İçeriğe Yönlendir

Yeni Focus ve sorunlarım

Ersev Kaya

Recommended Posts

Ersev Kaya

Herkese hayırlı günler, hayırlı ramazanlar dilerim. Abimin arabasını almak için iki hafta önce 99 model focusumu satmıştım. Cuma günü de yeni arabam (2006 focus Trend otomatik) geldi. Yaklaşık bir aydır focus 2 ile ilgili tüm yazıları okumaktan kafamın içi sebze çorbası gibi oldu. 

Eski arabam.

pWvbMn.jpg8dmark.jpgDdoYAl.jpg29v6lN.jpgERQm0q.jpgmkqMDP.jpgjWzgDj.jpgBAoadD.jpg

Arabanın tüm resmini çekmeyi akıl edememişim.

Kafama takılanlar:

1. Park sensörünün sesini nasıl yükseltirim?

2. Hız sabitleme var mıdır? Menüyü biraz kurcaladım, sadece derece, km, anlık tüketim ve hızı gösteriyor. Hız sabit 37 gösteriyor. Seyir halinde de değişmiyor.

3. Yakıt tüketimi sabit 9,6-9,7 gösteriyor, değişmiyor.

4. Gizli özellikler serviste açılır mı, Ya da Ankara'da nerede açtırılır?

5. Göğüsteki cebi nasıl sökerim?

6. Tavan iç aydınlatma lambası yanıyordu. Orta kısma getirdim, kapı kapanınca bir süre sonra söndü. Daha da yanmadı. 

7. Bagajda sallanan kablo hakkında bilgisi olan var mıdır?

8. Sol ön çamurlukta ezik var. Onu yaptırmayı düşünüyorum. Tampon da biraz aşağı inmiş, tırnağı kırılmış olabilir. Tamponu kendim azıcık yukarı kaldırabilir miyim?

Hürmetler.

Yorum bağlantısı
Emre Öğüt
(düzenlendi)

park sensörünün sesini yükseltemezsiniz değiştirmeniz lazım

hız sabitleme direksiyonun üstünde yoksa yoktur

yakıt tüketimi normal benzinli araç sonuçta

gizli özelliklerden kastınız neler mesela

tavan lambasının ampulu patlamış olabilir

tarihinde Emre Öğüt tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersev Kaya

Emre Şimşek kardeşim güzelce yazmış gizli özellikleri ama alıntı yapamadım.

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/291082-elm327-kablo-ile-focus-2-kasalarda-gizli-özelliklerin-açılması/

On 03.06.2017 at 11:32, Emre Şimşek yazdı:

:D

Sayayım abi, dediğin gibi fazla yok:

+117km/s ikazı

+Eco Mode

+Radyo bilgilerinin gösterge ekranına gelmesi

+Kapıların otomatik kilitlenmesi ve kaç km hızda kilitlenebileceğinin ayarlanabilmesi.

+Sonradan eklenen donanımların aktif edilmesi(ör: ptc heater, orijinal ayna altı karşılama ışığı)

+Işıkların vs yanma süreleri

+Emniyet kemeri ikazının sonsuza dek kapatılabilmesi, hatta göstergeden bile gözükmesinin engellenmesi

+Aktif olmayanlar için vites değiştirme ikazı(her modelde olmaz)

+Arabanın yakışıklı olm.. pardon zaten yakışıklı :D

Bir de mesela Isparta'da @Fırat Önal abimin arabasında ESP var ama menüde ESP kutucuğu yoktu onu ekledik. Aklıma gelenler bunlar.

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Merhaba aracınız hayırlı olsun. Bildiklerim ya da bildiğimi düşündüklerim hakkında yardımcı olmaya çalışayım.

1. Park sensörünüz nasıl bir şey? Genelde ekranının arkasında ses açma kapama tuşu oluyor. Aracınızda fabrika çıkışı park sensörü yoktur.

2. Hız sabitleme yok. Menüde gördüğünüz ortalama hız. Menu tuşuna basılı tutarsanız sıfırlanır.

3. Tüketim değeri de aynı şekilde sıfırlamak için menu tuşuna basılı tutun. Bu kasada anlık tüketim değeri gözükmüyor sadece ortalama tüketim var. Kabloyla sonradan ekleyen duymuştum denemedim.

4. Gizli özellikler bu kasada ne var inanın bilmiyorum ama belki vites artırma ikaz lambası belki aktif edilebilir?

5. Göğüsteki cep tırnaklı ama köşelerden kastırırsanız kırabilirsiniz, şahsen hiç sökmedim..

6. Ortadayken kapı açıldıpında yanıp kapandığında bir süre sonra söner. Bu şekilde çalışmıyorsa ilk olarak lambaya bakın, sonra sigortaya, sonra da anahtar düğmesine elektrikçi baksın.

7. Bagaj lambası yanıyor mu? Eki sahibi led takıp satarken sökmüş olabilir, ya da çakmaklık ekleyip sonra iptal etmiştir aklıma bunlar geliyor..

8. Eğer tamponu kendiniz yukarı kaldırıp kaldıramayacağınızı soruyorsanız muhtemelen bunu yapacak bilgi birikiminiz yoktur. Ben olsam bulaşmam, işinin ehli bir yere götürürdüm..

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ersev Kaya

Emre bey teşekkür ederim. En iyisi ben fazla kurcalamadan bineyim bu araca.

Saygılar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 4 yıl sonra...
Çağlar Bayur
Ersev Kaya yazdı:

iki hafta önce 99 model focusumu satmıştım

kaça gitti abs limiydi ?

Ersev Kaya yazdı:

Hız sabit 37 gösteriyor. Seyir halinde de değişmiyor.

nerede gösteriyor 37 rakamını?

Ersev Kaya yazdı:

Yakıt tüketimi sabit 9,6-9,7 gösteriyor, değişmiyor.

ortalama tüketimdir zamanla değişir, sıfırlayın hemen değişsin mesela

Yorum bağlantısı
Ersev Kaya
Çağlar Bayur yazdı:

kaça gitti abs limiydi ?

nerede gösteriyor 37 rakamını?

ortalama tüketimdir zamanla değişir, sıfırlayın hemen değişsin mesela

21500 tlye vermiştim abi. Abs vardı.

Diğer yorumlarınıza da yarın bakayım.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Ersev Kaya
Çağlar Bayur yazdı:

nerede gösteriyor 37 rakamını?.

Abi, soruya hemen cevap vereyim, araya zaman girmeden. ☺️

Ortalama Hız ibaresi var, orası 37 idi. Ama sıfırlanıyormuş.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...