Gencay Bengli 3 Ekim 2017 Paylaş 3 Ekim 2017 (düzenlendi) Herkese merhabalar , Hiç tesisat görmemiş aracımda standart bir kullanıcı olarak Mayıs 2014 de Mutlu 44 amper akü taktırdım. 3 yıl 5 ay gibi bir süre sonunda gelinen nokta şu şekilde. Stop Halde 12.2 Yarım kontak: 12.1 Marş Basma anı: 11.9 Akümülatör devrede (2000 devir) : 13.6-13.7 Ölçümler aracın akü bilgi ekranı (gauge menü) kullanılarak ve de Multimetre yardımıyla olmak üzere kontrol edilmiştir. Genel anlamda akü üreticileri 12.4ü sınır ilan etmişler ve üzeri olmalıdır şeklinde açıklamalarda bulunmuşlar.Şuan marş basmasında ya da herhangi bir elektriksel anlamda bir arıza yaşamadım. Önümüzün kış olacağı düşüncesiyle Akü değişimi yapılması gerekebilir mi? Gördüğüm kadarıyla şarj dinamosu devrede iken değeri düşük. Yeni akü ile bu sorunda ortadan kalkar mı? Tecrübelerinize istinaden yardımcı olabilir misiniz? Saygılarımla 10 Ekim 2017 tarihinde İnan Çınar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Servet Aydın 3 Ekim 2017 Paylaş 3 Ekim 2017 Hücre başı 2.2 volt ideal bekleme gerilimidir. Hava sıcaklığı 25 derece ise. Sizde gerilim düşük. Dış hava ısısı kaç derece ve en son ne zaman çalıştı araç? Yorum bağlantısı
Serkan Aktay 3 Ekim 2017 Paylaş 3 Ekim 2017 Ben bugüne kadar merak edip hiçbir sıkıntı yokken akü ölçümü yaptırmadım. Aküyü tık tık deyip son nefesini verdiği ana kadar kullandım hep 2 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 3 Ekim 2017 Paylaş 3 Ekim 2017 Marş basma anında 11.9 volt olamaz. Daha da düşer gerilim. Yorum bağlantısı
Gencay Bengli 3 Ekim 2017 Yazar Paylaş 3 Ekim 2017 Dış hava ısısı 19 derece , Araç ile hergün çalışıyor. Ölçüm sabah marş basmadan evvel ve akşam iş çıkışı olmak üzere 2 kere kontrol edildi. Servet Bey bende dikkat ettim ama değer 11.9 - 11.8 Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt 3 Ekim 2017 Paylaş 3 Ekim 2017 benimde en çok merak ettiğim konuydu aküm ne zaman bitecek? aracımı satın alırken satan kişi akü orjinal demişti 2008 model aracımın aküsünü 2 ay önce değiştirdim,bitmeden önce sadece marş basma haricinde hiç gariplik olmadı en son hiç basmadı Yorum bağlantısı
Servet Aydın 3 Ekim 2017 Paylaş 3 Ekim 2017 Dış hava ısısı 19 derece , Araç ile hergün çalışıyor. Ölçüm sabah marş basmadan evvel ve akşam iş çıkışı olmak üzere 2 kere kontrol edildi. Servet Bey bende dikkat ettim ama değer 11.9 - 11.8Gencay, rms ölçüm ile dip voltaj görülür sadece. Fluke vs ölçer. Zaten 24 saatten az yatan akü için voltaj eşik değerin altında. Değişim sağlıklı olur bence 2 Yorum bağlantısı
Murat Atagenç 3 Ekim 2017 Paylaş 3 Ekim 2017 Şuna bende bi bakıyım bari. Kadran testinden bakıyoruz galiba, kaçıncı gösterimde voltaj? Yorum bağlantısı
Gencay Bengli 3 Ekim 2017 Yazar Paylaş 3 Ekim 2017 15 dakika önce, Murat Atagenç yazdı: Şuna bende bi bakıyım bari. Kadran testinden bakıyoruz galiba, kaçıncı gösterimde voltaj? Motor sıcaklığından sonra , O menüde de birşey dikkatimi çekti 1V aşağıda gösteriyor. Multimetre ile 12.2 ölçüyorum aracın Gauge ekranında 11.2 onu da tam anlamış değilim. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 3 Ekim 2017 Paylaş 3 Ekim 2017 Normal, siz direk kutup başından ölçüyorsunuz, araç ise ecu girişinden Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 3 Ekim 2017 Paylaş 3 Ekim 2017 8 dakika önce, Servet Aydın yazdı: Normal, siz direk kutup başından ölçüyorsunuz, araç ise ecu girişinden O kadar kısa mesafede 1v düşmesi normal mi abi? Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu 3 Ekim 2017 Paylaş 3 Ekim 2017 Benim akü konusunda gözlemlerim, aracınızı günlük kullanıyorsanız akü baya bi sene gidiyor. Ben hergün araba kullanmıyorum ve senede tatiller dahil 13 bin km yapıyorum, sıfır bi akü bana max 3 sene gidiyor. Ama bi aküyü beş altı sene kullanan var. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 3 Ekim 2017 Paylaş 3 Ekim 2017 O kadar kısa mesafede 1v düşmesi normal mi abi?Her ek yerinde illaki voltaj düşer. Araçların hatlarında altın kaplama kablo veya konnektör kullanmıyor. Normal Benim akü konusunda gözlemlerim, aracınızı günlük kullanıyorsanız akü baya bi sene gidiyor. Ben hergün araba kullanmıyorum ve senede tatiller dahil 13 bin km yapıyorum, sıfır bi akü bana max 3 sene gidiyor. Ama bi aküyü beş altı sene kullanan var. Naylon 2012 Ekim çıkışlı. Orijinal aküyü kullanıyom hâlâ. 2 Yorum bağlantısı
Fazlı Özdemir 4 Ekim 2017 Paylaş 4 Ekim 2017 Geçenlerde oto elektrikçide bir işim vardı. Aküyü de ölç dedim. Abi akü bitmiş dedi. Şimdilik kalsın dedim. Ertesi gün çalışmadı araba. Doğru elektrikçiye gidip Varta'mı aldım. 2 1 Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 4 Ekim 2017 Paylaş 4 Ekim 2017 Şarj voltajı 14V üzeri olması gerekmiyor muydu? Bence akü tam dolmuyor değerler doğru ölçülüyor ise. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 4 Ekim 2017 Paylaş 4 Ekim 2017 4 saat önce, Ahmet İhsan Akşen yazdı: Şarj voltajı 14V üzeri olması gerekmiyor muydu? Bence akü tam dolmuyor değerler doğru ölçülüyor ise. Dizeller 14.4, Benzinliler 13.8 volt ile şarj oluyor genelde. Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 4 Ekim 2017 Paylaş 4 Ekim 2017 Dizel, benzin ayrı akü yokki abi, neden böyle bir fark var. Pil voltajınin 1.2 katı (12 için 14.4) olması gerekmiyor mu şarj voltajının. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 4 Ekim 2017 Paylaş 4 Ekim 2017 Dizelde enjektörler 0.8 volt ile 1 volt arası, anlık 100 amper ile çalışıyor. Bu yüzden voltaj yüksek tutulur ki primer akımı düşük olsun. Benzinli için geçerli değil. Kurşun asit starter aküler hücre başı 2.25 volt ile yaşamını devam ettirir. Uzun süre uyku olacak ise 2.40 volt sonrası akü yaklaşık %5 kapasite akımı ile 4-6 saat şarj edilir ve uykuya geçirilir. Araçlarda uyku olmadığı için gerek yok %100 doluma. Ayrıca hiçbir kurşun asit akü ilk bir kaç yüz şarj deşarj sonrası %100 dolamaz. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Ekim 2017 Paylaş 4 Ekim 2017 1 dakika önce, Servet Aydın yazdı: Kurşun asit starter aküler hücre başı 2.25 volt ile yaşamını devam ettirir. Uzun süre uyku olacak ise 2.40 volt sonrası akü yaklaşık %5 kapasite akımı ile 4-6 saat şarj edilir ve uykuya geçirilir. Araçlarda uyku olmadığı için gerek yok %100 doluma. türkçesi ne bunların? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Ekim 2017 Paylaş 4 Ekim 2017 Şimdi, Servet Aydın yazdı: devam akü işte, alırsın değişirsin kapasite akımı felan neymiş. asitli plastik kutu 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts