İçeriğe Yönlendir

Emlak Danışma..

Metin Mankal

Recommended Posts

Metin Mankal

Merhabalar arkadaşlar..Babadan kalma evin satışından 100 bin tl gibi bir para kaldı.Bir süredir bankada duruyordu.Son dolar artışıyla epey bir zararım oldu.Bu parayla ev almak artık imkansız. Şöyle bir durum var..Burada üniversitenin yakınında inşaatı bitmek üzere olan bir rezidans var.Tamamı 1+0 ve 1+1 daireler.110 bin e 1+1 daire almaya niyetliyim.Burası 110 dairelik bir site.Firma 40 daireyi satıyor.Gerisini kendisi işletecekmiş.Site de 2 havuz, fitnes , vitamin bar, cafe , çamaşırhane, sauna falan var.Daireleri 1000 liradan kiraya veriyorlar.Daire sahibine 800 tl ödenecek.Karar vermekte zorlanıyorum.Tavsiyeleriniz benim için gerçekten önemli. Şimdiden teşekkürler..

Yorum bağlantısı
Metin Mankal

aidat ne kadar?

Hocam aidat 200 ya da 250 civarı olacakmış.

Yorum bağlantısı
Emrah Musalli

O tarz yatırımları yapmayanlar genelde sonradan pişman oluyor. Ya da dusunene kadar fiyatı daha da artıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

100 bin lira vereceksiniz. 1000 liraya kiraya veriyoruz "diyorlar" içinden %20 kesecekler bunu muhtemelen gelir vergisi sonrası kesecekler

1000x12= 12000

1800 lira vergi

2400 lira komisyon

3600 lira

geriye 8400 lira kalıyor.

100bin liranın nominal faizi kabaca o kadar. yani paranız değerini korur. alınabilir. ancak kiracı bulmanız garanti mi?

bana dükkan felan daha mantıklı geliyor. tek ofis oda bile olsa.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

1000 tl kira getirli evin satış rakamı 250 bin Tl seviyesinde olmalı?

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Erkam Elma

100.000 liralık evin 1.000 liralık kiracısı olacaksa hiç durmayın gayrimenkul en karlı yatırım

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Mankal

100 bin lira vereceksiniz. 1000 liraya kiraya veriyoruz "diyorlar" içinden %20 kesecekler bunu muhtemelen gelir vergisi sonrası kesecekler

1000x12= 12000

1800 lira vergi

2400 lira komisyon

3600 lira

geriye 8400 lira kalıyor.

100bin liranın nominal faizi kabaca o kadar. yani paranız değerini korur. alınabilir. ancak kiracı bulmanız garanti mi?

bana dükkan felan daha mantıklı geliyor. tek ofis oda bile olsa.

Kiralama işi firma kendisi yapıyor.Ha biz kiracı bulursak o da olur.Tabii boş kaldığı sürede aidat biraz sıkıntı.Gerçi boş kalan dairelere de toplam kira gelirinden yüzde verilecek.Bu açıdan bakınca mantıklı ama sonradan işin rengi değişebilirmi bilmiyorum.

Dükkan buralarda o fiyata ancak ara sokakta küçük bir yer olabilir..

O tarz yatırımları yapmayanlar genelde sonradan pişman oluyor. Ya da dusunene kadar fiyatı daha da artıyor.

1000 tl kira getirli evin satış rakamı 250 bin Tl seviyesinde olmalı?

100.000 liralık evin 1.000 liralık kiracısı olacaksa hiç durmayın gayrimenkul en karlı yatırım

Teşekkürler...Böyle düşününce oldukça  mantıklı geliyor...

Yorum bağlantısı
Metin Mankal

ev satış rakamı 100 bin tl mi :s

1+1  40 metrekare 110 bin...

Yorum bağlantısı
Ali Deniz

110.000 tl ye satılan ev için 1.000 tl kira taahhüdü çok iddialı. 9 yılda kira geliri ev fiyatını karşılıyor; ki bu süre şu an istanbulda 20 yılı geçmiş durumda. Kira fiyatları gerçekçi ise hiç beklemeyin derim.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

rakamalr bu ise sabaha kadar firmanın kapısında yatın derim çok iddialı rakam..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Mankal

1+1 lere burada epey bir talep var.En kötüsü 800 den gidiyor kiraya..

Yorum bağlantısı

1000 lira kiranın içinde eşya dahil mi. Boş mu kiralıyorsunuz. Bandırma için konuşuyorum eşyalı 1+1 leri 700-750 den veriyorlar.Eşyaların hepsi sıfır. 1000 lira çok iyi rakam.

Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

Bence rezidans meselesini iyi araştırın. boşuna 40 tanesini satmıyorlar. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Mankal

1000 lira kiranın içinde eşya dahil mi. Boş mu kiralıyorsunuz. Bandırma için konuşuyorum eşyalı 1+1 leri 700-750 den veriyorlar.Eşyaların hepsi sıfır. 1000 lira çok iyi rakam.

Evet Eren eşya dahil.Ayrıca sitenin bir takım imkanlarından ücretsiz faydalanabiliyor kiracı.Havuz ,fitness,internet ,ısınma  gibi.

Bence rezidans meselesini iyi araştırın. boşuna 40 tanesini satmıyorlar. 

Aslında adı rezidans diye geçiyor işte.Bir havuz iki alet koydunmu işte sana rezidans.Geneli öyle zaten.Son zamanlarda ortalık saraylardan konaklardan geçilmiyor.İsimler çok iddialı .İşte o yüzden ben de burada bir  akıl danışayım dedim..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Mankal

eşyalar da mı satış fiyatı içinde?

Eşya konusu tam netleşmedi daha.Ama dahil olacak sanırım.

Yorum bağlantısı
Metin Mankal

Etraftaki 3+1 lerin kiraları ne kadar ortalama?

800-1000 tl civarı..

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Eşya konusu tam netleşmedi daha.Ama dahil olacak sanırım.

boş mülk var ise ... gelelim notere :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Münir Nurettin Taşova

Kira getirisini sabit kabul ederek, yıllık kira gelirinden vergi, aidat, amortisman değerleri düşülür. Elde edilen saf getiri ile seçenekler dahilinde en yüksek ve sabit getiri sağlayacak enstrümanlar karşılaştırılır. Vadeli mevduat, altın, döviz vb. Karşılaştırmalarda, getiriler birbirine yaklaşık değerlerde ise birikimin nakit (akışkan) tutulması mantıklıdır. Çünkü daha yüksek getirili enstrümanlara geçiş çok hızlıdır. Bir diğer faktör gayrimenkulün değer artışıdır. Tahmini değer artış oranı için istihbarat, tecrübe ve genel kanıdan yararlanılabilir. Bu açılardan da değerlendirmenizi tavsiye ederim.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Metin Mankal

Kira getirisini sabit kabul ederek, yıllık kira gelirinden vergi, aidat, amortisman değerleri düşülür. Elde edilen saf getiri ile seçenekler dahilinde en yüksek ve sabit getiri sağlayacak enstrümanlar karşılaştırılır. Vadeli mevduat, altın, döviz vb. Karşılaştırmalarda, getiriler birbirine yaklaşık değerlerde ise birikimin nakit (akışkan) tutulması mantıklıdır. Çünkü daha yüksek getirili enstrümanlara geçiş çok hızlıdır. Bir diğer faktör gayrimenkulün değer artışıdır. Tahmini değer artış oranı için istihbarat, tecrübe ve genel kanıdan yararlanılabilir. Bu açılardan da değerlendirmenizi tavsiye ederim.

Bir resim öğretmeni olarak bu söylediğiniz şeyler o kadar uzak ki bana.Parayla pulla hiç işim olmadı bu güne kadar.Herhalde esnaf olsaydım üçüncü gün kilidi vururdum dükkana..Bu parayıda bir yere bağlamazsam uçar gider kesin.Şu anda birr kaç arkadaştan 15 bine yakın alacağım var.Ben isteyemiyorum.Onlarda acele etmiyor...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Deniz

Hocam paranızın üzerine 60-70 bin tl gibi konut kredisi ile maraşta 4+1 bile alırsınız sanırım. Şu an konut kredisi oranları uygun, 70bin tl için aylık 900tl civarı taksit ödersiniz. Halihazırda kiradaysanız kendi evinizi almış olursunuz, kendi eviniz varsa da evin kirası taksidini öder. Hem bu vesileyle de sağda soldaki alacaklarınızı da toparlama bahanesi olur. Dolardaki artış henüz konut fiyatlarına yansımadı, konut fiyatlarında orta ve uzun vadede olası fiyat artışlarından da kazanç sağlamış olursunuz. Bahsettiğiniz durumda ben olsaydım naçizane bu şekilde hareket ederdim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...