İçeriğe Yönlendir

TOKİ' den Ev Almak


Ersev Kaya

Recommended Posts

Ersev Kaya

Herkese hayırlı günler dilerim öncelikle. Sanırım konuyu doğru yere açtım.

Bir ev pazarlığım vardı ve nihayet ev sahibiyle anlaştık. Yarın itibariyle evin devrini alacağım. Ev Gölbaşı Toki'de.  Evin 30 ay daha taksiti var. Haziran'da toplu ödemeler açılıyormuş ve o zaman kapamayı düşünüyorum borcunu.

Sormak istediğim şudur. Evin borcu bitmeden, tapu verilmiyormuş. Ben nasıl evin sahibi olacağım; yani belge manasında (Ev sahibi, banka bir kağıt veriyor o kadar dedi).

 

Bir de evde kiracı var ve oturmaya devam edecek. Şuan 675 lira kirası. Ekim ayında zam yapılmış. Ben 700 lira yapmayı düşünüyorum. Böyle bir hakkım var mıdır; yoksa kiracıyı ürkütmemek mi gerekir. Yeni kontrat da yapmam gerekiyor mu? 

Ve en önemlisi: Dolandırılmamak için nelere dikkat etmem gerekiyor?

Sorular daha fazla çoğalmadan cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

Saygılar

Yorum bağlantısı
Okan Tansel

şimdi bildim banka üstünden bir devir işlemi oluyor .ama tavsiyem tüketici kredisi çekip üstünü kapatıp tokiden çıka bilirsiniz. kira konusunda 25 TL ben olsam hayata rağsız etmem hele birde düzgün ödeyen biriyse ve siz evde kiracı tutatacaksanız ürükütme derim. kontrat yenilene kadar eskisi geçerli lakin zam yapmadan yasal yeni kontrot yapar ve bu kontrodala beraber tahliye tahutnameside imzalatırsanız iyi olur bence .Hayırlısı olsun.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tahir Ak

bu tip durumlarda avukat aracılığı ile sözleşme yapılıp evin tüm haklarını ben teslim aldım satıcı da ben de teslim ettim gibisinden sözleşme yapılıyor. toki ücreti ödemeden kimseye devir hakkı vermez yasal değildir. noterler bu yüzden aranızda anlaşma için yaptığınız protokolleri onaylamaz. dediğim gibi yapın tapuyu alınca adamla görüşüp üzerinize alırsınız.
sözleşme yapın yasal şekilde kesinlikle

Yorum bağlantısı
Ersev Kaya

Toki'nin  Ankara'daki tüm işlerini Ziraat Bankası Bilkent şubesi yapıyormuş. Bunun yasal bir dayanağı olur mu?

Haziran ayında borç kapama işleri başlıyormuş ve borcu o zaman kapamayı düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Toki de Bilkent' te, en yakın şube diye öyledir. Önceden Emek 8. caddedeki Ziraat şubesi yapıyordu. Kiracıyı bence de üzmeyin bu devirde düzgün ödeme yapan kiracı çok zor, eğer iyi biri ise bırakın otursun eski kiradan ama kontratı yenileyin mutlaka.

Yorum bağlantısı
Tufan Caliskan

Kiracı ile yeni kontrat yapmanız gerekir, 25 lira için yılbaşından önce kiracıyı rahatsız etmeye değmez. Kredi borcu bitmeden Toki ruhsatları çıkmaz. Fakat ruhsat önceki sahibinin adına çıkıp sonra size devir olması da gerekebilir. O konu biraz karışık.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Özgen Acar

herhangi bir çekinceniz olmasın ziraat bankasına birlikte gidiyorsunuz,ödenmiş ve ödenecek taksitleriyle birlikte size devir oluyor,biz yaptık oradan biliyorum

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

hayırlı olsun. kiracıyla yeni kontret yapılıp eski rakamdan devam edip, kontratı ekim 2018 de yenilersiniz. Tapu çıkınca, borç bitince tapu masrafı da olacak dikkatinize. tokiden devirde sıkıntı çıkmaz, herşeyi ile yasal yaparlar devri

Yorum bağlantısı
Erhan Karaman

ben tokinin halkbank işbirliğiyle yapmış olduğu kampanyayla halkbanktan düşük faizli toki borcu kapama kredisi çekerek toki borcunu kapattım. tapunun çıkması 6 ayı bulabilir diyorlardı ve 6 aydır ödüyorum. tapudan hala ses yok.

Yorum bağlantısı
Ersev Kaya

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Devir işlemleri için ziraat bankasına gittik. Borç 29 taksit kalmıştı ama orada 54 taksit çıktı. 

Şimdiki ev sahibinin sözleşmesini inceledik banka kayıtlarından. Orada 144 ay yazıyor. 

Ev sahibi itiraz etti"Bize 120 ay kaldı diye söylendi" dedi ama kayıt  144 ay çıkıyor.

Yani sonuç olarak ev alacağım kişi ya sözleşmeyi okumadan evi aldı, ya aklında 120 ay olarak kaldı, ya da en kötüsü beni kazıklamaya çalıştı.

Kalan borcu fiyattan düşelim dedim, onu da kabul etmediler. Dolayısıyla ev işi olmadı.

Hayırlısı

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...