İçeriğe Yönlendir

Öğretmenimizin İsteği Dışında Tayini Çıkmış

Fatih Sarıkaya

Recommended Posts

Fatih Sarıkaya

Arkadaşlar oğlum busene birinci sınıfa başladı.Alışması zor oldu,hem bizim için hem öğretmeni için hemde arkadaşları için.Yarı yıl gelmeden Antalya il millieğitim müdürlüğünden dün gece oğlumun öğretmeninin tayininin çıktığını öğrendik.Çok sinirlendim.7 yaşındaki bebelerin öğretmenini değiştirmekde ne demek cevabını ben bulamadım.Neye göre kime göre kim arzu ettiği için yapılmış az çok kafamda kurgular yapıyorum ama hiçbiryerede koyamadım.Bu çocuklara yapılmış büyük bir kötülüktür.

Cimere yazdım.Yardımcı olacaklarını sanmıyorum ama yinede yazayım yardım etmezlersede onlar utansın dedim.Aynende yardım etmesseniz siz utanın dedim.

Arkadaşlar öğretmenimizin tayinini durdurmak için bana yardımcı olabilecek tanıdığı olan varmı? 

Birileri istediği yerde öğretmenlik yapacak diye birilerini yerinden yurdundan etmek hangi kitapta yazıyor?

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Geçmiş olsun öncelikle. Öğretmen kendi isteği dışında mı gönderiliyor ?

Çocuklar için öğretmen sınıf değişikliği evet zor. Kız kardeşimin ilk okulda 7 kere öğretmeni değişti. ( Her sene yeni öğretmen ve bir yıl 2 öğretmen olmak üzere. ) Daha sonrasında liseye kadar 2 okul ve şehir değiştirdi. Liseyi Kabataş'ı kazandı, Üniversitede Elektronik Mühendisliği okudu 4. sınıfta bırakıp sınava girdi, Tıp kazandı okudu şuan doktor. 

Umarım yeni gelen öğretmeni daha çok sever ve verim alır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök
2 dakika önce, Sami Demirpaz yazdı:

Çocuklar için öğretmen sınıf değişikliği evet zor. Kız kardeşimin ilk okulda 7 kere öğretmeni değişti. ( Her sene yeni öğretmen ve bir yıl 2 öğretmen olmak üzere. ) Daha sonrasında liseye kadar 2 okul ve şehir değiştirdi. Liseyi Kabataş'ı kazandı, Üniversitede Elektronik Mühendisliği okudu 4. sınıfta bırakıp sınava girdi, Tıp kazandı okudu şuan doktor. 

belkide çok sık öğretmen değişmek daha faydalı oluyordur . doktor oldu sonuç itibariyle :D 

• Beğen 5
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
3 dakika önce, Sami Demirpaz yazdı:

Öğretmenin veliler için kurduğu wahtsup gurubundan saat 22:00 öğrendim.Öğretmende şokda.Şimdi aradım açmıyor telefonu.Kendisi ile görüştükden sonra kaymakama gidecem.

Yorum bağlantısı
Tolga Erdem

Niçin atandığı önemli bu durumda.Norm fazlası mı,soruşturmalık bi durum mu ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Kızım geçen sene 2. sınıfa gidiyordu. Okulların kapanmasına 20 gün kala öğretmenine lösemi teşhisi kondu ve kızımın sınıfı son 15 gün okula gitmedi. Tabi bu durum bizi önce insani açıdan sonra da çocuklarımız açısından çok üzdü. Bu sene başladığında yeni bir öğretmen geldi. Dershane öğretmeniymiş ve ilk kez sınıf öğretmenliği yapacakmış. Gene içimiz buruldu ama yapacak bir şey yoktu. Sağolsun bu hanımefendi de 1,5 ay kadar sonra çocukları bırakıp gitti. O gittikten 2-3 gün sonra mesleği bırakmış tecrübeli bir hanımefendi çocuklarımızın sınıfını aldı. Tam artık çocuklar rahat etti derken bu öğretmenimizin de -sanırım yarı yılda- bırakacağını öğrendik. Daha yazmıyorum.

• Beğen 1
  • Üzgün 2
Yorum bağlantısı
Emrah Altun

Norm fazlası durumda ise bulunduğu ilçe içinde tercih yapmak durumunda. Eğer tercih yapmaz ise il milli eğitim bulunulan ilin diğer ilçelerine ihtiyaca göre resen atama yapıyor. Bu şekilde bir durum olmuş olabillir. Eğer böyle bir durumsa atama işlemi iptal edilemez.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tahir Ak

sorun yok. İl ya da ilçe milli eğitim müdürü belki eğitimi vb gereğiyle merkezde bir süre çalıştırmak isteyebilir arge vb. öğretmenin özür acil özür durumu olabilir. Ya da söylemekten utandığım dayısını bulup istediği yere tayin aldırmış olabilir.
ama iyi düşünmek lazım diyorum son şıkkı yapan genelde çok az, vicdansız tayfadır nadirdir.
ama veli olarak nedenini öğrenmwek doğal hakkınız. okulda sözlü cevap alamazsanız okula ve daha sonra ilçeye bilgi edinme hakkınızı kullanarak dilekçe yazın. hangi yasa yönetmelik kapsamında gönderdiniz diye.
veliler ilçeye baskı yaparsa ilçeler genelde korkar geri adım atabilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi

Sınıf öğretmenleri veya diğer öğretmenler genellikle kendi istekleri doğrultusunda başka yere atanır.Durup dururken tayin çıkması söz konusu değildir.Tabi söylendiği gibi norm fazlası durumda değil ise.Eğer norm fazlası durumda ise ve bulunduğu okulda zaten görevlendirme ile duruyorsa,şuanki görevli olduğu okula kadrolu öğretmen atandığı gibi o okuldaki işi biter ve başka bir okulda görevlendirilir.Ama bu bulunduğu il veya ilçe dışında genelllikle olamaz.Eğer il dışına yada ilçe dışına tayin olmuş ise yaklaşık 2 hafta önce norm fazlası atamaları yapıldı büyük ihtimalle öğretmen kendi isteği ile fazlalık durumdan kurtulmak için tayin istemiştir.Bu durumda tayin durdurmak söz konusu olamaz.

Şuanda benim eşimde norm fazlası ve bu atamalardan yararlanmak istedi ama görev puanı çok yüksek olmadığı için bulunduğu yerde kaldı.Puanı tutsaydı 2. yarıyılda başka istediği bir okulda kadrosunu alıp görevine devam edecekti.Sonuçta öğretmenlerde insan ve onlarda istedikleri okulda imkanlar çerçevesinde çalışma özgürlükleri var.

Herkes başladığı öğretmenle okulu bitirmek ister ama şu sistemde bu kolay kolay gerçekleşmez,çünkü öğretmenlerin %80 i belki daha fazlası istediği yerde çalışamıyor ve istediği yerde çalışana kadar her fırsattta yer değiştiriyorlar.il veya ilçe merkezine yaklaştıkça 45-50 yaş civarı ozaman sabit kadro görev yaparlar :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fırat Önal

İlk atandığım yıl 3. sınıf verdiler. Öğretmenleri tayin olmuş. Sınıfa ilk girdiğimde biz öğretmenimizi istiyoruz diye ağladı çocuklar . Kendimi kötü hissettim. Bana alışmaları 1 hafta sürmedi. İnanın öğretmende istemez böyle bir durumu. Ama olabiliyor. Ne kadar dilekçe de yazsanız yapabileceğiniz bir şey yok . Bu zamanda gittiyse norm fazlasıdır. 

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Cavit Çırakoğlu

O okulda norm kadrosunda  bir öğretmen eksiktir.  Sizin öğretmen görevlendirme ile o okulda görev yapıyordur. Yerine norm kadro fazlası atamalarından kadrolu öğretmen gelmiştir. Dolayısı ile sizinki eski yerine  dönmek zorunda kalmıştır.. Önüne geçmek için yapılacak şey bir adam bulup  , yeni gelen öğretmene başka bir yer bulunmalı. Ki buda haksızlığa sebep olabilir.. Çocukların yeni öğretmene alışması şansı yaver giderse çok uzun sürmez. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
2 saat önce, Fatih Sarıkaya yazdı:

Birileri istediği yerde öğretmenlik yapacak diye birilerini yerinden yurdundan etmek hangi kitapta yazıyor?

Ben biliyom hangi kitapta yazdığını.. Aslında sen de biliyorsundur :)

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Su an yapilan atamalar norm fazlaligindan yapilan atamalar. Icerik kismi cok genis ve malesef yapacak birsey yok.

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
17 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı:

Ben biliyom hangi kitapta yazdığını.. Aslında sen de biliyorsundur :)

Cimere sordum.Cevabınıza iliştirip gönderin öğreneyim dedim.

8 dakika önce, Metin Akbal yazdı:

Su an yapilan atamalar norm fazlaligindan yapilan atamalar. Icerik kismi cok genis ve malesef yapacak birsey yok.

59 dakika önce, Cavit Çırakoğlu yazdı:

O okulda norm kadrosunda  bir öğretmen eksiktir.  Sizin öğretmen görevlendirme ile o okulda görev yapıyordur. Yerine norm kadro fazlası atamalarından kadrolu öğretmen gelmiştir. Dolayısı ile sizinki eski yerine  dönmek zorunda kalmıştır.. Önüne geçmek için yapılacak şey bir adam bulup  , yeni gelen öğretmene başka bir yer bulunmalı. Ki buda haksızlığa sebep olabilir.. Çocukların yeni öğretmene alışması şansı yaver giderse çok uzun sürmez. 

Bir saat önce, Fırat Önal yazdı:

İlk atandığım yıl 3. sınıf verdiler. Öğretmenleri tayin olmuş. Sınıfa ilk girdiğimde biz öğretmenimizi istiyoruz diye ağladı çocuklar . Kendimi kötü hissettim. Bana alışmaları 1 hafta sürmedi. İnanın öğretmende istemez böyle bir durumu. Ama olabiliyor. Ne kadar dilekçe de yazsanız yapabileceğiniz bir şey yok . Bu zamanda gittiyse norm fazlasıdır. 

Okula yeni başlamış 7 yaşındaki çocuklar bu normdan muaf tutulabilir.

Bundan önceki milli eğitim bakanı televizyonda petrolümüz yok ama çok iyi eğitim sistemimiz var diyordu.Sinirden gül gül öldüm.

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Bundan önceki milli eğitim bakanı televizyonda petrolümüz yok ama çok iyi eğitim sistemimiz var diyordu.Sinirden gül gül öldüm.
Oyle demeyin ogretmen basina dusen ogrenci sayisi 16 17.
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
9 dakika önce, Metin Akbal yazdı:
17 dakika önce, Fatih Sarıkaya yazdı:

Benim oğlan çok duygusal.Okula gitmeden okuma yazma biliyordu.Benim gibi okuyabiliyordu.Özel okula vermek istedim okul ile anlaşamadık durumlarda elvermedi.Ablası ile gitsin gelsin dedim.Ablasının öğretmeni çok iyi babacan ve çok sabırlı birisi.Malesef kızımı mezun ettikten sonra emekli olacak.Keşke öyle öğretmenler çok yetişebilse.

Okulun ilk haftası ders ile alakalı olmamış.Öğretmeni o zaman eve git demiş.Buda çantasını toplamış kapının yolunu tutmuş :) Öğretmen zor ikna etmiş.Şimdi böyle bir çocuğun öğretmen değişimi ve zor alıştığı öğretmeninin gitmesi yerine başkasının gelecek olması  beni çok üzüyor ve düşündürüyor.

Yorum bağlantısı
Hamit inan
(düzenlendi)
32 dakika önce, Fatih Sarıkaya yazdı:

Dünya Ekonomik Forumu tarafından yayınlanan 'Eğitim Kalitesi 2018' isimli rapora göre Türkiye, 137 ülke arasında 99'uncu sırada yer aldı. .Listedeki birinci ülke İsviçre iken toplam bütçesinin %30'unu eğitime harcayan Singapur ikinci oldu. Listenin üçüncü ve dördüncü sırasındaysa Finlandiya ve Hollanda'yı görüyoruz. 

Geçen sene 101. sırada yer alan ülkemiz, bu sene iki sıra öne geçerek Mozambik, Nikaragua, Tanzanya, Etiyopya ve Kamboçya’nın bulunduğu konumdan kendini ne yazık ki kurtaramadı. 

24 dakika önce, Metin Akbal yazdı:
32 dakika önce, Fatih Sarıkaya yazdı:

Geçen sene 101. sırada yer alan ülkemiz, bu sene iki sıra öne geçerek Mozambik, Nikaragua, Tanzanya, Etiyopya ve Kamboçya’nın bulunduğu konumdan kendini ne yazık ki kurtaramadı. 
O zaman nerede yanlış var ? 

tarihinde Mehmet YILDZ tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serkan Aktay

Kapikuleden girişte "Türkiye'ye hoş geldiniz hoş geldiniz yazıyor".

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

O zaman nerede yanlış var ? 

Hesaplamada [emoji16] Matematik yalan soylemez ama realitede dogru ile gercek arasindaki farki ayirt etmeye de matematik yetmez.
  • Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur
Bir saat önce, Fatih Sarıkaya yazdı:

Okula gitmeden okuma yazma biliyordu.Benim gibi okuyabiliyordu.

Şu olay zaten çocuğu daha okula başlamadan, okul sevincini bitiriyor bence.

Oğlunuzun zaten 1.sınıfta öğretmeninden alacağı hiçbir şey kalmamış. Okul ve okuma hevesi var mı şuanda ?

Bence okumayı okulda öğrenmeli ki okulun ana birşey kattığının farkına varsın, öğrendikçe hevesi artsın. Benim oğlum her harf öğrenişinde havalara uçuyordu.

Şuan 2 sınıf okuması gayet hızlı ve okuduğunu tek seferde anlıyor.

Öğretmeni getirme şansınız mümkün değil malesef. Yeni öğretmeninin güzel yönlerini anlatarak sevmesini ve alışmasını sağlamaktan başka yol yok.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tahir Ak

Oğlunuzun zaten 1.sınıfta öğretmeninden alacağı hiçbir şey kalmamış. Okul ve okuma hevesi var mı şuanda ?

Bence okumayı okulda öğrenmeli ki okulun ana birşey kattığının farkına varsın, öğrendikçe hevesi artsın. Benim oğlum her harf öğrenişinde havalara uçuyordu.

Öğretmeni getirme şansınız mümkün değil malesef. Yeni öğretmeninin güzel yönlerini anlatarak sevmesini ve alışmasını sağlamaktan başka yol yok.

o kadar karamsar olmayın. çocuk bu yeni duruma hızlı alışır, önemli olan bundan sonra sık sık değişmemesi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Çocuklar olaylara o kadar çabuk adapte oluyorlar ki, ben hayretler içinde kalmıştım bir zamanlar.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
32 dakika önce, Erdoğan Temur yazdı:

Okumayı öğrendiğini tesadüfen öğrendim.Ben okuyabiliyorum dedi.Oku dedim.Verdiğim kitabı bir güzel okudu.Nerden öğrendin dedim.Televizyondaki alt yazılardan dedi.Bende kendisine seveceği hikaye kitaplarını aldım.Kesinlikle biz birşey yapmadık.Tamamen çocuğun isteğiyle olmuş birşey.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi
2 saat önce, Fatih Sarıkaya yazdı:

Okumayı öğrendiğini tesadüfen öğrendim.Ben okuyabiliyorum dedi.Oku dedim.Verdiğim kitabı bir güzel okudu.Nerden öğrendin dedim.Televizyondaki alt yazılardan dedi.Bende kendisine seveceği hikaye kitaplarını aldım.Kesinlikle biz birşey yapmadık.Tamamen çocuğun isteğiyle olmuş birşey.

Böyle bir öğrenme şekli bana mantıklı gelmedi.Annesi çaktırmadan öğretmiştir.Eğer gerçekten böyle bir yeteneği var ise bol alt yazılı filmler izletip ingilizce almanca falan öğrenmesini sağlayın.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın
(düzenlendi)

Arkadaşlar bir öğretmenin isteği dışında atanması için ya norm fazlası ya okulun kapanması ya da hakkında idari soruşturma olması lazım. Başka hiçbir türlü olmaz. Şu zamanlarda norm fazlası öğretmenlerin dağıtım atamaları var bu öğretmen arkadaşımız yüzde 90 bu sebepten başka okula atanmıştır ama bundan onun da haberi vardır. Norm fazlası öğretmenlere duyuru mutlaka yapılır.

Sınıf sayıları konusunda Anadolu illeri çok şanslı. İstanbul hiç iç açıcı değil..

tarihinde Tayfun Aydın tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...