İçeriğe Yönlendir

Vgt Vakum Gücü Teknolojisi

Cemil Çınar

Recommended Posts

Erdoğan Temur

Yerim onların prensibini.
Reklamları tavan yaptı piyasadan ne koparırsak derdine düştüler.

Alayı aldatmaca işte.
Bakınız (şekil-1) %50 tasarruf ile rekora koşuyor.

Şekil-10b47646e8bb7da46c8214653d8355308.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Koca firma sponsor olmadı.. Gönderin Servet'e denesin dedim.. Reklamınız olur dedim.. Prensiplerimiz var dedi. 
Aslında alıp deneyeceğim. Belgeli. İşe yaramayacak zaten. Direk mahkemeye
Yorum bağlantısı
Cem Dilmen
27 dakika önce, Servet Aydın yazdı:
2 saat önce, Mehmet Ozyurek yazdı:

Koca firma sponsor olmadı.. Gönderin Servet'e denesin dedim.. Reklamınız olur dedim.. Prensiplerimiz var dedi. 

Aslında alıp deneyeceğim. Belgeli. İşe yaramayacak zaten. Direk mahkemeye

Servet Abi ben taktırayım diyorum.

Şimdi cihaz olmadan aynı güzergahta yol bilgisayarı ölçümü ve emisyon baktıracam. Bir de cihaz sonrası. Bir de 150 km lik uzun yol deneyimi. Belki tam bilimsel olmaz ama son kullanıcı ve güvenilir birinin fikri olarak bence kafadaki soru işaretlerine bir miktar deva olur diye düşünüyorum. 

Anladığım şey gaza basmadan aracın daha rahat hareket etmesi. Bilimsel açıklaması nedir bilmem ama tasarruf için kullanım alışkanlığını değiştirmek gerekiyor anladığım kadarıyla. MEsela rampa öncesi 2-3 kez gaza dokun çek diyor sonra tamamen bırakıyor gazı. Gaza basmamasına rağmen araç yavaşlamadan rampayı çıkıyor. Görünen o yani. Denemek lazım. 

Ben daha önce ( 10 yıl önce) Hidrojen taktırmıştım ( Kendime değil arabaya ) :) bir miktar faydası olmuştu. Haftada 1000 km falan yapıyordum o zaman baya fark etmişti. Bu sistemlere o yüzden pek karşı çıkmıyorum . 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Sırayla gidelim doktorum civanım.
Manifold hariçten hava emdiği için yoğun trafikte hele ki otomatik araçta istemsiz yürüme olacak. Buna dikkat etmeli, son kullanıcı deneyimi bizim için referans olacak.

Birde, hidrojen ile verim alabilmek için aküden akıllara ziyan akım çekmek gerekiyor, rölanti de bende çalıştırdım tamamen hidrojen ile. Seyir halinde fayda görmedim.

Merakla bekliyoruz efem :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Vaay hidrojen.. 

ikisi de hava işte.. bence işe yarar bu prensipli şey.. 

Yorum bağlantısı
Cem Dilmen
17 dakika önce, Servet Aydın yazdı:

Sırayla gidelim doktorum civanım.
Manifold hariçten hava emdiği için yoğun trafikte hele ki otomatik araçta istemsiz yürüme olacak. Buna dikkat etmeli, son kullanıcı deneyimi bizim için referans olacak.

Birde, hidrojen ile verim alabilmek için aküden akıllara ziyan akım çekmek gerekiyor, rölanti de bende çalıştırdım tamamen hidrojen ile. Seyir halinde fayda görmedim.

Merakla bekliyoruz efem :)

Abi dediğin gibi düşük devirlerde hidrojen baya işe yarıyordu. Mesela benim araç Nissan Primera benzinli idi. 110 BG oldukça hantal bir araçtı. Ben sırf performans için taktırmıştım askerde iken. Bir de çok km yapıyordum. Takınca adam gel deneyelim dedi. Arabayı 3. vitese at kaldır dedi, Birinci viteste silkeleyen araba 3 de kalktı şok olmuştum. 3-4 yıl kullandım o şekilde sonra araç satılırken gitti. ( O zamanlar 3-4 yıl aynı arabaya binebiliyordum :)  Oradaki sıkıntı araç devri arttıkça pompalanan hidrojen sabit kaldığı için yetersiz geliyordu ve yüksek devirde bir işe yaramıyordu ama şehir içinde ve sakin kullanımda etkliydi doğrusu. Yani aynen buyurduğunuz gibi. Ama tabi saf hidrojen değil, hidrojeni emme manifoltundan yada hava filtresinin içinden yanma odasına veriyordu ve kaynak da su idi. Basit bir elektroliz cihazı ile O2 ve H2 elde edip ikisini birden veriyordu. 

Senin dediğin gibi sadece hidrojenle nasıl olur bilmiyorum :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ergün Kol

Hidrojenin yanması sonucu ortaya bir enerji çıkıyor bu nedenle yakıt tasarrufu yapması oldukça doğaldır. Hatta sırf hidrojenle çalışan araçlar piyasaya sürüldü.

Bu cihazın çalışma mantığı tam belli değil ama azıcık hava verip yakıttan %20 tasarruf yapılabilecek olsa bunu ilk önce o aracı üreten firma yapardı. Bu cihaz ya söyledikleri şekilde bir yakıt tasarrufu yapamıyordur ya da NOX gazı artışına neden olup çevreye inanılmaz zarar veriyordur. Sonuçta ya kesemize zarar verir ya da sağlığımıza.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
3 dakika önce, Ergün Kol yazdı:

Hidrojenin yanması sonucu ortaya bir enerji çıkıyor bu nedenle yakıt tasarrufu yapması oldukça doğaldır. Hatta sırf hidrojenle çalışan araçlar piyasaya sürüldü.

Bu cihazın çalışma mantığı tam belli değil ama azıcık hava verip yakıttan %20 tasarruf yapılabilecek olsa bunu ilk önce o aracı üreten firma yapardı. Bu cihaz ya söyledikleri şekilde bir yakıt tasarrufu yapamıyordur ya da NOX gazı artışına neden olup çevreye inanılmaz zarar veriyordur. Sonuçta ya kesemize zarar verir ya da sağlığımıza.

Hidrojeni elde ederken verdiğiniz enerji yakarken aldığınız enerji ile aynıdır. BKZ yükseltgenme indirgenme. Hidrojen madeni bulursanız bana haber verin.

.

2 saat önce, Mehmet Ozyurek yazdı:

Vaay hidrojen.. 

ikisi de hava işte.. bence işe yarar bu prensipli şey.. 

Hocam hidrojen değil su püskürt aynı etkiyi yapar büyük ölçüde.

7 saat önce, Hacı Şenyurt yazdı:

Mehmet bey yerleri Zeytinburnu’nda. Test aracı yok bildiğim kadarı ile.

sitesinde şunı yazıyor?

Adres : 27/10/2017 

Necip Fazıl Mh. Alemdağ cd. Ebedi Sokağı No:1A (Köşe Dükkan)  
Ümraniye/İSTANBUL 
02166116010 ve 05396833240

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Servet yapar bunu.. 
Ama paslanıyor onun yaptıkları.. 
Hâlâ duruyor kenarda. Dizel için deneyeceğim ama yüksek sıkıştırma ile şenlik olabilir.
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Servet şu an proje yazıyorum. bitireyim haftaya dükkanı basalım boş zamanın varsa.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
2 dakika önce, Servet Aydın yazdı:

Beklerim hocam. Projeyi kaz eti yerken tartışalım

yok yok ümraniyeye.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

İki kız babasına verilecek cevap mı bu şimdi. Hangi dağdan aşağı atam kendimi

• Beğen 3
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Adliyelerden topladığım, derse bodoslama dalıp hocaya, varmı size yamuk yapan diye konuşan kızlarım var. Elin adamlarının başı yanacak ona yanıyorum

Yorum bağlantısı
Cem Işık
Bir saat önce, Servet Aydın yazdı:

Satıcıyı mı dövücez? ha tamam ürünü inceleyelim

Size avukat da gerekir şimdi, yardım edeyim

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Şart. Bi boyacı eksik birde ürünleri kutuya koyacak mukavvacı

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Şaka bir yana. Size katılıyorum.
%20 tasarruf bu kadar kolay bişey değildir. İllaki bi şeyler götürüyordur.

Vakumu depola geri bas. Tamam tasarruf belki ama.
O motorun içinde neler oluyor.

500 lira verip alan ford. Sistemi kopyalayıp, Silindir olan şekli elmaya benzetip koyardı motorun bi yerine.

Ben almam. Takmam. Az gezerim az basarım. Az basınca zaten az yakıyor.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

Megane4 dizel hemde otomatik uzun yolda 80 90 arası 3,5 litre yakıyor. Yaşını başını alan biri olarak vede azıcık uslanmış halimle ancak hız sınırlarında kullanmaya tahammül edebiliyorum ve o zamanda araç ortalama 5 litre yakıyor. Kısacası biraz gayret göstersem normal şartlarda hiç bir ilave paça takmadan %30 tasarruf yapacağımda işte o kadar akılda bende yok :D

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Ergün Kol
5 saat önce, Mehmet Göktürk yazdı:

Hidrojeni elde ederken verdiğiniz enerji yakarken aldığınız enerji ile aynıdır. BKZ yükseltgenme indirgenme. Hidrojen madeni bulursanız bana haber verin.

Mehmet bey benim mesajımın üstünde hidrojen ile yakıt tasarrufu yaptığını söyleyen arkadaşa istinaden hidrojen kullanılırsa araçta kullanılmakta olan birincil yakıt olan fosil yakıtından tasarrufu sağlanabileceğini belirttim. Hidrojen elde edilmesi tabi ki daha farklı bir konu. Doğadan direk hidrojen temini mümkün değil genelde sudan elde ediliyor ama tek kaynak suyun hidroliz ile ayrılması değil hidrojen sülfürden de hidrojen elde edilebiliyor. Şebekeden enerji harcamadan güneş enerjisi ile de hidrojen elde edilebilir. Farklı yöntemler kullanarak farklı miktarlarda verim alınabilir.

Ülkemizin 3 tarafının denizlerle çevrili olduğu ve bol bol güneş aldığımız düşünülürse fosil yakıt ya da şebekeden elektrik kullanmadan hidrojen temin edebiliriz. Tabi verimi ne olur üretim kapasitesi ne olur onu araştırmadan bilemem.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

verimi alacağınız enerjiden düşük olur teoride de pratikte de. bu nedenle söylediğimin arkasındayım, iyi niyetinizi de anlıyorum.

14 dakika önce, Ergün Kol yazdı:

.Hidrojen elde edilmesi tabi ki daha farklı bir konu. .

Aslında aynı konu. Araç kitinde dışardan hidrojen kaynağınız yok.

Birtek kullanım avantajı var yanmayı hızlandırıyor deniyor ama yanmanın hızlı olması değil yavaş olması makbul benim bildiğim. Yoksa EGR yi sökeriz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...