İçeriğe Yönlendir

Fiesta Vl - Yakıt Tüketimi

Engin Oynak

Recommended Posts

Ruhan Sorgun
(düzenlendi)

Ruhan Hocam, benzinli araçla 5.2 rahat yakıyorum, çok kasmadan.

4 kişi, dolu bagaj, 110-120(rampalarda aynı hızla cc), samsun-ank(samsun rakım:4 ankara rakım:900), 4,5-4,6 litre

tarihinde Ruhan Sorgun tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
İbrahim Şafak

şehir içi 5.8 yazıyor:) doğruysa o bile iyi bizimkinde ..piyasadaki en az yakan araba

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Fisesta konusu ama.yeni.kasa focus 95 lik trend.uzun yolda.140 ile.5,7 yakiyor.dolu fiesta ile.7 ye yakin yakiyordum.

140 km fiestanın neredeyse son sürati , o yüzden heralde. :):nazar:

Yorum bağlantısı
Bünyamin Dedeoğlu

Merhaba Arkadaslar Yakıt tüketimi konusunda şöyle bir denklem dogrumudur ? Vites geçişlerinde debriyajdan ayağımızı hafif ve ağır almak , ani fren yapmamak, gaza basarken hıza göre dokunup bırakmak çünkü anlık yakıt tüketimi öyle gösteriyor örneğin 60 km hızla 4. vites o an ekrana bakıyorum 8 yazıyor mesela ayagımızı cekıyorum 6 ya düşüyor gibi bana bu konuda yardımcı olurmusnuz. Devirler ve vites gecişleri yakıt tüketimi konularında Tesekkurler

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

debriyajle değilde, gaz pedalı ile dikkatli olunlmalı, gaza bastıkça hızlanma sağlanmalı yani pedala bastıktan sonra hala hızlanıyorsak, fazla yakıyoruz demektir

Yorum bağlantısı
Mehmet Gürcüoglu

Devrini aldıktan sonra gaza çok hafif basmanız yeterli. mesela 120 ye çıkana kadar anlık tüketimim 10larda sonra hafif bir dokunuşla hızınızı korumak mümkün o zaman anlık tüketim 5lerde geziniyor.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Mümkün olduğunca büyük vitesle gidin, motor titremedikten sonra sonrun yok. Ama çabuk hızlanma gerektiğinde yüksek devir gerekir. Düz yolda 1500-2000 devir arası az yakar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

dV/dt yi küçük tutacaksınız.. :)

akselerasyon yasak. Fren yasak. Fren patlak gibi kullanın.

debriyaj varsayımınız yanlış.

Yorum bağlantısı
Bünyamin Dedeoğlu

Cevaplarınız için teşekkürler, Fiesta 1.25i kullancısı olan arkadaşlar ortalama yaktıkları değerleri yazabililrmi acaba ?

Yorum bağlantısı
Mehmet Gürcüoglu

Kars ve ortalama kış sıcaklığı -20 kısa mesafe şehiriçi 7.5 yazın 5.7lere kadar düşüyor. Ortalama 5 civarı.

Yorum bağlantısı
Adem Güler

1.25 trend 10.binde şehir içi kırıkkale de 7 - 7.5 lt. Şehir dışı ankara - kırıkkale 5.1lt. Samsun-kırıkkale ise 5.2 - 5.6 lt. Bu şekilde tüketim her depoyu ölçerim.bunlar yol bilgisayarı değerleri aklımda öyle tutuyorum.Gerçek ölçüm her seferinde 0.3-0.4 lt daha fazlası oluyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

semtine bağlı. kullanıma bağlı. kullanılan parkur km sine ve eğimine bağlı. ortalama bir şehir için normal.

Yorum bağlantısı
Melih Gülbahar

Ş.içi ortalama 7.6 7.9 arası istanbulda bu değerler bence normal

Yorum bağlantısı
Bünyamin Dedeoğlu

Vala Arkadaşlar bugün baktım 100 km ' de 8.8 şehir içi ben bu arabayı yeni aldım sanırım bende bir sorun var alışamadım yada bakımlarını yaptırmam lazım anlamadım yani moral sıfırın altında

Yorum bağlantısı
Bünyamin Dedeoğlu

Murat Memnun bey bu ortalamayı nasıl yakaladıysanız tebrikler yani lütfen paylaşırmısınız

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Gaza az basarak , sakin kullanarak, lastiklerin havalarını kontrol ederek.2500 deviri pek geçmeyin.

Yorum bağlantısı
Rahmi Nural

Adana dan Mardine ayda 1 kez giderim.Toplam 550 km.90 km hızı sabitler ve sıkılmazsam 100 tl lik mazotla gidebiliyorum.Bu cuma ortalama 125 km hızla geldim.Petrolde fullettim depoyu tam 128 tl aldı.

Yorum bağlantısı
Mehmet Gürcüoglu

Fiesta 1.25 (yeni kasa)

Şehir içi 6.5

normal mi?

İstanbul trafiğinde mükemmel bir değer. Nasıl böyle bir değer tutturmuşsun :unsure2: büyük başarı

Yorum bağlantısı
Murat Yalçın

Arkadaslar Selamlar ,

Bunyamin Bey gibi benim kullanmıs oldugum 1.24 Ford Fiesta aracta da tuketime baktıgımda 8.5 uzeri bir tuketim goruyorum ben de anlamıs degilim... cok devirli kullandıgım soylenemez genelde kadranda bulunan yesil vites yukselt ikazına uymaya calisiyorum ama bu da 2000 devirde direk yanıyor bazı zamanlarda bu ikaza uyup vites yukselttigimde yolun durumuna gore motor devri 1500 d/d ve asagisina iniyor sanki biraz ölü kalıyomus gibi hissediyorum motor bu seferde bilemiyorum normalmidir ? Normalde hep 2000- 2500 arası degilmidir ideal vites degisimi ? Yani onumdeki trafigin durumuna gore biraz sonra yavaslacaksam bile 2000 d/d uzerine cıkmayıp vitesmi degiştirmeliyim ? :unsure2:

Yorum bağlantısı
Adem Güler

bence motoru boğdurmak ta yanlış.düz yol harici ben o yeşil ışığı yok sayıyorum sürekli yol bilgisayarı ile kordineli gazı ayarlıyorum.ince bir iş aslında sıkı trafikte tehlikeli.genel olarak gaz pedalına müdahelelerim cok yumuşak oluyor.

Yorum bağlantısı
Murat Yalçın

Bogdurmaktan kastınız yuksek vites de dusuk devirmidir acaba adem bey ? Ornegin yokus yukarı cıkarken max d/d ne olmalıdır ? Yokus acısına gore vites degisicektir 3 le cıkacagımız şle 2 cıkacagımız vb ... fakat devir degişmelimidir yani 2 ile tırmanırken 2000 d/d da 3 e yukselttigimde yokusun yarısında da kalabilirim veya oncesinde 2. viteste 3000 d/d ye kadar yukseltip 3 ' e yuksetirim son secenek hic birsey yapmam sabit hız 2000 d/d ile devam ederim , tabi birde kabul ettigim bir gercek var bu benim ilk aracım oncesinde cok az kullanmıslıgım var o yuzden ben araca , arac bana alısmaya calısıyor.

Yorum bağlantısı
Adem Güler

evet boğdurmaktan kastım o.önceki mesajınıza göre söyledim 1500 devir rampada düşük geldi bana motor sağlığı açısından tabi eğim durumu önemli.vites düşürmek gerektiğinde de motor yakıtı artacak ama çiğ yakmayacağı için tasarruflu olabilir.uzman değilim ama şöyle örnek vereyim.rampayı 3. vitesle çıkarken devir 2500 d / d da daha çok gaz versem devir yükselmiyor çünkü motor o güce sahip değil yakıt artıyor devir aynı,ama yeteri kadar gaz verince devri 2500 de tutmaya yetecek kadar düşürmeyecek kadar yakıt düşüyor.devir 2000 lere yaklaşınca vites düşüyorum ben rampada.benimde düşük motorlu ilk aracım uzun süre 2500 cc kullandım çok farketmiyordum.1.25 de doğru araba nasıl kullanılır öğreniyor insan.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

forddaki lamba çok akıllı değil, düz yolda 2000-2100 devir üzerinde değiştirilebilir. Yokuşta gerekirse 3000 devire kadar olabilir. Hızlanırken acele edilmeyecek.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...