İçeriğe Yönlendir

C5 - Akü Kutup Başlığını Sökme


Ömer Sarıgül

Recommended Posts

Ömer Sarıgül
(düzenlendi)

İyi günler 2010 model c5 araç icin merak ettiğim konu var. Araç arkadaşımın service lambası yanmış ekranda "airbag yada aktif gergili emniyet kemeri arızası" yazıyor. Araç içi hafif sulu yıkamadan sonra başına gelmiş. Akü kutubunu söküp takmanın araca bir zararı olur mu? Yada akü sök takın bir prosedürü varmı?

tarihinde Ömer Sarıgül tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl

Bildiğim kadarıyla önce + sonra - kutup başları sökülür, kayıtlı olan radyo bilgileri, saat ayarları vs gibi bilgiler sıfırlanır, teyp kodu isteyen bir modelse kod isteyebilir. Yazan arıza da ya koltuk altına yada B sütununda yada orta direk denilen plastik aksamın içindeki sokete sıvı temasından yazıyordur. Aktif gergili emniyet kemerlerinin gergi kapsülleri ve yan airbag soketleri o kısımda.

Yorum bağlantısı
Ahmet Çankaya

citroen serviste akü değiştirirken bile yedek akü bağlayıp söküyorlar haberiniz olsun.

durduk yere sökmezdim aküyü...

Yorum bağlantısı
Tufan Caliskan

206 da bile yeni akü takınca uzun bir prosedür gerçekleştirdikten sonra (kapıyı açmadan kontağı açıp farı aç-kapa yapıp 5 saniye sonra gelen sinyal sesinin ardından marşa basmak vb.) araç çalışabilir hale geliyordu. Fransızlar bu konuda biraz çile çektirebilir. Koltuk altı soketler ana şüpheli.

Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül

Teşekkürler soketleri kontrol ettireyim bakalım. Fönle falan kurutsun işe yarar belki. Akü kutbunu sökmedik korkudan zaten😀 heryeri elektronik bunların 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bu sorunun akü sökmekle düzeleceğini sanmıyorum.. 

Muhtemelen soketler oksiklendi yada modül su aldı. Arıza tespit cihazı ile tespit yapın. 

 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...