İçeriğe Yönlendir

C-Max I - Yanıp Sönen Motor Sistem Arızası


Ali  Rıza öney

Recommended Posts

Ali  Rıza öney

merhabalar,iyi bayramlar diliyorum. 

2005 model c max 1.6 dizel kullanıyorum 2 ay kadar önce,motor soğukken evin yakınlarında dik rampadan çıkıyordum ilk motor sistem arızası verdi .kontağı açıp kapayınca araç normale döndü. sanayide bir özel servise götürdüm usta bilgisayara bağladı .evr sensöründen kaynaklandığını söyledi değiştirdik .

ertesi gün gene aynı yerde aynı motor sistem arızası verdi.ustaya tekrar götürdüm gene makineye bağladı farklı farklı hata kodları verdiğini( turbo basıncı,enjektör arızası,maf sensörü, sıfır takılmış olan evr sensörü de dahil ,ısıtma bujileri.)söyledi.çözül olarak ta hepsini teker teker değiştirelim dedi.sadece soğukken ve o rampada yaptığı için çok masrafa girmek istemedim.

 

Fakat 15 gündür yolda vites,devir,hız  farketmeden  3-5 dk.bir motor sistem arıza verip kırmızı ışık yanıp sönüyor(motor korumaya geçmiyor anlık yanıp sönüyor)siyah duman atma çoğaldı. sonra birkaç farklı ustaya daha gösterdim hepsi farklı bir şey söylüyor

başına daha önce böyle bir arıza gelen var mı?sizce nereden kaynaklanabilir? yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. teşekkürler

 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Universal cihazla doğru hata kodunu göremiyor olabilir.

Kadran anlık olarak soket yüzünden, lehim yüzünden hata veriyor olabilir.

Ben olsam ilk olarak yetkili serviste bi hata kodu okuturdum.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

koyu renk duman, egr valfinden, enjektörlerden yada yakıt pompasından olabilir motoruna göre. turbo olsa mavi/beyaz görürdünüz.

belli ki yakıt karışımında bir sorun oluyor ve bu direkt olarak, hava miktarı ve yaktı miktarını ayarlayan parçalarla ilgili olmalı. belki MAF sensörü kirlenmiştir. sökebilirseniz, yağsız temileyici spreyler ile temizleyip takın.

Yorum bağlantısı
Ali  Rıza öney

Bugün hava filtresini söktüm arkadaşlar maf sensörü yağ içindeydi elimde yağsız sprey olmadığı için temizleyemedim.hava filtreside ortası yağ içindeydi sebeb bu olabilirmi ?

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ali  Rıza öney

Sorun çözüldü.

hava filtresini değiştirdim,sensör temizleyici spreylerden alıp maf sensörünü temizledim.aracın çekişi bile fark etti.

hava filtresinde ki yağlanmanın da fazla yağ kaynaklı olduğunu düşünüyorum 3  çizginin bile üstünde usta bir şey olmaz hep böyle koyuyoruz demişti.ford yetkili servis de çalışmış arkadaşın tavsiyesi üzerine gittim ustalar....neyse 

cevaplar için teşekkür ederim..

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Ekrem Turkel

kızdırma bujileri patlamış serviste değiştirmeni tavsiye ederim 2007 model cmax aynı sorun yaptı değiştirdim

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...