İçeriğe Yönlendir

C-max 1 - Otomatik kararan dikiz aynası çalışmıyor


Kerim Akkış

Recommended Posts

Kerim Akkış

Merhabalar herkese;

 

Geçen hafta aldığım 04 Cmax 1.6 Ghia aracımda birkaç sıkıntım var, Tr de en kapsamlı forum olarak burayı görüyorum, Otomatik kararan dikiz aynası çalışmıyor sanırım,zira çalıştığını belirtir bir led lamba yanmalı diye biliyorum olası sebepler ve çözüm önerileri konusunda yardımlarınızı rica ediyorum...

Yorum bağlantısı
Ahmed Bertan Gülsu

C-max'i bilmiyorum ama benim aracımdaki otomatik aynada led lamba yanmıyor ve gayet düzgün çalışıyor. Çalışıp çalışmadığının belirtisi led lambadan ziyade gece arkadan gelen far ışığına verdiği tepki olmalı bence. Eğer tepki vermiyorsa çalışmıyordur.

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

Diğerlerinde bilmiyorum ama 2004 C-Max te led lamba yok yada yanmıyor. O led lamba dediğiniz yer ışık sensörüdür. Eğer gece görevini yerine getiriyorsa sorun yoktur. Basit bir cep telefonu el feneri uygulaması ile bile test edebilirsiniz.

tarihinde Kerem Minaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Eren Gökmen

Cmax 1 ve focus 2 de led yok. Acma kapama dugmesi de yok.

Calisip calismadigini anlamak icin aynanin arkasindaki sensoru elinizle kapatiniz. Aynanin kararmasi gerekir.

 

Yorum bağlantısı
Kerim Akkış

Herkese çok teşekkurler,

 

Bende aynanın altındaki iki kısımdan birinin algılayıcı birinide led gösterge gibi düşünmüştüm...Araca yabancı olmanın sıkıntısıymış :) Sorun çözüldü ozaman ..

 

Tekrar teşekkurler herkese...

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ayhan Göksu

Aynanın çalışıp çalışmadığını gece veya gündüz vakti ayna önündeki tavan ışıklarını açarak veya telefon ile aynanın sensör kısmına ışık tutarak deneyebilirsiniz. Işık sensöre vurduğunda ayna kararacaktır. 

Yok eğer kararmaz ise sigortası yanmıştır, ön yolcu ayak kısmında (torpidonun alt tarafı) sigorta kutusu bulunur, kaç numaralı sigorta olduğunu şu an hatırlamıyorum oradan sigortası değiştirilir.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...