İçeriğe Yönlendir

Xenon Farı Halojene Dönüştürmek İstiyorum

Celalettin Süğürtin

Recommended Posts

Servet Aydın

İç tesisatı aktarmak 20 saniye. Ne yaptın emmi. Farı açınca hepsi ana sokete bağlı.

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
O zaman da bir çift hella mercek alıp takmak gerekecek.
Iste bir cift hella mercek taktiktan sonra neden led? Verim alamazsiniz diyorum ben. Ya da xenona alistiginiz icin bi etkisi olmayacak. Halojenden hallice.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
37 dakika önce, Servet Aydın yazdı:

İç tesisatı aktarmak 20 saniye. Ne yaptın emmi. Farı açınca hepsi ana sokete bağlı.

Yok, soketten girip, farın içinden balasta geçer, balasttan geri dönüp ateşleyiciye ve seviye motoruna geçer.. Seviyeyi falan ayarlayan balast mondeoda. 

Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

Yok, soketten girip, farın içinden balasta geçer, balasttan geri dönüp ateşleyiciye ve seviye motoruna geçer.. Seviyeyi falan ayarlayan balast mondeoda. 
Eski kapakları kullanmam gerekecek. Yenilerin kapaklarında beyin için ayak yok.
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
3 dakika önce, Celalettin Süğürtin yazdı:
14 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı:

Eski kapakları kullanmam gerekecek. Yenilerin kapaklarında beyin için ayak yok.

Aynen.. 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Onu da biliyorum. Gövde sorunlu zaten. İçiyle işi olmayacak
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Şimdi, Servet Aydın yazdı:
23 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı:

Onu da biliyorum. Gövde sorunlu zaten. İçiyle işi olmayacak

Anlaşamadık gibi geliyor bana.. 

Ama neyde anlaşamadığımızı anlamadım :)

Yeni aldığı far yan sanayi xenon görünümlü halojen, trende göre tasarlanmış.. 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Anlaşamadık gibi geliyor bana.. 
Ama neyde anlaşamadığımızı anlamadım [emoji4]

Yeni aldığı far yan sanayi xenon görünümlü halojen, trende göre tasarlanmış.. 

O farı alacak veya normal halojen farı. İçini komple boşaltacak, sadece kasa kalacak. Kendi farının içini ne var ne yok alıp yeni fara aktaracak. Amaç kötü kasadan kurtulmak. Anlaştık mı :)
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
7 dakika önce, Servet Aydın yazdı:

O farı alacak veya normal halojen farı. İçini komple boşaltacak, sadece kasa kalacak. Kendi farının içini ne var ne yok alıp yeni fara aktaracak. Amaç kötü kasadan kurtulmak. Anlaştık mı :)

Anlaştık.. Ama Celalettin abi xenon istemiyor.. Led ampul almış.. Onları takacağım diyor.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

Anlaştık.. Ama Celalettin abi xenon istemiyor.. Led ampul almış.. Onları takacağım diyor.. 

Xenon istenmez mi [emoji4] Sadece farı yenilemişken fazla ugraşmadan kısa yoldan ledle idare edeyim düşüncesindeydim [emoji58]
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Olmaz. Otomatik eğim zinhar çalışmaz. Ciddi modifiye lazım öncü ateşleyici üzerinde
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu

Benim anladığım halojen far alınacak iki tane sonra içine led ampul takılacak, xenon ampul, balast filan derdini ortadan kaldıracak.. ama yükseklik ayarı şusu busu çalışmayacak direk karşıya ışık verecek...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Celalettin abi.
Senin mevcut far standart mı ? Merceklerin orijinal mercek mi ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Celalettin abi.
Mercek mod yapilmis abi ust mesajda vardi.
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
20 dakika önce, Metin Akbal yazdı:
33 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı:
Celalettin abi.

Mercek mod yapilmis abi ust mesajda vardi.

O zaman satılık H1 led var diyelim... 

Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin
Celalettin abi.
Farlar orijinal. Mercekler bosch ampüller de orijinal philips xenon 4300
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Farlar orijinal. Mercekler bosch ampüller de orijinal philips xenon 4300

[emoji15]
Bisiklete falan bin abi. Sıkılmışın sen :)
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin
Ee, napıyoruz şimdi [emoji4]
Farlar geldi ama merceksiz. Ben de iade ettim. İstedigimi yollayın dedim. Gelince xenon'a devam. Buna da yeniden mercek modifiyesi ve tesisat eskiden nakil [emoji4] Almış olduğum h7 led ler uyarsa uzun huzmeli kısma takilacak.

[emoji15]
Bisiklete falan bin abi. Sıkılmışın sen [emoji4]
Honda CBF 150 Karatay var zaten [emoji38]
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan
On 12/20/2017 at 19:11, Celalettin Süğürtin yazdı:

Farlar geldi ama merceksiz. Ben de iade ettim. İstedigimi yollayın dedim. Gelince xenon'a devam. Buna da yeniden mercek modifiyesi ve tesisat eskiden nakil emoji4.png Almış olduğum h7 led ler uyarsa uzun huzmeli kısma takilacak.Honda CBF 150 Karatay var zaten emoji38.png

Bu farların H7 olup merceklisini sadece Magneti Marelli üretiyor ben başka hiçbir üreticide göremedim. Ancak Magneti Marellinin de mercekli halojen yaptığına emin değilim çünkü tüm otomotiv firmaları aynı katalogtan çektikleri için katalog resminde bir karışıklık olduysa hepsi yanlış gösteriyor olabilir.

Çünkü bu konu rus forumlarında da tartışma konusu olmuş ve Bosch kataloğundaki xenon far resminin yanlışlıkla Marelli kataloğuna girdiği söylenmiş.

http://mondeoclub.ru/forum/topic/38937/page-17

Yani mondeo için mercekli halojen far diye bir şey yok sanırım. Siz böyle bir far olduğuna emin misiniz?

Benim bildiğim  şu var;

https://www.ebay.com/itm/Mondeo-MK3-2000-2007-00-07-Angel-Eye-Projector-HEADLIGHT-Chrome-for-FORD/320964964179?hash=item4abb00af53:g:P7IAAOSwZQxW3zTd&vxp=mtr

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

Bu farların H7 olup merceklisini sadece Magneti Marelli üretiyor ben başka hiçbir üreticide göremedim. Ancak Magneti Marellinin de mercekli halojen yaptığına emin değilim çünkü tüm otomotiv firmaları aynı katalogtan çektikleri için katalog resminde bir karışıklık olduysa hepsi yanlış gösteriyor olabilir.

Çünkü bu konu rus forumlarında da tartışma konusu olmuş ve Bosch kataloğundaki xenon far resminin yanlışlıkla Marelli kataloğuna girdiği söylenmiş.

http://mondeoclub.ru/forum/topic/38937/page-17

Yani mondeo için mercekli halojen far diye bir şey yok sanırım. Siz böyle bir far olduğuna emin misiniz?

Benim bildiğim  şu var;
https://www.ebay.com/itm/Mondeo-MK3-2000-2007-00-07-Angel-Eye-Projector-HEADLIGHT-Chrome-for-FORD/320964964179?hash=item4abb00af53:g:P7IAAOSwZQxW3zTd&vxp=mtr

Ben de şurada buldum. Buradaki resimle Türkiye'deki alısveriş sitesindeki resim aynı. Adamlar bu resmin magnetti marelli firmasının ürün gorseli oldugunu belirttiler bana.
https://m.onlinecarparts.co.uk/magneti-marelli-1852868.html
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
On 19.12.2017 at 15:27, Celalettin Süğürtin yazdı:

Bence de böyle bir far yok.. 

İlandaki parça kodu ile yurt dışı sitelere baktığımda merceksiz halojen far görüyorum.. 

7 dakika önce, Celalettin Süğürtin yazdı:

Ben de şurada buldum. Buradaki resimle Türkiye'deki alısveriş sitesindeki resim aynı. Adamlar bu resmin magnetti marelli firmasının ürün gorseli oldugunu belirttiler bana.

Ürünün görseli olarak o kullanılmış ama ürün merceksiz.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan
9 dakika önce, Celalettin Süğürtin yazdı:

Evet Magneti Marelli katalog resmi ama o katalogdaki fotoğraf hatalı. Hatta 2017 yılında hala  hatalı bence. Böyle bir fara çünkü ben bugüne kadar ne yerli ne de yabancı forumlarda denk gelmedim. Olsaydı muhakkak görürdüm.

NOMRPX.png

Zaten bu firma Bosch 50 / 50 hisse ile ortak kurulmuş. Daha sonra 2001 yılında Seima Grup ile işbirliğine gidip Aydınlatma bölümü Bosch'un da hisselerini satın almış. Karışıklığın sebebi de bu bence. Aslında firmanın tam adı Automotive Lighting şu anda. Neyse bunların konuyla alakası yok ama bizlerek ek bilgi olsun lazım olur :biggrin:

https://www.al-lighting.com/company/history/

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...