Ali Darbaz 20 Ocak 2021 Yazar Paylaş 20 Ocak 2021 Mühteşem doğalgaz faturamız geldi. 565 tl geldi. Bunun 148 lirası yeni abonman taksidi . Daha 2 tane var. Yorum bağlantısı
Aydın Sert 21 Ocak 2021 Paylaş 21 Ocak 2021 Bir şey danışmak istiyorum. Dün sabah saatlerinde trafo arızası sebebiyle mahallenin bir bölümünde elektrikler kesildi ve akşam 19:30 gibi geldi. Haliyle kombi çalışmadığı için ev buz kesti. Yalıtım var fakat bu soğukta bir yere kadar. Alt daire de boş olduğu için çabuk soğudu. Ev 90 m2 civarı, her odada petek var. Bu ayki faturam 338,00 TL. Şimdi sorum şu; oturma odasındaki peteği iptal edip, peteğin yerine doğalgaz sobası koydurmak ne kadar mantıklı? Teknik olarak mümkün mü? Bir ara petek ve sobaya aynı anda izin verilmiyordu sanırım. Ama bir kaç evde gördüm ve soba çok güzel ısıtıyor. Elektrik kesildi derdi de yok. Yorum bağlantısı
Ali Gürbüz 21 Ocak 2021 Paylaş 21 Ocak 2021 512 tl fatura geldi. Evi ısıttığı gibi şu an ciğerimi bile yaktı. [emoji3]Evde küçük çocuk olunca tasarruf yapamıyorsun . 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 21 Ocak 2021 Paylaş 21 Ocak 2021 20 Aralık-20 Ocak Tüketim 98 m3 192 TL Normalde daha fazla olurdu. Evvelki hafta kombi nerdeyse hiç yakmadık bahar havası vardı. Üst kat komşunun bebeği var sanırım ondan evi sıcak tutuyorlar, iki aydır 500 lira fatura ödüyorlar, bu nedenle bizim daire daha ılık kalıyor diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 21 Ocak 2021 Paylaş 21 Ocak 2021 Aydın Sert yazdı: Bir şey danışmak istiyorum. Dün sabah saatlerinde trafo arızası sebebiyle mahallenin bir bölümünde elektrikler kesildi ve akşam 19:30 gibi geldi. Haliyle kombi çalışmadığı için ev buz kesti. Yalıtım var fakat bu soğukta bir yere kadar. Alt daire de boş olduğu için çabuk soğudu. Ev 90 m2 civarı, her odada petek var. Bu ayki faturam 338,00 TL. Şimdi sorum şu; oturma odasındaki peteği iptal edip, peteğin yerine doğalgaz sobası koydurmak ne kadar mantıklı? Teknik olarak mümkün mü? Bir ara petek ve sobaya aynı anda izin verilmiyordu sanırım. Ama bir kaç evde gördüm ve soba çok güzel ısıtıyor. Elektrik kesildi derdi de yok. Elektrik sık kesilmiyorsa uğraşmaya değmez gibime geliyor. Yorum bağlantısı
Metin Akbal 21 Ocak 2021 Paylaş 21 Ocak 2021 Bir şey danışmak istiyorum. Dün sabah saatlerinde trafo arızası sebebiyle mahallenin bir bölümünde elektrikler kesildi ve akşam 19:30 gibi geldi. Haliyle kombi çalışmadığı için ev buz kesti. Yalıtım var fakat bu soğukta bir yere kadar. Alt daire de boş olduğu için çabuk soğudu. Ev 90 m2 civarı, her odada petek var. Bu ayki faturam 338,00 TL. Şimdi sorum şu; oturma odasındaki peteği iptal edip, peteğin yerine doğalgaz sobası koydurmak ne kadar mantıklı? Teknik olarak mümkün mü? Bir ara petek ve sobaya aynı anda izin verilmiyordu sanırım. Ama bir kaç evde gördüm ve soba çok güzel ısıtıyor. Elektrik kesildi derdi de yok. Biz müstakil eve henüz yaptırdık. Hem doğalgaz sobası hem kombi var. Annem tek yaşıyor. Tek başına olurken bahar aylarında tek sobayı yakar biz geldikçe falan kombi açarız diye o şekilde yapıldı. Yarı yarıya tüketim farkeder. Çok gerekli değil aile için. Tek yaşıyorsan olabilir. Proje istenecek soba alınacak vs 3000 e malolur. Yorum bağlantısı
Aydın Sert 21 Ocak 2021 Paylaş 21 Ocak 2021 Selçuk Keleş yazdı: Elektrik sık kesilmiyorsa uğraşmaya değmez gibime geliyor. Az önce yine kesilmiş. Önceden kalma katalatik diye tabir edilen soba var. Tüp de var ama sağlıklı olur mu bilemedim. Metin Akbal yazdı: Aydın Sert yazdı: Biz müstakil eve henüz yaptırdık. Hem doğalgaz sobası hem kombi var. Annem tek yaşıyor. Tek başına olurken bahar aylarında tek sobayı yakar biz geldikçe falan kombi açarız diye o şekilde yapıldı. Yarı yarıya tüketim farkeder. Çok gerekli değil aile için. Tek yaşıyorsan olabilir. Proje istenecek soba alınacak vs 3000 e malolur. Şirketten bir arkadaş ile görüştüm. Eniştesi yaptırmış kısa bir süre önce. Sadece tesisatçıyı çağırmış ve bağlantı yaptırmış sobayı. Sanırım prosedürsüz yapıldı. İleride resmiyet açısından sıkıntı çıkması muhtemel. Benim de bildiğim proje, abonelik bedeli vs gerekli. Yorum bağlantısı
Metin Akbal 21 Ocak 2021 Paylaş 21 Ocak 2021 Şirketten bir arkadaş ile görüştüm. Eniştesi yaptırmış kısa bir süre önce. Sadece tesisatçıyı çağırmış ve bağlantı yaptırmış sobayı. Sanırım prosedürsüz yapıldı. İleride resmiyet açısından sıkıntı çıkması muhtemel. Benim de bildiğim proje, abonelik bedeli vs gerekli.Proje bedeli 500 ise cezası 3 5 bin lira idi. Montajı yapan ustadan öğrendim Bizim sıfırdan döşendiği için tadilat projesi degil montaj projesi idi. 1 Yorum bağlantısı
Barış AÇIL 22 Ocak 2021 Paylaş 22 Ocak 2021 Garip bir durum olmaya başladı. Kombi hep yanıyor görünüyor ama hiç tam yanmıyor. Yani yanıyor, 10 saniye kadar sonra sönüyor. 10 saniye yanma sonunda kombi içinde çıkan suyun bakır borusu sıcak ama devamında plastik boru sıcak değil. Durum sürekli bu şekilde. petekler çok az ılık, yakın petekler daha sıcak. Ayni durum bugün akşam kayinbabamin başına geldi. Is donusu kombi bozuk bir bak dedi.Sizin durumu hatirladim hemen filtreyi temizledim. Berbat durumda idi. Temizleyince sorun çözüldü.Bu arada basınç saatinde dalgalanma vardi. Genleşme tankinda hic basınç kalmamış. Biraz araştırma yaptım 0,8 ile 1 bar arasında hava basiliyormus. Bisiklet pompası ile 3-4 sefer bastım çok zorlamadim. Olcu kalemi ile 0,8 bara ayarladımNormalde 3 gunde bir su basıp basinci ayarlıyorumus. Kapagi çıkarınca devir daim pompasına bağlı turuncu bir tıpa var etrafi komple kireç bağlamış ve islakti. Ne olduğunu çok anlamadım ama basınç düşmesi ondan kaynaklanıyor. Temizledim kapağı takmadım. Yarin da kontrol edecek islaklik var mi diye varsa çözümü ona göre arayacağız. Su akıtan yerin fotosu asagida..Forum sayesinde basitte olsa bir sorunu çözmüş olduk. [emoji846] 4 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 31 Ocak 2021 Yazar Paylaş 31 Ocak 2021 Çok güzel bir günden merhaba . Güzel haberler , önümüzdeki günler güneşli geçiçek. Hem arabaların hemde evlerimizin yakıt tüketimi düşücek. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 31 Ocak 2021 Yazar Paylaş 31 Ocak 2021 Gene güzel haberler. Önümüzdeki günlerde güneşin doğum saatleri dahada erken doğması sayesinde güneşlenme oranlarımızı artıyor. Sabahları far açmaktan tutun , evinize giren güneş miktarı artıcağı için daha az gaz yakacaz. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 31 Ocak 2021 Yazar Paylaş 31 Ocak 2021 Evin güneşlenme pusulası. Kırmızı kutu benim dairem. Üç yöndende güneş alabiliyoruz. Bunu değerlendirmek için sabahları perdeleri çekiyorum. Kombinin bir özelliği var, ev sıcaksa çalışmayı durduruyor. Ama en üst kat olmamız nedeniyle sıcaklık kaçağımız var. Güneşli havalarda evin içi güneş doluyor. Bunu dibine kadar kullanmak istiyorum. Bu kış bunu kullanamadım . 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 31 Ocak 2021 Paylaş 31 Ocak 2021 Kuzey cephe en kötü cephelerden biri.. Güney cephede olsan % 25 daha az yakardın.. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 31 Ocak 2021 Yazar Paylaş 31 Ocak 2021 Mehmet Ozyurek yazdı: Kuzey cephe en kötü cephelerden biri.. Güney cephede olsan % 25 daha az yakardın.. Küzey çehresinde muhtarlık binası var. Çok rahat güneş alıyor. Sağında solunda gölge edecek apartman yok. Ama güney çephesi maalesef yüksek apartman var. Güneyde gölge vuruyor. Doğuda 2 büyük pencere ve batıda 2 büyük pencerem var. Bunlardan biri fransız balkon dediklerinden. Sabah güneşi öyle bir vuruyorki uyanmak için zile gerek yok. Güneş bizi uyandırıyor. Bu sene evin konumunu iyi değerlendiremedik. Ama seneye iyi bir metod geliştireceğim. 1 Yorum bağlantısı
Barış AÇIL 31 Ocak 2021 Paylaş 31 Ocak 2021 Bende haftada bir Sivas`tan iski sitesine girip baraj doluluk oranlarını kontrol ediyordum. Istanbul da susuzluk olacak mi diye? Boşa dert ediyormuşum Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 31 Ocak 2021 Paylaş 31 Ocak 2021 Ali Darbaz yazdı: Sabah güneşi öyle bir vuruyorki uyanmak için zile gerek yok. Güneş bizi uyandırıyor. Sabah ve akşam güneşinde enerji yoktur.. O saatlerde akü bile dolmuyor.. Güneş panelinde 8 saat sabah ve akşam güneşi yerine öğlen 2 saat güneş alsa yetiyor.. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 31 Ocak 2021 Yazar Paylaş 31 Ocak 2021 Mehmet Ozyurek yazdı: Sabah ve akşam güneşinde enerji yoktur.. O saatlerde akü bile dolmuyor.. Güneş panelinde 8 saat sabah ve akşam güneşi yerine öğlen 2 saat güneş alsa yetiyor.. Eşim güneş panelini veto ediyor. Uçup birinin kafasına saplanmasından endişe ediyor. Güneşten faydalanmaktan kastım, evin içine giren güneş ışınları yaşam alanını epey ısıtıyor. Soğuk günlerde bile hava açıksa ev epey sıcak oluyor. Kombi kendini kapatıyor. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 1 Şubat 2021 Paylaş 1 Şubat 2021 Ben paneli örnek verdim. Yani verimliliği örnekledik. Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 1 Şubat 2021 Paylaş 1 Şubat 2021 Mehmet Ozyurek yazdı: Sabah ve akşam güneşinde enerji yoktur.. O saatlerde akü bile dolmuyor.. Güneş panelinde 8 saat sabah ve akşam güneşi yerine öğlen 2 saat güneş alsa yetiyor.. Güneş ışınlarının dik gelmesiyle alakalı. Kışın, zaten bu sebeple kışta oluyoruz. Ancak şöyle bir fark oluyor. Kışın güneş ışınları eğik geldiği için evin içine daha fazla giriyor. Özellikle öğle saatlerinde odanın içine epey girince odanın sıcaklığını artırıyor. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 2 Şubat 2021 Yazar Paylaş 2 Şubat 2021 Allah'ım sana geliyorum. Doğalgaz %41 zam okudum. Doğrumu bu. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 2 Şubat 2021 Paylaş 2 Şubat 2021 Ali Darbaz yazdı: Allah'ım sana geliyorum. Doğalgaz %41 zam okudum. Doğrumu bu. Elektrik %6, doğalgaz %1 zam. 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 7 Şubat 2021 Paylaş 7 Şubat 2021 450 lira geldi. @Arif Aykın sana ne kadar geldi [emoji23] Yorum bağlantısı
Arif Aykın 7 Şubat 2021 Paylaş 7 Şubat 2021 Metin Akbal yazdı: 450 lira geldi. @Arif Aykın sana ne kadar geldi 435 TL cik gelmiş abi😂😂😂 yine Kargaz’a çalışıyoruz tüm bütçe şaştı yemin ediyorum 😂 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts