Çağlar Bayur 7 Aralık 2018 Paylaş 7 Aralık 2018 9 saat önce, Fatih Sarıkaya yazdı: Arkadaşlar öğretmenimizin tayinini durdurmak için bana yardımcı olabilecek tanıdığı olan varmı? Birileri istediği yerde öğretmenlik yapacak diye birilerini yerinden yurdundan etmek hangi kitapta yazıyor? normal gündelik hadiseler, burada da her sene yerelri değişiyor, alıştık Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 7 Aralık 2018 Yazar Paylaş 7 Aralık 2018 2 saat önce, Ahmet Türedi yazdı: Böyle bir öğrenme şekli bana mantıklı gelmedi.Annesi çaktırmadan öğretmiştir.Eğer gerçekten böyle bir yeteneği var ise bol alt yazılı filmler izletip ingilizce almanca falan öğrenmesini sağlayın. Annesinin çaktırmadan öğretmeye vakti yok. Azimli sıçan ambarı delermiş.Öğretmenimizin tayini durduruldu. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Aralık 2018 Paylaş 7 Aralık 2018 9 saat önce, Fatih Sarıkaya yazdı: saat 22:00 öğrendim.Öğretmende şokda. merak etmeyin müdür dahil hepsi çok önceden haber alıyorlar. lazım olan zamanda haber paylaşılıyor o kadar... Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 7 Aralık 2018 Paylaş 7 Aralık 2018 Görevlendirmedir o zaman o, kolay kolay atama iptal olmaz. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 7 Aralık 2018 Paylaş 7 Aralık 2018 13 saat önce, Fatih Sarıkaya yazdı: Öğretmenin veliler için kurduğu wahtsup gurubundan saat 22:00 öğrendim.Öğretmende şokda.Şimdi aradım açmıyor telefonu.Kendisi ile görüştükden sonra kaymakama gidecem. Hocam merhaba . O öncedenmiş biri gelecek diye birinin yerini değiştirmek. Öğretmen biliyordu bence. Norm fazlası olayı var. Okulda fazla öğretmen varsa bunları boş kadrosu olan okullara gönderdiler. Tercih dönemi vardı. Öğretmen tercih yapmamışsa reshen atanmıştır. 13 saat önce, Tahir Ak yazdı: sorun yok. İl ya da ilçe milli eğitim müdürü belki eğitimi vb gereğiyle merkezde bir süre çalıştırmak isteyebilir arge vb. öğretmenin özür acil özür durumu olabilir. Ya da söylemekten utandığım dayısını bulup istediği yere tayin aldırmış olabilir. ama iyi düşünmek lazım diyorum son şıkkı yapan genelde çok az, vicdansız tayfadır nadirdir. ama veli olarak nedenini öğrenmwek doğal hakkınız. okulda sözlü cevap alamazsanız okula ve daha sonra ilçeye bilgi edinme hakkınızı kullanarak dilekçe yazın. hangi yasa yönetmelik kapsamında gönderdiniz diye. veliler ilçeye baskı yaparsa ilçeler genelde korkar geri adım atabilir. Hocam artık eskisi gibi öyle ben atadım oldu muhabbeti olmuyor.(Olsada bu kadar aleni olmaz) Norm fazlası tayinler açıklandı. Veliler istediği kadar baskı yapsın milli eğitim illegal iş yapmadığı için korkacakları birşey yok. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 7 Aralık 2018 Paylaş 7 Aralık 2018 11 saat önce, Mehmet Ozyurek yazdı: Ben biliyom hangi kitapta yazdığını.. Aslında sen de biliyorsundur Abi şu anda şu şurda çalışsın bu burda çalışsın olayı yok. Sadece Fen lisesinde müdürlere diyorlar ki öğretmenini kendin seç ve başarısız olursan sorumlusu sensin diyor. O da ilde istediği öğretmeni alıp kendi okuluna getirtebiliyor. Haricinde illegal atama olayı yok. Görevlendirme olayı başka ancak onuda yapabilmek için o okulda eksik olacak diğer okulda fazla olacak ancak. Millet artık kim nereye nasıl atandı kaç puanı vardı gibi bilgileri araştırır oldu. Millet artık korkuyor öyle usulsüz gitmeye. Yönetici atamaları hariççççç 11 saat önce, Fatih Sarıkaya yazdı: Cimere sordum.Cevabınıza iliştirip gönderin öğreneyim dedim. Okula yeni başlamış 7 yaşındaki çocuklar bu normdan muaf tutulabilir. Bundan önceki milli eğitim bakanı televizyonda petrolümüz yok ama çok iyi eğitim sistemimiz var diyordu.Sinirden gül gül öldüm. hocam Siz haklısınız ne demek istediğinizi çok iyi anlıyorum benim oğlumda anasınıfına alışana kadar neler yaşadık. Ama bu ilkokulun her kademesinde söyleniyor. 4. sınıflar da son sınıfta olur mu diyor. Siz yeni başladı diyorsunuz. Bunun sonu yok. Gerçekten üzücü. Burada en büyük hata bakanlığın norm güncellemesini böyle yanlış bir zamanda yapması. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 7 Aralık 2018 Paylaş 7 Aralık 2018 6 saat önce, Tayfun Aydın yazdı: Arkadaşlar bir öğretmenin isteği dışında atanması için ya norm fazlası ya okulun kapanması ya da hakkında idari soruşturma olması lazım. Başka hiçbir türlü olmaz. Şu zamanlarda norm fazlası öğretmenlerin dağıtım atamaları var bu öğretmen arkadaşımız yüzde 90 bu sebepten başka okula atanmıştır ama bundan onun da haberi vardır. Norm fazlası öğretmenlere duyuru mutlaka yapılır. Sınıf sayıları konusunda Anadolu illeri çok şanslı. İstanbul hiç iç açıcı değil.. Kahramanmaraş anadolu illerinden ancak benim okulumda sınıf mevcutları küçük sınıflarda (fiziki olarak) 35 büyük sınıflarda 45-50 arası ilkokullarda da 35-40 arası. Ortaokullar 40 ortalamada. Ha imamhatiplerde sayı 20 sanırım. 4 saat önce, Çağlar Bayur yazdı: normal gündelik hadiseler, burada da her sene yerelri değişiyor, alıştık Abi hersene değişim zor. Kadrolular için konuşuyorum. Kadrolu öğretmen il içinde 3 yılı dolmadan tayin isteyemiyor. Akraba eş dost işi yok artık. 4 saat önce, Fatih Sarıkaya yazdı: Annesinin çaktırmadan öğretmeye vakti yok. Azimli sıçan ambarı delermiş.Öğretmenimizin tayini durduruldu. Nasıl durdu hocam? 1 Yorum bağlantısı
Serdar Akgül 7 Aralık 2018 Paylaş 7 Aralık 2018 Annesinin çaktırmadan öğretmeye vakti yok. Azimli sıçan ambarı delermiş.Öğretmenimizin tayini durduruldu.Tayini durmamistir. Muhtemelen ogretmeniniz norm fazlası yada gecici görevlendirme ile okulunuza gelmistir.Norm fazlasi olan öğretmenlerin ilisik kesme süreci,yariyil tatili başlangıcından itibaren yapilacaktir. 1 Yorum bağlantısı
Fırat Önal 7 Aralık 2018 Paylaş 7 Aralık 2018 4 saat önce, Fatih Sarıkaya yazdı: Annesinin çaktırmadan öğretmeye vakti yok. Azimli sıçan ambarı delermiş.Öğretmenimizin tayini durduruldu. Eğer o öğretmen norm fazlası olarak tayin olduysa ve milli eğitim sizlerin baskısıyla durdurduysa benim fikrimce orada haksızlık vardır. Kusura bakmayın ama herkesin çocuğu duygusal bu devirde. Öğretmen hangi sebeple gidecekti ve hangi sebeple kaldı? Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim. Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen 7 Aralık 2018 Paylaş 7 Aralık 2018 (düzenlendi) Buna benzer bir hikaye de bende var. Okul idaresi öğretmenin ders yükünü yazarken hata yapar. 28 saat derse giren öğretmenin ders sayısı sisteme 0sıfır olarak girilir ve öğretmen norm fazlası olur. Norm fazlası atamasından önce okula gelen konu ile ilgili tüm yazılar ya sümen altı yapılır ya da takipsiz kalır bir şekilde hataya itiraz edilmez. Bu süreçte öğretmenin hiçbir şeyden haberi olmaz okul da yanlışlığı düzeltmek için bir girişimde bulunmaz. Norm fazlası ataması zamanı gelir idare hatanın farkına varır ve il müdürlüğüne itirazda bulunur bu öğretmen norm fazlası değil ki der. İl müdürlüğü öğretmenlerin bu vakitten sonra tercih yapması gerektiğini yapmazsa reshen atanacağını öğretmenin bir şikayeti varsa atandıktan sonra itiraz etmesi gerektiğini söyler. İdare bu durumu yine öğretmene söylemez ve öğretmen durumu tercihin son günü tesadüfen öğrenerek alakasız hatta başka ilçelerde bulunan okullar arasından tercih yapar. Okulda aynı durumda olan ve duruma itiraz edip tercih yapmayan öğretmenler de vardır ve reshen atamaları daha sonra dilekçe vermeleri istenerek iptal edilir. Yani diyeceğim o ki burası Türkiye her an her şey olabilir. Şaşırmam öğretmenin cidden durumdan haberi olmayabilir tıpkı benim başıma geleceklerden haberim olmadığı gibi 7 Aralık 2018 tarihinde Çiğdem Kaya Bilgiç tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Fırat Önal 7 Aralık 2018 Paylaş 7 Aralık 2018 https://antalya.meb.gov.tr/www/duyurular/kategori/2 %99 norm fazlasıydı. Eğer Milli Eğitim buna göz yumduysa ben bir şey demiyorum. 5 dakika önce, Çiğdem Kaya Bilgiç yazdı: Buna benzer bir hikaye de bende var. Okul idaresi öğretmenin ders yükünü yazarken hata yapar. 28 saat derse giren öğretmenin ders sayısı sisteme 0sıfır olarak girilir ve öğretmen norm fazlası olur. Norm fazlası atamasından önce okula gelen konu ile ilgili tüm yazılar ya sümen altı yapılır ya da takipsiz kalır bir şekilde hataya itiraz edilmez. Bu süreçte öğretmenin hiçbir şeyden haberi olmaz okul da yanlışlığı düzeltmek için bir girişimde bulunmaz. Norm fazlası ataması zamanı gelir idare hatanın farkına varır ve il müdürlüğüne itirazda bulunur bu öğretmen norm fazlası değil ki der. İl müdürlüğü öğretmenlerin bu vakitten sonra tercih yapması gerektiğini yapmazsa reshen atanacağını öğretmenin bir şikayeti varsa atandıktan sonra itiraz etmesi gerektiğini söyler. İdare bu durumu yine öğretmene söylemez ve öğretmen durumu tercihin son günü tesadüfen öğrenerek alakasız hatta başka ilçelerde bulunan okullar arasından tercih yapar. Okulda aynı durumda olan ve duruma itiraz edip tercih yapmayan öğretmenler de vardır ve reshen atamaları daha sonra dilekçe vermeleri istenerek iptal edilir. Yani diyeceğim o ki burası Türkiye her an her şey olabilir. Şaşırmam öğretmenin cidden durumdan haberi olmayabilir tıpkı benim başıma geleceklerden haberim olmadığı gibi Hocam artık norm güncelleme işleyişi değişti. Okul müdürü falan bir şey yapamıyor. Sadece öğrenci sayılarını yazıyorlar. Gerisini ya İl milli eğitim ya da bakanlık değerlendiriyor. Eskiden okul müdürleri rol oynuyordu. 1 Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın 7 Aralık 2018 Paylaş 7 Aralık 2018 Bir saat önce, Fırat Önal yazdı: https://antalya.meb.gov.tr/www/duyurular/kategori/2 %99 norm fazlasıydı. Eğer Milli Eğitim buna göz yumduysa ben bir şey demiyorum. Hocam artık norm güncelleme işleyişi değişti. Okul müdürü falan bir şey yapamıyor. Sadece öğrenci sayılarını yazıyorlar. Gerisini ya İl milli eğitim ya da bakanlık değerlendiriyor. Eskiden okul müdürleri rol oynuyordu. Aynen idareciyken 30 a 1 kuralına göre normu ben belirlemiştim hatırlıyorum ama artık çok da idarecilere bakmıyorlar. İlçe hallediyor. . Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 8 Aralık 2018 Yazar Paylaş 8 Aralık 2018 8 saat önce, Fırat Önal yazdı: Eğer o öğretmen norm fazlası olarak tayin olduysa ve milli eğitim sizlerin baskısıyla durdurduysa benim fikrimce orada haksızlık vardır. Kusura bakmayın ama herkesin çocuğu duygusal bu devirde. Öğretmen hangi sebeple gidecekti ve hangi sebeple kaldı? Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim. Fırat bey sen kusura bakma.Öğretmeni atayanda ben değilim tayinini çıkaranda.Bir öğretmen ilk okul birinci sınıfda eğitime başlamışsa bu kesinlikle değiştirilememesi gereken birşey.Normu burda öğrendim.Beni ve diğer velileri hiç ilgilendirmez.Sistemi kuran sistemde oluşacak veli-öğretmen-öğrenci sıkıntısınıda bir zahmet düşünsün.Bir öğretmenin atama hariç geçici görevlendirilmesi kadar saçma birşey olabilirmi.Eğer görevlendirildiği yerde kadro boşluğu varsa oraya atanması elzemdir.Ne demek geçici görevlendirme.Diyoruzki eğitim şart.Biz kendimizi eğitememişiz kaldı bu şekilde çocukları nasıl eğiteceğiz.Sen söyledin herkesin çocuğu duygusal.O zaman bu 7 yaşındaki bebelerin öğretmenini değiştirip pisikolojilerinde kötü etki yapmamaya çalışmakda herkesin görevi.Çocuk sevgi ile eğitilir.Hem aile içinde hemde okulda öğretmenleri tarafından. Bizim yaşadığımız yer küçük bir ilçe.Herkes bir birini tanır.Elbette tüm veliler olarak baskı yaptık.Öğretmenin gerçekten haberi yokmuş.Kadroluda gelmemiş.Müdür bey bize kadrolu demişti.Yalan söylemiş.Bu müdür varya tam dayaklık.Kayıt yaptırırken çıkardığı sıkıntılar gözümün önüne geldi şimdi. İşin en başına döneyim; Okullar açılacağında iyi bir ilk okul öğretmeni olduğuna inandığımız Meryem hanım isimli bir öğretmene oğlumu kayıt ettirmeye çalıştım.Araya kimseyi koymadım(burda büyük hata etmişim).Mahallemizdeki herkesde Meryem hanıma kayıt ettirmeye çalışınca müdür bey kura çekeceğiz dedi.Kura çekmeden 25 öğrenciyi Meryem hanıma yazdı(ilçe başkanı,belediye başkanı ve diğer siyasi politik etkenler tanıdıkları).Bu sefer müdürle papaz oldum.Bizi kandırdı.Kuradan sonra müdür ile yüz yüze görüşemedim.Baskılar çok gelince fırtmış izne ayrılmış.Cimere kaymakamlığa şikayet ettim.Daha sonra müdür gelecek iki öğretmeninde iyi olduğunu ve tayinlerinin çıkmayacağını söyledi.Bizde yeni geleceklerden birine yazdırdık.Yarıyıl bitmedende bunu başka yere atamaları bizi fazlasıyla kızıdırdı.Ben burda haklıyım.İyi yaptık atamasını durdurduk.Gelecek olan düşünsün.Yine olsa yine yaparım.Kimsenin hakkını yediğime inanmıyorum.Bu düzeni bu şekilde kurup idare etmeye çalışanlar kurdukları düzenin yönetilemeyecek olduğunu ne zaman anlayacaklar. Bu eğitim sistemini sil baştan yapmak lazım.Siyasi çıkarlara kurban edilip duruyor.Yazık. Yorum bağlantısı
Fırat Önal 8 Aralık 2018 Paylaş 8 Aralık 2018 Mesajınızın bir bölümünde normu buradaymış , başka bölümünde kadrolu gelmemiş demişsiniz. Siz bir de işin içinde olsanız ne gariplikler görürsünüz şaşırırsınız. Bu öğretmenin olayını anlayamadım ben hala. Görevlendirme yapılıyor ve haberi yok. Bu mevsimde neyin görevlendirmesi bu. - Mesela ben öğretmen seçme özgürlüğünü yanlış buluyorum. Kura çekilmelidir. Çalıştığım kurumlarda da bunu hep destekledim. Bu konuda muhatabınız okul müdürüdür. - 7 yaşında ki çocuğun psikolojisi öğretmen değişiminden bozulmaz. 13 Yıllık meslek hayatımda ve bilmem kaç yıllık öğrencilik hayatımda böyle bir şey görmedim. - Kimin iyi öğretmen kimin kötü öğretmen olduğuna veliler karar veriyor ya beni bu bitiriyor işte. Diyelim ki o öğretmen çok iyi diğerleri kötü. Siz baskı yapıp verdiniz iyi öğretmene. Ya baskı yapamayacak durumda olanların çocukları ne olacak? Adalet diyoruz ya sistemin bozukluğu diyoruz ya buna aslında biz sebep oluyoruz. Ben , arkadaşlarım , eşim dostum bu işler yüzünden çok sıkıntılar yaşadım. Yaşamaya da devam ediyorum. Fena sayılmayacak puana sahibim ancak istediğim yerlere gidemiyorum. Yakın gelecek de de gidemeyeceğim. 2 Sene önce çalıştığım köy ilçeye 55 km uzaklıkta idi. 50 dakika sabah 50 dakika akşam gidip geliyordum. Okuttuğum sınıf ilkokulu bitiresiye kadar 4 öğretmen değiştirdi. Ben 3. sınıfa geçtiklerinde ayrıldım merkeze geldim. Ne yani öğretmen değişmesin diye beklemeli miydim? Unutmayın ki sizin çocuğunuz ne kadar özelse tüm insanların çocuğu özeldir. Hatta öğretmenlerinde çocukları bir o kadar özeldir. 2 Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 9 Aralık 2018 Yazar Paylaş 9 Aralık 2018 19 saat önce, Fırat Önal yazdı: Mesajınızın bir bölümünde normu buradaymış , başka bölümünde kadrolu gelmemiş demişsiniz. Siz bir de işin içinde olsanız ne gariplikler görürsünüz şaşırırsınız. Bu öğretmenin olayını anlayamadım ben hala. Görevlendirme yapılıyor ve haberi yok. Bu mevsimde neyin görevlendirmesi bu. - Mesela ben öğretmen seçme özgürlüğünü yanlış buluyorum. Kura çekilmelidir. Çalıştığım kurumlarda da bunu hep destekledim. Bu konuda muhatabınız okul müdürüdür. - 7 yaşında ki çocuğun psikolojisi öğretmen değişiminden bozulmaz. 13 Yıllık meslek hayatımda ve bilmem kaç yıllık öğrencilik hayatımda böyle bir şey görmedim. - Kimin iyi öğretmen kimin kötü öğretmen olduğuna veliler karar veriyor ya beni bu bitiriyor işte. Diyelim ki o öğretmen çok iyi diğerleri kötü. Siz baskı yapıp verdiniz iyi öğretmene. Ya baskı yapamayacak durumda olanların çocukları ne olacak? Adalet diyoruz ya sistemin bozukluğu diyoruz ya buna aslında biz sebep oluyoruz. Ben , arkadaşlarım , eşim dostum bu işler yüzünden çok sıkıntılar yaşadım. Yaşamaya da devam ediyorum. Fena sayılmayacak puana sahibim ancak istediğim yerlere gidemiyorum. Yakın gelecek de de gidemeyeceğim. 2 Sene önce çalıştığım köy ilçeye 55 km uzaklıkta idi. 50 dakika sabah 50 dakika akşam gidip geliyordum. Okuttuğum sınıf ilkokulu bitiresiye kadar 4 öğretmen değiştirdi. Ben 3. sınıfa geçtiklerinde ayrıldım merkeze geldim. Ne yani öğretmen değişmesin diye beklemeli miydim? Unutmayın ki sizin çocuğunuz ne kadar özelse tüm insanların çocuğu özeldir. Hatta öğretmenlerinde çocukları bir o kadar özeldir. O yüzden ilkokulda öğretmen çocukları mezun etmeden ayrılamamayacak. Yorum bağlantısı
Levent Güzelkalp 9 Aralık 2018 Paylaş 9 Aralık 2018 Tartisma olsun diye yazmiyorun lakin ogretmeninde insan oldugunu dusunmek lazim onunda bir ozel hayati var tayin yer degistirme hakki yonetmelikler cercevesinde olmali onun tayin oldugunda bosalacak pozisyona baska bir egitmen arkadas atanmali norm fazlasi olanlarda boyle bir durum makul karsilanmali sistem tum ogretmenleri esit görür cocuklarin alismasini gibi durumlari goz ardi ediyor. Bence tum tayinler yaz tatilinde olmali Not eğitimci degilim kendi yorumum bu yonde 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 9 Aralık 2018 Paylaş 9 Aralık 2018 On 08.12.2018 at 09:12, Fatih Sarıkaya yazdı: Bizim yaşadığımız yer küçük bir ilçe.Herkes bir birini tanır.Elbette tüm veliler olarak baskı yaptık.Öğretmenin gerçekten haberi yokmuş.Kadroluda gelmemiş.Müdür bey bize kadrolu demişti.Yalan söylemiş.Bu müdür varya tam dayaklık.Kayıt yaptırırken çıkardığı sıkıntılar gözümün önüne geldi şimdi. Şimdi işin iç yüzü ortaya çıktı. Öğretmen görevlendirme. Şimdi dediğiniz durdurma olayı olur. Nasıl olur tayini çıkar yeni okula normu gider ancak görevlendirmesi yavrumuzun okulunda görevlendirme süresi bitene kadar kalır. Bu kaymakamlığın ve milli eğitimin insiyatifinde. Siz yine tedbirli olun. O hocamın görev yeri sizin okul olduğunu düşünmüyorum. Görevlendirme de ise görevlendirmeler 6 aylık oluyor. O hocamın şu anda siz tahminim görevlendirme iptalini durdurdunuz. Onun tayini şu anda yeni okuluna gitmiştir. Er yada geç Kadrosu sizin okulda değilse (-ki değil görünüyor )o öğretmen gider. 4 yıl boyunca her altı ayda bir görevlendirme yenileyecek diğer okulda boş kadrosu bulunan şimdiki atandığı okulda da sınıf açacaklardır.... Siz Kadrosunun nerede olduğunu iyi teyid edin derim. İnşallah kadrosu sizin okula gelmiştir. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 9 Aralık 2018 Paylaş 9 Aralık 2018 11 saat önce, Fatih Sarıkaya yazdı: O yüzden ilkokulda öğretmen çocukları mezun etmeden ayrılamamayacak. Bu öğretmenin insiyatifine bağlı öğretmen kurumunda huzurluysa neden tayin istesin ki. Ama öyle bir an oluyor ki o yıl istediğiniz okulda kadro açılmış tayin isterseniz gidebilirsiniz. Mecbur tayin istiyorsunuz. 4 yıl görev yaptınız 4leri mezun ettiniz o sene tayin istediniz olmadı? ne yapacaksınız bi 4 yıl daha aynı yerde mi görev yapsın. Bu iyi okulda görev yapan için güzel olur ancak burada 25 kişilik sınıfın 15 tanesi suriyeli ise bu okul bi 4 yıl daha çekilmez. Müdürle idareyle aranız iyi değil bir an önce kaçmak istersiniz. Sizin açınızdan bakınca haklısınız ama bende eşimde öğretmen. Eşimin okulunda yaşadıklarından benim bile psikolojim bozuluyor az kaldı ücretsiz izne ayrıl dieyecek hale geldim ve köye tayin isteyecek bu sene çarşı merkezindeki okuldan köye tayin isteyecek. Düşünün gerisini. Geçen sene müdürünü boğazlamamam için şube müdürleri sendika başkanları benim okula geldi beni sakinleştirmeye. 3 Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 10 Aralık 2018 Yazar Paylaş 10 Aralık 2018 11 saat önce, Mehmet Kaya yazdı: Bu öğretmenin insiyatifine bağlı öğretmen kurumunda huzurluysa neden tayin istesin ki. Ama öyle bir an oluyor ki o yıl istediğiniz okulda kadro açılmış tayin isterseniz gidebilirsiniz. Mecbur tayin istiyorsunuz. 4 yıl görev yaptınız 4leri mezun ettiniz o sene tayin istediniz olmadı? ne yapacaksınız bi 4 yıl daha aynı yerde mi görev yapsın. Bu iyi okulda görev yapan için güzel olur ancak burada 25 kişilik sınıfın 15 tanesi suriyeli ise bu okul bi 4 yıl daha çekilmez. Müdürle idareyle aranız iyi değil bir an önce kaçmak istersiniz. Sizin açınızdan bakınca haklısınız ama bende eşimde öğretmen. Eşimin okulunda yaşadıklarından benim bile psikolojim bozuluyor az kaldı ücretsiz izne ayrıl dieyecek hale geldim ve köye tayin isteyecek bu sene çarşı merkezindeki okuldan köye tayin isteyecek. Düşünün gerisini. Geçen sene müdürünü boğazlamamam için şube müdürleri sendika başkanları benim okula geldi beni sakinleştirmeye. Burda sistemde sıkıntı var.Bu öğretmeleri aşan bir konu.Bu soruna çözümü kanun koyucunun bulması lazım.Benim dediğim doğru olan.4 sene okut sonra tayinin çıksın. Yorum bağlantısı
Selim Kaya 10 Aralık 2018 Paylaş 10 Aralık 2018 5 yılda 4 defa ilkokul öğretmenim, iki defa da okulum değişti. 4 yıl da taşımalı gidip geldik. Hem de adresim hiç değişmeden. Bu 4 öğretmenden 2 sini hiç unutmadım çeşitli nedenlerden dolayı. Hatta bir tanesi herkesin öğrencisini göndermek istediği bir öğretmendi. Vardır bir hayır diyelim. Yorum bağlantısı
Bülent Tarakçı 10 Aralık 2018 Paylaş 10 Aralık 2018 Öğretmeniniz kadrosunun bulunduğu okulda norm kadro fazlasıdır(Okutacak sınıfı yoktur. Fazlalık öğretmen olma durumu ). Sizin çocuğunuzun okulunda öğrenci sayısı fazla ve bulunduğunuz bölgede de norm fazlası öğretmenler olunca sınıf açılmıştır. Açılan sınıfa gelen öğretmeniniz Aralık ayında "Norm kadro fazlası öğretmenlerin il içi ataması" yapıldığında, kendi isteği ile tayin istemiştir (Bende olsa aynısını yapardım. Çünkü norm kadro fazlası olmayı kimse istemez. Her an topun ağzındasınız. Bir genelge çıkarırlar ve sizi bir yerlere gönderebilirler). Çocuğunuzun olduğu okula yeni bir sınıf öğretmeni normu açılmış olsa dahi puanı yetmemiştir. 1 Yorum bağlantısı
Bülent Tarakçı 10 Aralık 2018 Paylaş 10 Aralık 2018 On 07.12.2018 at 18:53, Fatih Sarıkaya yazdı: Annesinin çaktırmadan öğretmeye vakti yok. Azimli sıçan ambarı delermiş.Öğretmenimizin tayini durduruldu. Milli Eğitim kişileri dikkate almaz. Çıkan kararnameyi de iptal etmez. Yani tayin durmaz. O zaman öğretmeniniz tayin olmamıştır. Başka yere görevlendirme istemiş ve işi sizinde çomak sokmanızla falan bozulmuştur. Milli Eğitim öyle bir camiadır ki akıl ermez. Şöyleki; Bir okul var. Öğretmenleri tamam, herkesin sınıfı var. Bir öğretmen az çalışmak isterse adamını bulur kendini destek eğitimi vermek kaydı ile haftada 18 saat derse girebileceği bir kuruma görevlendirtir. Ne oldu? Okulda bir öğretmen açığı oldu. Bir öğretmene ihtiyaç var. Başka bir okuldan bir öğretmende bu okula görevli gelebilir. Yani kimse şunu demez; "Bu okulun kadrolu öğretmenini başka bir yere görevlendirip, bu okula başka yerden görevlendirme yapmanın anlamı var mı? Bu ne biçim iştir böyle?" Böyledir pürmelalimiz. Eğlenceli memleketiz vesselam. Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 10 Aralık 2018 Yazar Paylaş 10 Aralık 2018 2 saat önce, Bülent Tarakçı yazdı: Öğretmeniniz kadrosunun bulunduğu okulda norm kadro fazlasıdır(Okutacak sınıfı yoktur. Fazlalık öğretmen olma durumu ). Sizin çocuğunuzun okulunda öğrenci sayısı fazla ve bulunduğunuz bölgede de norm fazlası öğretmenler olunca sınıf açılmıştır. Açılan sınıfa gelen öğretmeniniz Aralık ayında "Norm kadro fazlası öğretmenlerin il içi ataması" yapıldığında, kendi isteği ile tayin istemiştir (Bende olsa aynısını yapardım. Çünkü norm kadro fazlası olmayı kimse istemez. Her an topun ağzındasınız. Bir genelge çıkarırlar ve sizi bir yerlere gönderebilirler). Çocuğunuzun olduğu okula yeni bir sınıf öğretmeni normu açılmış olsa dahi puanı yetmemiştir. 3 tane birinci sınıf var. Mevcutları 25 ila 27.Fazladan sınıf açma yok.2 tane birinci sınıf öğretmeni emekli oldu.Yerlerinede bunlar geldi.Bizim buraya gelipde beğenmiyecek öğretmen gitsin arzu ettiği yerde yapsın.Hayatımda hiçbir zaman devletin ne memuru nede işçisi olmak istedim.Eğer birinden biri olsaydım beni çokdan kovarlardı.Ben anlamam devletin işlerinden. Yorum bağlantısı
Recommended Posts