İçeriğe Yönlendir

Çocuğa Youtube Kanalı Açmak

Köksal Yılmaz

Recommended Posts

Emrah Altun
16 saat önce, Cihat Küçükay yazdı:

İkiz erkek çocuklarım var 11 yaşında, biri o işlere meraklı.  Youtube hesapları benim gözetimimde. Malum, youtube'un bir ebeveyn koruması yok. Kendi tableti ile araba fuarında çekimler yaptık, ben kameramanı oldum :) Legoyla oyun oynarken çektim. Ama kendi çektiği görüntüleri yayınlatmıyorum. Zaten sadece hafta sonları ödevleri bitince alabiliyorlar. Ama bu demek değil ki evde kapalı kalacaklar. Her hafta sonu basketbol kursu ve piyano kursumuz var. Ayrıca her hafta en az 2 kitap okuma zorunluluğumuz var, buna biz anne ve babalarda dahil. Sonra hafta sonu kitapların özetlerinin anlatıldığı (bu kısım çocuklar için geçerli :) ) birde sunum kısmı var. Yani çocuğunuzla uğraşıp önüne başka ilgi çekici organizasyonlar koyarsanız pek de youtube peşinde koşmuyorlar.

Maşallah Hocam. Kitap kısmı harika olmuş. Sizin de okumanız ayrıca önemli. Yap demek değil, yapıp örnek olmak gerekli.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

EBA(eğitim bilişim ağı) yı da takip edebilirsiniz. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hamit inan
2 saat önce, Mehmet Göktürk yazdı:

Eline top mu vereceğiz? Eskisi gibi sokak olsa tamam da?

Abi sokaklar aşırı kötü. Benim delikanlı  var 9 yaşına  girdi. Hafta sonları okçuluk ve yüzme kursuna gidiyor. Her açıdan bu gibi kurslar tatmin edebiliyor çocuğu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Hafta sonu kursları çocuğa işkence bence.. Benimkiler de cumartesi kursa gidiyor.. 

Yorum bağlantısı
Hamit inan
(düzenlendi)
2 saat önce, Emrah Altun yazdı:

Sosyal medya nasıl tek yönlü olacak ki Mehmet Hocam? 

Bir saat önce, Murat Gedik yazdı:

Aslında tehlikeli olan da bu bence kontrolsüz bir iletişim olması. Dünyanın her yerinden insanlar videoyu izleyebilir. İyi-kötü yorum yapabilir.

Hatta youtube videolarına gelen kötü yorumlardan dolayı bunalıma girip canına kıyan insanlar bile oldu.

Medya içeriğine zararına değinmeye bile gerek yok. %99 u bomboş ve zararlı şeyler. Faydalı kısmına gelince hani iletişim tek yönlü dedim ya.
Çocuğunuza sürekli emirler komutlar yağdırdığınızı düşünün. Siz konuşmadan birinin size saatlerce bir şeyler anlattığını hayal edin. Zaman sonra olduğu gibi kabullenmeyi öğrenecek. Onun fikirlerini öğrendiklerini merak ettiklerini şaşırdığı şeyleri mutluluğunu karşısında dinleyen birisi yok. Bilgisayar ortamında buna alıştığında toplumda da bunu uygulayacak. Kendi duygularını fikirlerini v.s. aktarmaz hale gelecek. Asosyal bir kişiliğe bürünecek. Kısaca uzun vadede ezik diye tabir edilen yada umursuz bir insana dönüşecek
Kısaca çocuklarınızla sürekli iletişim halinde olun. Sizin bildiğiniz bir şeyi bilmiyormuş gibi onun ağzından dinleyin ondan yeni şeyler öğreniyormuş gibi yapın. Bu onun öğrenme ve kendini geliştirme dürtüsünü güçlendirecektir. Dinlendiği için sizi dinlemeyi de öğrenecektir

tarihinde Mehmet YILDZ tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
21 dakika önce, Mehmet YILDZ yazdı:

Abi sokaklar aşırı kötü. Benim delikanlı  var 9 yaşına  girdi. Hafta sonları okçuluk ve yüzme kursuna gidiyor. Her açıdan bu gibi kurslar tatmin edebiliyor çocuğu.

Kaç saat kursa gidiyor? Kursları hocalar iyi yapacaz diye "ders" psikolojisi ile yaptırıyor. Eğlence eğlenerek öğrenme ne zaman?

2 dakika önce, Mehmet YILDZ yazdı:

Medya içeriğine zararına değinmeye bile gerek yok. %99 u bomboş ve zararlı şeyler. Faydalı kısmına gelince hani iletişim tek yönlü dedim ya.
Çocuğunuza sürekli emirler komutlar yağdırdığınızı düşünün. Siz konuşmadan birinin size saatlerce bir şeyler anlattığını hayal edin. Zaman sonra olduğu gibi kabullenmeyi öğrenecek. Onun fikirlerini öğrendiklerini merak ettiklerini şaşırdığı şeyleri mutluluğunu karşısında dinleyen birisi yok. Bilgisayar ortamında buna alıştığında toplumda da bunu uygulayacak. Kendi duygularını fikirlerini v.s. aktarmaz hale gelecek. Asosyal bir kişiliğe bürünecek. Kısaca uzun vadede ezik diye tabir edilen yada umursuz bir insana dönüşecek

Sizin izledikleriniz boş olabilir. Kaliteli çok içerik var arayıp bulup izletmek iyi olur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hamit inan
21 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı:

Hafta sonu kursları çocuğa işkence bence.. Benimkiler de cumartesi kursa gidiyor.. 

Kesinlikle zorlamıyorum. Kendisi istiyor. Bir kaç kez bir arkadaşa oturmaya gittik. Daha sonra gelmek istemedi. Neden dedim. Onun çocukları sürekli tabletle birşeyler yapıyor video izliyor sıkılıyorum ben oraya gidince diyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay
EBA(eğitim bilişim ağı) yı da takip edebilirsiniz. 
Ebayı takip ediyorum. Ama daha önce okulistik kullanan biri olarak içeriğini yetersiz buluyorum.
Hafta sonu çocukları daha çok kafalarını boşaltabilecekleri kurslara yönlendirmeye çalışıyorum. Dersler ve ödevleri için hafta içi etüde kalıyorlar.
Yorum bağlantısı
Hamit inan
4 dakika önce, Mehmet Göktürk yazdı:

Kaç saat kursa gidiyor? Kursları hocalar iyi yapacaz diye "ders" psikolojisi ile yaptırıyor. Eğlence eğlenerek öğrenme ne zaman?

Sizin izledikleriniz boş olabilir. Kaliteli çok içerik var arayıp bulup izletmek iyi olur.

İçeriğin kendisi dolu olsa da pek mühim değil. Çocuk öğrenirken öğrendiği hakkında konuşabilmeli yargılara varabilmeli nedenini sorabilmeli. Dijital ortamda bunlar mümkün değil. Ama zamanı gelince animasyon filmlerini beraber izliyoruz :) Kurstan kastım dersle ilgili değil. Yatkın olduğu, sevebileceği bir spora yada hobiye yönelmesini istiyorum. İstediği herşeyi deniyor. Satrançtan yemek kursuna futbola kadar gitti. 6 aydır okçuluk ve yüzmeye devam ediyor. Temiz zararsız ortam, bilgisayar başından ve sokaklardan çocuğu koruyor

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hamit inan
13 dakika önce, Mehmet Göktürk yazdı:

misal: 

Büyük kızım 8 küçük olan 3 yaşında. İkisi de malum bolca youtube izliyor, .....

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ben aylık download rakamını görünce anladım ne yaptıklarını.. :)

Haftada bir yada gerektiğinde veriyorum telefonlarını. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
5 dakika önce, Mehmet YILDZ yazdı:

Büyük kızım 8 küçük olan 3 yaşında. İkisi de malum bolca youtube izliyor, .....

peppa pig

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Emrah Altun
Bir saat önce, Mehmet Göktürk yazdı:

misal: 

Tonguç akademi de güzel bir kanal.

Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur

Niye abi severek gitmiyorlar mı?
Benim büyük sipada baskete gidiyor koştura koştura ama bütün hafta sonu bize işkence oluyor.

Asıl konuya gelirsek.
Önceden telefon youtube serbestti ama ağza alınmayacak küfürleri duyana kadar.

Çocuk video izliyor arada reklamda çocuklar için sakıncalı videolar çıkıyor.

Şimdi telefonlar ortada duruyor el süremiyorlar. Tablettide cuma günü yatana kadar ödevler biterse hafta sonu alabiliyorlar yoksa o halklarını da kullandirmiyorum. Diğer türlü haftasonu saat başı odev yap demekle geçiyordu.

Bu işi şuan istikrarlı olarak devam ediyoruz.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
22 dakika önce, Erdoğan Temur yazdı:

Niye abi severek gitmiyorlar mı?

Okulun kursu.. cumartesi 2:30 a kadar dersane gibi.. 

Ayrıca Kızım resim kursuna gidiyor, o tabi severek koşarak gidiyor..  

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Cem Işık
5 saat önce, Murat Gedik yazdı:

Aslında tehlikeli olan da bu bence kontrolsüz bir iletişim olması. Dünyanın her yerinden insanlar videoyu izleyebilir. İyi-kötü yorum yapabilir.

Hatta youtube videolarına gelen kötü yorumlardan dolayı bunalıma girip canına kıyan insanlar bile oldu.

Kanal açıp, sadece arkadaşlarım/benim onayladığım kişiler izleyebilsin denebiliyor. Facebook gibi aynı, gizlilik ayarları çok kapsamlıdır.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan

Zararlı içerikler kadar olmasa da faydalı içerikler de bolca var. 

Önemli olan bunun denetimini yapabilmek. 

Ya beraber izleyeceksiniz bu işi beraber yapacaksınız ya da denetim. Başka türlü bir şekilde zarar verir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
1 saat önce, Cem Işık yazdı:

Kanal açıp, sadece arkadaşlarım/benim onayladığım kişiler izleyebilsin denebiliyor. Facebook gibi aynı, gizlilik ayarları çok kapsamlıdır.

Ya bu nasıl yapılıyor ben beceremedim. Şöyle, youtube uygulaması olmayacak ama bi şekilde o videolar ve kanallar serbest olacak. Aslında iyi proje olur.

Yorum bağlantısı
Alpay Sumer

Konuyla belki alakasiz olacak ama bende epey bir suredir cocugun youtubedeki izlediklerini kisitlama uzerine ugrasiyorum ama cozum bulamiyorum. Bazi cocuk kanallarini izlemesini bile istemiyorum ama nasil yapip ediyor illa buluyor o kanali veya videoyu. cozum olarak fikri olan var mi?

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
14 dakika önce, Alpay Sumer yazdı:

Konuyla belki alakasiz olacak ama bende epey bir suredir cocugun youtubedeki izlediklerini kisitlama uzerine ugrasiyorum ama cozum bulamiyorum. Bazi cocuk kanallarini izlemesini bile istemiyorum ama nasil yapip ediyor illa buluyor o kanali veya videoyu. cozum olarak fikri olan var mi?

Biraz önce radyoda fazla tv tabletin obeziteye kadar giden birsürü hastalığın riskini arttırdığını dinledim. Bence bu konuyu yeni bir başlık altında konuşmalı.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
Bir saat önce, Köksal Yılmaz yazdı:

Biraz önce radyoda fazla tv tabletin obeziteye kadar giden birsürü hastalığın riskini arttırdığını dinledim. Bence bu konuyu yeni bir başlık altında konuşmalı.

actim valla.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
24 dakika önce, Alpay Sumer yazdı:

Tablet uygulaması yaptırsam kullanır mıydınız? Youtube videolarını konteyner içi oynatacağım.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...