İçeriğe Yönlendir

Yeni Kuga - 2017

Ali Kurt

Recommended Posts

Volkan Dinçel
  Atakan Ulusoy yazdı:
  Atakan Ulusoy yazdı:
Manuel kuga kullanicisi ariyorum..
Ayni vitesle seyir halinde iken yavaslama ve hizlanmalarda vites kolunu elinizle tuttugunuzda ancak hissedebileceginiz minik kimildamalar hissediyorum..
Bunu 100 ile giderken gazi kestigimde veya hizim 100den 80 dustugunde tekrar hizlanmak icin gaz verdigimde vites kolunun tepkilerini hissediyorum..
Bu kuga 1.5 dizel icin veya 1.5 herhangi bir ford araci icin normalmidir?
Manuel fiestada kesinlikle boyle bir hareket hissetmiyordum..
Manuel 1.5 kuga kullanicilarindan geri dönüş talep ediyorum.
Genişlet  

Yokmu derdime çare:)

Genişlet  

Elinizi vitese koymadan aracı sürün..bir çaresi yok ancak elinizi viteste sürmeye devam ederseniz hissettiğiniz hareket dahada hissedilecek

Yorum bağlantısı
Atakan Ulusoy
  Volkan Dinçel yazdı:
Elinizi vitese koymadan aracı sürün..bir çaresi yok ancak elinizi viteste sürmeye devam ederseniz hissettiğiniz hareket dahada hissedilecek

Peki bu durum normal mi? Bu kimildamanin olmamasi gerekmez mi?

Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

İşin teknik detayını bilmiyorum ancak vitese elimi koyarak kullandığım tüm manuel araçlarda dediğiniz durum mevcuttu..

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

halatlılarda olmaz o olay, mesela fiestada sıfırdır, hissetmezsiniz.

Yorum bağlantısı
Atakan Ulusoy
  Ali Cihangiroğlu yazdı:
halatlılarda olmaz o olay, mesela fiestada sıfırdır, hissetmezsiniz.
Aynen bende gittim ford servisine dedim fiesta kullaniyorum manuel sıfır kimildama var..bu neden böyle..
Iste vites teli motorun uzerinden geciyor motor hizlanma ve yavaslamada one arkaya hareket ederken yay vites kolunu kimildatiyor falan dedi.. bende baska manuel kugada yokmus arkadaşım oyle dedi dedim. Vardir o senin hissetigini hissetmiyordur dedi:) bende bana manuel baska kuga getirin deneyecegim dedim:) oyle kaldi..
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

halat bağlantılarında gerginlik-çıkma-kayma gibi şeyler olabilirmi acaba, ilk aklıma o geldi... basitten kontrole başlamak lazım...

Yorum bağlantısı
Fikret Taşkın

Bu durum motor kulak pabuçları, yani motoru şasiye bağlayan yerdeki lastik tamponları yumuşak seçilen modellerin tümünde görülen bir şeydir.  

Özellikle Volvo ve Renault modellerinde sıklıkla görülmektedir. Örneğin bir önceki kasa Volvo S40 bu konuda en iyi örnektir. Motor güce bindirildiğinde vites kolu ciddi şekilde hareket eder.  

Üreticilerin, motor kulak pabuçlarını bu kadar yumuşak materyalden yapmalarındaki amaç ise, motorun titreşiminin şasiye daha az iletilmesini sağlamaktır. Yani komfor amaçlı bir seçim... 

Olay bundan ibarettir. Bu durum bir sorun değildir. Sıfır kilometre aldığımız 2001 Volvo S40' ta aynı olay bulunduğundan bu kadar araştırma yapmıştım bu konuda. Bir gün işe yarayacakmış meğer...

başka bir forumdan alıntıdır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Sorun değilde konfor kaybı diyelim, Ford a alışmış adam vites kolunun titremesini sevmez, motor oynasada kulakların üstünde hoplasada o kol oynamayacak, halat kılıflarındaki esneme payı o hareketi engeller, halat eğilip bükülür, motrorun hareketi halatı germez sadece büker, uzama kısalma olmaz, bu durumda gerilim olmaz kol oynamaz, bisiklet fren teli gibi düşün, gidonu çevirdiğinde fren kolu titrermi yada vites kolu titrermi?  Kugayı henüz sürmedim, ama Fiesta gibiyse yapısı o vites kolu oynamamalı, diğer Kugalarada bakmak lazım, oynama varmı yokmu, varsa Ford ayıp etmiş derim valla :)

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Atakan Ulusoy
  Ali Cihangiroğlu yazdı:
Sorun değilde konfor kaybı diyelim, Ford a alışmış adam vites kolunun titremesini sevmez, motor oynasada kulakların üstünde hoplasada o kol oynamayacak, halat kılıflarındaki esneme payı o hareketi engeller, halat eğilip bükülür, motrorun hareketi halatı germez sadece büker, uzama kısalma olmaz, bu durumda gerilim olmaz kol oynamaz, bisiklet fren teli gibi düşün, gidonu çevirdiğinde fren kolu titrermi yada vites kolu titrermi?  Kugayı henüz sürmedim, ama Fiesta gibiyse yapısı o vites kolu oynamamalı, diğer Kugalarada bakmak lazım, oynama varmı yokmu, varsa Ford ayıp etmiş derim valla [emoji4]
Vites kolunu elinizle hafifce tuttugunuzda hissedebileceğiniz bir kimildama.. buyuk bir kimildama degil..
Cok fazla manuel kuga kullanicisi bulamadigim icin baska araclarda test edemedim.. bu konudaki rifat arkadasimiza sordum ama ben birsey farketmedim dedi.. sanirim ben fazla hassas dinliyorum vites kolunu..
Gerçi ford servisindeki usta da evet var dedi test sürüşünde ama anormal bir durum yok dedi..
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Çok hafifse o zaman dert etmeye gerek yok sanırım, o kadarcıkta olsun...

Yorum bağlantısı
Rıfat Hasar

Benim araçta böyle bir durum yok benim elim sürekli vites kolunda araç gaz verme ve kesmelerde herhangi bir kımıldama yok ama vites kolunu kendiniz ileri geri yaparsanız hafif bir kımıldama oluyor.

Yorum bağlantısı
Atakan Ulusoy
  Rıfat Hasar yazdı:
Benim araçta böyle bir durum yok benim elim sürekli vites kolunda araç gaz verme ve kesmelerde herhangi bir kımıldama yok ama vites kolunu kendiniz ileri geri yaparsanız hafif bir kımıldama oluyor.
Sizin böyle olmasi demekki bendeki normal degil dedirtiyor.. servise gidip aracinda orasini burasini oynatmakta istemiyorum. Ama boylede icim rahat etmiyor
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Bu durumda bir sorun var gibi, servise gösterin, sağını solunu kurcalamazlar, lifte alıp alttan bakacaklar o kadar...

Yorum bağlantısı
Rıfat Hasar

Atakan bey aracın 4 yıl garantisi var varsın oynasın baktınız mı ilerde artıyor veya kesin tespit yapınca o zaman bastırıp yaptırırsınız.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Bilgiç

Arkadaşlar herkese merhaba.

2017 1.5 dizel 120 hp manuel kugamı 1 hafta önce teslim aldım. Aracımla 1000 km  yol  yaptım(700 şehir dışı 300 şehir içi)şehirlerarası 120 yi pek  geçmedim  klima hep açıktı  yakıt ortalamam 5.7 olarak  gerçekleşti(Araçta  eşim ve  çocuğumda  var iken). Aracımdan  genel anlamda  çok memnun kaldım fakat  sormak istediğim  1-2  soru  var deneyimli arkadaşlar  yardımcı olursa  sevinirim.

1- Aracımda sync3 sistem  mevcut  fakat  ben  bu  sistemde  usb yada  telefonumu  bağlayarak  bir  video  izlemeyi başaramadım  bunu   nasıl  yaparım (özellikle  usb ile).

2- çeşitli ara programlar ile  telefon  ekranını  araç ekranına  yansıtma  yapılabildiğini  biliyorum . Bizim  sync3  te bunu  yapabilen  varmı  ve  nasıl yapılıyor.

Not: Android auto yu  kurdum  fakat  vasat  bir  program .kullandığım  telefon  samsun c9 galaxy pro . Bu problemleri çözmem araçta  çocuğun  oyalanması  için  çok  önemli yoksa  o  8 inc lik  ekran  süs olarak  araçta  kalıcak  sanırım.

Yardımlarınız için  şimdiden  teşekkür  ederim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Gökhan bey aracınız hayırlı olsun. 

Yeni kuga kullanan arkadaşlarımız var.. Yardımcı olurlar diye umuyorum.. 

Yorum bağlantısı
Murat Kavuk
(düzenlendi)
  Gökhan Bilgiç yazdı:

2017 1.5 dizel 120 hp manuel kugamı 1 hafta önce teslim aldım. Aracımla 1000 km  yol  yaptım(700 şehir dışı 300 şehir içi)şehirlerarası 120 yi pek  geçmedim  klima hep açıktı  yakıt ortalamam 5.7 olarak  gerçekleşti(Araçta  eşim ve  çocuğumda  var iken). Aracımdan  genel anlamda  çok memnun kaldım fakat  sormak istediğim  1-2  soru  var deneyimli arkadaşlar  yardımcı olursa  sevinirim.

1- Aracımda sync3 sistem  mevcut  fakat  ben  bu  sistemde  usb yada  telefonumu  bağlayarak  bir  video  izlemeyi başaramadım  bunu   nasıl  yaparım (özellikle  usb ile).

2- çeşitli ara programlar ile  telefon  ekranını  araç ekranına  yansıtma  yapılabildiğini  biliyorum . Bizim  sync3  te bunu  yapabilen  varmı  ve  nasıl yapılıyor.

Not: Android auto yu  kurdum  fakat  vasat  bir  program .kullandığım  telefon  samsun c9 galaxy pro . Bu problemleri çözmem araçta  çocuğun  oyalanması  için  çok  önemli yoksa  o  8 inc lik  ekran  süs olarak  araçta  kalıcak  sanırım.

Genişlet  

Aracınız hayırlı olsun. Aracın orjinal sistemi ile video oynatamazsınız. Android auto ve carplay de video oynatmaya izin vermez (sürüş güvenliği için). Sadece telefon üreticisinin izin verdiği uygulamalara ulaşabilirsiniz (google maps gibi). Iphone'da jailbreak yaparak bu durumu yasadışı yollardan aşmak mümkün. Androidi bilmiyorum ancak benzer yöntemler olabilir.

Bir de yurtdışında 700-800 dolar civarına satılan ek modüller var. Bunu sync 3 modülüne bağladığınızda, hem video oynatabilir, hem de araçta telefonsuz navigasyon kullanabilirsiniz.

tarihinde Murat Kavuk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Gökhan Bilgiç

Arabayı  değiştiremiyeceğimize  göre telefonu değiştiricez ama hakikaten hayal  kırıklığı oldu  benim için.

Yorum bağlantısı
Rıfat Hasar
  Murat Kavuk yazdı:

Aracınız hayırlı olsun. Aracın orjinal sistemi ile video oynatamazsınız. Android auto ve carplay de video oynatmaya izin vermez (sürüş güvenliği için). Sadece telefon üreticisinin izin verdiği uygulamalara ulaşabilirsiniz (google maps gibi). Iphone'da jailbreak yaparak bu durumu yasadışı yollardan aşmak mümkün. Androidi bilmiyorum ancak benzer yöntemler olabilir.

Bir de yurtdışında 700-800 dolar civarına satılan ek modüller var. Bunu sync 3 modülüne bağladığınızda, hem video oynatabilir, hem de araçta telefonsuz navigasyon kullanabilirsiniz.

Genişlet  

Murat Bey bir arkadaşım iphone jailbreak'li OPEL Astra aracında video izleyebiliyor ama araç hareket ettiğinde görüntü gidiyormuş sürüş güvenliğinden dolayı video kısıtlanıyor.

Bu arabalar çok akıllı yetişemiyoruz :)

Gökhan Bilgiç yazdı:

Genişlet  

Aracınız hayırlı olsun kazasız belasız günlerde kullanın inş. yollarda Kuga arıyorum yok millet alsında yalnızlık yaşamayalım :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Kavuk
  Rıfat Hasar yazdı:

Murat Bey bir arkadaşım iphone jailbreak'li OPEL Astra aracında video izleyebiliyor ama araç hareket ettiğinde görüntü gidiyormuş sürüş güvenliğinden dolayı video kısıtlanıyor.

Bu arabalar çok akıllı yetişemiyoruz :)

Genişlet  

Doğrudur, her iOS güncellemesinde sıkıntı oluyor zaten. Ben gerekli görmüyorum ama, hem oem olsun, hem de video vs izleyebileyim deniyorsa, en iyisi ek modül almak. Sanırım iphone fiyatına falan geliyor :)  Linkteki gibi bir şey, ama sync 3 için olması gerekiyor: http://www.cyclone.com.tr/urundetay.asp?sno=241&uno=591

Yorum bağlantısı
Gökhan Bilgiç

Teknoloji çağında  yaşıyoruz. Her birey  kendi güvenliğini düşünerek  gerekli önlemleri alabiliyor. örneğin çoğu arabada sürücü yanındaki hava yastığı   yolcu yokken  kapatılabiliyor. Ford  gibi bir  şirket te navigasyon  gibi  her  saniye  ekrana  bakma gereği hissedilmese de ekrana  bakmadan  kullanılamayacak  bir  sistemi insanların  kullanımına  sunmuş durumda. İnsanların  çocuklarına  ya da  aracı kullanmayan  diğer  yolculara video  izlemeyi  net bir  şekilde  engelleyecek   bir sistem  kullanması  bana  çok  garip geldi. Bu konu opsiyonel olmalıydı bence  yani  isteyen  bu  özelliği aktif  edebilmeliydi. Bu  sebeplerden  dolayı  sanırım  ford un satışı diğer  rakiplerinden  daha   geride. Umarım  düzeltilir ve  bu mağduriyet  ortadan  kalkar.

Yorum bağlantısı
Atakan Ulusoy

Gökhan Bey özel mesajım size ulaştı mı? Tapatalk üzerinden göndermiştim.

Yorum bağlantısı
Murat Kavuk
(düzenlendi)
  Gökhan Bilgiç yazdı:

Teknoloji çağında  yaşıyoruz. Her birey  kendi güvenliğini düşünerek  gerekli önlemleri alabiliyor. örneğin çoğu arabada sürücü yanındaki hava yastığı   yolcu yokken  kapatılabiliyor. Ford  gibi bir  şirket te navigasyon  gibi  her  saniye  ekrana  bakma gereği hissedilmese de ekrana  bakmadan  kullanılamayacak  bir  sistemi insanların  kullanımına  sunmuş durumda. İnsanların  çocuklarına  ya da  aracı kullanmayan  diğer  yolculara video  izlemeyi  net bir  şekilde  engelleyecek   bir sistem  kullanması  bana  çok  garip geldi. Bu konu opsiyonel olmalıydı bence  yani  isteyen  bu  özelliği aktif  edebilmeliydi. Bu  sebeplerden  dolayı  sanırım  ford un satışı diğer  rakiplerinden  daha   geride. Umarım  düzeltilir ve  bu mağduriyet  ortadan  kalkar.

Genişlet  

Bu konu ford ile ilgili değil. Öncelikle hareket halinde araçta video oynatımının engellenmesi yasa gereği. Hiçbir arabada fabrika çıkışı bu olay yok.

Ancak arka koltuklarda bu mümkün. Günümüzde artık tabletler olduğu için buna da gerek kalmadı. Benim iki çocuğum ikisine de mecburen tablet aldık. Arkada istedikleri gibi takılıyorlar.

Son olarak otosan'a sataşayım :) .   Sync 3 sistemi maalesef, renksiz ve sıkıcı bir arabirime sahip. Bunun yanında otosan nedense sync 3 ile navigasyon opsyionu da sunmuyor (Avrupada neredeyse standart iken). Bu nedenle bomboş, bembeyaz bir ekranla her daim yolculuk etmek zorunda olmanız demek. Bana göre sync 3, şu anda piyasadaki alternatifleri içinde en sıkıcı arabirime sahip olanı. Bu da kullanıcıları hep bir hayal kırıklığına uğratıyor.

tarihinde Murat Kavuk tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Rıfat Hasar

Cyclon multi media sistemini takan arkadaslardan yeterince bilgi alış verişinde bulunmuş olsaydım belki style paket alıp cyclon taktırabilirdim ama eski aracımda sync 1 olduğu için aramalarda sıkıntı oluyordu sistem algılama sıkıntısı oluyordu ahmet dersin mehmeti arıyordu. Bir süre sync 2 olan araç kullandım aramalar vs iyi olunca 3 daha iyidir diye düşündüm ama görüntü olarak sync 2 den daha kötü anroid auto ile bağlantı navigasyon dışında sıkıntılı ben henüz çözemedim ios car play daha kuĺlanışlı gibi dün akşam arkadaş ile bir yerden dönerken bağlandı öyle gördüm. Ambiyans ışıklarını 6 7 renk olarak değiştirmek güzel ama bunun aynısı göstergeler ve multimedya sistemi içinde olmalıydı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Atakan Ulusoy

Yeni kugaya paspas alaniniz var mi? Alan varsa memnunsaniz aldiginiz yeri soylermisiniz.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...