İçeriğe Yönlendir

Ülkelere Göre Cam Filmi Kuralları ve Oranları


Mehmet Göktürk

Recommended Posts

Mehmet Göktürk

Aşağıdaki kaynaktan aldım ve google ile çevirdim. Orijinalini okumak isteyen linke tıklayabilir. Tacikistan kuralını çok sevdim. Uygulanabilir !!!

 

https://delightandinspire.com/2015/03/18/international-window-tinting-laws-for-cars-driving-around-the-world/

 

 

--

Avrupa'da ve Dünyada Renkli Pencere (Şubat 2016'da güncellendi)

Dolayısıyla, yurtdışındayken benzin almanın yollarını buldunuz. Araçta dikkat edilecek hususlar listesinde, ışığın uyuyacağınız yere nasıl durdurulacağı açıklanmaktadır. Eğer daha uzun süreli sürüş seferberliği yapmayı düşünüyorsanız, renkli pencere çevreleyen dünya yasalarını bilmelisiniz. Muhtemelen, geçerken geçirmeden kampçı dönüşümünüzde uyuyorsanız, uyurken güzel taşınabilir evinize bakarak çok iyi bir şey olacağını düşündünüz. UV koruması ve kadın sürücüler gibi diğer insanlar BAE veya İran gibi ülkelerdeki erkeklerin dikkatini çekmeyi sevmeyi sevdiklerini söylüyor. Bununla birlikte, AB konuyla ilgili belirleyici bir yasa kabul etmiş olsa da, bireysel AB üyesi ülkeler kendi yasalarını yine de yapmışlardır. Bir ülke herhangi bir renk tonu tamamen yasakladı. Ve sonra dünyanın geri kalanı var;Örneğin, AB'nin ötesinde, Fas, Tunus, Türkiye ve Ukrayna'da, renklendirilmiş pencereler için yasallıkların ne olduğunu bulmak çok zor. Diğer komplikasyon, çoğunlukla bu yasalar yalnızca yasayı yapan ülkenin vatandaşları için geçerlidir; bu nedenle, geçerseniz, muhtemelen (ancak zorunlu olarak değil) onunla kurtulabilirsiniz İngiltere'de kayıtlı bir araba. Aynı ülkede 180 günden fazla kaldığınızda, araç bakım ve vergi yasalarını izlemek yasal bir zorunluluk haline gelir ve araba kullanmadan önce aracınızın Birleşik Krallık için tamamen kanuni yasal olması gerektiğini unutmayın. Bu feribot da evde.

Yüzde ton ile sıralanan renk tonu yasalarının dökümü.

Tüm pencerelerde% 100 Siyah renk - yasal değil, her yerde. İngiltere'de ön yan camlar için 2003 yılında yasaklandı. Görünürlüğünüzü azalttı ve kaza olasılığını artırdığı gösterildi (bunun uyuşturucu satıcılarının vb. Renklendirilmiş pencerelere sahip olma eğiliminde olmasına rağmen ve tam olarak dikkatli bir şekilde çalışmıyorlar, bu yüzden muhtemelen uyuşturucu satıcıları değil, renkli pencerelerden kurtulmaları gerekiyor).

 

Arka Pencereler:

Arka cam ve arka camlardaki (B sonrası)% 100 siyah renk: - İngiltere, Almanya (her bir pencerede en az bir kez bir imalat onayı numarası olması gerekir ve renk tonunu kimin yaptığını açıklayan bir belge taşımanız gerekir. aynı onay numarası), İspanya(Almanya ile aynı dökümantasyon), Belçika (ancak Cam Enstitüsü tarafından onaylanmış olmalıdır ve arka camın üzerine herhangi bir renk kattıysanız, iki kanat aynanız olması gerekir), Fransa Çek Cumhuriyeti (ancak belgelendirilmiş olması gerekir), İtalya (sertifikalı olması gerekir), Rusya, İspanya (ancak filmin İspanya'da kullanımı onaylanmış ve sertifikalandırılmış olması gerekir), Polonya (aynı İspanya için olduğu gibi). İnsanın tecrübelerinden yola çıkarak, İspanya ya da Polonya için onaylanan boyama filmi çekmeyi imkânsız buldular, çünkü yazarken makul olan herhangi bir şeyi gerçekten onaylamadılar.

 

Arka cam ve arka camlardaki (B direğinden sonra)% 80 renk veya% 20 VLT (görünür ışık iletimi) - Avusturya (ve ön camlardaki% 20 renk tonusu (% 80 VLT)),

% 65 renk veya% 35 VLT - Avustralya (tüm pencereler)

Arka cam ve arka camlardaki (B direğinden sonra)% 60 renk veya% 40 VLT - Danimarka .

Arka cam ve arka camlardaki (B direği sonrası)% 30 renk veya% 70 VLT - Finlandiya, Macaristan .

 

Ön Pencereler:

% 25 renk -% 75 VLT - ön camlarda ve ön camda: İngiltere, Danimarka, Finlandiya , Macaristan, Rusya,

% 30 renk -% 70 VLT - ön cam ve ön camda: Belçika, Malta, Birleşik Arap Emirlikleri,

B sütununun önünde ön camlar veya ön yan camlar üzerinde herhangi bir renk yok: İtalya, Fransa (yan taraflarda zayıf renk verirsiniz, ancak cephede hiçbir şey kalmaz) , İspanya ,

% 65 renk -% 35 VLT - Avustralya (tüm pencereler).

 

Tamamen Film Yasağı:

0% Tint - tüm pencerelerin% 100 şeffaf olması gerekir - Portekiz, Beyaz Rusya, Libya, Kuveyt, Bolivya, Irak, Kenya, Pakistan . Bunların hemen hepsi yakın tarihli kanun değişiklikleri ve şiddet ve sürmekte olan terör tehdidinden kaynaklanmaktadır. Portekiz hariç. Çok sıcak bir ülke için aptalca davranıyorlar.Mısır ve Kıbrıs - renklendirilmiş bir film değil gerçek cam değilse. Renkli cam Kıbrıs ve Mısır'da herhangi bir saydamlıkta iyi görünüyor, ancak boyalı film tamamen yasaklanmış durumda.

 

Olağandışı İstisnalar:

Yunanistan - tüm yolcuların ve sürücünün her zaman görünür olması gerektiğini söylüyorlar, bu nedenle bazı renk tonu muhtemelen Tamam ama koyu tonlar olmaz.Renkli bir taşıtın Yunanistan'a alınması konusunda biraz endişe ediyorum çünkü çok spesifik değiller.

Tunus - renk tonlarına izin verildiğini söylüyorlar, ancak o kadar gövde rengi olmamalı ki dışarıdan arabaya bakmak mümkün değil, ancak yüzde belirtmiyorlar.

Tacikistan - araç başına yaklaşık 500 $ renklendirilmiş pencerelere renk katmak için "lisans" almadıkça renk vermezsiniz.

Hindistan - film için toplam renk tonu yasağı, ancak üreticiden geliyorsa, ön ve arka camlarda% 30 renklendirilebilir - bu yüzden% 70 VLT - ve yan camlarda% 50 renklendirilebilir.

Amerika - eyalet vs ABD'deki federal kanun ve Kanada'da benzer bir şey, hangi devlette olduğunuza bağlı olarak renklendirme gereksinimlerini aşırı derecede karmaşık hale getiriyor gibi görünüyor. Bu yararlı makalede hepsini (alt tarafınyakınında) açıklanmaktadır: http: // www .ritrama.com / Ritrama / userfiles / dosya / prodotti / Car_Window_Tinting_Laws.pdf

Türkmenistan - Pencere renk tonları tamamen yasadışı, ancak Türkmenistan, ayrıca 2 kapı otomobili, 3 litrelik motorlar, 5 yaşından büyük arabalar, siyah renkli otomobiller de yasaklandığından her tür yasaktır. Spor arabalar. Kaynak (burada makalenin yarısı kadar): https://www.quora.com/What-are-some-strange-things-banned-in-countries

 

Dikkat çekici bilgi eksikliği:

Aşağıdaki ülkeler için saatlerce aranan ayrıntılı araştırmalara rağmen hiçbir bilgi yoktu: Romanya, Fas, Moğolistan, İran ve Çin - görünüşe göre Çin'de bazı renk tonuları yasadışıdır, ancak hiçbir ayrıntı yoktur (bulabileceğim tek referansı görün)

Tanzanya - taksi ve otobüslerde renkli pencere bulunmamalı, ancak özel araçların yasallığı konusunda çok az bilgi eksikliği var.

Bu makaleye ekleyebileceğim ülkeler hakkında herhangi bir bilgi var mı? Yorumlarda bana bildirin!

Referanslar:

Fransa: http://www.connexionfrance.com/Tinted-car-windows-ban-Pechenard-90kph-80kph-15171-view-article.html

Bolivya: http://www.carthrottle.com/post/the-10-most-awesome-cop- storories-youve-lived- through/

Kenya: http://allafrica.com/stories/201405161523.html

BAE: http://www.thenational.ae/news/uae-news/transport/drivers-face-fines-and-seeing-their-cars-impounded-but-they-still-want-tints

Mısır: http://www.med.navy.mil/sites/namru3/Staff/Documents/WELCOME%20ABOARD%20BROCHURE%20Update%20AUG%2012.pdf

Libya: http://www.tripolipost.com/articledetail.asp?c=1&i=7778

Tunus: http://www.ediplomat.com/np/post_reports/pr_tn.htm

Sudan: http://catholicradionetwork.org/?q=node/7211

Tacikistan: http://www.eurasianet.org/node/63670

Çin: http://www.scmp.com/article/376926/tinted-window-law-not-tough-enough

Hindistan: http://timesofindia.indiatimes.com/india/From-Friday-any-tinted-film-on-car-windows-will-be-illegal/articleshow/12956949.cms

Pakistan: http://centralasiaonline.com/en_GB/articles/caii/features/pakistan/main/2013/03/28/feature-01

Bahsedilen diğer ülkeler: http://www.ritrama.com/ritrama/userfiles/file/prodotti/Car_Window_Tinting_Laws.pdf

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Serkan Aktay
(düzenlendi)
1 saat önce, Mehmet Göktürk yazdı:

Aşağıdaki kaynaktan aldım ve google ile çevirdim. Orijinalini okumak isteyen linke tıklayabilir. Tacikistan kuralını çok sevdim. Uygulanabilir !!!

 

Tacikistan - araç başına yaklaşık 500 $ renklendirilmiş pencerelere renk katmak için "lisans" almadıkça renk vermezsiniz

Bedelli askerlik gibi :biggrin:

Devlete ek kaynak. Üstünede bir KDV, bir ÖTV, bir ÖTV'nin KDV'si, bir KDV'nin ÖTV'si :rolleyes:

tarihinde Serkan Aktay tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Akan Belen

Bizde kesin böyle olur. Bu gördulerse elleri ovustirnaya başlamıştır yetkili tayfa [emoji41][emoji23]

  • Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • 3 yıl sonra...
Oktay Göktaş

Bu ön cama film yaptıranlara iyi olmuş. Keşke cezası daha fazla olsa. Ben şoförü görücem arkadaş. Bu kadar gizli ne yapıyorsun arabanın içinde? Şoför yan camına yaptır ama içeri görünecek koyulukta olmalı yine.

Uv filmi var renksiz, ona bişey demem. O içerinin görünmesi konusunda sorun çıkarmıyor.

Yorum bağlantısı
Oktay Göktaş

Bi de sisleri yakanlar var. Çoğu da önlü arkalı yakıyor. Konu başlığında yok ama belirtmek istedim. Çok göz alanları var. Bazısı fardan çok daha parlak yanıyor. Keşke onlara da çevirip ceza yağdırsalar.

Geçenlerde bir polo yakmış tüm sisleri, arkamdan geliyor. Yol verdim ki gözümü almasın. Önüme geçti ki arkası daha beter. Arka sis de yanıyor. Ben de geçtim arkasına dayadım uzunları. Benim farlar orjinal led, kör ettim arkadaşı. Dörtlü yakıyor bana. Sonrasında da ilerde kırmızıda geçti. Ömür boyu ehliyet vermiycen böyle saygısızlara..

Dayak ekibi fikrine de çok sıcağım [emoji28][emoji57]

  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Oktay Göktaş yazdı:

Bu ön cama film yaptıranlara iyi olmuş. Keşke cezası daha fazla olsa. Ben şoförü görücem arkadaş. Bu kadar gizli ne yapıyorsun arabanın içinde? Şoför yan camına yaptır ama içeri görünecek koyulukta olmalı yine.

Uv filmi var renksiz, ona bişey demem. O içerinin görünmesi konusunda sorun çıkarmıyor.

Yana da olmaz. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter

Gürcistan da 6 sene önce cam filmine kural getirmişlerdi. Numara olarak dereceyi belirtirsem ön kapılar 1, arka kapılar 2, arka cam 3 numara yapılabiliyordu. Ön cam ise yasaktı. 

Oktay Göktaş yazdı:

Bu ön cama film yaptıranlara iyi olmuş. Keşke cezası daha fazla olsa. Ben şoförü görücem arkadaş. Bu kadar gizli ne yapıyorsun arabanın içinde? Şoför yan camına yaptır ama içeri görünecek koyulukta olmalı yine.

Uv filmi var renksiz, ona bişey demem. O içerinin görünmesi konusunda sorun çıkarmıyor.

Ön cam da açıkçası düşünüyorum çünkü birinci sebebim sıcağı kesmesi aracım cmax ve ön cam büyük, ikinci olarak üst göğüs kısmı maalesef sıcağı gördü mü yapısı bozuluyor. Oraya bir göz koymuşlar kapaklı sıcakta zamanla formu formu bozuluyor. Ve görüntü olarak çok kötü oluyor. Aslında aklımda üst göğsü kaplatmak veya torpido üstü hazır setler var onlardan almak ancak yazın sıcağını da işin içine girince yorumlarda okuduğum llumar air80 ürününü yaptırmaya karar verdim. Fiyat araştırması yapıyorum. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Mehmet Yeter yazdı:

Gürcistan da 6 sene önce cam filmine kural getirmişlerdi. Numara olarak dereceyi belirtirsem ön kapılar 1, arka kapılar 2, arka cam 3 numara yapılabiliyordu. Ön cam ise yasaktı. 

Ön cam da açıkçası düşünüyorum çünkü birinci sebebim sıcağı kesmesi aracım cmax ve ön cam büyük, ikinci olarak üst göğüs kısmı maalesef sıcağı gördü mü yapısı bozuluyor. Oraya bir göz koymuşlar kapaklı sıcakta zamanla formu formu bozuluyor. Ve görüntü olarak çok kötü oluyor. Aslında aklımda üst göğsü kaplatmak veya torpido üstü hazır setler var onlardan almak ancak yazın sıcağını da işin içine girince yorumlarda okuduğum llumar air80 ürününü yaptırmaya karar verdim. Fiyat araştırması yapıyorum. 

Sen gürcistanı takip et. doğrusu o.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Valla kural olarak gürcistan doğru yapmış ama ön cama saydam film de serbest olmalı. Sayesinde bu yaz klimadan hasta olmadım. Eskiden bi yandan güneş vurup terliyordum bir yandan klima soğuğu çarpıyordu. 
 

bu sene filmler sayesinde klimayı 22’nin altına hiç indirmedim. Eskiden 18-19’dan yukarı çıkaramazdım. Soğutmazdı

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter

Ben de uzun yolculuk dışında klimayı çok kullanmıyorum ve aracım genellikle park halinde oluyor işten eve evden işe. Bu yüzden araç uzun süre güneş altında kalıyor. Ön cam şeffaf olsun ama istediğim şey sıcağı kesmesi. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Yeter yazdı:

Ben de uzun yolculuk dışında klimayı çok kullanmıyorum ve aracım genellikle park halinde oluyor işten eve evden işe. Bu yüzden araç uzun süre güneş altında kalıyor. Ön cam şeffaf olsun ama istediğim şey sıcağı kesmesi. 

Güneşin altında kalıyorsa yapacak bir şey yok hocam. Isınacak o araba :) 

  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Güneşin altında kalıyorsa yapacak bir şey yok hocam. Isınacak o araba :) 

Kesinlikle ya benim takıntım daha doğrusu daha formu çok bozulmadığı için ön camdan dolayı ısınan göğsü kurtarmak. Sürekli güneşlik takmakta sıkıcı iş.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Mehmet Yeter yazdı:

Ben de uzun yolculuk dışında klimayı çok kullanmıyorum ve aracım genellikle park halinde oluyor işten eve evden işe. Bu yüzden araç uzun süre güneş altında kalıyor. Ön cam şeffaf olsun ama istediğim şey sıcağı kesmesi. 

karton koy?

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
Mehmet Yeter yazdı:

Kesinlikle ya benim takıntım daha doğrusu daha formu çok bozulmadığı için ön camdan dolayı ısınan göğsü kurtarmak. Sürekli güneşlik takmakta sıkıcı iş.

99 Megane 1 aracımda atermik ön cam vardı. Isıyı baya kesiyor ama görüşü engellemiyordu. Keşke yeni araçlarda da bu standart olsa.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter
Erhan Doruk yazdı:

99 Megane 1 aracımda atermik ön cam vardı. Isıyı baya kesiyor ama görüşü engellemiyordu. Keşke yeni araçlarda da bu standart olsa.

2010 ve üzeri c max larda mevcut bildiğim kadarıyla ancak kırıldığında çok pahalı olduğundan söz ediliyordu. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...