İçeriğe Yönlendir

Full Boyalı, Otomatik ve LPG'li Lacettimiz

Ali Darbaz

Recommended Posts

Çağlar Bayur

maneul 2 ye alınca yokuş yukarı geri kaymadan durduran parçadır o

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
4 dakika önce, Çağlar Bayur yazdı:

maneul 2 ye alınca yokuş yukarı geri kaymadan durduran parçadır o

Ben şablonlarda directh clutch felan yazinda damper kilidi var saniyordum.  Şanzimandan sen daha iyi anlarsin. :)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

clutch dediği klasik otomatik içindeki kavrama plakalarıdır

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan
10 saat önce, Metin Akbal yazdı:

Kazasız belasız. GM Aisin kullanmış vay be diyor insan.

GM yıllardır Aisin kullanıyor hocam. 90’lardan beri.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Onur Doğan

Bu rakama binilecek en mantıklı araçlardan olduğunu düşünüyorum. Allah kaza bela vermesin

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Hayırlı olsun Ali bence çok güzel bir tercih olmuş.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Merhaba.

Babam lacetti ekspertizini yaptirirken ön frenlerde %22 sapma vardi. 

Ben arabanin lastiklerini daha sonra ayarlamak istedigimde, sag sol arasinda 5 psi fark vardi. Ben iki lastigide 30. Psi yaptim. 

Bu gün babam arabayi fren ayarlatmaya goturdu. Sanayi ustasi sorun görmemiş.

5 psi hava basinci frenemede %22 sapmaya sebeb olurmu. 

Yapiyor ise exsperler hangi döneye gore test yapiyorlar. Lastigi aşiri şisik arabayi test ederek elde etikleri verinin kiymeti kalmazki. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
5 dakika önce, Ali Darbaz yazdı:

5 psi hava basinci frenemede %22 sapmaya sebeb olurmu. 

sebep olur. fren test öncesi hava basınç ayarı prosedürü vardır

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Babam 4 gündür lacettiyi kullaniyor. Sigorta , servis vs gibi ufak tefek işlerini hallediyor. 

Lakin otomatik vites işinden hic haz etmedi. Zaman zaman ayak freni yaptigi oluyor. Ayni şekilde dayimda otomatik vitesden hoşnut değil. 

Arabami bozukda bunlar beğenmiyor derseniz, tamamen alişkanlik oldugunu söyleyebilirim. Otm alışamazlarsa lacettiyi satabiliriz. 

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
1 saat önce, Ali Darbaz yazdı:

Babam 4 gündür lacettiyi kullaniyor. Sigorta , servis vs gibi ufak tefek işlerini hallediyor. 

Lakin otomatik vites işinden hic haz etmedi. Zaman zaman ayak freni yaptigi oluyor. Ayni şekilde dayimda otomatik vitesden hoşnut değil. 

Arabami bozukda bunlar beğenmiyor derseniz, tamamen alişkanlik oldugunu söyleyebilirim. Otm alışamazlarsa lacettiyi satabiliriz. 

Trafiğe sok biraz hemen severler :D

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
39 dakika önce, Köksal Yılmaz yazdı:

Trafiğe sok biraz hemen severler :D

adamlar full ümraniyede geziyorlar zaten :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Ali Darbaz

Merhaba 

Lacetimize nazar değidi. Yarın Lacetti ile Hararet testine çıkıcaktık. Dayım bir fiil çalışınca öteleye öteleye Cumartesine kadar gelmiştik. Lakin bu gün Gurbetçi dedemizi almak için İstanbul Hava limanına seyir etmesi gerekti. Ucağın inmesi bizimkilerin buluşması iftar ve mesai çıkışı Cuma trafiğine denk geldi. Araba Yandex navigasyona göre eviye 9 trafikde 30 dakika savaşıp, kavacık mevkine vardığında maalesef radyatör suyunu altından boşaltmış. Aracın aşırı ısınıp yağ lambası yanıp sönmeye başlayınca durumu farketmişler. Oysaki bundan 15 dk önce aracın hararetini dikkatli takip etmelerini rica etmiştim. Bir anda hararetin yükselip yağ lambasının yandığını söylediler. Umarım conta yakmamıştır. Kavacığa kadar hararet olması gerektiği yerde  gelmişler. 

Sonuc olarak yolcuları taksiyle gönderdik. Arabayıda Kadosan sanayiye çekici üstünde gitti. Çekiciye Lacetti kendi motoruyla çıkmış. Yarın ne olacağını bekleyip göreceğiz. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu

Yağ lambasının yanması pek hayırlı değil Ali. Büyük ihtimalle araç conta yaktı ve motor yağı soğutma suyuna karışmış olabilir o yüzden yağ lambası yanmıştır 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Araba eve döndü. 

İki patlak hortum değisti. Ayrica bakim yapildi.

500 tl masraf yapilmis. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
5 saat önce, Ali Darbaz yazdı:

Araba eve döndü. 

İki patlak hortum değisti. Ayrica bakim yapildi.

500 tl masraf yapilmis. 

Geçmiş olsun neden yağ lambası yakmış baktıkar mı 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
22 dakika önce, Mehmet Kazancıoğlu yazdı:

Geçmiş olsun neden yağ lambası yakmış baktıkar mı 

Ustaya iyice baktirdim. Hic bir conta yakma durumu olmamiş. Sanirim bizimkiler yanan ikazi yanlis yorumladi. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
2 saat önce, Ali Darbaz yazdı:

Ustaya iyice baktirdim. Hic bir conta yakma durumu olmamiş. Sanirim bizimkiler yanan ikazi yanlis yorumladi. 

İnşallah öyledir. dikkat etsinler araç kullanırken 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...