İçeriğe Yönlendir

Araç km'si ne kadar önemli ?

Burak Kilci

Recommended Posts

Burak Kilci

1999-2003 arası modelde bir ford focus almayı düşünüyorum ama eski araba olduğu için aracın kilometresi beni korkutuyor.Modelinden dolayı en az 200.000 km araçlar.Bu ne kadar önemli ? Bana ne gibi sıkıntı çıkarabilir kilometresi fazla araç ?

Yorum bağlantısı
Serdar Güngör
9 dakika önce, Burak Kilci yazdı:

1999-2003 arası modelde bir ford focus almayı düşünüyorum ama eski araba olduğu için aracın kilometresi beni korkutuyor.Modelinden dolayı en az 200.000 km araçlar.Bu ne kadar önemli ? Bana ne gibi sıkıntı çıkarabilir kilometresi fazla araç ?

15 yaşında bir araba için 200 bin çok değil?

Yıllık 10 bin yapsa 150 bin km,20 bin yapsa 300 bin km yapar.

Burada Km'den önce bakımlı olması önemli :good1:

Yorum bağlantısı
Burak Kilci
16 dakika önce, Serdar Güngör yazdı:

15 yaşında bir araba için 200 bin çok değil?

Yıllık 10 bin yapsa 150 bin km,20 bin yapsa 300 bin km yapar.

Burada Km'den önce bakımlı olması önemli :good1:

Yaşına göre normal tabi ki ama genel olarak yüksek km olmasının dezavantajları nelerdir onu öğrenmek isterim :)

Yorum bağlantısı
Serdar Güngör

Genelde Dizel araç da km takıntısı olur satarken/alırken. Benzinde alırken/satarken km'ye pek bakılmaz tabi taksi çıkması falan değilse.

Yorum bağlantısı
Eren Gökmen
(düzenlendi)

Parcalari artik eskimistir. Misal borularda vs her an catlak, patlak olabilir. sensörler islevini yitirmis olabilir veya ömürleri az kalmis olabilir, Kablolar falan eskimis olabilir, alt takimlar eskimistir. bugune kadar degisen/yenilenen parca mutlaka olmustur ama hepsi degismemistir. muhtemelen siz de bir seyler degistireceksiniz.

Kilometre bence dizelde de benzinde de cok önemli degildir. önemli olan bakim ve kullanim tarzidir. 100000km deki bir dizel  de komple kurum baglamis olabilir, ya da benzinlinin kompresyonu cok düsmüs olabilir...

velhasil zamaninda filtreleri ve yagi degistiyse ve hor kullanilmadiysa motorda bir problem olmaz. sadece yag ve filtre degistirmekle de bakim olmaz. kisacasi araba sadece motordan olusmaz.

bu dediklerim kilometreden cok yillarin getirebilecegi eskimelerdir. Öte yandan misal 1 yasinda 10000km deki bir arac susuz kalip yeni motor yaptirilmis bile olabilir.

Bulabilirseniz güvenilir yerden alin. varsa forumumuzdan bakin. Bir söz vardir bizim forumda. Araci konusmadan önce sahibi ile cay icebiliyorsaniz o araban korkmayin

tarihinde Eren Gökmen tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Münir Nurettin Taşova

Km'den ziyade yaşından dolayı masrafları olacaktır. Km ile doğru orantılı olarak bu masraflar artabilir.

Yorum bağlantısı
Koray Demir

Her zaman düşük km yüksek model yılı avantajdır 10 yaşındaki bir araç ne kadar bakılırsa bakılsın ekonomik kullanım ömrünü doldurur metal yorgunluğu da cabası.

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

Aracım 134.000 km.de bakımları tam hiçbir sorunu yok hala taş gibi, ama 11 yaşında olduğundan eskisi kadar huzurlu değilim kullanırken :)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

arıza riski artması ile 2.elde fiyat ucuzlar zaten denge içindedir. o model yılına o km baağı da iyi . az kullanılmış denir

Yorum bağlantısı
Erkut Uysal

Bir Tofaş Serçe arka yazısı ile cevap vereyim bende size... '' Sen beni birde 1976 da görecektin '' :) 

Bilinçli ellerde olan araçlar milyon kmleri görebilir... Daha 10 bin km olmadan ucuz olsun diye saçma sapan yerlerden yakıt alan passatların motorunun iflas ettiğinide gördüm... 

Belirttiğiniz yaş aralığında olan araçlar artık yorgundur... Alınmaz değil alınır kullanırken dikkat edilir... Masrafları olacaktır buna katlanmak gerekir...

Hakkınızda hayırlısını dilerim... :)

Yorum bağlantısı
Batuhan Kılıç

Km değil çalışma saatidir önemli olan. Bu çalışma saatini de nerede yaptığı önemlidir. Yani İstanbul şehiriçi kullanılmış, sürekli dur kalk yapıp öndeki araçların egzos gazlarını çekmiş, aynı şekilde kalkma ve durmaları çok fazla yapmış bu yüzden parçalara daha fazla yük binmiş az km li bir araç, nemi düşük ve havası daha temiz bir ilde genelde sabit hızda kullanılmış çok daha fazla km li araçtan avantajlı değildir, aksine oldukça dezavantajlıdır.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...