İçeriğe Yönlendir

Jaguar Land Rover: “Brexit 80 Milyar Sterlin Yatırım Planımızı Tehdit Ediyor”


Sefa Şerif

Recommended Posts

Sefa Şerif

Jaguar Land Rover CEO’su kötü bir Brexit’in, İngiltere’deki 40.000 kişilik istihdamı ve 80 milyar sterlin değerindeki yatırımı tehdit altında bırakacağını söyledi. Detaylar aşağıda;

 

jaguar-land-rover-kotu-bir-brexit-ingilt

 

Jaguar Land Rover’ın CEO’su Ralf Speth, kötü bir Brexit’in yılda 1.2 milyar sterline mal olacağını ve şirketin İngiltere’deki varlığını yeniden gözden geçirmek durumunda kalacağını açıkladı. Birleşik Krallık’ın en büyük otomobil üreticisinden gelen bu açıklamalarla birlikte İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden çıkış süreciyle ilgili endişe duyanlar arasına bir yenisi daha eklenmiş oldu.

 

Geçtiğimiz günlerde Brexit yüzünden Birleşik Krallık’tan çıkabiliriz diyen Airbus ve Siemens’le benzer ifadeler kullanan Jaguar Land Rover CEO’su, İngiltere’nin AB ile gelecekteki ticari ilişkileri hakkında açıklık istediklerini belirtti. Haliyle Jaguar Land Rover’ın bu uyarıları gündemde büyük yankı uyandırdı.

 

Pek çok şirketi endişelendiren mevzuyla ilgili konuşan Jaguar Land Rover CEO’su, kötü bir Brexit anlaşmasının firmaya her yıl 1.2 milyar sterline mal olacağını dile getirdi.

 

Jaguar Land Rover Brexit'in 40 Bin KiÅilik istihdamı ve 80 Milyar Sterlin Yatırımı Tehdit Ediyor

 

Ve düşüncesini; “Sonuç olarak, harcama profilimizi yeniden ayarlamak zorunda kalacağız. Son 5 yıl içinde İngiltere’de yaklaşık 50 milyar sterlin harcama yaptık ve önümüzdeki 5 yıl boyunca 80 milyar sterlin daha yapmayı planladık.” sözleriyle açıklayan CEO, mevcut durumun Jaguar Land Rover’ın planlarını tehdit altında bıraktığını belirtti.

 

İlaveten; “İngiltere’ye yoğun bir şekilde yatırım yapmaya, tedarikçilerimizi, müşterilerimizi ve 40 bin İngiliz çalışanımızı korumaya devam edebilmek için daha çok kesinliğe ihtiyacımız var” dedi.

 

jaguar-land-rover-ceo-ralf-speth-birlesi

 

Sonuçta; Jaguar Land Rover İngiltere’nin en büyük otomobil üreticisi ve ihracatçısı olarak biliniyor. Keza yurt dışına gönderilen 3 arabadan bir tanesi ya Jaguar ya da Land Rover oluyor. Bunun yanında; şirketin 2017’de sattığı 621.000 arabasının % 80’inin uluslararası ölçekte satıldığı ve % 20’sinin Avrupa’ya gittiği kayıtlarda geçiyor.

 

Satışların yanında otomobil üreticisini, Avrupa ile gelecekteki ticaret ilişkilerinin belirsizliği de endişelendiriyor. Çünkü Jaguar Land Rover, otomobillerindeki parçaların % 40’ını Avrupa’dan tedarik ediyor.

 

İşte bu nedenlerden dolayı JLR CEO’su Ralf Speth Birleşik Krallık hükümetine Brexit sonrası Avrupa ile ticaret ilişkilerini acilen açıklığa kavuşturması ve tarife dışı ticareti garantilemesi için çağrıda bulunuyor.

 

jaguar-land-rover-brexit-birlesik-kralli

 

Açıklamasında; Jaguar Land Rover’ın seve seve Birleşik Krallık’ta kalmaya devam edeceğini fakat belirsizliklerin onları şirketin ülkedeki varlığını yeniden düşünmeye ittiğini vurguladı. Neticede; Jaguar Land Rover bu açıklamalarıyla Brexit hakkında Birleşik Krallık’a baskı uygulayan Airbus ve Siemens’e katılmış oldu.

 

Ayrıca BMW de Brexit nedeniyle Rolls Royce ve Mini’lerin üretildiği İngiltere fabrikalarını kapatacağını açıklamış, ticaret anlaşmalarının bitmesi durumunda şirketin başka bir seçeneğinin kalmayacağı söylenmişti.

 

Brexit ile ilgili bir diğer kötü senaryo da Aston Martin’den gelmiş, İngiliz lüks otomobil şirketinin üretimi durdurabileceği yönünde haberler ortaya çıkmıştı. Kısacası; Birleşik Krallık Brexit sonrası AB ile ilişkilerinin nasıl ilerleyeceğine dair açıklama yapmak zorunda görünüyor aksi takdirde daha birçok şirketin baskısı altıda kalabilir.



Haber Kaynak: https://paratic.com

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
Bretix nedir?
İngilizin AB'den ayrılması değil miydi?
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
(düzenlendi)

Brit dedikleri ingilizler. Exit dedigide cikis. Kelime turetmisler.

 

 

Jaguar almasakmi acaba, parca sorunu olurmu Sasmaz sanayi de?

tarihinde Dogan Arsiray tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...