Abdullah Aladı 21 Ocak 2017 Paylaş 21 Ocak 2017 İyi akşamlar kardeşlerim abilerim. Son bir haftadır benim emektarda sorunlar oluştu. Çekişten düştü ve düşük devirde silkeleme yapmaya başladı. Motor arıza lambası yanıyor arada kendiliğinden sönüyor. Küçük bir ilçedeyim rutin bakımları yapan ustamda arıza kodlarını okuttuk (würth dü sanırım program )ve arıza kodu olarak p1412 ve p0490 kodlarını yazdı. Egr yi temizlettim kodları sildik. Oradan ayrılıp 5 km yol geldikten sonra tekrar arıza ışığı yandı. Daha önce başına gelen yada sorunun çözümü hakkında bilgisi olanlar yardımcı olursa umarım çözeriz. Yorum bağlantısı
Abdullah Aladı 21 Ocak 2017 Yazar Paylaş 21 Ocak 2017 Turboyu kontrol etti sıkıntı Yok dedi. Egr markası olarak tavsiye ettiğiniz bir marka var mı. Yorum bağlantısı
Abdullah Aladı 4 Şubat 2017 Yazar Paylaş 4 Şubat 2017 Sorunun çözümü için muadil (supsan) egr alıp taktırdım.Arıza kodlarını sildik. Alt devirlerde canlanma oldu.çekiş biraz toparlandı.Dün yine ışık yandı ve araç eski haline yine döndü hatta bu kez gaz basarken devir yükselirken kesinti yapar gibi titriyor 1000 1750 devir aralığında.arıza ışığı arada sönüp tekrar yandı bugün bir iki kez.Sorunu çözemedik gitti. Yorum bağlantısı
Abdullah Aladı 16 Şubat 2017 Yazar Paylaş 16 Şubat 2017 Valeo marka egr valfi ile değişim yaptık maalesef yine aynı arıza kodları ve çekiş düşüklüğü devam ediyor. Bazen canlanıyor kendine geliyor. Ama sonra yine aynı. Bakalım daha neler değişecek. Sorunu çözmeyi başarabilirsem sonucu yazacağım inşaAllah.Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi Yorum bağlantısı
Koray Demir 16 Şubat 2017 Paylaş 16 Şubat 2017 Egr yi iptal edin sorununuz çözülecektir. 1 Yorum bağlantısı
Uğur Şahinbaş 17 Şubat 2017 Paylaş 17 Şubat 2017 Geçmiş olsun. Egr değil de sensörlerle veya kablolarıyla ilgili bir çalışma yaptı mı ustalar? Bizim burdaki bazı ustalar sensörlük veya kabloluk işleri bilmiyorlar. Egryi alıp spreyi herkes sıkar. Bu motorda her borunun üzerinde nerdeyse sensör ve bunların kabloları var. 1 Yorum bağlantısı
Abdullah Aladı 17 Şubat 2017 Yazar Paylaş 17 Şubat 2017 10 saat önce, Koray Demir yazdı: Egr yi iptal edin sorununuz çözülecektir. Mekanik iptal yeterli olur mu.Nasıl bir malzeme kullanmamı tavsiye edersiniz? 2 saat önce, Uğur Ulabatayruk yazdı: Geçmiş olsun. Egr değil de sensörlerle veya kablolarıyla ilgili bir çalışma yaptı mı ustalar? Bizim burdaki bazı ustalar sensörlük veya kabloluk işleri bilmiyorlar. Egryi alıp spreyi herkes sıkar. Bu motorda her borunun üzerinde nerdeyse sensör ve bunların kabloları var. Teşekkür ederim. Maalesef sensör ve kablolarla ilgili çalışma yapabilecek usta yok bulunduğum ilçemde.Bizim buradaki ustalarda aynı. Yorum bağlantısı
Tugay YILMAZ 26 Şubat 2017 Paylaş 26 Şubat 2017 Hocam 2005 poloda aynı şekide silkeleme ve gaz yememe durumu olmuştu bi tanıdığımda. Aracın motoru inmişti ve yenilenmişti bu olaydan 1 ay once. Servise aldım tekrar götürdüm arkadaşın aracını ve baktıklarında ateşleme bobinin biri arızalanmış değiştirdiler. Araçta tık yoktu 40-60 lira arası bir parça ne zaman sıkıntı çıkaracağı belli olmaz demişti usta benim tavsiyem 1 adet araçta bulundurmak ufak ve yer kaplamıyor nasılsa demişti. 4 adet bulunduğunu herhangi biri herhangi bir zamanda bu şekilde arıza yapabilir demişti. Yeni focus sahibi olduğum için focusta varmı bilmiyorum. Yorum bağlantısı
Abdullah Aladı 11 Mart 2017 Yazar Paylaş 11 Mart 2017 Sorun geçen hafta giderildi. Dpf temizlendi egr zaten değişmişti tekrar pcde rejenerasyon yapılıp hata kodaları silindikten sonra focusum eski günlerine kavuşmuş oldu. Yardımcı olanlara tekrardan teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Recommended Posts