İçeriğe Yönlendir

Yoğurt Mayalama Kutusu


Serkan Aktay

Recommended Posts

Serkan Aktay
Serkan Aktay
(düzenlendi)
2 dakika önce, Alpay Sumer yazdı:

Bigunde enteresan biseyle gelme yaa😁

 

Bir sonraki proje hem karada hem denizde giden araç. Proje benden araç senden :fiuw:

tarihinde Serkan Aktay tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
Bir saat önce, Serkan Aktay yazdı:

Bir sonraki proje hem karada hem denizde giden araç. Proje benden araç senden :fiuw:

Arabama yogurt dökülür, olmaz ,😁 taksi tut parasi benden😛

  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Serkan Aktay
13 dakika önce, Alpay Sumer yazdı:

Arabama yogurt dökülür, olmaz ,😁 taksi tut parasi benden😛

Astra lazım. 😊

Yorum bağlantısı
Arif Aykın
(düzenlendi)
43 dakika önce, Serkan Aktay yazdı:

Tutarsın sıkıntı olmaZ. Lamba strafora değip eritmesin dikkat et sadece 😊

 

tarihinde Arif Aykın tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Aktay
4 dakika önce, Mehmet Göktürk yazdı:

Hocam bundan birşey anlamadım ki ben :unsure2:

Strafor olmadan olmaz ki. Yoğurdu , kefiri nereye koyacağım?

Ben 25 derece yapacağım, isteğim 24 olduğunda lamba yansın isitsin, 25 olduğunda kapansın. 1-2 derece yüksek veya düşük önemli değil.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
5 dakika önce, Serkan Aktay yazdı:

Hocam bundan birşey anlamadım ki ben :unsure2:

Strafor olmadan olmaz ki. Yoğurdu , kefiri nereye koyacağım?

Ben 25 derece yapacağım, isteğim 24 olduğunda lamba yansın isitsin, 25 olduğunda kapansın. 1-2 derece yüksek veya düşük önemli değil.

1-2 derece hassas termostat ancak arduino ile yapılır

normal bir fırın yeterli

 

https://www.youtube.com/watch?v=TBbtEqFV-p0

 

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Yoğurt gibi mayalı yiyecekler için optimum mayalanma sıcaklığı 38-45c arasındadır. Evdeki fırını kullansanız daha pratik çözersiniz.

Söylediğiniz gibi bir sistemi küçükken ampul ve termostatla kuluçka makinası şeklinde yapmıştık. Civcivlerimizin hepsi çıkmasa da çoğu çıkıyordu. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eren Gökmen
(düzenlendi)

Yogurt 42 derecede mayalanir. 2 tane bakteri vardir yogurtta. İkisi beraber en iyi 42 derecede gelisim gosterir.

Kefir ise oda sicakliginda gelisir zaten. O cok komplex bir yapi

tarihinde Eren Gökmen tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Eren Gökmen

Bu arada fikir olarak guzel bence. Bir de ozellikle yogurt mayalayacaginiz kabi direkt isiga maruz birakmayin ya da en iyisi isik gecirmez bir kap secin

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Doğal yöntemlere ne oldu?

Dün evde bir yoğurt yedim taş gibi tutmuş maşallah. Bohça tekniğiyle kat kat sarılmıştı sadece..

  • Beğen 6
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
6 dakika önce, Emre Şimşek yazdı:

Doğal yöntemlere ne oldu?

Dün evde bir yoğurt yedim taş gibi tutmuş maşallah. Bohça tekniğiyle kat kat sarılmıştı sadece..

 

Doğal yöntem değil ki o? Eski yöntem sadece.

Vesile ile 25W alüminyum direnç alıp bir metal plakaya monte edip kedi ısıtıcı yaptım bahçedeki kedi tüm gece üzerinde. Tabi en üstüne kadifeli bir plaka koydum. Daha önce de fayans arkasına taş direnç yapıştırarak benzerini yapmıştım. Bu yoğurt işlerinde bunlar tercih edilebilir. 

 

408859_9756570.jpg

 

 

 

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Süt üst komşudan. Yoğurt bohçaya sarma tekniği.
Sıkıntı yok.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aydın Perçem

Çok hassas olmamakla beraber ; gerekli ısı sağlanınca lambayı söndüren sistem..

 

fac0f94aa80dc4d145dfd1a6ca012d27.jpg

 

——-

Kırmızı ayar ibreli olan “sıcak termostatı” kullanılmalı..

bc1e534154b2c815432887530236d61f.jpg

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...