Hasan Güdüllü 11 Eylül 2018 Paylaş 11 Eylül 2018 Arkadaşlar aracım 2011 fiesta. Aracımda ufak bir sorun var. Sol farın ayar vidası boşa dönüyor gibi. Sol far çok aşağıyı aydınlatıyor. Far motorları sağlam. Sol farı vidadan yükseltmeye çalışırken biryerden sonra çıt deyip boşa atıyor. Bu sorunu nasıl çözerim acaba. Yada farı değişmeden çözmem mümkün mü Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 11 Eylül 2018 Paylaş 11 Eylül 2018 Pfff, farlar konusunda en korktuğum şeylerden biri. Far motor dişlisi yalama olmuş olabilir. Bilen birinin kontrol etmesi iyi olur. Yorum bağlantısı
Hasan Güdüllü 11 Eylül 2018 Yazar Paylaş 11 Eylül 2018 Usta bile bulamıyorum. Adam hiç bakmadan farın değişmesi lazım diyor. Adama diyorum bir vida yüzünden 1000tl lik far mı değişecem diyorum. Öyle bakıyor bana Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi Yorum bağlantısı
Servet Aydın 11 Eylül 2018 Paylaş 11 Eylül 2018 Motor yeterince kaldırmıyor, mekanik ayar kafi gelmiyor, Ampül tam oturmadı yeri aydınlatıyor ve boşa ayar yapılıyor,Sağ sol ayarı çok kaçık çanak sıkışıyor.Ampülü sökün, elle ayar yaparken çanağı arkadan yukarı doğru destekleyin. Eller hiçbir şekilde ampül yuvasından içeri girmesin Yorum bağlantısı
Hasan Güdüllü 11 Eylül 2018 Yazar Paylaş 11 Eylül 2018 Motor yeterince kaldırmıyor, mekanik ayar kafi gelmiyor, Ampül tam oturmadı yeri aydınlatıyor ve boşa ayar yapılıyor,Sağ sol ayarı çok kaçık çanak sıkışıyor.Ampülü sökün, elle ayar yaparken çanağı arkadan yukarı doğru destekleyin. Eller hiçbir şekilde ampül yuvasından içeri girmesin Hocam farlar mercekli dediğinizde bir değişiklik olmadan deneyeyim mi Yorum bağlantısı
Servet Aydın 11 Eylül 2018 Paylaş 11 Eylül 2018 Şu anda içeriden far yükseklik ayarı iki farı da oynatıyor mu? Evet ise,En yüksek pozisyona alın içeriden ayarı.Sonrasında farı eliniz ile arkadan destekleyin ve ayar yerini sıyırmadan çevirin. Elinizi aşağı mı çekiyor yoksa yukarı mı çıkmak istiyor. Doğru çevirim yönünü bulun ve el ile yardımcı olun yukarı çıkmasına. Yorum bağlantısı
Hasan Güdüllü 11 Eylül 2018 Yazar Paylaş 11 Eylül 2018 Şu anda içeriden far yükseklik ayarı iki farı da oynatıyor mu? Evet ise,En yüksek pozisyona alın içeriden ayarı.Sonrasında farı eliniz ile arkadan destekleyin ve ayar yerini sıyırmadan çevirin. Elinizi aşağı mı çekiyor yoksa yukarı mı çıkmak istiyor. Doğru çevirim yönünü bulun ve el ile yardımcı olun yukarı çıkmasına. Hocam yükseklik ayarı iki farıda oynatıyor. Motorlar sağlam. Destekleyin derken far kapağını açtıktan sonra dikdörtgen gibi biryer var hemen başında orayı mı destekleyim. Yani alttan yukarıya doğru mu baskı uygulayım Yorum bağlantısı
Servet Aydın 11 Eylül 2018 Paylaş 11 Eylül 2018 Ampülü taktığınız yuva. Farın arka kapağını açın. Farı yukarı ayarlama pozisyonuna getirin elinizdeki alyen veya tornavidayı.Bir yandan yavaşça çevirin diğer yandan farın içindeki hareketli kısımı yukarı doğru bir çekildi çekmeye çalışın. Tüm bu hareketler nazikçe olmalı. Daha fazla hasar vememek adına.Birde, farın arka kapağı açık olduğu halde, ampül taktığınız yeri elinizle oynatın. Eğer yukarı aşağı oynama fazla ise farın içinde ayak veya far ayarı dişlisi kırık demektir. En fazla 1 mm oynar sağlıklı far. 1 Yorum bağlantısı
Hasan Güdüllü 11 Eylül 2018 Yazar Paylaş 11 Eylül 2018 Ampülü taktığınız yuva. Farın arka kapağını açın. Farı yukarı ayarlama pozisyonuna getirin elinizdeki alyen veya tornavidayı.Bir yandan yavaşça çevirin diğer yandan farın içindeki hareketli kısımı yukarı doğru bir çekildi çekmeye çalışın. Tüm bu hareketler nazikçe olmalı. Daha fazla hasar vememek adına.Birde, farın arka kapağı açık olduğu halde, ampül taktığınız yeri elinizle oynatın. Eğer yukarı aşağı oynama fazla ise farın içinde ayak veya far ayarı dişlisi kırık demektir. En fazla 1 mm oynar sağlıklı far. Aynen dediğiniz gibi fazla oynamıyor yukarı aşağı elimle oynattığımda. O zaman dediğinizi bir deneyim ben. Çok teşekkür ederim sonucu paylaşırım Yorum bağlantısı
Hasan Yıldız 12 Eylül 2018 Paylaş 12 Eylül 2018 Yeri gelmisken bende bir soru sorayim 2010 tit.x fiesta mercekli far Ben nedense farin sag sol ayar vidasini bulamadim.Fari soktum her tarafina baktim ve bulamama degil yok ayar vidasi.Sebebi nedir acaba bilen birisi varmidir acaba... Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 12 Eylül 2018 Paylaş 12 Eylül 2018 9 dakika önce, Hasan Yıldız yazdı: Yeri gelmisken bende bir soru sorayim 2010 tit.x fiesta mercekli far Ben nedense farin sag sol ayar vidasini bulamadim.Fari soktum her tarafina baktim ve bulamama degil yok ayar vidasi.Sebeb nedir acaba bilen birisi varmidir acaba... Her araçta sağ sol ayarı yok maalesef. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 12 Eylül 2018 Paylaş 12 Eylül 2018 Her araçta sağ sol ayarı yok maalesef.Vardır. olmaz olur mu Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 12 Eylül 2018 Paylaş 12 Eylül 2018 Vardır. olmaz olur mu Yok abi maalesefMegane da yoktu, duster da da yok. Yorum bağlantısı
Hasan Yıldız 12 Eylül 2018 Paylaş 12 Eylül 2018 Vardır. olmaz olur mu Yok olmasina yokta, neden yok acep. Yorum bağlantısı
Recommended Posts