İçeriğe Yönlendir

Xenon Farı Halojene Dönüştürmek İstiyorum

Celalettin Süğürtin

Recommended Posts

Celalettin Süğürtin
(düzenlendi)

Merhabalar sevgili dostlar. 2005 tdci ghia mondeo'mdaki xenon farlarımı yenileyip mercekli ama halojen ampüllü olanlarıyla değiştirmek istiyorum, bunu yapınca da son zamanların modası led ampullerden kullanmak arzusundayım. Sorun şu: xenon far soketi ile halojen far soketi yapısal olarak aynı değil. Bu soketleri arabanın demirbaş olan xenon soketlerini hiç bir surette kesmeden bozmadan ve yok etmek istemiyorum. Halojen fara göre olan soketlerden neredwn ve nasıl bulabilirim? İnternetten epeyce araştırdım ama bir şey bulamadım. Not: yeni farları ve kullanacağım led ampulleri satın aldım. Henüz kargoda.

tarihinde Metin Akbal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ
13 dakika önce, Sani Gerşon yazdı:

Xenon gibi bir teknolojiyi niye LED ile değiştirmek istiyorsunuz?

+1

Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin
Xenon gibi bir teknolojiyi niye LED ile değiştirmek istiyorsunuz?
Kullanmakta olduğum farda fiziksel olarak beğenmediğim yerler vardı yenilemek istedim: 1- Dış reflektörün üzerinde deformasyon oluştu, 2- far kasasını dışarıdan çevreleyen lastik çürümüştü, onun yerine başka lasik yaptım hoşuma gitmedi uygun malzeme bulma imkanım olmadı. 3-far camı her ne kadar temiz olsa da parıl parıl olmasını istediğimden yenilemek istedim.4-xenon sistemde ampul, beyin vs yenilemek (ihtiyac durumunda) cok maliyetli, fiyat istismarlarıyla karşı karşıya. Oysa led sistemde biri olmazsa digerinden alırsın. Fiyat istismarı yok. Hatta yeri gelir rest cekip yeniden klasik halojen ampul alısın uola devam edersin.
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Yanlış anlamayın ama bindiğiniz kullandığınız araç Doğan Şahin değil. Xenon yerine halojen, halojen yerine led takayım vs gibi durumların olacağı araç değil Mondeo. Ayrıca sistemi o kadar basit değil bunu gerçekleştirmek için xenon beynini iptal edeceksiniz kablo keseceksiniz soket ekleyeceksiniz şu an ki mercekteki ampül tutucuyu iptal edip belki de led ampülü yapıştırarak sabitlemek zorunda kalacaksınız.

Sorununuz aydınlatma ise merceklerin değişimi ile ekstra ampül vs masrafa gerek olmadan çok daha kaliteli aydınlatmaya sahip olabileceksiniz.

Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin
Yanlış anlamayın ama bindiğiniz kullandığınız araç Doğan Şahin değil. Xenon yerine halojen, halojen yerine led takayım vs gibi durumların olacağı araç değil Mondeo. Ayrıca sistemi o kadar basit değil bunu gerçekleştirmek için xenon beynini iptal edeceksiniz kablo keseceksiniz soket ekleyeceksiniz şu an ki mercekteki ampül tutucuyu iptal edip belki de led ampülü yapıştırarak sabitlemek zorunda kalacaksınız.

Sorununuz aydınlatma ise merceklerin değişimi ile ekstra ampül vs masrafa gerek olmadan çok daha kaliteli aydınlatmaya sahip olabileceksiniz.
Metin bey aydınlatma sorunu yok. Zaten mercek modifiyesi de yapmıştım. Sorun, yukarida açıkladiğım nedenlerden dolayı. Aradiğım soketi bulamaz da yine xenonları kullanmak durumunda olursam kaybedecegim bir şey yok. Yaptıgım hiç bir yenilik geriye dönüşü imkansız kılacak türden değil. En son düşündüğüm, kozmetik sıkıntıyı aşmak için eski farlarımdaki tertibatı yeni far içine taşıyıp kullanmaya devam ederim.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Metin bey aydınlatma sorunu yok. Zaten mercek modifiyesi de yapmıştım. Sorun, yukarida açıkladiğım nedenlerden dolayı. Aradiğım soketi bulamaz da yine xenonları kullanmak durumunda olursam kaybedecegim bir şey yok. Yaptıgım hiç bir yenilik geriye dönüşü imkansız kılacak türden değil. En son düşündüğüm, kozmetik sıkıntıyı aşmak için eski farlarımdaki tertibatı yeni far içine taşıyıp kullanmaya devam ederim.
O zaman bu islerle ilgilenen biri olarak yorumum attan inip esege bineceksiniz olur :) Kolay gelsin. Far yipranmasina yorumum yok ama led ve halojenden umdugunuzu bulamayacaksiniz acikcasi.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

Kablo kesmek prensiplerime aykırı. Kesmeden kablodan elektrik almaya yarayan klemensler olması lazım. Onlardan bulup kullanırım diye tahmin ediyorum.

O zaman bu islerle ilgilenen biri olarak yorumum attan inip esege bineceksiniz olur [emoji4] Kolay gelsin. Far yipranmasina yorumum yok ama led ve halojenden umdugunuzu bulamayacaksiniz acikcasi.
Yeni nesil araçlarda hep led kullanmaya başladılar bu durumda insanlar artık eşeğe mi biniyorlar [emoji38] Selamlar.
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Yeni nesil farlarda LED kullanılınca ona göre bir tasarım var. Mercekli led kullanan yok.

Bana sorarsanız, temiz bir halojen far alıp, xenon tertibatını ona aktarın ve öyle kullanın. Böylelikle tüm görsel sıkıntılarınızdan kurtulursunuz.

Xenon'dan vazgeçilmez. Hiç olmasaydı o zaman LED'e yönelin diyebilirdik sanırım.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Cem Işık
37 dakika önce, Sani Gerşon yazdı:

Yeni nesil farlarda LED kullanılınca ona göre bir tasarım var. Mercekli led kullanan yok.

Bana sorarsanız, temiz bir halojen far alıp, xenon tertibatını ona aktarın ve öyle kullanın. Böylelikle tüm görsel sıkıntılarınızdan kurtulursunuz.

Xenon'dan vazgeçilmez. Hiç olmasaydı o zaman LED'e yönelin diyebilirdik sanırım.

Mercekli led kullanan yok derken Sani? 

Bmw ve mercedes ilk aklıma gelen örnekler mercekli led kullanan. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
9 dakika önce, Cem Işık yazdı:

Mercekli led kullanan yok derken Sani? 

Bmw ve mercedes ilk aklıma gelen örnekler mercekli led kullanan. 

Abi haklısın, yanlış ifade etmişim. Tek mercek ve harici LED ile kullanan yok. Kullanılan LED'e göre tasarlanan mercek ve çok daha farklı bi teknolojisi olan LED'ler mevcut farlarda.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Kırık orjinal bir far bulursun.. onun tesisatını sökersin. Tesisatın soketini araç tesisatına sorunsuz takarsın. 

Diğer tarafını da elindeki yeni farın pinlerine tek tek ve doğru olarak lehimlersin. 

Ancak, 

otomatik eğimde sorun yaşarsın. Halojen ile xenon farın iç tesisat yapısı çok büyük ihtimalle farklıdır. 

Ayrıca,  kullanılan servo motor da farklıdır.. Xenon fardaki servoyu kullanman gerekir.. Halojen fardaki yerine uyar mı bilmem.. Reflektörün far şasisinden uzaklığı uyar mı bilmem.

Otomatik eğim için balast mecbur kullanmak zorundasın, çünkü mondeodaki balastlar aynı zamanda beyin. 

Ayrıca,

Piyasadaki ledler bahsedildiği gibi 10 bin 30 bin saat yanacak şeyler değil. Geneli kalitesiz. 

Tavsiyem. 

Far camı kolay değişir, halojen fardaki, üst lastik xenon fara uyar. Far içinde deforme varsa onlar da giderilir. xenon ampul pahalı geliyorsa, çakmasını kullanırsın. oldukça ucuz.. Herşeye rağmen ışığı ledden iyi olur. 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Yeni nesil araçlarda hep led kullanmaya başladılar bu durumda insanlar artık eşeğe mi biniyorlar [emoji38] Selamlar.

Kastımın o ledler olmadigini anlamis olmaniz lazim :) Oem Passat Mercedesteki gibi mercekli led koyacaksaniz diyecegim birsey yok ama gidipte h7 led xenon inwels vs gibi led ampullerden eklerseniz kastettigim budur attan inip esege binme kismi ;)
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
1 saat önce, Celalettin Süğürtin yazdı:

Yeni nesil araçlarda hep led kullanmaya başladılar bu durumda insanlar artık eşeğe mi biniyorlar emoji38.png Selamlar.

O ledler farklıı.. lensi var, lümeni yüksek, soğutucusu var. o ledlerden alınan performansı alman mümkün değil abi. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Orhan

Farı çevreleyen lastik yerine silecek lastiği yapıştırabilirsin. Çok sırıtmıyor. Akşam resmini atarım. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

Kastımın o ledler olmadigini anlamis olmaniz lazim [emoji4] Oem Passat Mercedesteki gibi mercekli led koyacaksaniz diyecegim birsey yok ama gidipte h7 led xenon inwels vs gibi led ampullerden eklerseniz kastettigim budur attan inip esege binme kismi [emoji6]
Xenon mercek içine led koymayı düşünüyorum. Zaten almış olduğum farlarda mercek var. Tek farkı halojen ampule göre.
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Abi, trend farı al. Sendeki farın içini komple ona aktar. Tesisatı vs ellememiş olursun

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
1 dakika önce, Celalettin Süğürtin yazdı:
1 saat önce, Metin Akbal yazdı:
Kastımın o ledler olmadigini anlamis olmaniz lazim emoji4.png Oem Passat Mercedesteki gibi mercekli led koyacaksaniz diyecegim birsey yok ama gidipte h7 led xenon inwels vs gibi led ampullerden eklerseniz kastettigim budur attan inip esege binme kismi emoji6.png

Xenon mercek içine led koymayı düşünüyorum. Zaten almış olduğum farlarda mercek var. Tek farkı halojen ampule göre.

Halojen ampullü mercekli mondeo mk3 farı mı buldun abi.. 

1 dakika önce, Servet Aydın yazdı:

Abi, trend farı al. Sendeki farın içini komple ona aktar. Tesisatı vs ellememiş olursun

Soketi uymuyormuş.. 

Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin
Otomatik eğim işini nasıl çözeceksin ?
Ben ona takıldım
İşte bunun için otoclubturkiye'deyim be kardeşim[emoji4]
Olmazsa focus ve fiestalardaki seviye ayar düğmesinden alıp takmaya çalışacağım.
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Soketi uymuyormuş.. 
Farın içini komple aktaracak ya. Tesisatı dahil
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Şimdi, Servet Aydın yazdı:
15 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı:

Soketi uymuyormuş.. 

Farın içini komple aktaracak ya. Tesisatı dahil

O zaman Xenon olacak yine :)  Fardan balasta girip çıkan 20 den fazla kablo var :)

O tesisatla olmaz.. ilk mesajımdaki gibi far tesisatı bulup, yeni farın soketindeki pinlere tek tek lehimlemeli. 

Focusta öyle yapmıştım ben. Makyajsız ve makyajlı focus far soketleri farklı idi. 

Sonrasında seviye motorunu da manuel çalıştıracak şekilde tesisat çekip, içeriye de manuel düğme takacak.. 

Sonuç.. 

O fardaki H1 merceğe led takarak ışık alamayacak.. 

Asla ve asla attığı taş deredeki kurbağayı ürkütemeyecek.. Kıyıdan kurbağaya ulaşmaz o fardan çıkan ışık.. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

O zaman Xenon olacak yine [emoji4]  Fardan balasta girip çıkan 20 den fazla kablo var [emoji4]
O tesisatla olmaz.. ilk mesajımdaki gibi far tesisatı bulup, yeni farın soketindeki pinlere tek tek lehimlemeli. 
Focusta öyle yapmıştım ben. Makyajsız ve makyajlı focus far soketleri farklı idi. 
Sonrasında seviye motorunu da manuel çalıştıracak şekilde tesisat çekip, içeriye de manuel düğme takacak.. 
Sonuç.. 
O fardaki H1 merceğe led takarak ışık alamayacak.. 
Asla ve asla attığı taş deredeki kurbağayı ürkütemeyecek.. Kıyıdan kurbağaya ulaşmaz o fardan çıkan ışık.. 

O zaman da bir çift hella mercek alıp takmak gerekecek.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...