İçeriğe Yönlendir

Fiesta Vl - Yakıt Tüketimi

Engin Oynak

Recommended Posts

Ufuk Çatıkkaş

Arabayı 0 aldım, yakıt tüketimini hiç sıfırlamadım. Gösterge şu an 5.3 lt/100km. Yani 3 yılın ortalama yakıtı oluyor.

Yorum bağlantısı
Özgür Çakırhan

Arabayı 0 aldım, yakıt tüketimini hiç sıfırlamadım. Gösterge şu an 5.3 lt/100km. Yani 3 yılın ortalama yakıtı oluyor.

Hayırlı olsun güle güle kullan

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Tunç

Ben uzun yolda 3.69 yaktım en son :) Pazar günü.

yokuş aşağıyamı:)

Yorum bağlantısı
Çağlar Tunç

bügün bir arkadaşımın fiestasını kullanma sansım oldu.aracı 2010 fiesta 1.4tdcı.ilk işim yol bilgisayarındaki yakıt tüketimine bakmak oldu ve bir de ne göreyim 7.5tl.çok şaşırdım.ortalama hız 13km gösteriyordu.kendisine aracını yüksek devirdemi kullanıyorsun dediğimde aracı ile sürekli kısa mesafe yaptığını belirtti.yani ev ile iş yeri 1 km sabah çalıştırıp işe gidiyor haliyle motor ısınmadan stop etmek zorunda kalıyormuş akşamda aynı şekil.3 vitese hiç atamıyormuş.sizce 1.4 tdci fiestanın bu tüketim değeri bu hava şartlarında normalmidir.ben kendi aracımla şu sıralar ortlama 35km ile 6.4 tüketiyorum.

gayet normal bence

170 gidiş 170 geliş siz karar verin...

süper

Yorum bağlantısı
Batuhan Karayun

arkadaşlar 2006 tdci fiesta'm var 126000 km de bütün bakımları yapıldı enjektörler dahil temizlendi,50 tl lik mazotla 140 km gidiyor şehir içi tüketim bana çok geldi sizce normal mi?

Yorum bağlantısı
Mustafa Bağcivan

1586km ortalama hız 28km ve 5.7lt :( son zamanlarda tüketim biraz artmış, geçen ay 5.4litreydi.

Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun

1586km ortalama hız 28km ve 5.7lt :( son zamanlarda tüketim biraz artmış, geçen ay 5.4litreydi.

peki, 5,7 litre yol bilgisayarı ortalaması gerçek depo değeri ile birebir uyuşuyor mu? fark var ise ne kadar?

Yorum bağlantısı
Mustafa Bağcivan

peki, 5,7 litre yol bilgisayarı ortalaması gerçek depo değeri ile birebir uyuşuyor mu? fark var ise ne kadar?

Hocam mesajından sonra hesapladım, hesabıma göre 5,2lt çıkıyor.

Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun

Hocam mesajından sonra hesapladım, hesabıma göre 5,2lt çıkıyor.

o zaman çok güzel, demek gerçek tüketim yol bilg. gösterdiğinden daha az, bende +0,4 litre

Yorum bağlantısı
Emrah Akdoğan
(düzenlendi)

İlk uzun yolumu keşana yaptim. 820 km de yakit isigi yandi. 826 km de shell e girdim tabanca atinca birak dedim 145tl de atti, 35 lt dolayinda aldim. Yol durumuna gore hizim min 80 max 130 ort 110 km idi.

Aracim 1.6 tdci

tarihinde Emrah Akdoğan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Emrah Akdoğan

18.4 krş iyi değer.araçta kaç kişi vardı

4kisiydik...

Yorum bağlantısı
Özgür Çakırhan

Ankara trafiği şehir içinde 21-22 krş nasıl sizce

Yorum bağlantısı
Tolga Yanıksaz

İlk uzun yolumu keşana yaptim. 820 km de yakit isigi yandi. 826 km de shell e girdim tabanca atinca birak dedim 145tl de atti, 35 lt dolayinda aldim. Yol durumuna gore hizim min 80 max 130 ort 110 km idi.

Aracim 1.6 tdci

Çok güzel bir değer elde etmişssin... Işık depoda yaklaşık 10lt mazot varken uyarı veriyor. buda uzun yolda 200km (100km 4lt desek) gibi değer olabilirmi ?

Yorum bağlantısı
Emrah Akdoğan

Bu depoyu da sehir icinde yedim. Ani hizlanmalar ani frenler de var icerisinde sık sık... 4.23 ten aldim dieseli. 160 TL de pompa atti , 630 km yol yapti. Yaklasik 26 kurusa tekabul ediyor.

Yorum bağlantısı
Oğuz Yılmaz

Alır almaz doldurmuştum depoyu, Bugün. tekrar doldurdum.

2 defa izmite gidip geldim, onun dışında bolbol şehiriçi trafiğine maruz kaldım. Ev ile iş arasında 3.vitesi geçemeden geçirdiğim dakikalar da var ama tam olarak karma diyemem, şehirlerarasına kayan karma belki uygun tabir olur :)

Trip 707km, 34.33lt mazot aldık, 100km de 4.85LT, 4,31'den 20.9 kr ilk değerlerim, 13bini geçtik, nisan ayı ortalarında 15bin bakımına girerim heralde, bakımdan sonra biraz daha düşeceğini tahmin ediyorum, bu değerler de beni tatmin etti gerçi :)

Sizce nasıl?

Yorum bağlantısı
Tolga Yanıksaz

Alır almaz doldurmuştum depoyu, Bugün. tekrar doldurdum.

2 defa izmite gidip geldim, onun dışında bolbol şehiriçi trafiğine maruz kaldım. Ev ile iş arasında 3.vitesi geçemeden geçirdiğim dakikalar da var ama tam olarak karma diyemem, şehirlerarasına kayan karma belki uygun tabir olur :)

Trip 707km, 34.33lt mazot aldık, 100km de 4.85LT, 4,31'den 20.9 kr ilk değerlerim, 13bini geçtik, nisan ayı ortalarında 15bin bakımına girerim heralde, bakımdan sonra biraz daha düşeceğini tahmin ediyorum, bu değerler de beni tatmin etti gerçi :)

Sizce nasıl?

Güzel değer almışsınız. Rodaj döneminden sonra dahada ineceğini düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever

hafta sonu izmir bursa(yenişehir) gidiş geliş yaptım. gidişte çok sakin kullandım 110 a çıktığım bile söylenemez doğru düzgün. ort. hız 88 ve ort. yakıt tüketimi 4,9 du hatta son anda 5.0 lt oldu. araba da tektim. yakıt tüketimi fazla geldi bana bilmiyorum sinir oldum dönüşte biraz bastım bu sefer de 110 un altına inmedim kolay kolay. ort. hız 100 ort. tüketim 5,3.

aracım 8,000 km de hava filtresini 7,100 km de değiştirdim. . umarım 15 bin bakımından sonra bu değer düşer. . .

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Furkan Özbay

hafta sonu izmir bursa(yenişehir) gidiş geliş yaptım. gidişte çok sakin kullandım 110 a çıktığım bile söylenemez doğru düzgün. ort. hız 88 ve ort. yakıt tüketimi 4,9 du hatta son anda 5.0 lt oldu. araba da tektim. yakıt tüketimi fazla geldi bana bilmiyorum sinir oldum dönüşte biraz bastım bu sefer de 110 un altına inmedim kolay kolay. ort. hız 100 ort. tüketim 5,3.

aracım 8,000 km de hava filtresini 7,100 km de değiştirdim. . umarım 15 bin bakımından sonra bu değer düşer. . .

Emin ol düşer. Bakımdan yakıt tüketimi sonra çok farkediyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Uz

Ali bey bu değerler yol bilgisayarı değerleri. Acaba gerçekleşen değerleriniz de aynımı? Söylediğiniz şartlarda gidiş ile geliş arasında en az 1 lt. fark olmalı idi. Ayrıca fiesta 1,4 68 hp motorda saatte 78-85 aralığında en az yakıt tüketim değeri görürsünüz. Özellikle 110 ve sonrasında 5 lt.'nin altına düşemezsiniz. 130-140 aralığında seyrederseniz ortalamanız 6,5-7 lt. seviyesinde gerçekleşir.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever

Ali bey bu değerler yol bilgisayarı değerleri. Acaba gerçekleşen değerleriniz de aynımı? Söylediğiniz şartlarda gidiş ile geliş arasında en az 1 lt. fark olmalı idi. Ayrıca fiesta 1,4 68 hp motorda saatte 78-85 aralığında en az yakıt tüketim değeri görürsünüz. Özellikle 110 ve sonrasında 5 lt.'nin altına düşemezsiniz. 130-140 aralığında seyrederseniz ortalamanız 6,5-7 lt. seviyesinde gerçekleşir.

evet yol bilg. verileri dediğiniz gibi. depoyu doldur boşalt doldur yapmadım. gerçi bizim ki euro 5 motor 70 bg ama fark etmez söylediklerinize katılıyorum o hızlarda çok tasarruflu. ama gidişte gerçekten ort.hız 88 iken 4,5 lt falan yakması gerekirdi en az diye düşünüyorum. bakalım şu ilk bakımı bir atlatalım. . .

Yorum bağlantısı
Musa Durmuş

Hafta sonu bende Antalya-kalkan arası gittim geldim.Giderken 3 yetişkin gelirken 2 yetişkin 1 çocuk bagaj da 200 kg yük vardı.Yola çıktığım da sadece araç ta sadece 30 km gidebilecek mazot vardı.120 tl lik mazot aldım. 420 km gittim geldim ort yakıt 5,3 lt ort hız 89 km kalan menzil 193 km idi. Araç 3600 km tüketim sizce nasıl?

Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun

artık bilmeyen kalmadı, fiesta ile az yakmak istiyorsanız tek kişi, boş bagaj, basıncı artırılmış lastikler ile düz yolda 80-90 arası gitmek ve gaza usturuplu basmak zorundasınız. eğer 3-5 kişi, dolu bagaj, normal basınçlı lastikler, iniş-çıkışlı yolda 110-120 giderseniz, aynı şartlara sahip focusdan çok daha fazla yakarsınız. nedeni tork ve beygir gücü... bende 2006 model 1.3 cdti opel combo ile ş.içi 6 yakarken, ş.arası dediğim şartlarda bir de klima açık 7 litre yakıyordum, şimdi ise 109 luk focusla 43 derece sıcakta, 4 kişi, zor kapanan full bagaj, lastik havaları ön 35 arka 40, iniş-çıkış, ş.içleri, marmaris-bodrum-datça virajları,(max.40-50 yapılan virajlar) 1875 metrelik ılgaz dağı gibi tırmanışlı yollarda, 110-140 arası sürekli hızlarda, vitesleri 3000-3500 devirde değiştirmek şartı ile(yaksın bakalım, en fazla ne yakıyormuş diyerek, torku sonuna kadar hissederek) 5,3 yaktı(3500 km nin ortalaması)...yani işin özü şu, fiesta az ağırlık ve az hız ile az yakar, onun dışında focusdan bile fazla yakar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Ruhan Hocam, benzinli araçla 5.2 rahat yakıyorum, çok kasmadan.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...