm tork üretmeye başlıyor; Fiesta Red'deki 1.0 Ecoboost 140 Hp'lik ünite ise yine aynı devirde; 180 Nm Tork üretmeye başlıyor. Ayrıca bu Motorlar 1.6 Atmosferik benzinlilerin yerine geldiği düşünülünce, Dizel olarak kıyaslamasıda 1.6 Dizellerle yapılmalı bana göre; 1.5-1.6 Dizeller ise güncel olarak Ford'da örneğin 1750 Devirde 300 Nm tork üretiyor. Eski nesil 1.6 Dizel 109 Hp'lik versiyonları bile 1750 Devirde 240 Nm Tork üretiyordu. Yani halen Dizel araçların Torklarına yetişemediler, bırakın daha yüksek Tork üretmelerini. İlyas hocam, öncelikle kullanımı her açıdan 1.6 Atmosferik araçlardan daha rahat olacaktır. O konuda içiniz rahat olsun, sakin kullanımda da daha az yakacaktır. Şuanki Kullandığım Focus 1.6 Tdci'da DPF iptali + Yazılım mevcut; şuan yaklaşık olarak 150 Hp güç, 360 Nm Tork'a sahip. Fakat araç şu haldeyken bile yokuşta çekiş sorunu yaşıyorum ben, araç full dolu ve klima açıksa oldukça fazla performans farkı oluşuyor. Bu yüzden çekiş sorunu dediğiniz hadise kişinin beklentisiyle alakalı bir durum. Kısaca bu değerler bile yokuşta bana yetmiyor; sanırım memnun kalmam için 2.0 Turbo 200 Hp'lik araca binmem lazım en azından Fakat muhtemel olarak bu ünitede gazladığınızda atmosferik 1.6 Benzinlilerden fazla yakar; sadece dikkat etmeniz gereken nokta bu. Bunun harici durumlarda her türlü 1.6 Atmosferik benzinliden az yakacaktır. 1.0 tsi mesela 150 sabit giderken 1.6 atmosferikten çokmu yakar ? 27 Ekim 2016 tarihinde Ali Gök tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Burak Koca 27 Ekim 2016 Paylaş 27 Ekim 2016 Burak Bey, TSI motorlarda çığır açtı kelimesini sadece 1.0 TSI için ele alıp değerlendirmeniz, değerlendirmenin objektifliğini bozmaktadır. 1.0 TSI motoru neyle mukayese ettiniz? (VAG) Aşağıdaki verileri ve linki incelemenizi rica ederim. http://www.audi.com.tr/tr/brand/tr/models/a3/a3-saloon/new/a1.html Özlem Hanım; Şuanki mevcut konudaki araç 1.0 Tsi ünite. Ben gidip Golf R'daki 2.0 Tsi 300 Hp'lik üniteyimi baz alayım? Sizin karşılaştırmasını koyduğunuz Fotoğraftaki ünite ise 1.4 Litre. Eğer konuşulacak Ünite konudakinden farklı olacak ise; 1.4 Tsi ile 2.0 Tsi'ı konuşmanın benim için hiçbir farkı olmayacak. Neden derseniz, ikiside şuanki mevcut konudaki ünite değil. Ayrıca karşılaştırmasını koydğunuz Fotoğraftaki 2.0 Litre 150 Hp'lik dizel üniteyide güncel bir dizel ünite olarak göremiyorum ne yazıkki. Neden derseniz bu ünitenin güncel hali Vag grubundaki 190 Hp'lik halidir. Derseniz ki ilk çıktığında 1.4 Tsi üniteler 140 hp ve 170 hp olarak çığır açtılar; evet o konuda çok haklısınız, bende bu şekilde düşünüyorum ve literatürde bu şekilde kabul görüyor. Ayrıca mukayeseyi neden Vag grubunda yapmak zorundayım? İki farklı üreticinin ünitelerini gayet de karşılaştırabiliriz, sonucunda üniteler bir Boxer, bir Wankel ünite değil neticede. Sizin koyduğunuz Teknik veri linki ise 1.2 Tsi Üniteye ait. Benim yukarıda bahsettiğim konuya tekrar bakacak olursanız; 1.0 Ünite diye bahsettim. Lütfen o kısma da dikkat ediniz. 1.0 tsi mesela 150 sabit giderken 1.6 atmosferikten çokmu yakar ? Ali Hocam o konu için tecrübem yok ne yazıkki. Sadece gözlemlediğim durum, Performanslı kullanımda 1.0-1.2 turbo benzinli üniteler 1.6 Atmosferiklerden daha fazla yakıyor. 1 Yorum bağlantısı
Ozlem Kaya 27 Ekim 2016 Paylaş 27 Ekim 2016 (düzenlendi) Özlem Hanım; Şuanki mevcut konudaki araç 1.0 Tsi ünite. Ben gidip Golf R'daki 2.0 Tsi 300 Hp'lik üniteyimi baz alayım? Sizin karşılaştırmasını koyduğunuz Fotoğraftaki ünite ise 1.4 Litre. Eğer konuşulacak Ünite konudakinden farklı olacak ise; 1.4 Tsi ile 2.0 Tsi'ı konuşmanın benim için hiçbir farkı olmayacak. Neden derseniz, ikiside şuanki mevcut konudaki ünite değil. Ayrıca karşılaştırmasını koydğunuz Fotoğraftaki 2.0 Litre 150 Hp'lik dizel üniteyide güncel bir dizel ünite olarak göremiyorum ne yazıkki. Neden derseniz bu ünitenin güncel hali Vag grubundaki 190 Hp'lik halidir. Derseniz ki ilk çıktığında 1.4 Tsi üniteler 140 hp ve 170 hp olarak çığır açtılar; evet o konuda çok haklısınız, bende bu şekilde düşünüyorum ve literatürde bu şekilde kabul görüyor. Ayrıca mukayeseyi neden Vag grubunda yapmak zorundayım? İki farklı üreticinin ünitelerini gayet de karşılaştırabiliriz, sonucunda üniteler bir Boxer, bir Wankel ünite değil neticede. Sizin koyduğunuz Teknik veri linki ise 1.2 Tsi Üniteye ait. Benim yukarıda bahsettiğim konuya tekrar bakacak olursanız; 1.0 Ünite diye bahsettim. Lütfen o kısma da dikkat ediniz. Ali Hocam o konu için tecrübem yok ne yazıkki. Sadece gözlemlediğim durum, Performanslı kullanımda 1.0-1.2 turbo benzinli üniteler 1.6 Atmosferiklerden daha fazla yakıyor. Burak Bey Golf R, GTI, GTD, BlueGT, standart dışı araçlardır, lütfen onları hiç karıştırmayalım:) Ben TSI motorların genel başarısından bahsettim, o yüzden link ve fotoğrafı paylaştım, siz sadece 1.0 olarak ele aldınız, konumuzun o olduğunun gayet farkındayım ama ben genele de değindim. VAG mukayese etmek zorunda değilsiniz, öyle bir hissiyat mı geldi size? Sadece ben öyle istedim. Siz neyle isterseniz onla mukayese edebilirsiniz tabiki, ben etmem. 27 Ekim 2016 tarihinde Ozlem Kaya tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Misafir 27 Ekim 2016 Paylaş 27 Ekim 2016 Benim de aklımı çelen bir araç bu aralar... Yorum bağlantısı
Ali Gök 27 Ekim 2016 Paylaş 27 Ekim 2016 Özlem Hanım; Şuanki mevcut konudaki araç 1.0 Tsi ünite. Ben gidip Golf R'daki 2.0 Tsi 300 Hp'lik üniteyimi baz alayım? Sizin karşılaştırmasını koyduğunuz Fotoğraftaki ünite ise 1.4 Litre. Eğer konuşulacak Ünite konudakinden farklı olacak ise; 1.4 Tsi ile 2.0 Tsi'ı konuşmanın benim için hiçbir farkı olmayacak. Neden derseniz, ikiside şuanki mevcut konudaki ünite değil. Ayrıca karşılaştırmasını koydğunuz Fotoğraftaki 2.0 Litre 150 Hp'lik dizel üniteyide güncel bir dizel ünite olarak göremiyorum ne yazıkki. Neden derseniz bu ünitenin güncel hali Vag grubundaki 190 Hp'lik halidir. Derseniz ki ilk çıktığında 1.4 Tsi üniteler 140 hp ve 170 hp olarak çığır açtılar; evet o konuda çok haklısınız, bende bu şekilde düşünüyorum ve literatürde bu şekilde kabul görüyor. Ayrıca mukayeseyi neden Vag grubunda yapmak zorundayım? İki farklı üreticinin ünitelerini gayet de karşılaştırabiliriz, sonucunda üniteler bir Boxer, bir Wankel ünite değil neticede. Sizin koyduğunuz Teknik veri linki ise 1.2 Tsi Üniteye ait. Benim yukarıda bahsettiğim konuya tekrar bakacak olursanız; 1.0 Ünite diye bahsettim. Lütfen o kısma da dikkat ediniz. Ali Hocam o konu için tecrübem yok ne yazıkki. Sadece gözlemlediğim durum, Performanslı kullanımda 1.0-1.2 turbo benzinli üniteler 1.6 Atmosferiklerden daha fazla yakıyor. mesela boranın 1.6 hitlerinin teknik verisinde ortalama 6.9 octavianın 1.0 tsi sinde teknik veri 4,5 normal şartlarda teknik verisi % 35 daha düşük . pratikte nasıl olur çok bilemem lakin 1.0 tsi hiçbir şartta bana atmosferik arabadan fazla yakmaz gibi geliyor yalnız sizin araç yazılımlı vss vs sizin kullanım tarzınız emsal teşkil etmez bence normal benim tarz emekli memur tipi sürücüler için genel kanı az yakacağı şeklinde olur Yorum bağlantısı
Ozlem Kaya 27 Ekim 2016 Paylaş 27 Ekim 2016 mesela boranın 1.6 hitlerinin teknik verisinde ortalama 6.9 octavianın 1.0 tsi sinde teknik veri 4,5 normal şartlarda teknik verisi % 35 daha düşük . pratikte nasıl olur çok bilemem lakin 1.0 tsi hiçbir şartta bana atmosferik arabadan fazla yakmaz gibi geliyor yalnız sizin araç yazılımlı vss vs sizin kullanım tarzınız emsal teşkil etmez bence normal benim tarz emekli memur tipi sürücüler için genel kanı az yakacağı şeklinde olur Aynen Ali Bey, atmosferikten fazla yakmaz. Yorum bağlantısı
Burak Koca 27 Ekim 2016 Paylaş 27 Ekim 2016 Burak Bey Golf R, GTI, GTD, BlueGT, standart dışı araçlardır, lütfen onları hiç karıştırmayalım:) Ben TSI motorların genel başarısından bahsettim, o yüzden link ve fotoğrafı paylaştım, siz sadece 1.0 olarak ele aldınız, konumuzun o olduğunun gayet farkındayım ama ben genele de değindim. VAG mukayese etmek zorunda değilsiniz, öyle bir hissiyat mı geldi size? Sadece ben öyle istedim. Siz neyle isterseniz onla mukayese edebilirsiniz tabiki, ben etmem. Özlem hanım sonunda aynı kanıya varabilmemize sevindim. Evet genel olarak Tsi üniteler, başarılı üniteler. Fakat 1.4 Tsi üniteler 140hp ve 170 hp'lik versiyonlarıyla çıktıklarında çığır açtılar, fakat günümüzdeki (farklı hacimlerde dahil) Tsi versiyonları çığır açmaktan çok uzak. Başarılı mı derseniz, evet başarılı. Fakat çığır açacak nitelikte olmadılar. Evet parantez içinde Vag diye belirtmenizden ötürü böyle bir hissiyatım oldu. Fakat bence sizde edebilmelisiniz, sonuçta hepsi benzer üniteler, benzer araçlar. Örneğin; Ford Servis müdürüyle olan konuşmamızda, aynı fiyata olduktan sonra; Golf 1.6 Tdi'yimi yoksa Focus 1.6 Tdci'yımı tercih ederdiniz diye sorduğumda, kendisi de Golf 1.6 Tdi'yi tercih edeceğini söyledi Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 27 Ekim 2016 Paylaş 27 Ekim 2016 Atmosferik daha yüksek devir çevireceği için 150 ile giderken tsi daha az yakar 1 Yorum bağlantısı
Ozlem Kaya 27 Ekim 2016 Paylaş 27 Ekim 2016 Özlem hanım sonunda aynı kanıya varabilmemize sevindim. Evet genel olarak Tsi üniteler, başarılı üniteler. Fakat 1.4 Tsi üniteler 140hp ve 170 hp'lik versiyonlarıyla çıktıklarında çığır açtılar, fakat günümüzdeki (farklı hacimlerde dahil) Tsi versiyonları çığır açmaktan çok uzak. Başarılı mı derseniz, evet başarılı. Fakat çığır açacak nitelikte olmadılar. Evet parantez içinde Vag diye belirtmenizden ötürü böyle bir hissiyatım oldu. Fakat bence sizde edebilmelisiniz, sonuçta hepsi benzer üniteler, benzer araçlar. Örneğin; Ford Servis müdürüyle olan konuşmamızda, aynı fiyata olduktan sonra; Golf 1.6 Tdi'yimi yoksa Focus 1.6 Tdci'yımı tercih ederdiniz diye sorduğumda, kendisi de Golf 1.6 Tdi'yi tercih edeceğini söyledi En basta yazdiklarimla su an ki yazdiklarim ve goruslerim tamamen aynidir, ama olsun bazen farkli cumlelerle ifade edince karsi tarafin daha iyi anlamasini saglayabiliyoruz, anlasabilmemize sevindim ben de Burak Bey [emoji56] Haklisiniz, ama ben farkli grup araclarla ilgilenmedigim icin mukayese etme yonunde girisimim olmadi hic Burak Bey o servis muduru kim, selamlarimi iletiyorum ozellikle Yorum bağlantısı
Burak Koca 27 Ekim 2016 Paylaş 27 Ekim 2016 (düzenlendi) mesela boranın 1.6 hitlerinin teknik verisinde ortalama 6.9 octavianın 1.0 tsi sinde teknik veri 4,5 normal şartlarda teknik verisi % 35 daha düşük . pratikte nasıl olur çok bilemem lakin 1.0 tsi hiçbir şartta bana atmosferik arabadan fazla yakmaz gibi geliyor yalnız sizin araç yazılımlı vss vs sizin kullanım tarzınız emsal teşkil etmez bence normal benim tarz emekli memur tipi sürücüler için genel kanı az yakacağı şeklinde olur Pratiktede 1.0 Tsi daha az yakıyor Ali hocam, dediğim gibi performanslı kullanım işin içine girmediği zaman sorun yok Bu arada performanslı kullanım derken, tapagaz kullanımdan bahsediyorum, yanlış anlaşılmasın Fakat yinede Dizel araçlar performanslı kullanımda daha az yakıyorlar Benzinli araçlara göre Aynen Ali Bey, atmosferikten fazla yakmaz. Özlem hanım, kullanım tarzı olarak Sakin kullanım için söylemiştiniz değil mi. Çünkü Ali hocam yukarıda hiçbir şartta diye belirtmiş. Şimdi ismini söylemem uygun olmaz Özlem hanım 27 Ekim 2016 tarihinde Burak Koca tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ozlem Kaya 27 Ekim 2016 Paylaş 27 Ekim 2016 Pratiktede 1.0 Tsi daha az yakıyor Ali hocam, dediğim gibi performanslı kullanım işin içine girmediği zaman sorun yok Bu arada performanslı kullanım derken, tapagaz kullanımdan bahsediyorum, yanlış anlaşılmasın Fakat yinede Dizel araçlar performanslı kullanımda daha az yakıyorlar Benzinli araçlara göre Özlem hanım, kullanım tarzı olarak Sakin kullanım için söylemiştiniz değil mi. Çünkü Ali hocam yukarıda hiçbir şartta diye belirtmiş. Aynen Burak Bey standart kullanici ve kullanimdan bahsettim:) Yorum bağlantısı
Erkan Uygur 27 Ekim 2016 Paylaş 27 Ekim 2016 Bende düşünüyorum bu aracı hatta öğlen maslak doğuşu aradım ancak ne test aracı nede showroom'da 1.0 aracımız yok dediler. Suanki aracım 2011 dizel focus şehirlerarası yolda 110-130 arası seyrederim nadirende olsa 130'un üzerine çıkarım 4.7 lt-5.0 lt arsı tüketimim var. Yıllık 12.000 km yol yapıyorum.Bu araç bana gidermi sizlere sormak isterim.Test etmeden de emin olamıyorum belki forumda test aracı bulup test eden birileri çıkar. Yorum bağlantısı
Recommended Posts