Celal Aydın 9 Haziran 2019 Paylaş 9 Haziran 2019 Dörtyol daydı,Yılan Sokmasından öldü. Ama ciddi ciddi yılan akrep vb yaklaşmıyordu. Oğlu Yapıyordu Son durum nedir bilmiyorum.Ölüm nedenini bilmiyordum. Yaşlıydı bayağı. Evet bizim burda, Dörtyol’da. Üç oğlu devam ediyor.İlginç gerçekten. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Haziran 2019 Paylaş 9 Haziran 2019 59 dakika önce, Servet Aydın yazdı: Birde bu adam bizi bahçesine çağırıyor. Hey yarabbim yaa aynı yere şimşek düşmez derlerdi hani 1 Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 9 Haziran 2019 Paylaş 9 Haziran 2019 Ülkemizde yılan zehri hangi hastaneler de var bilmiyoruz ama sokan yılanın cinsi önemli ona göre tedavi uyguluyor lar [emoji16] Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan 9 Haziran 2019 Paylaş 9 Haziran 2019 7 dakika önce, Celal Aydın yazdı: Ölüm nedenini bilmiyordum. Yaşlıydı bayağı. Evet bizim burda, Dörtyol’da. Üç oğlu devam ediyor. İlginç gerçekten. burada da kalp diyor. http://www.hurriyet.com.tr/gundem/yilanci-haci-kalbine-yenildi-11069774 Yorum bağlantısı
Celal Aydın 9 Haziran 2019 Paylaş 9 Haziran 2019 burada da kalp diyor. http://www.hurriyet.com.tr/gundem/yilanci-haci-kalbine-yenildi-11069774Doğrudur. Ehlikeyf bir adamdı. Yöntemleri işe yarıyordu, her ne kadar hurafe gibi gelsede. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 9 Haziran 2019 Paylaş 9 Haziran 2019 23 dakika önce, Emre Şimşek yazdı: Bear Gryls’in bi lafı var bildiniz mi? ”Zehirsiz olsa bile uzak durun, çünkü yılanlar dişlerini fırçalamaz.” Her türlü hayvan ısırığında (böcekleri saymıyorum artık) hastaneye gidilse iyi olur. Hele ki Servet abinin vadideki olayı duyduktan sonra buna daha çok önem vermeye başladım. Kaç sene olduğunu anlamak için emninin jatkoyu aldığı yıla bakalım. Hala geçmedi tamamen yara 18 dakika önce, Çağlar Bayur yazdı: aynı yere şimşek düşmez derlerdi hani Adam değil posedion. Habire çakıyor şimşeği 1 Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu 10 Haziran 2019 Paylaş 10 Haziran 2019 13 saat önce, Mehmet Ozyurek yazdı: Ben Sokarsa diye peşinen çektim resmini. Benim bahçenin duvarında yaşıyor bu. Zehirli mi sizce. Abi bu yılan zehirli değilse de kalpten götürür, tipe baksana tam belgesellerdeki sinsi yılan tipi. Bir bilene sorup cinsini öğren ve panzehirini getirt yakındaki hastanelere bence. Yorum bağlantısı
Hamit inan 10 Haziran 2019 Paylaş 10 Haziran 2019 Yılanlar genelde zehirli değil fakat ağzı yediği canlılardan dolayı aşırı mikrop ve bakteri barındırıyor. Zehirlenme pek nadir ama enfeksiyon kaçınılmaz diye düşünüyorum Yorum bağlantısı
Hamit inan 10 Haziran 2019 Paylaş 10 Haziran 2019 10 saat önce, Mehmet Ozyurek yazdı: Ben Sokarsa diye peşinen çektim resmini. Benim bahçenin duvarında yaşıyor bu. Zehirli mi sizce. Abi boynuzlu engerek galiba. Sen onu bekletme fazla. Allah korusun çoluk çoluğa yaklaşır kaza ile https://tr.wikipedia.org/wiki/Boynuzlu_engerek Yorum bağlantısı
Ayhan Asil 10 Haziran 2019 Paylaş 10 Haziran 2019 9 saat önce, Celal Aydın yazdı: Ölüm nedenini bilmiyordum. Yaşlıydı bayağı. Evet bizim burda, Dörtyol’da. Üç oğlu devam ediyor. İlginç gerçekten. Kocaman kocaman afişleri falan var evlerinin damında; Yılancı Hacı Oğlu diyerek Büyük geçmişler olsun. Hep korktuğum bir durum, Zeytin bahçem var 110 kök kadar, bir kısmı traktörle sürülemeyen eğimli arazide, dolayısıyla ot çöp dolu orda, sulamaya ilaçlamaya, budamaya girdiğimde bu durumdan çok korkuyorum. 1 Yorum bağlantısı
Tahir İlter 10 Haziran 2019 Paylaş 10 Haziran 2019 10 saat önce, Mehmet Ozyurek yazdı: Ben Sokarsa diye peşinen çektim resmini. Benim bahçenin duvarında yaşıyor bu. Zehirli mi sizce. Kükürt alıp sınır çizecek şekilde serp abi.Muhtemelen rahatsız olup gidecek kükürt üzerinden geçmiyor çünkü. 1 Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün 10 Haziran 2019 Paylaş 10 Haziran 2019 Yapılan ilk muayenede kanamalı diş izi saptanan hastalar çok büyük olasılıkla zehirli bir yılan tarafından ısırılmıştır. Fakat diş izi tam tespit edilemeyen hastalarda, kesi ile iz tahrip edilmediyse, büyük olasılıkla kuru ısırık söz konusudur. Yılan ısırmalarında ilk yardım uygulamasında hastaya güven vermeli, huzursuzluğu azaltılmaya çalışılmalı, yara yerini kurcalamadan yara yüzeyi silinmeli, mümkünse yıkanmalı ve ısırılan alan mutlaka hareketsiz hale getirilerek kalp seviyesine yükseltilmeli ve hasta mutlaka bir acil servise götürülmelidir. Zarar verecek ilkyardım uygulamalarından uzak durulmalı, turnike, yara yerine kesi, ağızla emme gibi teknikler kesinlikle uygulanmamalıdır. Isırılan bölgenin üst seviyesine bağlanan sıkı turnikeler yılan zehirinin lokal doku bulgularını ağırlaştırdığı gibi uzun süre arteriyel dolaşımın kesilmesine bağlı doku hipoksisi ve ödemine ikincil kompartman sendromu (kapalı boşluklarda basınç artması) gelişim riskini arttırmaktadır. Ülkemizde, genellikle viperidae türü yılanların ısırıkları sonucu ortaya çıkan en sık ve korkulacak komplikasyonları özetleyecek olursak; Ciddi lokal toksisite : Kompartman sendromu Koagülopati: Şok, kanama, hemoliz, çoklu organ yetmezliği Rabdomiyoliz, intravasküler hemoliz vb.: Akut Böbrek Yetmezliği gelişimidir. Yılan ısırıklarında kaçınılması gereken durumlar, sık yapılan yanlışlar Turnike ugulama Kesi ve emme Nonsteroid antienflamatuar ilaç kullanımı Her hastaya profilaktik antibiotik Erken fasiyotomi (yarayı yarma-cerrahi girişim) Rutin Kan ürünleri kullanımı 1 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 10 Haziran 2019 Paylaş 10 Haziran 2019 Isırılırsanız 114 nolu Ulusal zehir danışma hattından detaylı bilgi alabilirsiniz. . Zehirli yılanların ayırtedici birkaç özelliği vardır. 1. Kafaları üçgen yapıdadır. 2. Zehirli yılanlar dikkat çekici renklere sahiptir. 3. Gözbebekleri dikey şekillidir. 4. Gözlerinin altındaki pullar 2 sıradan fazladır. Zehirsiz yılanlarda tek sıralı büyük pullar vardır. 5. Zehirli yılanların kuyrukları kısadır. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 10 Haziran 2019 Paylaş 10 Haziran 2019 bu bilgiler pek bir afaki. kaç kişi kendini ısıran yılanı görürki. fotodaki hayvan çok güzel ama... renk ve desen müthiş. hiç kemirgen olmaz orada. yılana karşı da bir porsuk beslemek lazım Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz 10 Haziran 2019 Paylaş 10 Haziran 2019 Bizim bahçede kediler var ara sıra küçük fare yılan falan tutup getiriyorlar görüyorum sonrasında afiyet ile yiyorlar avlarını... 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 10 Haziran 2019 Paylaş 10 Haziran 2019 Benim yılan şu galiba.. https://zorafina.wordpress.com/2014/02/16/kedi-gozlu-yilan-telescopus-fallax/ 2 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 10 Haziran 2019 Paylaş 10 Haziran 2019 Müthiş yaratık bence. Taylanda gitmiştim, boynuma kahverengi bir engerek yılanı doladılar para kopartmak için. Çok ilginç yaratık. Dışarısı 36 dereceyken hayvan belki 30 derece filandı basbayağı soğuktu. Güzel deneyim bence. Sevinerek para ödemiştim elemana. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 10 Haziran 2019 Paylaş 10 Haziran 2019 Tarım il müdürlüğüne mail atıp sordum.. Bakalım ne diyecekler yılan hakkında.. Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 10 Haziran 2019 Paylaş 10 Haziran 2019 22 dakika önce, Dogan Arsiray yazdı: Müthiş yaratık bence. Taylanda gitmiştim, boynuma kahverengi bir engerek yılanı doladılar para kopartmak için. Çok ilginç yaratık. Dışarısı 36 dereceyken hayvan belki 30 derece filandı basbayağı soğuktu. Güzel deneyim bence. Sevinerek para ödemiştim elemana. Şarkıda bile iğrençken gerçeğini hayal edemedim. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 10 Haziran 2019 Paylaş 10 Haziran 2019 Bir saat önce, Çağlar Bayur yazdı: çorbası güzel olur. Tadı birşeye benzemiyor. Kayış gibi zaten, sadece kas hayvan. Çinde yediydim. Yorum bağlantısı
Erkut Uysal 10 Haziran 2019 Paylaş 10 Haziran 2019 16 saat önce, Mehmet Ozyurek yazdı: Ben Sokarsa diye peşinen çektim resmini. Benim bahçenin duvarında yaşıyor bu. Zehirli mi sizce. Anasına babasına karşı gelmiş taş olmuş bu... ( Trakya yorumu ) 1 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 10 Haziran 2019 Paylaş 10 Haziran 2019 İsirmaya calisan yilana ekmaanan ye desek dururmu😊 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 10 Haziran 2019 Paylaş 10 Haziran 2019 2 saat önce, Alpay Sumer yazdı: İsirmaya calisan yilana ekmaanan ye desek dururmu😊 Durmaz, önce kafasına kaşıkla vurman lazım 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts