İçeriğe Yönlendir

Focus 2 - EGR'den Dolayı Motor Arızası (EGR İptali)

Eren Saraç

Recommended Posts

Eren Saraç
(düzenlendi)

Merhaba arkadaşlar yaklaşık bir yıl önce 2009 ford focus tdci araç aldım ancak aldıktan sonra motor arızası uyarısıyla karşılaştım. EGR'den kaynaklandığını söylediler.EGR'yi , bağlantı kablolarını değiştrdik ve borulardaki kurum temizlendi Fakat 1 yıldır sorun devam ediyor. Arac zaman zaman ( günde en az 2 defa) motor arızası veriyor. Stop edip çalıştırınca düzeliyor ve tekrar motor arızası veriyor. 2-3 farklı ustaya gidip bilgisayara bağlattım ve egrden dolayı arıza ışığı yandığını öğrendim. Daha önce bu tarz durum yaşayan oldu mu?EGR iptal ettirmeyi düşünüyorum kendi aracında iptal ettiren arkadaşlar bilgi verebilirler mi? Antalya'da tavsiye edebileceğiniz bir yer mevcut mu ? Bu arada araç 110 bg 130.000 binde. 

tarihinde Metin Akbal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

EGRyi iptal de ettirseniz, sensör olarak çalışacağı için arıza durumu düzelmeyecektir. EGR değişimi ufukta gibi.

Yorum bağlantısı
Ufuk Memiş

Öncelikle geçmiş olsun. Konunun cevabını bilmiyorum ama istanbul maslakta no name servis var. Forumumuzda herkezin bildiği abilerimizdir. Onlarla iletişime geçmenizi kesinlikle tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Antalyada benim eski scorpionun motorunu yapan özel ford servisi var Halil usta.Kendisine tavsiye üzerine gittik,neticede gazipaşadan çekici ile antalyaya götürüyoruz sorup araştırdık öyle gittik.Aracımız conta yakmıştı ve silindir kapağı çatlatmıştı.iyi para verdik yalan yok.Yaptığı iştende memnun kaldık.Eğer ilgilenirsen telefonunu pm den mesaj atarım.

Yorum bağlantısı
Eren Saraç
1 saat önce, Sani Gerşon yazdı:

EGRyi iptal de ettirseniz, sensör olarak çalışacağı için arıza durumu düzelmeyecektir. EGR değişimi ufukta gibi.

hocam işin garibi egr değişeli bir yıl oldu. Yazılımla iptal ettirmeyi düşünüyorum sonuç yine aynı mı olur ? 

1 saat önce, Ufuk Memiş yazdı:

Öncelikle geçmiş olsun. Konunun cevabını bilmiyorum ama istanbul maslakta no name servis var. Forumumuzda herkezin bildiği abilerimizdir. Onlarla iletişime geçmenizi kesinlikle tavsiye ederim.

Teşekkürler hocam yarın ilk işim iletişime geçmek olacak.

5 dakika önce, Fatih Sarıkaya yazdı:

Antalyada benim eski scorpionun motorunu yapan özel ford servisi var Halil usta.Kendisine tavsiye üzerine gittik,neticede gazipaşadan çekici ile antalyaya götürüyoruz sorup araştırdık öyle gittik.Aracımız conta yakmıştı ve silindir kapağı çatlatmıştı.iyi para verdik yalan yok.Yaptığı iştende memnun kaldık.Eğer ilgilenirsen telefonunu pm den mesaj atarım.

pm den telefonu gönderin hocam yarın iletişime geçeyim.

Yorum bağlantısı
Eren Saraç
17 dakika önce, Çağlar Bayur yazdı:

hata kodu nedir?

hocam malesef dikkat etmedim fakat egr basınç yüksekliği yazıyordu. Birden fazla hata kodu vardı fakat hepsi egr ile ilgiliydi.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Süleyman Aydemir

egr yi söktür temizle kapalı duruma getir yerine takarken araya saç kestir taktır yıllarca rahat et ben öyle yaptım

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

mekanik iptalde, egr parçası bozuk ise yine arıza verir beyin ve gaz keser. sıfır egr takıp körletin dah da bozulmaz arıza da vermez mesela

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
A. Yıldırım Yıldız

Egr ve dpf konularini bir suredir okuyup duruyorum. Iptal edin gecin diyen de cok, sakin yapmayin cok gereklidir, yakit ve performans kaybina sebep olur, ayrica emisyon testinden gecemezsin diyen de. Ozellikle dpf icin bunlari daha cok souluyorlar. Esim ve benim araclarimiz nerdeyse ayni. Benim aracin km daha dusuk olunca hanim sagolsun el koydu. 95.xxx km. Onunki bana gecti. Oda su sira yaklasik 246.xxx civarlarinda. Ikisi de 2007 model. Ikisi de trend. Hanimdaki daha az km yapmis olsa da herhalde biraz daha hor kullanilmis diye dusunuyorum ki, aldigimizdan beri bazi masraflari oldu. Cekisten dusme, nadiren de olsa giderken aracin yigilmasi, gaz yememesi, ariza isigi yakmasi gibi problemlerle karsilastik. 2007 model trend paketler icin dpf yok diyenler oldu fakat 2002 model baska araclarda oldugunu da goruyoruz. Hatta daha yasi buyuklerde de karsilastik. Bu araclarda dpf varmi? Varsa iptalinde negatif yonde soylenenler dogru mu? Nasil bir yol izlenmeli? Ayni sekilde egr iptali konusunda da bilgisi olanlarin yorum ve tavsiyelerini rica ediyorum. Araclarin birini bu siralar ya satma, veya takas etme durumumuz var ama arkamizdan kufur ettirmemek lazim. :-)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

2007 focusta dpf yok.
Egr iyi bişi sağlıklı çalışıyorsa çalışmalı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...