İçeriğe Yönlendir

Bugün Aracınız İçin Ne Yaptınız?

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Oğuzhan Çakır
(düzenlendi)
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Hatta @Oğuzhan Çakır da çevrildi bu yüzden. 

Gebze'de etiketci tayfa çok servisciler vs bu tip farlı polis avlıyor bazen :/

Evet abi, çevirdi direkt siste olsa tamam ama farda yasak yarın buradayım (iş yerimin önünde) akşam çıkışta tekrar ceviricem kontrol edeceğim bağlarım diyip yapmıştı 😁 ben değiştirmiştim tabii

tarihinde Oğuzhan Çakır tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yahya Melih Ayaksız

Sarı kaplamaları söktüm. Baya da güzel yapmışım zor çıktı ah be

Bende şu büyükçe olan led farlardan var. Bunun far çizgisi iyi çıkmıyor benim çanakta. Şu ikili şekilde olan farlar dan taksam daha iyi far çizgisi oluşturur mu. Sanki bu halojen ampülü daha iyi taklit eder çünkü 360○ merkezden ışık veriyor gibi. Far H4

SmartSelect_20251217_230624_Gallery.jpg

110000126769538.jpg

Yorum bağlantısı
Yahya Melih Ayaksız

Şimdi aklıma bişey heldi. Akkor flaman noktasal ışık yayıyor. Bendeki cob led in yüzeyi büyük belki 20 kat flamandan büyük. Minnak cob ledlerden alsam belki daha bi akkor gibi davranır.

Ben bunları kötüdür diye almayıp geniş cob lede yöneldim ama demekki hata ettim. Smd lede gelirsem büyük ihtimalle smd hiç olmazdı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Yahya Melih Ayaksız yazdı:

Şimdi aklıma bişey heldi. Akkor flaman noktasal ışık yayıyor. Bendeki cob led in yüzeyi büyük belki 20 kat flamandan büyük. Minnak cob ledlerden alsam belki daha bi akkor gibi davranır.

Ben bunları kötüdür diye almayıp geniş cob lede yöneldim ama demekki hata ettim. Smd lede gelirsem büyük ihtimalle smd hiç olmazdı

Nerede kullanacaksınız. :)

Yorum bağlantısı
Yahya Melih Ayaksız
Mehmet Ozyurek yazdı:

Nerede kullanacaksınız. :)

E̶s̶c̶o̶r̶t̶ yakın koruma

Yorum bağlantısı
İnan Çınar
H.Cenk Bayrakçı yazdı:

Evet diyor. :unsure2:

Okumuş adam.  Kepirtt...  diyecek hali yok ya 😀

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen
Yahya Melih Ayaksız yazdı:

Sarı kaplamaları söktüm. Baya da güzel yapmışım zor çıktı ah be

Bende şu büyükçe olan led farlardan var. Bunun far çizgisi iyi çıkmıyor benim çanakta. Şu ikili şekilde olan farlar dan taksam daha iyi far çizgisi oluşturur mu. Sanki bu halojen ampülü daha iyi taklit eder çünkü 360○ merkezden ışık veriyor gibi. Far H4

SmartSelect_20251217_230624_Gallery.jpg

110000126769538.jpg

Alttakini ampul diye araca takmayın bile.

Mercek harici LED ile kesilme çizgisi yakalamak çok Zor.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Aracı için ne yapmış :) burada bulunsun meraklısı benim gibi izlesin restorasyon nasıl yapılırmış görsün.... 3 saatlik çekim, faha final yapmadı...

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Ali Cihangiroğlu yazdı:

Aracı için ne yapmış :) burada bulunsun meraklısı benim gibi izlesin restorasyon nasıl yapılırmış görsün.... 3 saatlik çekim, faha final yapmadı...

Şunu sara sara izledim epey zevk aldım

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf

Şöyle bir lastik parlatıcı aldım, hepi topu 3 dolar şişesi. Ne kaybederim bir deneyeyim dedim. 1 hafta önce arabayı yıkadıktan sonra kullanmıştım sadece sıkıyorsun öyle bırakıyorsun üzerini silmiyorsun bile, 100 kilometreden fazla yol yaptım, biraz yağmur yedim ve üzerinden de 1 hafta geçti ama hala pasparlak. Lastik parlatma işini ucuza çözmenin yolunu buldum. 

image.png.1218b111072c28adf3919b94ee5cf4b7.png

Aracı yıkadığım gün

image.png.80862f4aa6bd770ffe0a452299648c32.png

1 hafta sonraki hali. 

image.png.6a9500e1417b006c51b0af1772b28c79.png

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf

Otoparktan çıkarken birkaç ay önce arabanın altını sürtmüştük. Plastik aksam olduğu için çok umrumda olmadı ama arabanın senelik rotuşu gelmişti. Mazda'dan rotuş boyası söyledim, aldım elime fırçayı. İnce yerleri ince sulu boya fırçası ile, sürttüğüm yeri de oje fırçası ile yavaş yavaş üzerinden geçtim. Özellikle kendi kullanımım yüzünden kapı kenarlarında boya atması vardı çünkü arabaya cüssem nedenli kolay girip çıkamıyorum kapıyı duvara değdirdiğim oluyordu, oraları da güzelce kapattık bir daha kapıyı da istediğim gibi duvara çarpayım diye güzel bir izolasyon aldım. Eşit boylarda kestim 3M çift taraflı bantlı geldi kolayca montajını yaptım.  

IMG_0801 Large.png

IMG_0802 Large.png

IMG_0804 Large.png

IMG_0805 Large.png

IMG_0807 Large.png

• Beğen 9
Yorum bağlantısı
İnan Çınar

Fiestaya TÜVTÜRK ten sağlam raporu aldım. 😄 Hafif kusurlu geçti. Cam filmi olmayan aracıma camlar filmli  yazmışlar. Basılı kağıt vermiyorlar, muayeneden geçti dediler, eve gelince elektronik raporda farkettim camlar filmli yazmışlar.

• Beğen 4
  • Şaşkın 2
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
İnan Çınar yazdı:

Fiestaya TÜVTÜRK ten sağlam raporu aldım. 😄 Hafif kusurlu geçti. Cam filmi olmayan aracıma camlar filmli  yazmışlar. Basılı kağıt vermiyorlar, muayeneden geçti dediler, eve gelince elektronik raporda farkettim camlar filmli yazmışlar.

Benim de geçen filmli cama bir şey yazmamışlar, kusursuz geçti. Önceki raporda film yazılıydı hem de :)

Benim açımdan sorun değil ama gerçekten bakıma, onarıma ihtiyacı olan araçlar arada kaynarsa büyük sorun. Sanayideki ustaların çoğu ya anlamıyor ya da "bir şey olmaz, daha götürür" gibi şeylerle geçiştiriyor. En azından standarta uygun kontrol edilsin

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Adnan Çakır
Çağrı Alaf yazdı:

Şöyle bir lastik parlatıcı aldım, hepi topu 3 dolar şişesi.

image.png.1218b111072c28adf3919b94ee5cf4b7.png

2 koli getir gelirken 😉🤫

Miss gibi olmuş eline sağlık.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
İnan Çınar
(düzenlendi)
Ü.Emre Kartal yazdı:

Benim de geçen filmli cama bir şey yazmamışlar, kusursuz geçti. Önceki raporda film yazılıydı hem de :)

Benim açımdan sorun değil ama gerçekten bakıma, onarıma ihtiyacı olan araçlar arada kaynarsa büyük sorun. Sanayideki ustaların çoğu ya anlamıyor ya da "bir şey olmaz, daha götürür" gibi şeylerle geçiştiriyor. En azından standarta uygun kontrol edilsin

Geçen gün  kışlık lastikleri koymak için bagajı boşalttım. Stepne, ilkyardım çantası yangın tüpü falan araçta olmadığını muayenede farkettim. Adam sordu,  farkında araçta olmadığının ama bunların hiçbirini yazmamışlar kusur olarak. 

tarihinde İnan Çınar tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fikri Keleş

Bugün bi bakıma girdik,bagaj kapagi su aliyordu,rutin bakım,on disk balata,buji takımı derken 19k verdik.

Ağır bakim olsa demek ki bi tarla parasi verecez IMG-20251227-WA0000(1).jpg.c6242b6c171119a9393ae118d5583c57.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Fikri Keleş
(düzenlendi)
Çağlar Bayur yazdı:

suyu nereden alıyormuş

Amblem etrafından,tahliye hortumu ucu kopup bagaj kapagı içine su giriyordu ,kronik bir sorun

tarihinde Fikri Keleş tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer

Bugün aracı çalıştırırken gösterge panelindeki lambalardan anladım akünün ömrünü tamamladığını. 4-5 marş sonra kesin teşhisi koydum. Doğruca yıllardır tercih ettiğim önceden Mutlu Akü bayisi olan yere gittim. Yakın zamanda Mutlu bayiliğini bırakıp Bosch Car Service olmuşlardı. Soğuğu görünce yeter artık diyen 4 yıllık 45 AH'lik eski Mutlu aküyü iade edip Bosch 55 AH akü aldım. 45 AH'lik aküyü 50 ay önce almışım, bence 45 AH'lik bir akü için iyi bir süre. Bakalım yenisi ne kadar gidecek  umarım sorunsuz iyi bir performans verir. 4200 tl'lik masraf beklenmedik bir masraf oldu bir anda  ama aracımıza bakacağız yapacak birşey yok.  

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...