Mustafa Arıkan 3 Ağustos 2019 Paylaş 3 Ağustos 2019 Sizin bahsettiğiniz şeylerin çoğunu yetkili servislerdeki ustalar bile bilmiyor. Kaldı ki bir araç sürücüsünün bu kadar detay bilmesine gerek yok. Herkes sizin bizim gibi kullandığı aracın detaylarıyla boğulmuyor çünkü adı üstünde bu bir “araç”. Kişiyi A noktasından B noktasına götürmesi için yapılmış. Ha bizler bu işin meraklılarıyız didikliyoruz irdeliyoruz orası ayrı ama herkes bu şekilde olmak zorunda değil. A markasına binenler çok bilgili, B markasına binenler cahil gibi bir yaklaşım da hoş olmaz. Ben Passat’a binip buradaki bir çoğumuzu toplasak bizi cebinden çıkaracak adam da biliyorum 6 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 3 Ağustos 2019 Paylaş 3 Ağustos 2019 Tok kapı sesini öven kişiye de selam olsun. Boş şeylere takılmıyoruz. Bir taş attim pencereye tik dedi [emoji16]Satana degil sattirana bakmak lazim. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 3 Ağustos 2019 Paylaş 3 Ağustos 2019 (düzenlendi) Metin Akbal yazdı: Bir taş attim pencereye tik dedi Satana degil sattirana bakmak lazim. Şunu herhangi bir japon arabasında deneyen var mı acaba? 3 Ağustos 2019 tarihinde Mustafa Arıkan tarafından düzenlendi 2 2 1 Yorum bağlantısı
Misafir 3 Ağustos 2019 Paylaş 3 Ağustos 2019 Türkiye'de D segmentinin kralı olmuş durumda passat. Bu teknik açıdan belki tartışılır ama piyasa bunu belirlerdi ve değişeceğede benzemiyor. Satarken diğerleri zarar passat değil. Yorum bağlantısı
Erkan Işık 3 Ağustos 2019 Paylaş 3 Ağustos 2019 impresyon paket comfortdan artısı gördugum aple car play geniş ekran, arka camlar sıyah cam , eksisi arka koltuklar yatmıyor, koltuklar trend model , otomatık far yagmur sensörler eksik ama lınır bınılır ımpresion paket Yorum bağlantısı
Serkan Maden 3 Ağustos 2019 Paylaş 3 Ağustos 2019 Koruma araçları (bakanlarin vs.) olarak mondeolar dikkatimi çekerdi hep şimdi onlarda passat oldu. Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 3 Ağustos 2019 Paylaş 3 Ağustos 2019 1. Sene önce Jettayı alırken bütçemin yettiği c ve d segment farklı araçlarada göz atmıştım. Şuanda jettanın fiyatıyla kıyasladımmı o makalar 3-4 bin tl altında satılıyor, yani jetta değilde x bir marka başka araç alsaydım cebimden çıkan para aynı olacaktı ama şuanda satsam jettaya göre 3-4 bin tl daha az nakit geçecekti elime. 2. vw'de kullanımı kolaylaştıran çok ince detay var(kendi aracımla kıyaslıyım), uzaktan kumanda ile cam açma ve kapatma(birçok marka cam kapama bile koymuyor), yağmurda camları otomatik kapatma(gizli özellikle aktif edildi) + olarak sonradan birçok şeyi çok rahat ekleyebiliyorsun. 3. İç ve dış tasarım(zevk ile alakalı tabi) Beklenmedik bir durum olmazsa bundan sonraki aracım passat veya vag grubu başka bir araç olacak. Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 3 Ağustos 2019 Paylaş 3 Ağustos 2019 Serkan Maden yazdı: Koruma araçları (bakanlarin vs.) olarak mondeolar dikkatimi çekerdi hep şimdi onlarda passat oldu. 3 sebebi var. 1- Önceden Koç çok etkindi kamuda. 2- Önceden Mondeo'nun en güçlü modellerini kullanıyorlardı. 2.5 V6, 2.0 Ecoboost vs. Şu an koruma passatları 2.0 tdi 4motion 240ps, Mondeo'nun muadil bir modeli gelmiyor Türkiye'ye. 3- VAG'a çok alıştı insanlar. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 3 Ağustos 2019 Yazar Paylaş 3 Ağustos 2019 Mustafa Arıkan yazdı: Şunu herhangi bir japon arabasında deneyen var mı acaba? bu da bir mazda. Mustafa Arıkan yazdı: Sizin bahsettiğiniz şeylerin çoğunu yetkili servislerdeki ustalar bile bilmiyor. Kaldı ki bir araç sürücüsünün bu kadar detay bilmesine gerek yok. Herkes sizin bizim gibi kullandığı aracın detaylarıyla boğulmuyor çünkü adı üstünde bu bir “araç”. Kişiyi A noktasından B noktasına götürmesi için yapılmış. Ha bizler bu işin meraklılarıyız didikliyoruz irdeliyoruz orası ayrı ama herkes bu şekilde olmak zorunda değil. A markasına binenler çok bilgili, B markasına binenler cahil gibi bir yaklaşım da hoş olmaz. Ben Passat’a binip buradaki bir çoğumuzu toplasak bizi cebinden çıkaracak adam da biliyorum Bilmeli. Amerikadaki cahil adam biliyor. Arkadaşımın kocası isveçli. Buraya tatile geldiler. O sıra arkadaşımın babası araba bakıyor. Bi tane beğendi ekspertize götürdük. Bu isveçli eleman girdi arabanın altına. Her yerine baktı. Ekspertizin görmediği şeyleri gördü. Sen hayırdır dedik? Bizde herkes böyle. Herkes yaptığı işten biraz anlar dedi. Herkesin takımları vardır. İşçilik pahalıdır. Herkes kendi işini ustaya servise söylemeden kendi yapabildiği kadar yapar dedi. Oradı isveç medeniyet. Herkes kullandığı şeyden biraz anlıyor. Burası türkiye. Çooook zenginiz. Fazla anlamamıza gerek yok! Amerikan filmlerine bakın. Her ev sahibi arabasını kendi yapar. Tamir edebildiği kadar eder. O yüzden söylediğinize katılmıyorum. Bir ürün alırken ürünün ne olduğunu biraz bilmek gerekir. Her ürün için geçerli. Ben matkap kullanıyorum. Matkap benim için sadece deler diyemem. Kömürü bittiğinde neler olabileceğini bilmem gerekir değil mi? Bilinçli olmak bunu gerektirir. 4 Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 3 Ağustos 2019 Paylaş 3 Ağustos 2019 (düzenlendi) İsveçlinin veya Amerikalının arabası kendi tamir etmesinin en büyük sebebi işçilik ücretlerinin çok yüksek, araç fiyatlarının ucuz olması. Bizim buradaki gibi olsa onlarda uğraşmazlar emin olun. İsveç dediniz güzel tesadüf oldu. Bugün bir arkadaş paylaşmış, İsveç’te benzinli aracına yanlışlıkla mazot koymuş. Nasıl boşaltırım diye sormuş. Tabi bizde herkes hiç marş basmadan hemen servise çek demişler. Arkadaşın cevabı: “onu bende biliyorum ama burada servis ücretlerinden haberiniz var mı sizin?” Sizin bahsettiğiniz şey imkansızlıktan doğan bir durum daha çok. Ben de aracımın işlerini kendim yapar araştırırım. Ama herkes benim gibi olmasını bekleyemem. Sanıyorum sizde aracınızın bakım vs işlerini kendiniz yapıyorsunuz. Paylaştıkça görürüz artık bir şeyler öğrenir paslaşırız. Ha bu arada konu “tok kapı sesi” Aynadan tok ses çıkmaz. Yoksa tamponunu iki köpeğin 30sn’de söküp parçaladığı araçlar da gördük. 3 Ağustos 2019 tarihinde Mustafa Arıkan tarafından düzenlendi 1 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 3 Ağustos 2019 Paylaş 3 Ağustos 2019 Şunu herhangi bir japon arabasında deneyen var mı acaba? [emoji4] Bunu saglamligini gostermek icin yoksa kapi sesini duyurmak icin mi attin [emoji23] Adamin son cumlesi de "Do that your Hyundai or Honda" olmus. Bu kadar ezmemeli. Madem oyle sunu da atalim biraz eskilere gidelim. Videoyu izlendikten sonra ise gunumuzdeki kadar saglam mi tartisilir yorumunu da ekliyorum. İsveçlinin veya Amerikalının arabası kendi tamir etmesinin en büyük sebebi işçilik ücretlerinin çok yüksek, araç fiyatlarının ucuz olması. Bizim buradaki gibi olsa onlarda uğraşmazlar emin olun. Almanya da ozel servis ariza tespit 350 euro, yetkili serviste 500 euro idi. Vwturk sitesini takip ederken Almanci bir Bora sahibi abi paylasmisti, sanziman arizasini halledemeyince arabayi 2000 euroya sattigini hatirliyorum. 1 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 3 Ağustos 2019 Paylaş 3 Ağustos 2019 Kocaman adamlar çocuk gibi seninki öyle benimki böyle diye konuşuyor. Konu objektiflikten çok uzak zaten isteyen istediği aracı alsın hiçbiri babamın markası değil 3 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 3 Ağustos 2019 Yazar Paylaş 3 Ağustos 2019 (düzenlendi) Mustafa Arıkan yazdı: İsveçlinin veya Amerikalının arabası kendi tamir etmesinin en büyük sebebi işçilik ücretlerinin çok yüksek, araç fiyatlarının ucuz olması. Bizim buradaki gibi olsa onlarda uğraşmazlar emin olun. İsveç dediniz güzel tesadüf oldu. Bugün bir arkadaş paylaşmış, İsveç’te benzinli aracına yanlışlıkla mazot koymuş. Nasıl boşaltırım diye sormuş. Tabi bizde herkes hiç marş basmadan hemen servise çek demişler. Arkadaşın cevabı: “onu bende biliyorum ama burada servis ücretlerinden haberiniz var mı sizin?” Sizin bahsettiğiniz şey imkansızlıktan doğan bir durum daha çok. Ben de aracımın işlerini kendim yapar araştırırım. Ama herkes benim gibi olmasını bekleyemem. Sanıyorum sizde aracınızın bakım vs işlerini kendiniz yapıyorsunuz. Paylaştıkça görürüz artık bir şeyler öğrenir paslaşırız. Ha bu arada konu “tok kapı sesi” Aynadan tok ses çıkmaz. Yoksa tamponunu iki köpeğin 30sn’de söküp parçaladığı araçlar da gördük. Bu kendi kendi oluşmamış ki. Adamlarda işçilik ücreti anadan doğma pahalı değil yani. İşçilik değerli. Yapılan iş halkıyla yapılıyor. Artı her işçinin sosyal güvencesi tam. İşçi hayatından memnun. Gelecek kaygısı yok. 3-5 kuruşa neden çalışsın? Bu bi tesadüf olamaz. Toplum geliştikçe insanlar kendi işlerini kendi görmeye daha çok alışıyor. Beceriyor. Ortam kendiliğinden o pozisyona geliyor. Herkes her şeyi tabiki bilemez. Ama çoğu kişi kullandığı ürünü biraz bilmesi gerekir. Avrupa’dan eski araçlar geliyor. Amerikada kaç bin, milyon millil araçlar görüyoruz programlarda. Evet sektör küçük motor, kullan at’a döndü ama herkes yemiyor bunu tabi. Avrupalı daha çok yiyor elin amerikalısına c veya üstü segmentte hayatta 1,6 motor satamazsınız. Yüzüne bakmaz. Bilir ki küçük motor az ömür demek. En az 2lt’den fazla olsun. Turbo olmasın isterler. Turbo demek arıza riski demek çünkü. Mazdalar corollalar subarular en az 2.0 motordan başlar. Atmosferik. Otomatikleri de her zaman tam otomatiktir. Vw bile artık amerikaya dsg satmaktan vazgeçiyor. Örnek yeni jetta. 3 Ağustos 2019 tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 3 Ağustos 2019 Paylaş 3 Ağustos 2019 (düzenlendi) Mehmet Cihat yazdı: Kocaman adamlar çocuk gibi seninki öyle benimki böyle diye konuşuyor. Konu objektiflikten çok uzak zaten isteyen istediği aracı alsın hiçbiri babamın markası değil Ne yalan söyleyeyim CRX şaşırttı beni. Böyle kapıdan, bir türlü ayar tutmayan bagaj kapağı yapmaya (Bakınız: FC5 Civic bagaj kapağı) nasıl evrildilerse artık takdire şayan Mehmet hocam açıkçası sizinde objektif yorumlarınızı görmek isterdim şahsım adına. Tansu Kalafatoğlu yazdı: Bu kendi kendi oluşmamış ki. Adamlarda işçilik ücreti anadan doğma pahalı değil yani. İşçilik değerli. Yapılan iş halkıyla yapılıyor. Artı her işçinin sosyal güvencesi tam. İşçi hayatından memnun. Gelecek kaygısı yok. 3-5 kuruşa neden çalışsın? Bu bi tesadüf olamaz. Toplum geliştikçe insanlar kendi işlerini kendi görmeye daha çok alışıyor. Beceriyor. Ortam kendiliğinden o pozisyona geliyor. Herkes her şeyi tabiki bilemez. Ama çoğu kişi kullandığı ürünü biraz bilmesi gerekir. Avrupa’dan eski araçlar geliyor. Amerikada kaç bin, milyon millil araçlar görüyoruz programlarda. Evet sektör küçük motor, kullan at’a döndü ama herkes yemiyor bunu tabi. Avrupalı daha çok yiyor elin amerikalısına c veya üstü segmentte hayatta 1,6 motor satamazsınız. Yüzüne bakmaz. Bilir ki küçük motor az ömür demek. En az 2lt’den fazla olsun. Turbo olmasın isterler. Turbo demek arıza riski demek çünkü. Mazdalar corollalar subarular en az 2.0 motordan başlar. Atmosferik. Otomatikleri de her zaman tam otomatiktir. Vw bile artık amerikaya dsg satmaktan vazgeçiyor. Örnek yeni jetta. Tansu hocam farklı düşünüyoruz. Engin bilgilerinizden şahsım adına faydalanmak isterim. Aracınızla ilgili konularınızı özenle takip edeceğim. Sağlıcakla. 3 Ağustos 2019 tarihinde Mustafa Arıkan tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 3 Ağustos 2019 Paylaş 3 Ağustos 2019 Mustafa Arıkan yazdı: Ne yalan söyleyeyim CRX şaşırttı beni. Böyle kapıdan, bir türlü ayar tutmayan bagaj kapısı yapmaya (Bakınız: FC5 Civic bagaj kapağı) nasıl evrildilerse artık takdire şayan yerli üretim araç almam sanırım bir daha. fransız megane ile bursada üretilen araç arasında ufak bir donanım farkı olmasına rağmen inanılmaz kalite farkı vardı aynı kasada 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 3 Ağustos 2019 Paylaş 3 Ağustos 2019 Yıllardır reno kullanıyorum. 2001 yılı t4, şimdi passat. Her birinin kendine özgü kalitesi var. Cx3. Mazda amblemi çıkarılıp vag amblemi konsa rakamı x2 olsa kapış kapış gider. Biz malımıza gereksiz değer biçtik. Bu değeri oluşturan ise servis oldu. 2015 2017 cx3ler. Alayı yakıt hattı sorunu yaşıyor. Mazda el atmıyor. Aynı durumda vag olsa adım gibi eminim ne yapar eder ya çözüm ya da müşteriyi kandırıp malının arkasında durduğunu gösterir. Konfor, ford transitin ön yaşam alanını yapanı allah davul etsin. Ondan daha eski t3 veya t4 misli ile rahat. Vagın piyasa değeri 90lı yıllardan beri var. Onlar gelince sağda ve içeride de ayna olduğunu öğrendi halkımız. Ve hak ettiğini düşündüğü yere koydu markayı 6 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 3 Ağustos 2019 Paylaş 3 Ağustos 2019 Servet Aydın yazdı: Yıllardır reno kullanıyorum. 2001 yılı t4, şimdi passat. Her birinin kendine özgü kalitesi var. Cx3. Mazda amblemi çıkarılıp vag amblemi konsa rakamı x2 olsa kapış kapış gider. Biz malımıza gereksiz değer biçtik. Bu değeri oluşturan ise servis oldu. 2015 2017 cx3ler. Alayı yakıt hattı sorunu yaşıyor. Mazda el atmıyor. Aynı durumda vag olsa adım gibi eminim ne yapar eder ya çözüm ya da müşteriyi kandırıp malının arkasında durduğunu gösterir. Konfor, ford transitin ön yaşam alanını yapanı allah davul etsin. Ondan daha eski t3 veya t4 misli ile rahat. Vagın piyasa değeri 90lı yıllardan beri var. Onlar gelince sağda ve içeride de ayna olduğunu öğrendi halkımız. Ve hak ettiğini düşündüğü yere koydu markayı Honda accord daki konforu ve lüksü hiçbirinde göremedim ülkede. Ancak nedense bir türlü satamadılar bana. Alamadım. hep param eksik kaldı. Bir zamanlar opel vectra vardı ilk kasa. Onlarda bir "postal" rahatlığı vardı. neden bilemiyorum. Hemen çıt diye kırılacak hiçbir çıkıntı ya da göze batan iç ya da dış unsur yoktu. Laguna şekil şemal olarak güzeldi. Ama kalite ters orantılıydı. Toyota hiçbir zaman şık olamadı. Belki eski çok az sayıda gelen eski CORONA lar güzeldi denilebilir. Mersedes BMW hep uzağımızda idi. BMW alçaktı dardı 5 serisi bile, Mersedes ise hep yoldan kopuktu. Ya da alamadığımız için öyle düşündük. ne aladık VW. Alternatifi Honda/Toyota olabilirdi. Olmadı. Passat alacağımda avensise kaç kez gittim. Bagaj kapağının içinden elime yağ bulaşınca açıktaki torsiyon çubuklardan direk eledim. BMW ye gidiyorum manuel araç yok arabaya mı oturuyorum yere mi oturuyorum belli değil. Mersedese gidiyorum bi premium havalar onda da manuel yok. Azcık büyük araç alacak olan oldu mu sanıyorlar hepsi fabrikatör full istiyor. Toyota RAV4 için çabaladım istediğim versiyon bir türlü yok. Adamların umrurunda değil. Suzukiye gittim araba yok. Jeep Patriot alacak oldum adamın elinde yok yeni göğüs, bana dodge satmaya çalışıyor. Subaruya gittim kadın beyefendi 15 bin lira nagigasyon değiştik diyor. Honda bayisinin ışıkları kapalı içerde çay içiyorlar. Araba gelmez diyorlar ayağa kalkmadan. Olmadı yani. Girince araç bulduğun azbuçuk kalite otomobil ve hizmet yine ford/vw/renault satıcıları. Artık birini beğenip alıyorsun. 9 Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin 3 Ağustos 2019 Paylaş 3 Ağustos 2019 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Ben anlamıyorum arkadaş. Boş versiyon olan trendline neyse, ama sen boşun üstünde olan bir donanım sınıfına hala manuel klima koyuyorsun. Bu araba yol arabası. Adaptifi geçtim, standart hız sabitleme bile koymuyorsun. İnsanlar bayılıyor ama. En boş trendline düz vites benzinli passat 190 bin liralardan başlıyor. Akıl alır gibi değil. İnsanlardaki vw hayranlığı beni bitiriyor. Az önce ford bayi ile görüştüm. 1.5 otomatik titanium 200 bin lira dediler. Donanım olarak passat’tan daha üstün. Ve konfor olarak çok çok daha iyi. Ama nedense insanlar passat diyor arkadaş. VW el arabası üretip satsa yine diğer markaları beğenmeyip onu alırız. Nedeni çok değişkenlik gösterebilir. Fakat önyargılı olduğumuz kesin. Diğer arabaları denemeden en iyisi VW diyen var. Fakat ben VW'in veya diğer markaların kendine göre artıları ve eksileri olduğunu düşünüyorum. Herkes fiyatına, performansına, beklentisine göre tercihte bulunabilir ama önyargılı olmamak gerekir. Mesela bir arkadaşım Passat alacağında DSG şanzımana iyi demiyorlar arıza veriyormuş dedim, kısmet artık, bozulursa yaptırırım illa VW olacak dedi. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 3 Ağustos 2019 Paylaş 3 Ağustos 2019 Önyargılı değiliz aslında VW konusunda. Ben çok farklı araç sahibi oldum. VW ile nisbeten kafan rahat oluyor. Bu önemli. Arkadaşım jaguar aldı servisten çıkmıyor araç. verdiğin paraya göre biraz daha üst segment gibi duruyor araba. Değil tabi.. ama gibi duruyor. bu da önemli. 1 Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin 3 Ağustos 2019 Paylaş 3 Ağustos 2019 (düzenlendi) Mehmet Göktürk yazdı: verdiğin paraya göre biraz daha üst segment gibi duruyor araba. Değil tabi.. ama gibi duruyor. bu da önemli. Galiba en önemli alma nedeni de bu. 😊 3 Ağustos 2019 tarihinde Eyüp Çetin tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Gökhan Albayrak 3 Ağustos 2019 Paylaş 3 Ağustos 2019 Vw müşteri isteklerine en iyi cevap veren firma, hakkını yemem. Para alıyor mu, hemde ne para alıyor. Yapan alman bile bizim kadar değer kıymet vermezken bizde arabanın kompedanı gözüyle bakılıyor. D segmentinde piyasayı ezdi resmen, hak ederek mi yaptı sorusu tartışılır ama piyasada segmentinde araç kalmadı. Şu paraları verip sıfır passat almaktansa aynı paraya ikinci el de olsa bir üst segment bmw mercedes almak çok daha mantıklı. Artık bmw mercedesler neredeyse herkeste var. Ulaşılabilir oldular. 4 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 Ağustos 2019 Paylaş 3 Ağustos 2019 Kişi kendini onu alırken, kullanırken, servise götürdüğünde veya satarken özel hissediyorsa ki ediyor. O kişiyi bu tercihinden dolayı yargılamak yanlıştır. Yıllardır aynı şeyi söylerim. Yine söylüyorum. Kişileri eleştirmek yerine, ki gördüm yukarda ciddi eleştirel mesajlar var. Kişiyi özel hissettiren ne, o arabayı aldıran sebep ne. Onu bulun. Arabanın kendi ise takdir edin. Satışçının başarısı ise tebrik edin. Dsg patlar diyor herkes ama insanlar manuel araba almıyor. Satışçı da getirmiyor zaten. Bu da ayrı bir soru işareti. 7 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 4 Ağustos 2019 Paylaş 4 Ağustos 2019 DSG'nin DSG olduğunu kaç kişi biliyor? İnsanlar otomatik passat deyip alıyor işte. Ha DSG'de sorun yaşayıp yine DSG alan da var, mesela ben. Ama sıkıldım artık "kuru çift kavrama" işinden, bir daha ben de almayı düşünmüyorum. Islakları mükemmel. 4 Yorum bağlantısı
Koray Demir 4 Ağustos 2019 Paylaş 4 Ağustos 2019 Mehmet Ozyurek yazdı: Kişiyi özel hissettiren ne, o arabayı aldıran sebep ne. Onu bulun. Eğitim yetersiz ve kötü yine aileler sorumsuz parayı bastırarak çocuk büyütülmüyor büyüse de doyumsuz oluyor. Sahip olduğun araç ile toplumsal statün belirleniyorsa çok yazık... Genelde aşağılık kompleksinden kaynaklı ezilmişlik ve sosyal saygınlık görme egosu yatıyor altında. 5 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 4 Ağustos 2019 Paylaş 4 Ağustos 2019 Bir hafta kayınpederin torosla dolaştım , öğrenciler bile bir acayip bakıyordu. Sağdan sağdan gidiyorum ,korna çalıyor vatandaş, ilginç bir toplumuz. 4 Yorum bağlantısı
Recommended Posts