İçeriğe Yönlendir

Kış Lastiği Yasal Olarak Zorunlu Değil! (Ticari Olmayan Araçlarda)

Abdussamed Acar

Recommended Posts

Macit Aliyev
(düzenlendi)
12 dakika önce, Cem Işık yazdı:

Böyle bir bilgi yok bende malesef, ancak okulların kapatılması gibi haberlere konu olacaktır sanıyorum.

Vali dediğin kar yağdığı zaman akla gelir.😊

tarihinde Mais Jannataliyev tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Cem Işık
3 dakika önce, Mais Jannataliyev yazdı:

Vali dedin mi kar yağdığı zaman akla gelir.😊

https://www.ntv.com.tr/turkiye/ankara-valiliginden-kis-lastigi-uyarisi,QxgvvKfvMEiG4lJ3QXWEqQ

Haber eski ama yine de içeriği kafa karıştırıcı, yolcu ve eşya nakli yapan araçlar diyor. Otomobilde de yolcu taşıyoruz neticede. Tek başımıza dahi olsak araçta birisi var. Ucu açık bir beyan olmuş.

Yorum bağlantısı
Macit Aliyev
23 dakika önce, Cem Işık yazdı:

https://www.ntv.com.tr/turkiye/ankara-valiliginden-kis-lastigi-uyarisi,QxgvvKfvMEiG4lJ3QXWEqQ

Haber eski ama yine de içeriği kafa karıştırıcı, yolcu ve eşya nakli yapan araçlar diyor. Otomobilde de yolcu taşıyoruz neticede. Tek başımıza dahi olsak araçta birisi var. Ucu açık bir beyan olmuş.

http://www.ankara.gov.tr/kis-mevsiminde-alinacak-trafik-tedbirleri-hk

Biraz araştırdıktan sonra sonuç olarak Ankarayı örnek verecek olursak; "şehiriçi yollarda da faaliyet gösteren yolcu ve eşya taşımasında kullanılan ticari araçlarda 01 Aralık 2018 - 01 Nisan 2019 tarihleri arasında kış lastiği kullanılacaktır" 

Buna ek olarak şöyle bir yazı da yazılmış:

"Kış mevsimi koşullarının günlük hayatı olumsuz yönde etkilediği illerimizde, şehirlerarası karayollarında yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan taşıtların dışında kalan taşıtlara da, kış lastiği takma zorunluluğu getirilmesi konusu valilikler tarafından değerlendirilecektir"

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bülent Tarakçı
3 saat önce, Cem Işık yazdı:

Ticari araçlardan bahsediyor. Diğer türlü tüm karayolu taşıtları derdi olur biterdi. Yada lastik tekerlekli falan gibi bir şeyler yazarlardı. Tek başıma araç sürüyorsam, ne yolcu ne yük taşıyorum(Sürücüsüz araç olur mu?). Araç tek başına gidemeyeceğine göre! Tek başıma seyahat ederken serbest olan, yanımda birini taşırken yasak olur mu?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Şu an benim bildiğim kadarıyla hiç bir il için zorunluluk yok.. 

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Şahsi kullanılan ama ticari geçen Doblo gibi arabalarda nasıl oluyor bu zorunluluk olayı?

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Bence onlara da bakarlar. Babamlar şehirlerarası yollarda araç boş olsa bile arkadan ceza gelmesin diye kantara giriyorlar. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Şahsi kullanılan ama ticari geçen Doblo gibi arabalarda nasıl oluyor bu zorunluluk olayı?

Araç hususi kullanılıyorsa zorunlu değil.
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Bu zamana kadar bir sıkıntı yaşamadılar ama geçen bir video vardı Vito sanırım, adam şahsi bu diyordu ama ceza yemişti ondan allık takıldı. 4 sene kadar rahat gerçi falken as210 4 mevsim taktik :)

Yorum bağlantısı
  • 5 yıl sonra...
Mehmet Göktürk
Öner Kurukuz yazdı:

Kışın ayağıma kışlık ayakkabı alıyorsam,  aracın da kışlık ayakkabıya ihtiyacı olduğunu söylerim hep. 

Zorunlu olsa da olmasa da ben yazlık kışlık lastik kullanırım. 

yaz kış aynı spor ayakkabıyı giyiyorum genelde. özel yerlere gitmiyorsam. 

Aytac Sakal yazdı:

yapamazlar.  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Metin Akbal yazdı:

Yapmalılar.

herkes çorumda değil. 

"bi lastik kaç para biliyon mu siz"  :)

Ben tiguanda işin kolayını buldum pandemiden beri. hep kışlık ile dolaşıyorum. 

Zaten eskiyince sertleşmiş yazlık olmuştur bir iki senede.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Metin Akbal yazdı:

Yapmalılar.

Pazartesi günü Kampüse giderken 600~700 m lik bir rampa var kış lastiği olmayan iki araç kaymış yol kilit, ambulans gelse acile yetişemez hasta ölürse kim sorumlu? 

Kışın kim yola çıkıyorsa yol ve hava şartlarına uygun çıkmalı yoksa vebali ağır olabilir.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Metin Uzunoğlu yazdı:

Pazartesi günü Kampüse giderken 600~700 m lik bir rampa var kış lastiği olmayan iki araç kaymış yol kilit, ambulans gelse acile yetişemez hasta ölürse kim sorumlu? 

Kışın kim yola çıkıyorsa yol ve hava şartlarına uygun çıkmalı yoksa vebali ağır olabilir.

evet doğrusu bu.  

En doğrusu kazada kış lastiği yoksa 100% kusur bulunabilir ve kasko da komple ödemeyebilir.

Ama zorunlu tutulamaz. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

evet doğrusu bu.  

En doğrusu kazada kış lastiği yoksa 100% kusur bulunabilir ve kasko da komple ödemeyebilir.

Ama zorunlu tutulamaz. 

Bu uygulansa zaten millet isteyerek kış lastiği kullanır. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Kış lastiği değil ama kışın dört mevsim zorunlu olmalı. ama bunu valilik belirlemeli. Muğlada yaşayan için dört mevsime bile gerek yok. 

ilçe bazında belirlenmeli hatta. Kıyı ve iç kesim farklı

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Aytac Sakal

İzmir de ikamet ediyorum  kış Lastiğine ne kadar ihtiyacımız var ?

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Aytac Sakal yazdı:

İzmir de ikamet ediyorum  kış Lastiğine ne kadar ihtiyacımız var ?

Şehir dışına çıkacakken, özgürce seyahat için lazım 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aytac Sakal
Evren Erakçora yazdı:

Şu an o yüzden çıkmadım.Yıllık izundeyim Bursaya gidecektim vazgeçtim.

Bu arada Lastiklerim iyi durumda Michelin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Evren Erakçora yazdı:

izmir’de gerek yok. Ankaraya giderken uşak’tan sonra yolda denetimler var zaten. Yaz lastiğini gören polis ceza yazacak. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

izmir’de gerek yok. Ankaraya giderken uşak’tan sonra yolda denetimler var zaten. Yaz lastiğini gören polis ceza yazacak. 

gerekçesi başka bir güvensiz araba kullanma maddesi olmak zorunda. lastikten yazamaz

Ama zincir tabelası varsa yolda. o zaman yazabilir. 

Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Yazamaz. Valililkler belirliyor. E benim ikamet Muğla'da ve araba da Muğla plaka. Muğla valiliği de şart koşmamış. Başka vilayette çok çok trafikten men eder ama ceza yazamaz. He inatlaşırsan dener tabi.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Bunu yasal zemine oturtmak zor değilki. Uşak valiliği kışın kar lastiği zorunlu diyecek. Yoldaki uşak il sınırı tabelasının yanına kış lastiği uyarısı koyulacak. Bu kadar :) eyalet gibi

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Bunu yasal zemine oturtmak zor değilki. Uşak valiliği kışın kar lastiği zorunlu diyecek. Yoldaki uşak il sınırı tabelasının yanına kış lastiği uyarısı koyulacak. Bu kadar :) eyalet gibi

hukuka uymazsan kolaydır yasa.  valilik yasa dışında birşey uygulamayaz benim bildiğim. herkes şapka giyecek derse vali giymek zorunda mısın?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...