İçeriğe Yönlendir

Yeni Aracım 2007 Suzuki Grand Vitara


Baha Kanberoğlu

Recommended Posts

Baha Kanberoğlu

Eşimde kullanabilsin diye uzun süredir otomatik bir araç almaya niyetleniyorduk. 2 senedir farklı zamanlarda satmaya niyetlendiğim 2013 1.25 motor Fiesta'mı kurban bayramı öncesi 3.cü seferde sattım. Alacağım araç belli olduğu ve ayrıca fiyatının uygun olduğunu düşündüğüm için satış fiyatını makul bir seviyede tutunca Fiesta'mı ilan yayınlandıktan 20 dakika sonra sattım. Kurban bayramı olmasaydı arada belki biraz daha fiyatı yüksek tutardım ama  alacağım araba belli olduğu için işi 10 günlük tatil öncesi bitirmek istedim. 10 gün tatilde herkes yeni arabasıyla gezsin diye düşündüm. 

 

Aslında yüksek modelli (2013 sonrası) otomatik Fiesta veya Astra düşünüyordum ama kardeşimin onlara 55-70 bandında para vereceğine gel sana Vitara, Santa FE tarzı SUV bir araba alalım. Hem arabaya bindim dersin hem de eşin güvenli araba kullanır deyince hedef aracımız değişmeye başladı. Bir gün internette Sakarya'daki SUV araçlara bakarken kardeşimin 2-2.5 sene önce sattığı Grand Vitara'nın ilanını gördüm. Aracı bildiğimiz için görüştük ve aracı sattığımız arkadaştan geri aldık. Zaten kardeşim o zamanda bana "sen al aracı yabancıya gitmesin" demişti ama o zaman borçlanmak istememiştim. Nasip bu zamanaymış. 

 

Ağustos ayının son cuması aracı aldık ve o günden beri kullanıyorum. 1 hafta filan sol ayağımı koyacak bir yer aradım ama artık onu da sabitledim :)  Araç 2007 model otomatik ve LPGli.  2000 motor. Aldığımızda 124000 km'de idi. Araç bu km'nin 55bini 2 senede yapmış. Kalan 70 bin 10 senede. 5 ayda 132bine dayandık. 4 ileri olması ve tüple beraber 1.7 tondan ağır olmasından dolayı iyi yakıyor. karma yaklaşık 14-15 lt gaz yakıyorum 100 km'de. Ama benzin fiyatındaki artışı filan hesaplayınca Fiesta'ya göre daha az yakıyorum gibi gözüküyor. 

 

Fiesta ile en büyük kaygım olan güvenlik bu aracı aldıktan sonra ciddi oranda azaldı. Araca güvenerek kullanım kriterlerimi değiştirmedim. Hala otobanda 120-130 bandını, şehirler arası 90-100 bandını aşmadan araç kullanmaya devam ediyorum. Trafikte önüme makas atan, sıkıştıran sayısı ciddi oranda azaldı. Artık Passat'lar, Merso'lar zıplıyorlar ağırlıklı olarak. Kimse 1.7 tonluk bir aracın önüne atlamak istemiyor sanırım. 

 

Koltuklar deri, ön koltuklarda ısıtma var. klima otomatik. CC'de var ama çalışmıyor. LPG kaynaklı bir durummuş bu. Benzinde kullanırsan aracı hep CC çalışır dediler. Ama ona da bütçe dayanmaz :) Ön ve arkada kol dayama var. 4 cam otomatik. Şoför tarafında cam ve kapı kilitleme var.  Bagajı çok büyük değil. Tüpte bagajda olunca epey dar bir bagaj kalmış. Motor sesi aracın içine geliyor. Gaza yüklenince araç resmen kükrüyor.  Ortalama yakıt tüketimini göstergesi 30'un üzerine çıkmıyor. Yürek dayanmaz diye düşünmüşler herhalde. 

 

Aldığımdan beri Lastikleri ve bujileri değiştirdim. Yağ bakımını hemen yaptırdım. 10 bin km sonrada frenleri yenilemeyi planlıyorum. Bu değişikliklerden sonra en azından 2-3 sene kullanırız diye düşünüyorum. Araç keyifli bir araç benim için. Rahat, konforlu,sakin ve güvenli bir şekilde sürüyorum.

 

 

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Recep Demirci

Heybetli duruşu olan bir araç. İlerleyen günlerde arazi deneyimlerinizden de bahsederseniz istifade etmiş olurum.

Hayırlı olsun.

Yorum bağlantısı
Serkan Aktay

Çok zevkli bir kullanımı var. Hayırlı olsun. Yanlız bu cc'nin lpg ile alakalı olduğunu düşünmüyorum. 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Baha hayırlı olsun. Cruise ile lpg sisteminin organik bağı yok. Fren pedalı üstünde ikincil sviç var Cruise kontrolü pasif yapmak için. Çabuk kırılıyor. Bi baktırıver

Yorum bağlantısı
Onur Doğan

Bi ara baya niyetlenmiştim bu araca, hatta test sürüşüm bile oldu kısa süreli :) Fiestadan sonra geçmeyi düşünüyordum ilk kullanım esnasında o güvenliğin hissini bana da yansıttı. Ama nasip olmadı, güle güle kullanın allah kaza bela vermesin

Yorum bağlantısı
Baha Kanberoğlu

Herkese teşekkür ederim. CC işini bir sorduracağım bakalım ne çıkacak :) 

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Erman Uzun
Baha Kanberoğlu yazdı:

Herkese teşekkür ederim. CC işini bir sorduracağım bakalım ne çıkacak :) 

Halen kullanıyor musunuz GV yi nasıl memnun kaldınız mi

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...