İçeriğe Yönlendir

Fiesta Vl - Yakıt Tüketimi

Engin Oynak

Recommended Posts

Evren Erakçora

1.5 tdci, Ankarada, sakin trafik, sakin kullanim 5 litre. Araba henuz 3000 km de, yakit normalmi sizce?

güzel güzel ,daha da düşer. :)

Yorum bağlantısı
Hüseyin Canbazlar

şehir içinde fiestayla 4.6 ya inilmez tabi ankarayı bilmiyorum ama fiestayı biliyorum aracım 2013 1.5 tdci ortalaması 5.6 ama yaşım gereği aracı biraz yıpratarak kullanıyorum normal bir sürüşle bunu 5 litre yapabilirsiniz şehir dışında ise araç tam 1600 devirde iken hızı ortalama 72 km/h oluyor ve en az yaktığı an bu an 3.1 3.3 2.6 yazıyor sürekli bu üç veri arasında değişiyor ama otobanda 28 litreyide gördüm izmir karşıyaka bornova otobanında hafif eğimli yolda 180 giderken gösterdiği değer bu :)

Yorum bağlantısı
Hüseyin Canbazlar

birde normal siz sürerken bu 2.6 3.3 arasında değişen verileri yakalamak pek mümkün değil ama hızı sabitliyerek mümkün :) ışık yanarken 10 tl mazot alıp şehir dışı 60 km yapıp ışık yakmadan vardığım da oldu hız sabitleyici çok güzeldir ve fiesta cebinizi düşünen bir araçtır ama düşük hızlarda :) araç yakıt verileri çok iyi tabii siz onu yormadığınız sürece hakkını ver dedinizmi cebinizi alır küçük motor olduğundan yüksek hızda mazotu içiyo başa çıkılmaz en güzeli 70 :) hız sınırınıda aşmazsınız cezada yemezsiniz :)

Yorum bağlantısı
Özgür Çakırhan

Yazlık lastikleri taktıktan sonra 2 krş daha düştü sanki  :) 150 tl mazot ile 650 km yol nasıl sizce

Yorum bağlantısı
Hüseyin Canbazlar

km de 24 krş şehre göre değişir büyük şehirler için normal köy tarzı trafik olmuyan yerler için 3 4 krş fazla sanki

Yorum bağlantısı
Sadullah Aysu

arkadaşlar 1.25 fiestama ilk bakımı yaptırdıktan sonra yakıt düşer mi?Ben 5.3'ün altına indiremiyorum uzun yol ve zevksiz sürüşle.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

biraz daha düşer. 90 km hızı geçmeden 4.5 civarına kadar düşmeli. Gaza çok basmamaya çalışın.

Yorum bağlantısı
İsmail Oğuz Şeker

arkadaşlar 1.25 fiestama ilk bakımı yaptırdıktan sonra yakıt düşer mi?Ben 5.3'ün altına indiremiyorum uzun yol ve zevksiz sürüşle.

Ben daha ilk bakımı yaptırmadım, 2500 km. Ve aracım 1.4 uzun yolda 5,5-5,8 gidiyorum. Tabi bunda hız sabitlemenin önemli bir payı var.

Yorum bağlantısı
Sadullah Aysu

zaten yakıtdan dolayı gaza basamıyoruz ki  inşallah benimkide 4.5 lt düşer.

hız sabitleyici olmasını isterdim aracımda sonradan takılanlar güvenli olmayabiliyormuş bu nedenle takdırmayıda düşünmedim ama bidaha araba almak nasip olursa dizel ve hız sabitleyici olmazsa olmaz olacak benim için

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersin Esirtgener

gecen hafta istanbulda kat iptali yaptırdım aracıma.depoyu fulleyip cıktım yola bursaya.120/130km ile sabit geldim 4,6lt yaktım. 1 haftadırda sehir içi geziyorum 5,1lt. kat iptali ile yakıtta bariz fark oldu.araba rahatladı.yaptırmayı dusunen varsa tavsiyeederim.

Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever

Depoyu fulleyip sıfırladım mesafeyi. İzmir şehir içi kullanım,şu anda 620 km yol yaptım, henüz yakıt ışığı yanmadı. :) yaklaşık 8 ile 15 km arası bir mesafe sonra ışık yanacaktır..

Yorum bağlantısı
ferhat kılıç

arkadaşlar 2014 fiesta aldım benzinli otomatik yakıt tüketimi hakkında bilgi verebilir misiniz bana biraz fazla yakıyor gibi geldi benim ilk arabam biraz yavaş kullanıyorum ve dur kalklarım haliyle biraz fazla oluyor (acemilik nedeniyle) bu durumun otomatik şanzumanlı araçlarda bir sakıncası olur mu cvp verecek arakadaşlara şimdiden teşekkürler

Yorum bağlantısı
Mehmet Özkan CİNDEMİR

Istanbuldan aldim yakiti giresuna geldim 950 km isik yanmadi 90a sabitledim 3.8 ort yakit 83km ort hiz 100 km gideblcek mazot vardi arabada 90la gidin hic yakmiyor

Yorum bağlantısı
Tamer Geveci

gecen hafta istanbulda kat iptali yaptırdım aracıma.depoyu fulleyip cıktım yola bursaya.120/130km ile sabit geldim 4,6lt yaktım. 1 haftadırda sehir içi geziyorum 5,1lt. kat iptali ile yakıtta bariz fark oldu.araba rahatladı.yaptırmayı dusunen varsa tavsiyeederim.

kat nedir?

Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever

Istanbuldan aldim yakiti giresuna geldim 950 km isik yanmadi 90a sabitledim 3.8 ort yakit 83km ort hiz 100 km gideblcek mazot vardi arabada 90la gidin hic yakmiyor

sabriniza saglik. Cok iyi değer. :)
Yorum bağlantısı
Rahmi Nural
(düzenlendi)

1.4   2012 dizel fiesta...40 bin km dir herzaman shell /Adana tamami sehir ici sakin kullanim 146 tl ye 723 km...

tarihinde Rahmi Nural tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ömer Lütfi Şahin

Merhaba arkadaşlar. 2012 1.4 tdci titanium fiesta aracimin yol bilgisayarinda ortalama yakit göstergesi 5.9 bana fazla gibi geldi. Arac 27000km de. Sizce normal midir. Ecomod da% 67 soguk motor ile seyahat yaziyor. Yakita etkisi ne kadardir.

Yorum bağlantısı
Yusuf Taş

Merhaba arkadaşlar. 2012 1.4 tdci titanium fiesta aracimin yol bilgisayarinda ortalama yakit göstergesi 5.9 bana fazla gibi geldi. Arac 27000km de. Sizce normal midir. Ecomod da% 67 soguk motor ile seyahat yaziyor. Yakita etkisi ne kadardir.

Bu veriler şehir içi veriler mi?Yol bilgisayarına fazla güvenmeyin depo hesabı yapın net sonuç o zaman çıkacaktır.

Yorum bağlantısı
Ömer Lütfi Şahin

Bu veriler şehir içi veriler mi?Yol bilgisayarına fazla güvenmeyin depo hesabı yapın net sonuç o zaman çıkacaktır.

genelde şehir içi iki haftada bir istanbul yapıyorum. geçenlerde memlekete giderken bir depoyla(160TL dolmustu sanırım) 840-850 km civarında gittiğimi hatırlıyorum. memleket 900km çekiyor varamadan yakıt ışığı yanmıştı. yolun büyük kısmında 110a hız sabitlemiştim.

bir de kat iptali nedir?

Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever
(düzenlendi)

Bu hafta içinde Ankara-İzmir-bursa arası olmak üzere yaklaşık 2,700 km yol yaptım (yaklaşık 400/500 km şehir içi). Her depoyu fullediğimde sıfırladım değerleri . Araçta sürekli 5 kişi ve full bagaj ve yolun %90  da klima açık gittim. hızım 110-125 arası hep gazladım. 110 un altına hiç düşmedim yer yer 130 az da olsa 140 km hıza çıktığım oldu.

ortalama yakıt tüketimim 5.3 ile 5.7 arası değişti hep. (Yol bilg. yaklaşık 0,3/0,4 litre fazla ölçtüğü defalarca ispatlandı.) Mazotun litresi 4,29/4,30 dan alındı ve aracım ortalama 21-23 kuruş arası yaktı bu kullanımla.

Bu arada uzun yolda hız sabitleyici çok kullanırım. 

tarihinde Ali Ozan Yurtsever tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yusuf Taş

genelde şehir içi iki haftada bir istanbul yapıyorum. geçenlerde memlekete giderken bir depoyla(160TL dolmustu sanırım) 840-850 km civarında gittiğimi hatırlıyorum. memleket 900km çekiyor varamadan yakıt ışığı yanmıştı. yolun büyük kısmında 110a hız sabitlemiştim.

bir de kat iptali nedir?

Bence hızınıza göre makul bir tüketim.Kat iptali katalitik konvertör iptali sanırım.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Baha Kanberoğlu

2013 1.25 trend fiesta kullanıyorum. yaz lastikleri ile 6.3-6.4, kış lastikleri ile 6.7-6.8 civarı yakıyorum bugüne kadar. Şehir dışında 100 km hızla 5.2-5.3, 110 ile ise 6 civarı yakıyor sabit hızla. 200 liralık benzinle yaklaşık 630-640 km yol yapabiliyorum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yunus Emre Baş

Bende de 1.25 2013 araç var, henüz 2400 km de , ancak yakıt tüketimi 9 lt lerde geziniyor. Eşimde araba kullanmayı öğrenmeye çalışıyor bu aralar onunda etkisi var ama, ankara şehiriçi kullanımda 6.5 lt leri görebilir miyim sizce?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...