İçeriğe Yönlendir

Skoda Yeti İçin Araç Kamerası Montajı


Kerem Kurluva

Recommended Posts

Kerem Kurluva

Skoda Yeti için araç kamerası montajı

 

Halihazırda, aksiyon kameramı, kendi uydurduğum bir düzenek ile, araç kamerası olarak kullanmaktayım. 


tVzkwM9Lh0t-W32RZtLcg_2jWMkMTS4RrhBtJyCg-J8ZKwESPlJBMn-vFC4u5SMZiNXK3kL9Yocnk4H_V4lU3QkLQy7nWEFbyPM9edy6Fm1CHL5nua0vk5RuHW68Qe5zoTDBX84Q

Bir sene kadar süren kullanımlar sonucunda, araçta dahili bir kamera olmasının, daha külfetsiz ve kapsamlı kayıt imkanı sunacağını gördüm ve araç kamerası edinme konusunu araştırmaya başladım.

 

Forumdaki mesajlar arasında tesadüfen rastladığım, (Xiaomi'nin bir ürünü olan) 70mai pro, sahip olduğu  fonksiyonları ve spekleri ile, ilgimi çekti.

 

İlgimi çeken işlevleri arasında, sonradan eklenebilen GPS özelliği ön sıradaydı. Kamera montajında, ön cama yapıştırılan tutucu (altlık), opsiyonel olarak, gps modülü olarak  alınabiliyordu. Yani, standart ürün paketinden bir adet kamera ve altlık çıkarken, istenildiği takdirde, bu standart altlığın yerine, gps modülü almak mümkündü.

 

GPS modülü ile birlikte, videolara koordinat bilgisi ekleme ve şerit takip sistemi de aktive oluyor. “Şerit takip sistemi”, üç tane uyarı mesajından ibaret. Biraz uydurukça olsa da, bu başlık altında çalışan bazı işlevlere sahip olmak güzel. Yağmasa da, gürlüyor diyebiliriz kendisi için :)

 

Kameranın, bana kullanışlı gelen, diğer bazı yönleri ise,

- sesli komutlarla çalışma (“fotograf/video çek”, “ekranı aç/kapa”  dan oluşan, dört adet sesli komut, kullanımda pratiklik sağlıyor),

- dahili ekran (ekran üzerinden ayar ve izleme menülerine ulaşıp, gerektiğinde, başka cihazlardan bağımsız olarak işlem yapmak mümkün)

- hareket sensörü (araç kapalıyken, kamera izleme modunda kalarak kapanıyor, gerektiğinde açılıp, 60 saniye kayıt yapıyor),

- ve bataryasının olmasıydı.

 

Montaj konusunda, bir adet deneme ve yanılma fasılası ile ilerleyip, sonuca ulaştım.

 

İlk girişimim, şurada bahsedilen, ön aydınlatma ünitesinden kablo çekerek işlem yapmaktı.

 

Aşağıdaki resimde görülen, aydınlatma ünitesi üzerindeki dikdörtgen paneli kaldırıp, altındaki vidaları sökünce, bütün ünite soket kablolarına asılı durumda kalarak yerinden çıkıyor. Ancak, kalabalık (aydınlatma, cam tavan ve sensörden oluşan) soket ekibini,  hasarsız olarak sökmek zor olacağından, buradan akım almaktan vazeçtim; zira, tüm malzemeler sert plastik ve montajları da sıkıydı.

 

RKnTTPkOB-_FjlLbHoI8nBd5eQJ_rxZDzMZxf-LYSfpVsnqCeDI1tSZMmJxkJ8O50tSUgVwfPcflMfPtUVaInUhQp2qWtjXRseAzuxJxAhDMdkyDAFABCJYfnMqytpnzFf3FQYv5 c_Mhgh_YqWOfK0sTVLbpnmJkvL-JID3zF7R5N6chW_27er6xpsAwPRJi4tg8Dc3o399ObcwI55YrqLBgnXKwxOC0h8wiP639l0BPCh5zLlkGGkJbV8qidyoIRlEhNK37sQaZQDje

 

İkinci ve son girişimim, ön konsolun sol yanında yer alan, sigorta panelinden kablo çekmek oldu. 

 

Sigorta paneline ulaşım ve görünüşü, aşağıdaki fotoğraflarda yer alıyor:


AsyZxQp1C5c5tkmE9CPVgdRVh0eGT5oYdZ4uCFF-QdopQ63QGXqo2SQTiLog7cxzOYIG0U7yiJcTLxZ3-9afKBhsk92_sRnJQn3VqzP4s6MxMtB9uvff450w2QRR01ERmZve2YQX feRTZYTbNngTBpEXrJ3UINnl6gYIS_BeDAsHq9lNFPLkYqJiSERp9X7fHQRS9BZDwLS5GIph2gBI1N2ZWjEjGMAFtypTBA9sTokyNf45bBqSOZxEH9uC9FsmYe9Y85wYNCZvxcIf

Besleme için, aşağıdaki sigorta şemasında, 6 numara ile gösterilen ve yukarıdaki fotografta da işaretlemiş olduğum, arka cam sileceği sigortasını kullandım. Bunu tercih etme sebeplerim, 

- kontağı çevirince üzerinden akım geçmesi, 

- beslediği sistemler yönünden, diğerlerine nazaran, daha az teferruatlı olması, 

- ve erişiminin kolayda olması idi.

 

Kullanma kılavuzundaki sigorta şeması, aşağıdaki gibi görünüyor.

5wX9-MdSVwwDSzT2Kt7oXlDXtZnQa19ImZXBc9L1m9s_yl8ko1I0tHTg9mRQaVUhBuaQsqOlBZJZ58VD-GxywqaP_CdhZGVRGw8VvX-s_8ZsCmRElZIYqFK4cDBx5TjKjRgd51UQ

 

Sigortalardan gelen (12V) gerilimi, kameranın ihtiyacı olan miktara (5V) çevirmek için, aşağıda fotografına yer verdiğim,  DC-DC dönüştürücüyü kullandım (İnternet üzerinden ve Kadıköy Emintaş İşhanındaki mağazalardan edinmek mümkün kendisini)


Iyj4HIt3Z5dIUUG5W0ZJDWphHsrDxW6Pp-UmFKuXmjAI1-lql95MZjaKxqAlTCSwunF_QdOWkKpXn1VH2qF44K8Z44JQ4D4SZouAglHuw8oXhSVLfzw_UJ3C1-dLrbySKorApIJt

Hat çekme işlemine kamerayı sabitleyerek başladım.

 

Kamera lensi, dikiz aynası ayağının mümkün mertebe yakınına denk gelecek şekilde, kamera altlığını ön cama sabitledim (Bu şekilde konumlandığında, lens olabildiğince ortalanmış ve ayna arkasında kalarak, soför görüş açısını kesmemiş oluyor).

 

Tarif ettiğim konum, dikiz aynası ayağının sağ tarafında kalıyor (Kameranın yeri ile ilgili fotografları, yazının sonunda görebilirsiniz).

 

Daha sonra, kabloyu ayna ayağının sağ yanından sol yanına geçirdim. Buradaki sabitlemeleri, “heavy duty” hamur yapıştırıcı ile yaptım (bendeki geçmiş referansları olumlu olan bu malzemenin, güneş altındaki performansını, izleyip göreceğim). Buradan da, kabloyu tavan kaplaması ile ön cam arasına yerleştirerek, sol A sütununa ulaştım.

 

A sütununa ulaştırdığım kabloyu, sütun kaplaması içinden geçirerek, konsol seviyesine indirdim 

 

A sütun kaplamasını, ön cama paralel olarak ve dikiz aynası tarafına doğru, yumuşakça esneterek çıkartmak gerekiyor. Kaplama  metal klipslerle tutturulmuş, kuvvetli ama yavaş hareket etmek lazım. Klipsleri kurtardıkan sonra, kaplamayı, sütuna paralel ve yukarıya doğru yürüterek, altta yer alan, konsol yanındaki yuvasından da kurtarıyoruz. Sökme işi böylece tamamlanıyor (takarken de tam tersi uygulanıyor). 

 

Çıkan kaplamadaki klipsler:

UPnRb62QirCu8yTZL7dH8-iU5c5wnYGF_-Z_1PvyhIh1ZJdyzN_o85fSjsP0vAkqn0E4ITOLiAsLxw6QAw5ydpCIRrQvCndV8pkYvpERApH6fkgSP0LrrElbH7mQyaXxlDGHIceo

Perde hava yastığı aksamının üzerinden geçmemesi gereken kabloyu, (yine aynı) hamur yapıştırıcım ile, cama yakın olarak, sütun sacına sabitledim).

 

Kablonun A sütunundan inişi:

1-qp9L2mn-iOimmGwKqVGeZFPHmoRtEouvlvWOhs2Gtz6b7AANSXmRRFOexiMJYYQw0zsOyAJ1vrbLx0rr5wjxPhc2AqnPXbjznXdzOMZtNuj3DozyuK-kPVNaFHyR37KTIhncN3

Konsolun yanından panoya ulaşınca, kablonun USB ucuna voltaj dönüştürücüyü taktım. Onun açık  uçlarına da, arka cam sileceği sigortasının + ucunu ve şasi bağlantısını yaptım.

 

Sigorta panosuna bağlantı (deneme bağlantısı ve nihai montaj) fotoğrafları, aşağıdaki gibidir:


BRVtmLb02jVPaYNxs-y81bNU9468uJRD5pwUoHZG2-INoPGss2l5ZtaOuWnhd3rlLva7qPUtbF_c7Q1Qin0M0wzIlxROoMZuTR6ka78ZNT9rCuiRFNIDyEf_bBUTES03i87a-DV2 xQQjj0fnHDPGQz0kPYUh_Od5BbUKEnUI3hxvYQhEDNxDd0Ko4iI28LoPVUOMXa1DIbcrDfHWO3WNjRDWDGzAW4EljjRQT_UBC4rfGJrAw9P-J0lKq_L84cD2yd8L08YdtdTl0oTQ

 

Kameranın içeriden görünüşü: 

w2Q5kNlZNvyxy4NdA05iQdgJoGkc9C7OTTO0gW8BbpAdnI8vCR2g1mkicvEb78IaseAc7FNLXpvvFwtHybAM9ydOpDTHV1TyCnjD6f7OpLJ_17AA2UdHeoQhr4rQMclcX2ddanH3 viec6TQs4kYXMSljbAvDyX68MATKW7KIa2gk_IOkIptikTB6YEUvzPWD4fb67lsZ9Lq3X5DDwI9vsXdStCE5aXIZqwXDS3Oc2cUeNfX8uWT4oxmKwKzxKjrbZAY4kOGADeZkGiz3

 

Sistemi salimen çalıştırdığım için bu paylaşımı yaptım.

 

Halihazırda, aracımla ilgili bir başlık varken, paylaşılan şeylerin daha düzenli kalmasına  hizmet edeceği düşüncesiyle, konuyu da ayrı bir başlıkta açtım. Umarım, uygundur.

 

Soru, yorum, öneri ve eleştirilerinize açık olarak, herkese selam ederim.

 

Hatta ilk soruyu ben de sorabilirim. 

 

Koca koca internet (Çinli ve yabancı olanlar hariç) ve Bostancı oto sanayi sitelerinde, aşağıdaki arkadaştan bulamadığım için, sigortadan hat alma işini, bacaktan tel sararak yaptım. Bu parçayı (sigorta ekleme kablosu - “fuse tap”) sorduğum elektrikçilerin kimisi,  aracımın markasını sorarak, hiç olmayacak bir soru ile soruma yaklaştı. Kimisi de, bana uzaylı bakışı attı. Bu parçayı Türkiye'den temin etme konusunda bilgisi olanlar, paylaşırsa, sevinirim.    

E-fdB6DBzCpGkut2knE2ZRcQtwt3-w-5f8jKkFMhFM48-uUX70xERt4FJgYijYtgcFDLiDE7WIU_hH9gMxKZftfMgrljoxdoQHKZ4QIa1fFxA16cx9ad0C-gRvKLdFbtw0Jc8sUy





 

  • Beğen 11
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan

Elinize sağlık.

Hepsini okuyamadım ama arka cam sileceğinden enerji almanızı tavsiye etmem. Daha önce bende aynı yerden almıştım (benim araç sedan olduğu için silecek yok ama sigorta yuvası var.)

Sorun şu ki; kontağı açtığınızda enerji geliyor, kamera açılmaya başlıyor. Tam o esnada siz marş basıyorsunuz. VAG’larda marş basarken sileceklerin enerjisi kesiliyor. Bu esnada kamera saçmalıyor :) 

Tabi 70mai’de böyle bir problem olur mu bilmiyorum ama ben Viofo A118’de yaşadım bu sorunu. Çözüm olarak kadrana ait sigortadan enerji aldım.

 

Fuse tab’sız bağlantı biraz sıkıntı. Sigortanın çıkışından enerji aldığınıza emin olun. Burası önemli.

 

Ben fuse tab kullanarak 2A sigorta kullandım. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kerem Kurluva
Mustafa Arıkan yazdı:

Elinize sağlık.

Hepsini okuyamadım ama arka cam sileceğinden enerji almanızı tavsiye etmem. Daha önce bende aynı yerden almıştım (benim araç sedan olduğu için silecek yok ama sigorta yuvası var.)

Sorun şu ki; kontağı açtığınızda enerji geliyor, kamera açılmaya başlıyor. Tam o esnada siz marş basıyorsunuz. VAG’larda marş basarken sileceklerin enerjisi kesiliyor. Bu esnada kamera saçmalıyor :) 

Tabi 70mai’de böyle bir problem olur mu bilmiyorum ama ben Viofo A118’de yaşadım bu sorunu. Çözüm olarak kadrana ait sigortadan enerji aldım.

 

Fuse tab’sız bağlantı biraz sıkıntı. Sigortanın çıkışından enerji aldığınıza emin olun. Burası önemli.

 

Ben fuse tab kullanarak 2A sigorta kullandım. 

 

Kameranın kontakla birlikte çalışmasında bir anormallik gözlemlemedim henüz. Dahili bataryası olması nedeniyle, kontak açılmasından etkilenmiyor olabilir belki.. yine de, izlemede kalacağım. 

 

Fuse tab bulabilirsem, bağlantıyı düzelteceğim. Dönüştürücünün 3 Ampere kadar akıma izin verebildiğini belirtti satıcısı. 

 

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek

İyi günlerde kullanın. Anlatım çok detaylı olmuş. Ancak kameranız pilli model sanırım. Umarım erkenden bataryası bozulmaz. Olgu abiden ogrendigimiz kadarıyla kondansatörlü kamera uzun ömürlü olan. Onun aracılığı ile b1w aldım. Memnunum.
Seat aracımda çakmaklık girişine bağladım. Kablo ve çakmaklık soketi görünmesin diye kamerayla berabwr gelen çakmaklık adaptörünün içini açtım. 12 v giriş ve şase kısmına kablo çektim. Aracın çakmaklık soketinin altından bağlantısını yaptım. Aracı çalıştırırken enerji anlık kesiliyor. Henüz kayıtta bir problem yaşamadım. Umarım siz de yaşamazsınız.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kerem Kurluva
Yasin Mümin Şimşek yazdı:

İyi günlerde kullanın. Anlatım çok detaylı olmuş. Ancak kameranız pilli model sanırım. Umarım erkenden bataryası bozulmaz. Olgu abiden ogrendigimiz kadarıyla kondansatörlü kamera uzun ömürlü olan. Onun aracılığı ile b1w aldım. Memnunum.
Seat aracımda çakmaklık girişine bağladım. Kablo ve çakmaklık soketi görünmesin diye kamerayla berabwr gelen çakmaklık adaptörünün içini açtım. 12 v giriş ve şase kısmına kablo çektim. Aracın çakmaklık soketinin altından bağlantısını yaptım. Aracı çalıştırırken enerji anlık kesiliyor. Henüz kayıtta bir problem yaşamadım. Umarım siz de yaşamazsınız.

 

Teşekkür ederim,  siz de iyi günlerde kullanın.

 

Kameranın içinde, dahili olarak, 500 mAh Lityum iyon bataryası mevcut. Hizmet ömrüne yetecek bir kapasitede olduğunu tahmin ediyorum.

 

Çakmak adaptörü, 70 mai pro da da mevcut. Kendi aracımda, ilave olarak, kontakla birlikte açılıp kapanan dahili usb çıkışı var konsolun orta kısmında. Kabloların görünmemesi için buralardan hat çekmek, sigorta paneline nazaran, biraz daha külfetli geldi bana, o yüzden tercih etmedim.

 

Mevcut bağlantımda ve konsoldaki usb çıkışından besleme yaparken, kontak açma sırasında kesinti olmuyor aracımda.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay

Ben bu tarz işleri beceremediğim için 😁 torpidonun altına çakmaklık çoklayıcı koydum. Kamera şarjını da bu çoklayıcıya koydum.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Bende octavia var. Tavan aydınlatması sizinki ile aynı. Ben kamera elektriğini oradan aldım. Kapıları kilitledikten bir süre sonra elektriği kesiyor. Güç ünitesi olarak da eski bir navigasyonunkini kullandım. Dışını soyup yalıttım. Tavan döşemesini esnetip önden içine soktum. Kablolar çok az dışarıda kaldı. 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Detayli paylasim icin tesekkurler. Batarya olayina bende katiliyorum. Surekli elektrik bataryayi erken yiyor. Kamerada degil ama navigasyonda basima geldi. Kameram zaten kapasitorlu.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Aynı kamerayı aynı yöntemle aynı sigorta çoklayıcıyla aldım. Aynı yerden geçirdim dikiz aynasının yanına koydum. Kabloları a sütunu, tavan döşemesi ve dikiz aynası etrafındaki sensör kutusuna sokup kablosuz görüntü çıkardım. Tek fark elektriği cam açma motorlarına giden sigortadan aldım. 

 

Marş basınca komple elektrik kesiliyor. Ama yaklaşık 6 aydır kamerayı kullanıyorum. Hiç sorun yaşamadım. Tam istediğim gibi çalışıyor. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Güzel uygulama olmuş.
Güzel de anlatılmış.

Fuse tab Türkiyede bulamadım ben. Aliexpressten almıştım.
Kameranın pili de illaki bozulacak. O da var aliexpresste. 6 ay falan sonra pili de alın.
Sonraki zamanlarda aliexpress Turkiyeye gönderimi durdurursa şaşırmam.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Güzel uygulama olmuş.
Güzel de anlatılmış.

Fuse tab Türkiyede bulamadım ben. Aliexpressten almıştım.
Kameranın pili de illaki bozulacak. O da var aliexpresste. 6 ay falan sonra pili de alın.
Sonraki zamanlarda aliexpress Turkiyeye gönderimi durdurursa şaşırmam.

Anahtar kabi almistim 2 ay oldu gorunmuyordu kargoda iade istedim yatti. Dun baktim gumruge girmis bu seferde. Ben gibi binlercesi olur muhtemelen. Bari saticiyla iletisime geceyim dolarda hazir dusmusken :) Benim fikrimde gonderilerin ulkemize yapilmayacagi yonunde.
Yorum bağlantısı
Kerem Kurluva
Cihat Küçükay yazdı:

Ben bu tarz işleri beceremediğim için 😁 torpidonun altına çakmaklık çoklayıcı koydum. Kamera şarjını da bu çoklayıcıya koydum.

 

Siz böyle yazınca, ben sanki çok güzel becermişim gibi bir sonuç çıkmasın, okuyanları yanlış yönlendirmeyelim :)

 

Orta konsolda benim de usb çıkışım var. Kabloları el altında istemediğim ve (A sütünu üzerinden) o kadar mesafeyi döneceksem, sigortadan alırım, dediğim için o bölgeyi kullanmadım.

 

rjf6uUew-5w7R0ORgb2_ZD5UVMw78eVKMXFGTkRpYN_3mKOtm0xFx3XGVznX1Tkgsf36r5m-mDmrWxrMQQMbhLtH1kryYfvhJV5qJqhn-a_EyRjaEd1a_JpQIu9gZnlhlMR0QfyP

 

Erhan Doruk yazdı:

Bende octavia var. Tavan aydınlatması sizinki ile aynı. Ben kamera elektriğini oradan aldım. Kapıları kilitledikten bir süre sonra elektriği kesiyor. Güç ünitesi olarak da eski bir navigasyonunkini kullandım. Dışını soyup yalıttım. Tavan döşemesini esnetip önden içine soktum. Kablolar çok az dışarıda kaldı. 

 

Aydınlatma ünitesini açtım, fotograflamayı unuttum. Lambalar, Cam tavan ve bir adet de sensör için olmak üzere, üzerinde üç adet iri soket vardı. Üniteyi aşağıya almak için, bunları çıkartmak lazımdı. Cam tavan da işin içinde olunca, vazgeçtim.

 

Metin Akbal yazdı:

Detayli paylasim icin tesekkurler. Batarya olayina bende katiliyorum. Surekli elektrik bataryayi erken yiyor. Kamerada degil ama navigasyonda basima geldi. Kameram zaten kapasitorlu.

 

Bakalım, izleyip, göreceğiz.. batarya mı, yoksa kamera mı, daha hızlı eskiyecek :)

Teşekkür ederim.

 

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Aynı kamerayı aynı yöntemle aynı sigorta çoklayıcıyla aldım. Aynı yerden geçirdim dikiz aynasının yanına koydum. Kabloları a sütunu, tavan döşemesi ve dikiz aynası etrafındaki sensör kutusuna sokup kablosuz görüntü çıkardım. Tek fark elektriği cam açma motorlarına giden sigortadan aldım. 

 

Marş basınca komple elektrik kesiliyor. Ama yaklaşık 6 aydır kamerayı kullanıyorum. Hiç sorun yaşamadım. Tam istediğim gibi çalışıyor. 

 

Sizin de elinize sağlık. Ben de buradan paylaşıyor olacağım gelişmeleri.. bir şekilde haberleşmiş oluruz.

 

Mehmet Ozyurek yazdı:

Güzel uygulama olmuş.
Güzel de anlatılmış.

Fuse tab Türkiyede bulamadım ben. Aliexpressten almıştım.
Kameranın pili de illaki bozulacak. O da var aliexpresste. 6 ay falan sonra pili de alın.
Sonraki zamanlarda aliexpress Turkiyeye gönderimi durdurursa şaşırmam.

 

Bu kadar kullanışlı (ve gerekli) bir parça, koca memlekette nasıl olmaz diye düşünüp, inatla Çin sitelerinden sipariş etmedim bugüne kadar, ama artık teslim oluyorum.

 

neonbir sitesinde bir satıcıda bu ürün var, ancak o da mini sigortalar için olan boy ve fiyatı, ali x 4

 

Kameranın pili sabit ve dahili, yani, değişemiyor. Kullandığım süre içinde dayanacağını söylüyor hislerim. İzleyip, göreceğiz :)

 

Teşekkür ederim.

 

 

 

 

 

 

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

ben tiguanda elektrik hattını kontakla açılıp kapanan ek prizden aldım. sağ direkten kablo çektim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Bu kadar kullanışlı (ve gerekli) bir parça, koca memlekette nasıl olmaz diye düşünüp, inatla Çin sitelerinden sipariş etmedim bugüne kadar, ama artık teslim oluyorum.

 

neonbir sitesinde bir satıcıda bu ürün var, ancak o da mini sigortalar için olan boy ve fiyatı, ali x 4

 

 

Bizim ustalar övündüğü bir şey vardır.. Acayip kablo düğümlerim derler [emoji4]

Sonra da tabi izole bant ile sarma [emoji4]

Bunun gibi güzel aparatları sadece bizim gibi amatörler kullanıyor.. 

 

Piyasada 3-4 çeşit sigorta var. boyları derinlikleri farklı. Alırken doğru almak lazım.. 

 

 

 

 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Kerem Kurluva
Metin Uzunoğlu yazdı:

Fuse tab banada lazım oldu bangood.com üzerinden sipariş verdim henüz gelmedi ama Türkiyede satan var,

https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-yedek-parca-sigorta-kutusundan-hat-cekmek-icin-fuse-tap-mini-656230935/detay

 

Bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim.

 

Mini boy, n11 sitesinde de mevcut. Ancak, kendi bağlantı noktamda, normal boy sigorta bulunuyor ve yurt içi sitelerde bu ürün henüz yok, görebildiğim kadarıyla.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

Ben çinden mini ve orta boydan ikişer takım sipariş verdim. Ürün Türkiye ye gelmiş hangisinin aracıma olup olmayacağı bilemiyorum, aracıma uymazsa bilgi veririm.

Kerem Kurluva yazdı:

 

Bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim.

 

Mini boy, n11 sitesinde de mevcut. Ancak, kendi bağlantı noktamda, normal boy sigorta bulunuyor ve yurt içi sitelerde bu ürün henüz yok, görebildiğim kadarıyla.

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kerem Kurluva
Metin Uzunoğlu yazdı:

Ben çinden mini ve orta boydan ikişer takım sipariş verdim. Ürün Türkiye ye gelmiş hangisinin aracıma olup olmayacağı bilemiyorum, aracıma uymazsa bilgi veririm.

 

 

Çok naziksiniz, teşekkür ederim. Siparişleriniz geldiğinde, bilgi verme imkanınız olursa, memnun olurum.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...