İçeriğe Yönlendir

Mondeo Mk2 - Ankara Ayazlarında İmmobilizer Sorunu

Yasin Karadağ

Recommended Posts

Yasin Karadağ
(düzenlendi)

Öncelikle herkese merhabalar. Aracımı(2000 model 2.0 ghia at mondeo) ilk aldığım yıllarda çok sık ve severek ziyaret ettiğim foruma yine içinde bulunduğum sorunu çözse çözse ford club çözer diyerek koşarak gelmiş bulunmaktayım. 

Başıma çok ilginç şeyler geliyor. Geçen sene kışın ortalarında sabah işe giderken 45 dk boyunca aracımı çalıştıramadım. Aaçta ne tık,ne gıv gıv ne de marş motor sesi ile alakalı bir şey vardı ve anlam veremeden çıktım geri eve. Öğlen tekrar deneyim dedim ve bir iki denemeden sonra çalıştı araba. Ustama sorduğumda immobilizer de sorun olduğunu söyledi ve 2 gün şaşmazda elektrikçide yattı araba. yapılan kontrollerde ne immobilizer de , anahtarda , beyninde falan sorun olmadığını söyleyerek verdi arabayı. Tabi sorun çözülmedi ve havaların ısınmasıyla, biraz kontak çevirmesiyle yaz aylarına geldik. İşin garibi sıcak havalarda,yazın yada kışın güneşli havalarında hiç bir sorun yok.

Gelelim bu seneye; havalar soğumaya başladığı günden beri (güneşli günler hariç) 10-15 kontak demesinden sonra çalıştırabiliyorum arabayı. Öğrendimki benim sorunum immobilizer de. Kontak çevirmelerimde immobilizer ışığı yanıp yanıp sönmeye devam ediyor. Biraz uğraşmadan sonra ışık sönüyor ve marş alıyor. Yedek anahtar olan kumandasız üzeri kırmızı olan anahtarı kullanıyorum. Geçen gün anahtar ve kumanda yaptırmak için gittiğimde sorunun kontak altında bulunan ''immobilizer anteni(yüzük)'' denilen parçadan kaynaklandığını çıkmacılardan alıp taktırırsam düzeleceğini söyledi ve zaten immobilizer in zor okuduğu yedek anahtarını hiç bozma dedi ve bana sadece kumanda yapalım tavsiyesi ile yolladı. Bende o parçayı aldım ve taktırdım tabiki sorun çözülmedi. Geceleri ve sabahları yarım saat kontak çevirmesinin ardından çalışan araba ılık havada ve güneş gördüğünde 1-2 denemede tanıyor. Kış ayları dışında hiç bir problemi yok, -ki geçen kış sonlarında yapmaya başladı.

Sayın forumdaşlar acaba benim bu duruma yorumunuz ve tavsiyeleriniz neler olur? 

tarihinde Yasin Karadağ tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Derviş Dursun

Bende kırmızı işaretli yedeği kullanıyorum. Anahtarı kontağa takarken kırmızı kısım yukarı gelecek şekilde takmazsam araba ne ses yapıyor ne çalışıyor. Kırmızı yukarı doğru gelecek şekilde anahtarı takıp deneyin isterseniz. Sanırım emniyet açısından yönlü yapmışlar sistemi

Yorum bağlantısı
Yasin Karadağ
(düzenlendi)

Bende kırmızı işaretli yedeği kullanıyorum. Anahtarı kontağa takarken kırmızı kısım yukarı gelecek şekilde takmazsam araba ne ses yapıyor ne çalışıyor. Kırmızı yukarı doğru gelecek şekilde anahtarı takıp deneyin isterseniz. Sanırım emniyet açısından yönlü yapmışlar sistemi

senelerdir yön farketmezsizin kullanıyorum hiç başıma gelmedi söylediğiniz durum. Ayrıca bu çalıştırma çabalarımda yukarı aşağı gelecek şekilde denemelerim çok oldu:)

tarihinde Yasin Karadağ tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

anahtar içindeki immo tüpü ters takılmış oabilir. çıkarıp ters takıp deneyin

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

anahtar içindeki immo tüpü ters takılmış oabilir. çıkarıp ters takıp deneyin

Veya çatlak olabilir, cam tüp şeklindedir muhtemelen.

Çatlamış immo tüpü bir çalıştırır bir çalıştırmaz arabayı. Onun haricinde marş motoru da kontrol edilmeli bence. Çalışmadığı anlarda gösterge ışıklarından bir azalma oluyor mu ?

Yedek anahtarla düzgün çalışıyor mu araba ?

Yorum bağlantısı
Yasin Karadağ

Yedek anahtar nasıl açılıyor ? Sanki açılırsa geri kapanmaz bi pres var gibi. geçen sene bağlanmıştı bilgisayara ve sorun bulunamamıştı.

Yorum bağlantısı
Derviş Dursun

Geçen immoyu sökeyim dedim yerinden çıkmayı geçtim oynamadı bile. Baktım etrafı aşınıyor fazla üstelemeden bıraktım. He takmamda çalışıyor ama kırmızı üste gelecek. Şener şen hortum usulü illa kıbleye gelecek o hortum. Tuhaf bir şey

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Yedek anahtar nasıl açılıyor ? Sanki açılırsa geri kapanmaz bi pres var gibi. geçen sene bağlanmıştı bilgisayara ve sorun bulunamamıştı.

Mavi kapağı açılır içinden immo çıkar. Presli değildir, hani samsungların kalemleri vardır ya işte onun gibi bir şey kapağı.. ;)

Geçen immoyu sökeyim dedim yerinden çıkmayı geçtim oynamadı bile. Baktım etrafı aşınıyor fazla üstelemeden bıraktım. He takmamda çalışıyor ama kırmızı üste gelecek. Şener şen hortum usulü illa kıbleye gelecek o hortum. Tuhaf bir şey

Antende sıkıntı vardır anahtar yönü fark etse dişlerini ona göre açarlar. Anahtar oraya yaklaşsa immo okur normalde.. Kontağa takmak bile şart değil..

Yorum bağlantısı
Yasin Karadağ

Hmm benimkide kırmızı parçanın altında o zaman. Buna da baktırayım öyleyse

Yorum bağlantısı
Emre Akbas

Anahtarın girdiği yerde kontak soketi var ondan yapıyor olabilir benzer sorun eski aracımda başıma gelmişti immo felan dediler kontak soketi değişti düzelti ucuz bir parça

Yorum bağlantısı
Derviş Dursun

Ablamız noktayı koydu. Keşke paramız olsaydı hep beraber audi alaydık da kurtulaydık :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Derviş Dursun

Aracım için anahtar yaptırmayı düşünüyordum. Kaliteli ve meşhur bir kilitcime danıştım bana 130 tl ye herşey dahil anahtarı yapacağını söyledi. Sustalı wv anahtarı resimde olandan. İmmo tanıtımı çalıştırma kapı açma vs işlemleri nasıl olacak dediğimde, sen sadece anahtarı alıp gideceksin herşeyi çalışır halde yapıp vericem dedi. Sizce fiyat nasıl?

30dead1898cae24a01868ef7baf9d3d4.jpg

Yorum bağlantısı
Evren Barış Özbek

Batıkent Carrefour altındaki anahtarcı yardımcı olabilir.

Yorum bağlantısı
Derviş Dursun

Batıkent Carrefour altındaki anahtarcı yardımcı olabilir.

Batıkent derken? Bursa da öyle bir yer yok ki
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Barış Özbek

Başlıkta "Ankara Ayazlarında İmmobilizer Sorunu" yazınca ve telefonda da şehirleri göremeyince bende Ankara adresi verdim. ;)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Derviş Dursun

Başlıkta "Ankara Ayazlarında İmmobilizer Sorunu" yazınca ve telefonda da şehirleri göremeyince bende Ankara adresi verdim. ;)

Hee tamamdır abi, konu bana ait değil :) fiyat olarak 180 200 tl diyen arkadaşlar vardı da, bu fiyat uygun gibi geldi. Dedim acaba şimdi çoğu yerde fiyaylar hemen hemen aynı mı
Yorum bağlantısı
Derviş Dursun
(düzenlendi)

Fiyat iyi Derviş bende sormuştum 200 lira fiyat verdiler

Valla abi yaptırayım önümüzdeki aya o zaman. Banada iyi geldi yinede bi fikir alayım dedim. Sana da lazımsa beraber yaptıralım istersen tarihinde Derviş Dursun tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Çelebi

Valla abi yaptırayım önümüzdeki aya o zaman. Banada iyi geldi yinede bi fikir alayım dedim. Sana da lazımsa beraber yaptıralım istersen

Yok şuan lazım değil bagaj açma butonu yapınca ihtiyacım kalmadı anahtarım sağlam, noldu ampüller gelmedimi daha?

Yorum bağlantısı
Derviş Dursun

Yok şuan lazım değil bagaj açma butonu yapınca ihtiyacım kalmadı anahtarım sağlam, noldu ampüller gelmedimi daha?

Yok abi gelmedi ya. Onlardan 10 gün önce verdiğim siparişler bile gelmedi daha. Böyle giderse işimiz var valla
Yorum bağlantısı
Mehmet Çelebi

Yok abi gelmedi ya. Onlardan 10 gün önce verdiğim siparişler bile gelmedi daha. Böyle giderse işimiz var valla

Sorma bende aynı yerden verdim sipariş hala bekliyor anlamadım niye bekletiyorlar

Yorum bağlantısı
Derviş Dursun

Sorma bende aynı yerden verdim sipariş hala bekliyor anlamadım niye bekletiyorlar

Sende mi lamba spariş ettin abi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...