İçeriğe Yönlendir

İnşaat-Yenileme

Fevzi Göktaş

Recommended Posts

Murat Gedik

Merhaba arkadaşlar. Bir problemim var uygun konu bulamadım yeni konu da açmak istemedim en yakın konu olarak bunu buldum buradan sorayım dedim. 

Bir ay önce yeni ev aldık. Mutfak yapıldı lavabo vestiyer filan derken baya bir süredir yeni evle uğraşıyoruz. En son Franke marka eviye ve batarya aldık. Eviye direk porselen tezgahın altına yapıştırılmış şekilde geldi. Mermerciler bataryanın deliğini deldiler. Franke bataryayı da ben takayım ustaya para vermeyim diye düşündüm ama şöyle bir problemim var.  Bataryanın altında bataryayı sıkıştıran bir somun var baya geniş. Bu somunu elim ile sıktım ama tam sıkamadığım için batarya hafif oynuyor. Yer çok dar elim ancak giriyor. İngiliz anahtarı ve pense ile denedim imkanı yok. Bu somunu ne ile sıkabilirim acaba. 

0017793_franke-evye-batarya-set-mrg21011

Kullanım kılavuzunda el ile sıkın yazmış ama bana yeterli gelmedi. 

FRANKE-EOS-NEO-Kitchen-Faucet-fig-5.png

2 numaralı kısımda gösterilen yanında el işareti olan somun.

Bu görsel benim bataryaya daha uygun. 2. görselde 37 mm anahtar ile gösterilmiş ama anahtarın oraya girmesinin imkanı yok. 

FRANKE-Kitchen-Faucet-Kitchen-Mixer-15.p

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

batarya kutusundan sıkma aparatı çıkmadı mı? 

dipnot bir defa bulaştım, bir daha frankenin kapısından geçmem 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Adnan Çakır
(düzenlendi)

Somunun üzerinde resimdeki gibi delik varsa oraya uygun yada taş motoru anahtarı ile deneme yapabilirsin . Yada uyacak anahtar yaptırabilirsin.

depolife-taslama-motoru-somunu-matkap-adaptorlu-sokme-anahtari-daire-disk-matkaba-takma-aparati-kc4389653-1-e5e54ff968ee4c148462478632803d89.jpg

tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Murat Gedik
Çağlar Bayur yazdı:

batarya kutusundan sıkma aparatı çıkmadı mı? 

dipnot bir defa bulaştım, bir daha frankenin kapısından geçmem 

Yok çağlar abi çıkmadı. 

Adnan Çakır yazdı:

Somunun üzerinde resimdeki gibi delik varsa oraya uygun yada taş motoru anahtarı ile deneme yapabilirsin . Yada uyacak anahtar yaptırabilirsin.

Üzerinde delik yok. Zaten somun bilezik şeklinde 37 mm yazıyor ama anahtarın girebileceği ve dönebileceği hiç boşluk yok. 

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

yakın zamanda evin bütün bataryalarını değiştim. o vidayı sıkan özel bir aparat var plastik biraz uzunca onun ile sıkılması çok kolay. linkini bırakıyorum.

https://www.koctas.com.tr/venita-batarya-musluk-alti-montaj-sabitleme-vida-somun-sikma-aparati-kovan-anahtari/p/5000559590?srsltid=AfmBOopBF1YnomenrjeNe--BhxiAQXui0TzuKoKrfndNAw-8ZMN8Qt0j

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Metin Uzunoğlu yazdı:

yakın zamanda evin bütün bataryalarını değiştim. o vidayı sıkan özel bir aparat var plastik biraz uzunca onun ile sıkılması çok kolay. linkini bırakıyorum.

https://www.koctas.com.tr/venita-batarya-musluk-alti-montaj-sabitleme-vida-somun-sikma-aparati-kovan-anahtari/p/5000559590?srsltid=AfmBOopBF1YnomenrjeNe--BhxiAQXui0TzuKoKrfndNAw-8ZMN8Qt0j

ar,f edemedim böyle bir şeydi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Gedik
Metin Uzunoğlu yazdı:

Metin hocam teşekkür ederim. Bu aparatı ben de gördüm ama bu küçük somunlar için geçerli. Benim bataryanın sonunu 37 milimetre genişliğinde bilezik gibi. 

Bunu sıkmanın galiba başka bir yolu yok. Montaj videolarına baktım evyeyi takmadan ters çevirmişler ve o şekilde sıkmışlar hep. Evye takılıyken onu sıkmanın bir yolu yok. 

Üstten biri bastıracak alttan elimle biraz daha sıkacağım ancak o şekilde olabilir. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Gedik

Şimdi aklıma geldi acaba 3 boyutlu yazıcıdan onu sıkacak bir aparat yapabilir miyim?

Yorum bağlantısı
Murat Gedik

Thinkercad kullanarak 37 mm ölçülerinde bir kovan anahtarı tasarladım. bataryanın borularının ve alt vidasının girebileceği şekilde anahtarın içini boş bıraktım altına da tornavida sokabileceğim delikler açtım. Creality K1C nin basabileceği maksimum yükseklikten 1 cm az olan 240 mm uzunluğunda yaptım. Bu benim tornavidayı dönderebileceğim kadar aşağı inmesini sağlayacak. Bakalım sonuçları paylaşırım. 

wBliFL.png

wBlsxT.png

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Murat Gedik

Ölçüyü tam tutturamamışım o yüzden cıvatanın kenar ölçüsünü alıp tekrar tasarladım. Taşınma telaşından dolayı fırsat bulup çıktı alamadım ama artık taşındım bu hafta içi çıktı alıp deneyeceğim :)

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
Murat Gedik yazdı:

Thinkercad kullanarak 37 mm ölçülerinde bir kovan anahtarı tasarladım. bataryanın borularının ve alt vidasının girebileceği şekilde anahtarın içini boş bıraktım altına da tornavida sokabileceğim delikler açtım. Creality K1C nin basabileceği maksimum yükseklikten 1 cm az olan 240 mm uzunluğunda yaptım. Bu benim tornavidayı dönderebileceğim kadar aşağı inmesini sağlayacak. Bakalım sonuçları paylaşırım. 

wBliFL.png

wBlsxT.png

Bunun metal olanları var onunla sıkılıyor. İşi bilen bir nalbur bunu teminedebilir bence. 

Yorum bağlantısı
Murat Gedik
(düzenlendi)
Ersen Tapan yazdı:

Bunun metal olanları var onunla sıkılıyor. İşi bilen bir nalbur bunu teminedebilir bence. 

Evet onları gördüm ama en büyüğü galiba 16 - 17 galiba. Benim sıkmak istediğim cıvata 22 

Bu arada şu anda yazıcıda basılıyor 3d kovan anahtarı

51k-PygxL-L._AC_UF1000,1000_QL80_.jpg

Bulduğum en büyük kovan anahtarı da bu ama bu bile yetmiyor. Bir de boyu çok kısa. 

1841070021-copy.png?revision=1750859349

tarihinde Murat Gedik tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...