İçeriğe Yönlendir

Xenon Farı Halojene Dönüştürmek İstiyorum

Celalettin Süğürtin

Recommended Posts

Celalettin Süğürtin
Evet Magneti Marelli katalog resmi ama o katalogdaki fotoğraf hatalı. Hatta 2017 yılında hala  hatalı bence. Böyle bir fara çünkü ben bugüne kadar ne yerli ne de yabancı forumlarda denk gelmedim. Olsaydı muhakkak görürdüm.

NOMRPX.png

Zaten bu firma Bosch 50 / 50 hisse ile ortak kurulmuş. Daha sonra 2001 yılında Seima Grup ile işbirliğine gidip Aydınlatma bölümü Bosch'un da hisselerini satın almış. Karışıklığın sebebi de bu bence. Aslında firmanın tam adı Automotive Lighting şu anda. Neyse bunların konuyla alakası yok ama bizlerek ek bilgi olsun lazım olur [emoji3]

https://www.al-lighting.com/company/history/

Zaten mercekli olmasının da fazla bir önemi yok. Her durumda o merceği kaldırıp atacaktım. Far reflektöründeki ampul deliğine tıpkı ev tipi ampul takar gibi takılan mercekler var. Montajı ve kesilme çizgisi ayarı yapmak çok kolay. İade etmiş olduğum farları tekrar aldım. Önümüzdeki günlerde çalışmaya başlayacağım. Şunu belirteyim ki magnetti marelli far gercekten kaliteli olduğunu belli ediyor.
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Zaten mercekli olmasının da fazla bir önemi yok. Her durumda o merceği kaldırıp atacaktım. Far reflektöründeki ampul deliğine tıpkı ev tipi ampul takar gibi takılan mercekler var. Montajı ve kesilme çizgisi ayarı yapmak çok kolay. İade etmiş olduğum farları tekrar aldım. Önümüzdeki günlerde çalışmaya başlayacağım. Şunu belirteyim ki magnetti marelli far gercekten kaliteli olduğunu belli ediyor.
O mercekler omur olarak Hella Valeo Bosch mercekler kadar iyi olmaz lakin.
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Kemal Mert

Merhabalar sevgili dostlar. 2005 tdci ghia mondeo'mdaki xenon farlarımı yenileyip mercekli ama halojen ampüllü olanlarıyla değiştirmek istiyorum, bunu yapınca da son zamanların modası led ampullerden kullanmak arzusundayım. Sorun şu: xenon far soketi ile halojen far soketi yapısal olarak aynı değil. Bu soketleri arabanın demirbaş olan xenon soketlerini hiç bir surette kesmeden bozmadan ve yok etmek istemiyorum. Halojen fara göre olan soketlerden neredwn ve nasıl bulabilirim? İnternetten epeyce araştırdım ama bir şey bulamadım. Not: yeni farları ve kullanacağım led ampulleri satın aldım. Henüz kargoda.

Celalettin abim merhaba yahu sen nerelerdesin foruma tekrar hoşgeldin mi diyelim yoksa abim [emoji1]
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin
Celalettin abim merhaba yahu sen nerelerdesin foruma tekrar hoşgeldin mi diyelim yoksa abim [emoji1]
Hep buradayım ama işlerim edeniyle kısa aralıklarla kimseye görünmeden girip çıkıyorum [emoji38]
Yorum bağlantısı
Kemal Mert
Hep buradayım ama işlerim edeniyle kısa aralıklarla kimseye görünmeden girip çıkıyorum [emoji38]
Allah işini gücünü rast getirsin abicim. Selamlar
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Celalettin Süğürtin

Xenonu halojene döndüremedim ama çok şükür halojen fardan gıcır gıcır bir çift xenon yaptım [emoji4]f267b79321118d84c7c0ae65979d068d.jpg

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
Kemal Mert

Hayırlı olsun abi. Ateş ediyor desek yeridir.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
:nazar:
Kesilme çizgisi görelim [emoji4]

Camı değişmiş. Çizgiye bişey olmamıştır :)
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
8 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı:

Camı değişmiş. Çizgiye bişey olmamıştır :)

Olsun görelim yine de :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin
Olsun görelim yine de [emoji3]
Hatasıyla sevabıyla bu kadar yapabildim [emoji4] Sonuç benim açımdan tatminkâr. a5a263edc05dfda2eb48fca6b403d108.jpg309031e0078c871db6aff35a2ab19f1b.jpg6c06cd91756c04d5d19473e9c6a33923.jpg0b442712cd7ebf95f16f99a4fe732813.jpgbfb9da52b1841c06c5bb23c0cb2870f4.jpg
Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin
Daha geniş alanda bir foto olsa keşke
Cuma günü Mersin Ergin Ford servisinde far kalibrasyonu yaptırdım. Cumartesi arabayı yıkadığımda farın içine su girince camı açıp yeniden ve daha iyi yapıştırdım. Yarın yeniden kalibrasyona gidecem. Çekiniyorum adamlar kovar diye [emoji38] Hoca daha dün yaptık gene mi geldin diyecekler.
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Aman abi balasta dikkat. Nemden sudan hoşlanmaz

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Sağ far ayarsız sanırım. Far ayarı yapıldı mı abi?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Cuma günü Mersin Ergin Ford servisinde far kalibrasyonu yaptırdım. Cumartesi arabayı yıkadığımda farın içine su girince camı açıp yeniden ve daha iyi yapıştırdım. Yarın yeniden kalibrasyona gidecem. Çekiniyorum adamlar kovar diye [emoji38] Hoca daha dün yaptık gene mi geldin diyecekler.

Bakastın yeri değişmedi ise kalibrasyon gerekmez.
Kontrol ettin mi çalışmıyor mu yükseklik ayarı.
Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin
Sağ far ayarsız sanırım. Far ayarı yapıldı mı abi?
Tam olarak değil. Servis elemanları pek ilgili değil. Kalibrasyonu da bilmiyormuş. Bir ay önce gittiğimde cihazdaki bu özelliği benim sayemde fark edip öğrendiğini söyledi. Bu gidişimde baya yol almıştı. Yarın yakındaki avm nin yeraltı oto parkının karanlık bir köşesinde kendi kendime mekanik olarak ayarlamaya çalışacağım. Sonra da çekine çekine servise [emoji38]

Bakastın yeri değişmedi ise kalibrasyon gerekmez.
Kontrol ettin mi çalışmıyor mu yükseklik ayarı.
Farın sökülüp takılmasından sonra servise gidin mealinde bir bölüm okuduğumu hatırlıyorum sanki, el kitabından.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Farın sökülüp takılmasından sonra servise gidin mealinde bir bölüm okuduğumu hatırlıyorum sanki, el kitabından.

Dene abi. Ben çok söktüm taktım.
Balast yer değişmediği sürece yeniden kalibrasyon istemiyor.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...