İçeriğe Yönlendir

Araç LPG ile çalışırken düşük ısıda kalıyor


Fatih Taş

Recommended Posts

Fatih Taş

bugün birşey farkettim, araç benzinde çalışırken motor ısısı 90 civarı gezinirken, lpg ye geçince 82 derece civarlarında geziniyor, bunun sebebi ne olabilir? araç 2000 model opel astra, lpg sistem sıralı atiker, enjektör ve regülatör yeni.

Yorum bağlantısı
Tahir Ak

lpg ye geçince regülatör de soğumak için soğutma sıvısını kullanıyor bu nedenle olabilir. ama lpg de değil iken de regülatör de su devir daimi oluyor mu o konuda bilgim yok

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Taş

cevaplarınız için teşekkür ederim, lpg de aracın daha soğuk çalışması bir sorun mudur? sorun ise termostatdan kaynaklanabilir mi?

Yorum bağlantısı
Fatih Taş

araçtaki hararet göstergesine baktım, verdiğim değerler burada okuduğum değerler...

Yorum bağlantısı
Halit Demir

Lpg regulatorunune giriste t ile paralel gecis li baglanmistir(regulatoru isterse pas gecebilir sicak su yani )  .regulator cikisinda tekrar t ile birlestirilip tek boruya baglamislardir.normalde t olmayacak .ayni sorun bizdede oldu arac isinmiyordu regulatorun ordaki t ler kaldirilip devirdaim tek hat tan gitmesi saglandi. Tabi sizinki farkli bi sorunda olabilir ama arac lpg de veya benzinde ayni isida olur 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Taş

bugün iyice dikkat ettim, hava da biraz soğuktu, aracı bir süre rölantide çalıştırdım moto normal olarak 90 dereceye geldi ama hareket halinde sürekli 80 derecelerde kalıyor, çok araştırdum bu durum termostatın sürekl açık kalması sonucu oluşabiliyormuş, bir termostatı değişip deneyeceğim.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

40 c lerde iken zaten lpg ye geçiyor. Siz sıcaklığı takip ederken en çok 90 a çıkıp sonra 82 ye düşüp orda mı kalıyor. Öyle ise termostat açık kalıyor olabilir

Yorum bağlantısı
Fatih Taş

hayır araba hareket ederken 90 a çıkmıyor hep 80 ler civar geziniyor ama 10 dk gibi sürekli rölantide durunca ısı 90 gibi yükseliyor.

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Termostat aynen. Şehir içi dur kalk trafik kullanımda 90 a ulaşıp, uzun süre sabit hız kullanımda 90 dan düşüyors akesinlikle termostat.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Taş

evet termostat arızalanmış, değiştim düzeldi, meğer bir süredir arabayı soğuk kullanıyormuşuz... termostatın üzerindeki depoya giden plastik parçaya dokunur dokunmaz koptu, uzun süredir değişmemiş demekki..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...