İçeriğe Yönlendir

2017 Autoshow'a 16 Marka Katılmıyor (Güncel 20 marka)

Misafir

Recommended Posts

İstanbul Auto Show 2017 tehlikeye mi girdi?

16 otomotiv markası, Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) tarafından 21-30 Nisan tarihleri arasında;TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek organizasyona katılmama kararı aldı.

istanbul Auto Show 2017'e katılmayan markalar!

Volkswagen (VW), Audi, Porsche, Skoda, Seat, Bentley, Lamborghini ve Bugatti'nin Türkiye distribütörü Doğuş Otomotiv, Citroen, DS, Subaru, Infiniti, Kia, Mazda, Volvo ve Suzuki, İstanbul Auto Show 2017'ye iştirak etmeyecek.

istanbul Auto Show 2017, 21 – 30 Nisan 2017!

Bu markaların katılmaması ziyaretçi sayısını da negatif yönde etkileyeceğinden otomobil fuarcılığının geleceği tehlikeye mi giriyor sorusu gündeme geliyor.

Bilindiği üzere Volvo global bir karar alarak uluslararası otomobil fuarlarından çekildiğini açıklamıştı. Diğer markaların da bu kararı izlemesi halinde yakın gelecekte otomobil fuarlarının gerçekleşmemesi söz konusu.

Ürünlerin çıkış tarihlerinin fuar tarihlerine uymaması, satışların artık fuar yerine daha ziyade internet ve showroom'lara kayması yüzünden 16 otomotiv markası; Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) tarafından 21-30 Nisan tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek organizasyona katılmama kararı aldı.

Volkswagen (VW), Audi, Porsche, Skoda, Seat, Bentley, Lamborghini ve Bugatti'nin Türkiye distribütörü Doğuş Otomotiv, Citroen, DS, Subaru, Infiniti, Kia, Mazda, Volvo ve Suzuki, İstanbul Auto Show 2017'ye iştirak etmeyecek. yanı sıra fuar maliyetlerinin artması da bu kararın alınmasında etkili olmuş gibi gözüküyor.

Autoshow 2017

Yorum bağlantısı
Gökhan Albayrak
(düzenlendi)

Sebep?

Şu aşağıdaki cümlenin bana geçerli bir sebep olarak gelmemesi üzerine sorumu sordum. (Açıklama ihtiyacı hissettim)

"Ürünlerin çıkış tarihlerinin fuar tarihlerine uymaması, satışların artık fuar yerine daha ziyade internet ve showroom'lara kayması yüzünden 16 otomotiv markası; Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) tarafından 21-30 Nisan tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek organizasyona katılmama kararı aldı."

tarihinde Gökhan Albayrak tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Çok mantıklı. Benim de markam olsa, lansman harici başka bir hiç bir ürünümü sergilemek için sebep görmüyorum. Eh, lansmanı da kendim yapabiliyorsam, niye katılayım ki?

Yorum bağlantısı

aslanım reno ve hyundai katılıyorsa gerisine gerek yok  :biggrin:  :D  :D

şaka bir yana dünyada satış stratejileri değişmeye başlıyor dedikleri gerçek büyük firmalar alışkanlıklarını değiştiriyorlar 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

bence doğru karar. showroomları güzel yapsınlar o maliyetle.

Teknik ve satış elemanını eğitsin lütfen. Gerisini araba kendisi satıyor zaten.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Teknik ve satış elemanını eğitsin lütfen. Gerisini araba kendisi satıyor zaten.

çok zor iş o. iki tip adama ihtiyaç var satıcı ve teknik adam. bunlar ayrı kabiliyet. verilen maaş markaya duyulan bağlılık bunlar hep satışçıların uzun yıllarda aldıkları birikimler. Kolay bir iş değil.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

tabi dolaylı etki yapar. niye yapmasın?

öte yandan bu fuarlarda çalışan bir sürü emekçi var. onların da kazancı düşecektir.

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Fuar için güzel fiyat versinler bizim miller orayı yıkar(fuarın nerde olduğu önemli değil)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

çok zor iş o. iki tip adama ihtiyaç var satıcı ve teknik adam. bunlar ayrı kabiliyet. verilen maaş markaya duyulan bağlılık bunlar hep satışçıların uzun yıllarda aldıkları birikimler. Kolay bir iş değil.

Test sürüşü sırasında bu arabanın 100 km ile giderken fren mesafesi kaç metredir diye sorduğumuzda...hımmm diye düşünüp 10 - 15 metre civarında dır herhalde demeyecek kadar işten anlasınlar yeter.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Bu forumda bir tane bile showroom satış elemanı (otomotiv) var mı?

eczacı(!) geliyor da asıl bilgi sahibi olması gereken ya da bilgi vermesi gereken niye gelmiyor? gearbest bile burda... :)

• Beğen 5
Yorum bağlantısı

Fuar demek masraf demek. 1 haftalık stand kirası ile 1 sene showroom kiralanır. Standı kiralamak ta yetmiyor. Dekorasyonu ayrı para. Kazanan, fuar yerini kiralayan kişi oluyor. 

Bir daha dünyaya gelsen ne olmak isterdin diye sorsalar ya fuar merkezi sahibi olmak isterdim ya da avm sahibi. 

Yatırdıkları paralar da azınsanmayacak kadar büyük. geri dönüşü çok uzun vadeli  dışarıdan göründüğü kadar rahat değil

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Demir

eczacı(!) geliyor da asıl bilgi sahibi olması gereken ya da bilgi vermesi gereken niye gelmiyor? gearbest bile burda... :)

Ford da bilgi sahibi olup bu aktara bilecek elaman var mı ki buraya da gelsin...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Ford da bilgi sahibi olup bu aktara bilecek elaman var mı ki buraya da gelsin...

bu sefer de öğrenmeye gelsin o zaman. insan öğretilebilir bir hayvandır. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi

Türkiyeye çivi bile çakmayan VW fuar Türkiyede olunca bahanelerle fuara bile katılmıyor.Bu ülkenin müşterisine verdiği değeri tekrar gözler önüne seriyor.Ancak ne hikmetse VW fanatiği halkımız bunuda normal karşılayarak her zamanki gibi VW e gereğinden fazla değer vermeye devam edecektir.Fuar bizim ülkemizde olunca mı tasarruf düşünecekleri tutmuş.Hadi diğer firmaları anladımda bukadar satış potansiyeli olan bir firmanın ülkemizdeki fuarı gereksiz görmesi ,ne olursa olsun biz bu ülkeye satış yaparız anlayışı beni iyice gıcık ediyor.

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

2011den belli olan ruhsattaki model yılı değişikliğine hala ayak uyduramayan bir odd ile olacağı bu idi.. Fıkra gibi sektör

Var var da kutu arkasında gizleniyor olabilir galibams
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Fatih Keskin

2011den belli olan ruhsattaki model yılı değişikliğine hala ayak uyduramayan bir odd ile olacağı bu idi.. Fıkra gibi sektör

Var var da kutu arkasında gizleniyor olabilir galibams

Saklansın tabi bilgili adam yiyiyoruz burda
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Saklansın tabi bilgili adam yiyiyoruz burda

Ben saklananı döverim aga ne yemesi

Her konuyu mangala bağlayınca naapsınlar... Amazon ormanı gibi....

Her konuyu çözebilen muazzam kadro var, rastgele 30 kişi seçip tr servislere eğitim vermeye gönderilecek meziyette hemde
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Servis lere dışardan değerlendirme çalışması başlarken bitmişti.. Sonra ne yaptılar acaba dur onu da yaziim...

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Servis lere dışardan değerlendirme çalışması başlarken bitmişti.. Sonra ne yaptılar acaba dur onu da yaziim...

Sen bi çay iç balkonda
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...