İçeriğe Yönlendir

Kış Lastiği Seçiminiz ? (Anket)

Erdem Çağla

Kış Lastiği Seçiminiz ? (Anket)  

369 oy

Bu ankete oy verme veya sonucunu görme izniniz yok Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Koray Demir
Metin Akbal yazdı:

Şimdiye kadar 6 farklı marka kullandım en iyileri Nokian WRD3 ile Lassa Snoways 3 oldu.

Nokian asfaltta çabuk parçalanıyor. Bridgestone Blizzak serisini kışlıkta çok beğenirim oldukça iddialıdır. Lassa bunlara göre kalbur altı biraz bence zira testlerde de düşük puan alıyor. 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Koray Demir yazdı:

Nokian asfaltta çabuk parçalanıyor. Bridgestone Blizzak serisini kışlıkta çok beğenirim oldukça iddialıdır. Lassa bunlara göre kalbur altı biraz bence zira testlerde de düşük puan alıyor. 

2 takım yazlık 1 takım kışlık Nokian kullandım benim için 4 mm 4 yıl 40 bin km kriterini gayet rahat karşılıyor ki ben bu sürede parçalanma görmedim farketmedim.

Bridgestone kışlık kullanmadım ama şundan eminim Snoways 3 karda Conti TS860 tan çok daha iyiydi.

Yorum bağlantısı
Koray Demir
Metin Akbal yazdı:

2 takım yazlık 1 takım kışlık Nokian kullandım benim için 4 mm 4 yıl 40 bin km kriterini gayet rahat karşılıyor ki ben bu sürede parçalanma görmedim farketmedim.

Bridgestone kışlık kullanmadım ama şundan eminim Snoways 3 karda Conti TS860 tan çok daha iyiydi.

Nokian yumuşak lastik sürekli kar veya buz zeminin üzerinde gitmeye daha uygun sanki. Adac kış lastiği testinde Lassa sondan 2. olarak yetersiz görülüyor o kadar iyi olamaması lazım. 

https://www.arti49.com/service/amp/adac-kis-lastigi-testinde-iki-model-guvenlik-sorunlari-nedeniyle-sinifta-kaldi-2392816h.htm

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Koray Demir yazdı:

Nokian yumuşak lastik sürekli kar veya buz zeminin üzerinde gitmeye daha uygun sanki. Adac kış lastiği testinde Lassa sondan 2. olarak yetersiz görülüyor o kadar iyi olamaması lazım. 

https://www.arti49.com/service/amp/adac-kis-lastigi-testinde-iki-model-guvenlik-sorunlari-nedeniyle-sinifta-kaldi-2392816h.htm

Ama ben zaten Snoways 3 diye belirtiyorum ısrarla. 4 hakkında şimdiye kadar olumlu hicbirsey yazmadım ;)

Örnek hemen az üstte :)

Metin Akbal yazdı:

Muhtemelen Snoways 4. Yorumlar kötü iyi yorum yapan ne okudum ne duydum ne gördüm.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir
Metin Akbal yazdı:

Ama ben zaten Snoways 3 diye belirtiyorum ısrarla. 4 hakkında şimdiye kadar olumlu hicbirsey yazmadım ;)

Örnek hemen az üstte :)

O tarihte de sonuç benzerdir. Conti’nin 1. olduğu teste Lassa Snoways 3 anca 32. Olmuş bilemedim şimdi. Goodyear, conti, michelin bunlar kışlıkta başı çekiyor. Lassa Vasat gibi. Kaldı ki 4 daha geliştirilmiş seri kendileri öyle diyor . 

Fren testi sonuçları ortada: 

https://tr.tyrereviews.com/Tyre-Tests/2025-Winter-Tyre-Braking-Test---52-Sets!.htm/Results-Grid/

IMG_2552.png

IMG_2553.jpeg

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Koray Demir yazdı:

215/55 r17 nokian kışlıklarım 2019 üretimi 2020 ocak yada şubattan beri kullanıyorum. Lastikler Rusya üretimi. Çoğunlukla düzcede kullandım, bir sefer Erzuruma gidip geldim hiç bir sorun yaşamadım. Dişler sıfırlamak üzere son kışı geçen 20 cm karda sorunsuz gitti.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Furkan Avcı yazdı:

Hangi modeli ve ebat nedir? Ebat ebat değişebiliyor, kullanıp çok memnun olanlarda var çünkü. 

Snoways 4. Ebat sanırım 16. Lastikler bir ara bakacağım.

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Koray Demir yazdı:

O tarihte de sonuç benzerdir. Conti’nin 1. olduğu teste Lassa Snoways 3 anca 32. Olmuş bilemedim şimdi. Goodyear, conti, michelin bunlar kışlıkta başı çekiyor. Lassa Vasat gibi. Kaldı ki 4 daha geliştirilmiş seri kendileri öyle diyor . 

Fren testi sonuçları ortada: 

https://tr.tyrereviews.com/Tyre-Tests/2025-Winter-Tyre-Braking-Test---52-Sets!.htm/Results-Grid/

IMG_2552.png

IMG_2553.jpeg

Bunu TÜİK mi paylaştı :)

Kullanıcı yorumları farklı da o yüzden şeettiydim :)

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Snoways ilk serisi efsane idi. Snoways 2'de kullanmıştım. Bir daha iyiydi. Saçma şekilde daha iyi yerine daha kötü oldu lastikleri

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir
Metin Akbal yazdı:

Bunu TÜİK mi paylaştı :)

Kullanıcı yorumları farklı da o yüzden şeettiydim :)

Lassa’nın kendi sitesinden alıntıdır.

https://www.lassa.com.tr/snoways-4

TÜİK’ten ilham aldılar belki olamaz mı 😀

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Koray Demir yazdı:

Lassa’nın kendi sitesinden alıntıdır.

https://www.lassa.com.tr/snoways-4

TÜİK’ten ilham aldılar belki olamaz mı 😀

Bana sormadılar da o sebepten 😁

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

ne kullanıldığı bilndiği sürece her lastik iyidir, 5-10 km hız düşürünce daha iyidir mesela 

Servet Aydın yazdı:

Snoways ilk serisi efsane idi. Snoways 2'de kullanmıştım. Bir daha iyiydi. Saçma şekilde daha iyi yerine daha kötü oldu lastikleri

buzda uludağ taksiler pek severdi 

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Çakır
(düzenlendi)

Focusta snoways4 var , Mert abiden almıştık yepisyeni. Yazın kullandığımız yazlık micheline primacy 4'lerden daha iyi hissettiriyor. Daha önce nokian wr A4 vardı. Buzda araba kullanıyor gibiydik 

tarihinde Oğuzhan Çakır tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Ümit Türk yazdı:

Snoways 4. Ebat sanırım 16. Lastikler bir ara bakacağım.

Düzeltme 

205 55 17

Snoways 3.

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Ümit Türk yazdı:

Düzeltme 

205 55 17

Snoways 3.

Snoways 3 kaldı mı yav

Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Metin Akbal yazdı:

Snoways 3 kaldı mı yav

Hiç sorma kalmış demek ki 

Eskileri çakıyorlar herhalde :shok:

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Ümit Türk yazdı:

Hiç sorma kalmış demek ki 

Eskileri çakıyorlar herhalde :shok:

Üretimi yoktur Snoways 3 un sanmıyorum.

Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Metin Akbal yazdı:

Üretimi yoktur Snoways 3 un sanmıyorum.

Sen öyle diyince  2 kere inip baktım. Emin oldum 🤣

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...