İlkay Başaran 17 Nisan 2025 Paylaş 17 Nisan 2025 Çağlar Bayur yazdı: o nasıl bir gaz? Menfezden gazlıyor, yuh araba nasıl soğudu, şaka maka iyi soğudu falan sürekli bir ses basıyor içeri 3 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 17 Nisan 2025 Paylaş 17 Nisan 2025 Ov şit! Nasıl gözümden kaçmış bu konu 1 1 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 18 Nisan 2025 Paylaş 18 Nisan 2025 Servet Aydın yazdı: Ov şit! Nasıl gözümden kaçmış bu konu Küfür etti, şit dedi küfür etti. Seküritiiii Yorum bağlantısı
Servet Aydın 18 Nisan 2025 Paylaş 18 Nisan 2025 Evritink şit deseydim daha mı iyi olurdu Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 18 Nisan 2025 Yazar Paylaş 18 Nisan 2025 Konuyu şite sarmayın, kişşştt Yorum bağlantısı
Önder Özcan 18 Nisan 2025 Paylaş 18 Nisan 2025 Bütün bağcıları- esenyurtu yığarım buraya. Konunun ucu ayrı başı ayrı oynar. Kendimi yaktırtmayın bana. 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Nisan 2025 Paylaş 18 Nisan 2025 Önder Özcan yazdı: Bütün bağcıları- esenyurtu yığarım buraya. Konunun ucu ayrı başı ayrı oynar. Kendimi yaktırtmayın bana. yalnız kırmızı da kırmzı yani, ölleee pembiş değil 1 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 18 Nisan 2025 Yazar Paylaş 18 Nisan 2025 Önder Özcan yazdı: Bütün bağcıları- esenyurtu yığarım buraya. Konunun ucu ayrı başı ayrı oynar. Kendimi yaktırtmayın bana. Benzin çok pahalı, yeni moda alektrik akımı 2 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 9 Mayıs 2025 Yazar Paylaş 9 Mayıs 2025 Sol arkadan arada ses geliyordu. Usta geçen sene dingil burcunun boşlamaya başladığını söylemişti. Orijinal burç yok, servis dingil ile komple değiştiriyor, yan sanayi taktırmak yerine biraz daha idare et demişti. (Servise fiyat sordum, 36.000 lira + kdv dedi.) Burcubildiğim için ustaya gittim ama yerinde yoktu, ben de yakındaki bir ön takımcıya gittim. Burç gitmiş değişmesi lazım, amortisörlere bakarız dedi. Ama ben güvenmedim, ustayı aradım, randevuyla gittim. Burçta yırtılma yok, idare eder ama amortisörün değişmesi lazım dedi. Frene bastığımda direksiyonda hafif ama gövdede sallama hissediyordum, arka balata değişimi gelmişti zaten, diski de değiştim. Şimdi bazen direksiyonda hafif var. Disk balata blue print, ben almıştım. İki tane amortisör optimal marka, 2x1250'den 2500. Disk balata değişimi + amortisör işçiliği 2500 olmak üzere 5000 lira verdim. 3 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 9 Mayıs 2025 Yazar Paylaş 9 Mayıs 2025 Mehmet Ozyurek yazdı: Dingil burcu nedir @Önder Özcan Torsiyon burcu da diyorlar. Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 14 Ocak Yazar Paylaş 14 Ocak Geçen kış akü yüzünden çalışmayan araba geçen hafta yine çalışmadı. Cuma akşamı işten gelip park ettim, cumartesi çok soğuktu, öğlen bindim araca ama çalışmadı. Önce bi çalışıyor gibi oldu, sonra stop etti. Bir daha da çalışmadı. Marş basıyor ama araç çalışmıyor. Acep dedim mazot filtresinde soğuktan mazot donmaz da kalınlaştı mı diye sıcak su döktüm, yine çalışmadı. Pazar bacanak geldi, mazot filtresinin hortumlarını söküp baktı, mazot geliyor, sorun yok. Hem geçen yaz hem de ondan önceki bakımda ustaya kızdırma bujisini değiştirelim, sonra kışın rezil olmayalım demiştim ama çalışıyorsa elleme demişti. Aradım, çalışmıyor dedim, çekiciyle getir de elleyek dedi. Hafta için izin almak istemedim, cumartesi giderim diyordum, hafta içi de ara ara marşa basıyordum. En son perşembe hava 10 derecelere çıkınca akşam işten gelince marşa bir daha bastım ve araç çalıştı. Cumartesi soğuk olacak diye cuma işe araçla gidip öğleden sonra ustaya gittim. 4 tane bosch marka kızdırma bujisine 4x500'den 2000 lira, 1000 liraya da ustaya verdim. 4 bujide patlak çıktı, ustanın yanındaki eleman "abi sen bu arabayı nasıl çalıştırıyorsun" diye sordu, ben de parmakla starta basma işareti yapıp "aha böyle" dedim. Yani araba 4 buji patlak da çalışıyormuş. Buji değişimi sonrası daha titreşimsiz çalışmaya başladı. Bu arada geçen kış çalışmayan akü bosch marka idi, şu an ki exide. Bir daha bosch marka akü almam. O kadar soğuk geçti, belki 20 kere marşa bastım ama yine de çalıştı. 5 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 14 Ocak Paylaş 14 Ocak Mahmut Yıldız yazdı: Geçen kış akü yüzünden çalışmayan araba geçen hafta yine çalışmadı. Cuma akşamı işten gelip park ettim, cumartesi çok soğuktu, öğlen bindim araca ama çalışmadı. Önce bi çalışıyor gibi oldu, sonra stop etti. Bir daha da çalışmadı. Marş basıyor ama araç çalışmıyor. Acep dedim mazot filtresinde soğuktan mazot donmaz da kalınlaştı mı diye sıcak su döktüm, yine çalışmadı. Pazar bacanak geldi, mazot filtresinin hortumlarını söküp baktı, mazot geliyor, sorun yok. Hem geçen yaz hem de ondan önceki bakımda ustaya kızdırma bujisini değiştirelim, sonra kışın rezil olmayalım demiştim ama çalışıyorsa elleme demişti. Aradım, çalışmıyor dedim, çekiciyle getir de elleyek dedi. Hafta için izin almak istemedim, cumartesi giderim diyordum, hafta içi de ara ara marşa basıyordum. En son perşembe hava 10 derecelere çıkınca akşam işten gelince marşa bir daha bastım ve araç çalıştı. Cumartesi soğuk olacak diye cuma işe araçla gidip öğleden sonra ustaya gittim. 4 tane bosch marka kızdırma bujisine 4x500'den 2000 lira, 1000 liraya da ustaya verdim. 4 bujide patlak çıktı, ustanın yanındaki eleman "abi sen bu arabayı nasıl çalıştırıyorsun" diye sordu, ben de parmakla starta basma işareti yapıp "aha böyle" dedim. Yani araba 4 buji patlak da çalışıyormuş. Buji değişimi sonrası daha titreşimsiz çalışmaya başladı. Bu arada geçen kış çalışmayan akü bosch marka idi, şu an ki exide. Bir daha bosch marka akü almam. O kadar soğuk geçti, belki 20 kere marşa bastım ama yine de çalıştı. Dizelin can damarı kızdırma bujisi Abi, genelde hiç değişime yanaşmıyorlar. 2 senede bir yenilemek lazım. 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 14 Ocak Yazar Paylaş 14 Ocak Selçuk Bakış yazdı: Dizelin can damarı kızdırma bujisi Abi, genelde hiç değişime yanaşmıyorlar. 2 senede bir yenilemek lazım. Dinlemedi usta. Bundan sonra değişiriz. Bu arada yok kırılır, yok tornacıya gider falan gibi bir durum olmadı. 5 dakikada söktü. Bi dahakine ben bile takarım. Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 14 Ocak Yazar Paylaş 14 Ocak Köksal Yılmaz yazdı: Bakır montaj pastası sür abi, kaynamaz. 190 bin km'de kaynamamış, iki sene sonra yine değişirim, o zamana kadar kaynamaz zaten. Ama fikir güzelmiş, aklımda dursun. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 14 Ocak Paylaş 14 Ocak Common rail sistemde bujiler araç çalıştığı halde de aktif. Yanma verimliliği için ihtiyaç halinde odayı ısıtıyor 1 Yorum bağlantısı
Adnan Çakır 14 Ocak Paylaş 14 Ocak 2 sene mi 😳 10 yaşında benim Focus hiç değişmedi 🥺 Ekim'de bakımda ustaya sordum çalışıyorsa gerek yok dedi. Yorum bağlantısı
Önder Özcan 14 Ocak Paylaş 14 Ocak Adnan Çakır yazdı: 2 sene mi 😳 10 yaşında benim Focus hiç değişmedi 🥺 Ekim'de bakımda ustaya sordum çalışıyorsa gerek yok dedi. Mahmutunki de öyle demiş 🤓 3 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 14 Ocak Paylaş 14 Ocak Adnan Çakır yazdı: 2 sene mi 😳 10 yaşında benim Focus hiç değişmedi 🥺 Ekim'de bakımda ustaya sordum çalışıyorsa gerek yok dedi. Abi 2 senede bozulduğu için değilde kaynamaması için değişmek lazım, sök tak yaparak arıza yoksa 3-4 yılda gidebilir. 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 14 Ocak Yazar Paylaş 14 Ocak Adnan Çakır yazdı: 2 sene mi 😳 10 yaşında benim Focus hiç değişmedi 🥺 Ekim'de bakımda ustaya sordum çalışıyorsa gerek yok dedi. Bana da öyle demişti 1 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 15 Ocak Paylaş 15 Ocak (düzenlendi) Adnan Çakır yazdı: 2 sene mi 😳 10 yaşında benim Focus hiç değişmedi 🥺 Ekim'de bakımda ustaya sordum çalışıyorsa gerek yok dedi. Babamın 2004 kangoosunun (250 bin km ) kızdırmalarını ben sorunsuz sökmüştüm 2 yıl önce, bikaç gün öncesinde wd40 sıkıp bırakmıştım. 15 Ocak tarihinde Köksal Yılmaz tarafından düzenlendi 4 Yorum bağlantısı
Recommended Posts