İçeriğe Yönlendir

Vgt Vakum Gücü Teknolojisi

Cemil Çınar

Recommended Posts

Cem Dilmen
11 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı:

hee yaa bak bunu da deseydim.. 

Mesut abiye 500 bize 590 

Abi MEsut bey için 500 + KDV diyor. Geçen aylarda 700 TL imiş sanırım.

Ben mail attım adamlara ama cevap gelmedi. Bu hafta sonu Ankara gitmeyi düşünüyorum olmazsa uğrar taktırırım insignia ya . Bakalım ne olacak. Zaten eminim insignia da arıza lambası yakmazsa hiç bir araçta yakmaz :) Kullanım olayını da zaten denemek çok basit dönüş yolunda belli olur ne kadar tasarruf ettiği zira sürekli gel git yaptığım yol. Burada bir de emisyon ölçümü yaptırırım iş tama olur diye düşünüyorum.

Detaylı olarak yazarım foruma. Zaten mailde dedim eğer işe yararsa müşterinizi artırırım ama yaramıyorsa her yerde anlatırım diye. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Akan Belen

Valla burada olsa ben de taktiracagim sırf denemek için. LPG dönüşümü öncesinde denemek isterdim.Sirf bunu taktırmak için de İstanbul yada ankaraya gitmek işime gelmez. Sanırım zaten kargo ile alamıyoruz. Cem hocam sen bir dene de ise yarıyor dersek neden olmasın

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Bu sistem hız sınırlı modu olan araç ile denense tam olacaktır. Güzergah uzun olmasına gerek yok. 10 km sanırım yeterli olur.

Doktor civanım, senin araçta var dimi sınırlama?

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
4 saat önce, Mehmet Ozyurek yazdı:

Emisyon testini yap.. 

Emisyon düşmezse hemen iade et diyor.. 

Cihaz öncesi 3,80 olan emisyon cihaz sonrası 1,80 çıkıyor diyor. 

Emisyon da düşecek diyor.. Bizzat sordum.. 

Herhangi bir ısı artışı da olmayacak diyor. 

ümraniye'de değil mi bu adam?

23 saat önce, Emre Demir yazdı:

Sayın Hocam ; küçük bir tüp bu .

Ne kadar hava kapasitesi var , kaç bar basınç ile doluyor  havayı anlık mı veriyor yoksa değişken zaman da mı ?

vakum devresinde...ne dolması ?  üzerinde delik olduğuna eminim onun.

2 saat önce, Akan Belen yazdı:

LPG takarız hocam. Benim arabanın saldığından ne olacak hem benim biryilda doğaya verdiğim zararı saniye de verenler var sonuçta.
Hem bıyıklı abim yazmış emisyon artmiyormus :)

Geçerli bir yanıt olmadığını sen de biliyorsun. :)

adamın emisyondan kastı karbondioksit olabilir. Karbondioksit azalır bence çünkü yakıtı daha az yakıyor. :)

bkz:

https://en.0wikipedia.org/index.php?q=aHR0cHM6Ly9lbi53aWtpcGVkaWEub3JnL3dpa2kvTGVhbi1idXJu

"

Principle

A lean burn mode is a vay to reduce throttling losses. An engine in a typical vehicle is sized for providing the power desired for acceleration, but must operate well below that point in normal steady-speed operation. Ordinarily, the power is cut by partially closing a throttle. However, the extra work done in pumping air through the throttle reduces efficiency. If the fuel/air ratio is reduced, then lower power can be achieved with the throttle closer to fully open, and the efficiency during normal driving (below the maximum torque capability of the engine) can be higher.

The engines designed for lean-burning can employ higher compression ratios and thus provide better performance, efficient fuel use and low exhaust hydrocarbon emissions than those found in conventional Gasoline engines. Ultra lean mixtures with very high air–fuel ratios can only be achieved by direct injection engines.

The main drawback of lean-burning is that a complex catalytic converter system is required to reduce NOx emissions. Lean-burn engines do not work well with modern 3-vay catalytic converter—which require a pollutant balance at the exhaust port so they can carry out oxidation and reduction reactions—so most modern engines run at or near the stoichiometric point."

Yorum bağlantısı
Cem Dilmen
2 saat önce, Servet Aydın yazdı:

Bu sistem hız sınırlı modu olan araç ile denense tam olacaktır. Güzergah uzun olmasına gerek yok. 10 km sanırım yeterli olur.

Doktor civanım, senin araçta var dimi sınırlama?

Nasıl hız sınırlama abi biliyorsun sınırlı şeyleri pek sevmem ben.  Hız limitörü mü son hız için.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Hız limitörü Cem. Misal 100 kmh ile sabit sürüş

Ahlaksız Mode sınırı yok bilirim seni :f1:

Yorum bağlantısı
Akan Belen
Hız limitörü Cem. Misal 100 kmh ile sabit sürüş
Ahlaksız Mode sınırı yok bilirim seni :f1:
Abi böyle söyleyince sanki crusecontrol gibi olmuş.Ki adam kullanmayın diyor. Sanırım senin dediğin limiti 120 ayarla gaza ne kadar basarsan bas 120 yi geçemesin araç.
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Gaz sende, dip gaz yapılmadığı sürece önceden ayarlanan hızı geçmiyor. En ekonomik kullanım şekli. Adam sabit hızla mı gitmeyin diyor?

Yorum bağlantısı
Akan Belen
Gaz sende, dip gaz yapılmadığı sürece önceden ayarlanan hızı geçmiyor. En ekonomik kullanım şekli. Adam sabit hızla mı gitmeyin diyor?
Crusecontrol kullanmayın diyor. Çalışma prensibine aykırı diyor bir videoda.
Crusecontrol kullanmayın diyor. Çalışma prensibine aykırı diyor bir videoda.
Benim videolardan anladığım konu şu. Araç çok daha az gaz vererek daha iyi gidiyor birde gazı bıraktığımız da kompresöre daha geç giriyor araç. Yani aslijda taktım aleti kokleyeyim gazı mantığı ile tasarruf yok. Biraz ayak çalışacak yine
Yorum bağlantısı
Akan Belen
Bilemedik. Pahalı. Alamıyoz da [emoji4]
Araç kamerası alacaktım.Yakin olsa sırf denemek için üstüne biraz daha koyup takarım bunu. Bir ay deneme süresi varmış [emoji23]
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Çünkü sadece manifold hava çekince anlık işe yarayacak. Nerde kaldı %20 ekonomi.

Manifolda iğne deliği kadar delik delelim bitsin gitsin.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

%20 taahhüt etti qashqaiye.
Senede 4 bin km yapar.
O da ortalama 250-300 litre yapar.
Parası değişken olduğu için parayla çarpmadım :)

Yorum bağlantısı
Akan Belen
Çünkü sadece manifold hava çekince anlık işe yarayacak. Nerde kaldı %20 ekonomi.
Manifolda iğne deliği kadar delik delelim bitsin gitsin.
Çok video izledim. Ne kadar doğru bilemem. Tüketimi çok olanın avantajı daha fazla az yakan yüzde 20 avantaj olmaz kanımca. 13 litre yakıyordum 9 a düştü diyen de var. 1-1.5 litre daha az yakıyorum diyen de. Bizden biri test etmeden anlamak zor cidden
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Aga, bende 7 araç, her biri yıllık ortalama 30.bin km. Hususi ile 70.bin km. Her sene bir araba parası kalır. Gerçekten işe yarasa tavanını tüple doldururum arabaların

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Vw firması yakıtı düşürmek verimi arttırmak için milyon avro harcasın, başaramayıp hileye bile başvursun, sonra biri çıkıp hiçbir resmi testi belgesi olmayan bir tüp ile %20 tasarruf ile vw gibi köklü firmanın beceremediğini vaad etsin. Niyeyse hep yakıtın pahalı olduğu yerlerden bu tip işler çıkıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selim Kaya

Bu cihaza inanırım da, 1.3 CDTi ile boş yolda 27 kilometrede ortalama 4.5 ten 6.1 e çıktı deseler inanmam. O motor ile boş ve "kaymak" asfaltta bunu nasıl becerdiniz?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Akan Belen
Aga, bende 7 araç, her biri yıllık ortalama 30.bin km. Hususi ile 70.bin km. Her sene bir araba parası kalır. Gerçekten işe yarasa tavanını tüple doldururum arabaların

Senin kesin denemen lazım [emoji23]
Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt
Bu adamlar ümraniyede değil mi kendi test araçları yok mudur baksak?

Mehmet bey yerleri Zeytinburnu’nda. Test aracı yok bildiğim kadarı ile.
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
11 saat önce, Servet Aydın yazdı:

Vw firması yakıtı düşürmek verimi arttırmak için milyon avro harcasın, başaramayıp hileye bile başvursun, sonra biri çıkıp hiçbir resmi testi belgesi olmayan bir tüp ile %20 tasarruf ile vw gibi köklü firmanın beceremediğini vaad etsin. Niyeyse hep yakıtın pahalı olduğu yerlerden bu tip işler çıkıyor.

Uzun yolda % 30 diyor da... Ben dememiştim size :)

11 saat önce, Recep Selim Kaya yazdı:

Bu cihaza inanırım da, 1.3 CDTi ile boş yolda 27 kilometrede ortalama 4.5 ten 6.1 e çıktı deseler inanmam. O motor ile boş ve "kaymak" asfaltta bunu nasıl becerdiniz?

4,5 tam 6,1 çıkmak için 8 litre yakmak gerek en az.. 

3 saat önce, Servet Aydın yazdı:

Forum alsın deneyeyim emoji41.png

Koca firma sponsor olmadı.. Gönderin Servet'e denesin dedim.. Reklamınız olur dedim.. Prensiplerimiz var dedi. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cemil Çınar
26 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı:

Uzun yolda % 30 diyor da... Ben dememiştim size :)

4,5 tam 6,1 çıkmak için 8 litre yakmak gerek en az.. 

Koca firma sponsor olmadı.. Gönderin Servet'e denesin dedim.. Reklamınız olur dedim.. Prensiplerimiz var dedi. 

Neymiş prensipleri?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Herhangi bir indirim yapmıyorlarmış.. test için cihaz vermiyorlarmış... 

590 verip alacakmışız.. memnun kalmazsak iade edecekmişiz.. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...