İçeriğe Yönlendir

Fiesta VI - 2011 Fiesta Motor Arızası


Eray İÇAÇAN

Recommended Posts

Eray İÇAÇAN

Merhaba arkadaşlar 2011 Fiesta 1.4 aracım var bir gün şehir içinde işten eve gelirken aracım normal devrinde 40 ile giderken motor arıza ışığı yaktı ve araç 60 km'yi geçmedi 2 gün aracım yattıktan sonra vakit bulup sanayiye götürdüm ve aracı bilgisayara bağlayıp önemli bir şey değil deyip hata kodunu sildiler (verilen hata kodunu bilmiyorum) aracım düzeldi daha doğrusu düzeldiğini sandım şehir içinde 50 60 maksimum 90'la gidince araçta bir problem olmadığını düşündüm. Şehir dışına gitmem icap ettiği bir gün yokuş olmayan bi yerde aracım 120'ye geldiğinde motor arıza ışığı yakıp gazdan keserek gaz yememeye başladı aracı sağa çekip kontağı açıp kapattıktan sonra motor arıza ışığı söndü biraz yokuş olan bir yerden geçerken araç 90'a geldimi tekrar motor arıza ışığı verip gazdan kesip yokuşu 40 km hızla çıkarttı kontağı açıp kapattığımda hiç bir sorun kalmıyor ancak 120'ye ulaştığım zaman veya yokuş bir yerde 90 km hızla geldiğimde aracım direk kendini yavaşlatıyor. Bu durumu daha önce yaşayan var mı? Sanayiye gitmeden fikri olan arkadaşlar varsa paylaşırsa benimle çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Yusuf Berke

Egzoz_sistemi_kontrol_lambas%C4%B1_ghhymdvW7mV.jpg

 

Hangi lamba yanıyor aracınızda? Ve ekranda verdi ise ne yazıyordu? Dişli çarka benzeyen lamba yandığı zaman araç güçten düşüyor. Fusion'da yaşamıştım.

Yorum bağlantısı
Eray İÇAÇAN

Dişli çarka benzeyen 2. görselde ki yanıyor. Ekranda ise motor arızalı servise götürünüz diyor.

Yorum bağlantısı
Yusuf Berke

Araç sınırlama modunda çalışıyor. Güç kesmesi motoru korumak için. Mümkünse orjinal Ford arıza tespit cihazı olan bir yerde kod okutmanız gerekli. Benim araçta da aynısı oldu ve buji değişti. EGR ve MAF sensörlerinden de yaşayanlar var. 

Yorum bağlantısı
Eray İÇAÇAN

Cevabınız için teşekkür ederim umarım buji ile kurtulabilirim 😊

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yusuf Berke
21 saat önce, Metin Taşcı yazdı:

Aracınız gizli menusune girin

 

o ekranda p0191 hatası görüyorsunuz rail yüksek basınc sensoru arızalı

Gauge menüde o şekilde çıkmıyor hocam benim bildiğim. Hep kısa kodlar. Örneğin C121, E510 gibi. Bulunmuyor da internette.

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Aracınız dizel mi?
Mazot filtresi olabilir ama verdiği hata koduna göre işlem yaptırınız.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...