İçeriğe Yönlendir

W203 Far Camı Temizleme


Mustafa Tüfekçi

Recommended Posts

Mustafa Tüfekçi
(düzenlendi)

 

Resimler çok güzel olmamış çünkü bı hışımla söküp taktım. Ama nette camın ayrılmadığını iddia edenler var diye konusunu açtım.

 

Farları sökmek çok zor değil ama tampon indirmek gerekli ve tampon ile çamurluk bağlantısi için uyuz bı ara bağlantı demiri var tampon rijit dursun diye. Yaza daha detaylı resim ile daha güzel bir far camı parlatma yaparsam ekleyecegim.

 

Şimdiki mevzu geçen gece aşırı yağmurda ( bildiğin silecek parcayacak kadar yağmur) farın kılcal çatlaklardan su alması sonucu, farın ici akvaryum kıvamına geldiği biraz da aşırı far yıkama kullanmamdan oluşan tortunun temizlenmesi gerektiği için canın sıkılınca giriştim.

 

 

Şu video da far sökümü için tampon sökümü

 

 

Bu da tampon boşa çıkınca far sökümü

 

 

 

Far camı far kasasına geçmeli. 4 tane felan klips cami fara sıkı sıkıya tutuyor. Onları söküp hafifçe isitinca silikon yumuşuyor ve düz tornavida ile kastirinca cam elinize geliyor.

 

 

 

Aynı şekilde kolayca geri montajı yapılıyore8998438500e2b89cebb75a8d42244b1.jpg9f2c55939cae3bfb9b61c39ec0dd8a29.jpg

 

tarihinde Nuri Güngör tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Far camını kapatırken silikon gibi bir şeyler kullandın mı
Kendi silikonu idare ediyor. Zaten ayrıca etrafını saran plastik çerçeve var üzerine geçen. O da sızdırmazlık sağlıyor. Su alma sebebi dibinde İnce çatlak var . tazyikli su gelince ordan sızıyor herhalde. Peş peşe far yıkama çalıştırdım otobanda hızlı gelirken yağmur çok diye. Ondan oldu herhalde :)
Güzel olmuş adamım fayda etmiştir.
Evet biraz daha iyi oldu. Zaten su felan girince mercek tek noktaya odaklanıyor diye orda far caminda kireçlenme gibi tortu yaptı onu temizlemiş olduk
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Dıştan güzelce temizlense daha iyi olacak o da başka Zaman056298caab944a6bf5e706e1034b992e.jpg468be7dd4fec87eef0cc7bcb2e42c78a.jpg

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...