İçeriğe Yönlendir

Kombiyi Doğru Kullanıyor muyuz? Doğalgaz Tüketiminiz?

Ali Darbaz

Recommended Posts

Cihat Küçükay

126 TL geldi, sizinkileri okuyunca hiç yakmamışım gibi geldi [emoji23] [emoji23]

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Evin tüm pencerelerin güneşlikleri açık. İçe dolan güneşin verdiği sıcaklık çok işe yarıyor. Ev 45 derece kombi ayarında gayet yeterli sıcaklık verdi. Hava kapalı olsaydı 55 derecede ancak ısıtıyor. 

Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz
Metin Akbal yazdı:

450 lira geldi. @Arif Aykın sana ne kadar geldi emoji23.png

metin bey benim evin peteklerin alt ksımları üstler kadar sıcak degil hatta bazıları hepten soguk. bu sekilde evi ısıtıyor ama niye daha fazlası olmasın diye senin yaptıgın taktıgı yaptım tek tek petekleri kapatıp banyodan acıp sırasıyla odaların petegini acıp kombiden suyu bastım ilk biraz siyah pislik su geldi sonra gelmedi peteklerin havasıda yok alıyorum banyodan havlupandan baya hava geldi sonra stabile gecirdim ama hala değişen olmadı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
metin bey benim evin peteklerin alt ksımları üstler kadar sıcak degil hatta bazıları hepten soguk. bu sekilde evi ısıtıyor ama niye daha fazlası olmasın diye senin yaptıgın taktıgı yaptım tek tek petekleri kapatıp banyodan acıp sırasıyla odaların petegini acıp kombiden suyu bastım ilk biraz siyah pislik su geldi sonra gelmedi peteklerin havasıda yok alıyorum banyodan havlupandan baya hava geldi sonra stabile gecirdim ama hala değişen olmadı.
Bağlantı şeklini foto atar mısın? Peteklerin hepsi mi öyle patron?
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
Metin Akbal yazdı:
Okay Kaygusuz yazdı:

Bağlantı şeklini foto atar mısın?

Aman Metin hocam resim deme  😂

Bıhtıh ya bıhtıh bıhtıh 😂😂

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Aman Metin hocam resim deme  [emoji23]
Bıhtıh ya bıhtıh bıhtıh [emoji23][emoji23]
Lâiklik elden gidiyeah [emoji23]
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Metin Akbal yazdı:

Lâiklik elden gidiyeah emoji23.png

İnşallah bu dayı telif istemez

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Mahmut Yıldız yazdı:

İnşallah bu dayı telif istemez

Karpuz kabuğu sokmayalım 😁

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Okay Kaygusuz yazdı:

Problem %99 kombi altındaki filreleri temizleyin sorununuz çözülecektir. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz
Metin Akbal yazdı:
Okay Kaygusuz yazdı:

Bağlantı şeklini foto atar mısın? Peteklerin hepsi mi öyle patron?

Evet böyle petekler https://imgyukle.com/i/LLMgvb

Arif Aykın yazdı:

Problem %99 kombi altındaki filreleri temizleyin sorununuz çözülecektir. 

Abi onlarda tertemiz 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Abi onlarda tertemiz 
Yukarıda Arifin Manchestera at.... pardon tarif ettiği yazı var onu uygula [emoji16] Kollektör bağlantı bu sanırım vanaları da kontrol et.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz
Metin Akbal yazdı:

Yukarıda Arifin Manchestera at.... pardon tarif ettiği yazı var onu uygula emoji16.png Kollektör bağlantı bu sanırım vanaları da kontrol et.

Dalga gecmeyin len

https://imgyukle.com/i/LLZWKG bu kisim mi nasil olcak

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Dalga gecmeyin len
https://imgyukle.com/i/LLZWKG bu kisim mi nasil olcak
Aç bakalım hepsini. Olmazsa yakın peteklerin vanalarını kıs öyle dene. Kollektörde çok farketmez ama dene bakalım. Birde kombi devirdaimi kacta ona bak. 1 de ise 2 ye al.

Bu petekler küçük büyük olsa çapraz bağlantı yap diyecektim.
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Metin Akbal yazdı:

Aç bakalım hepsini. Olmazsa yakın peteklerin vanalarını kıs öyle dene. Kollektörde çok farketmez ama dene bakalım. Birde kombi devirdaimi kacta ona bak. 1 de ise 2 ye al.

Bu petekler küçük büyük olsa çapraz bağlantı yap diyecektim.

Bu ne demek, ilk defa duydum. Açıklayabilir misin. 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Kombi pompasında genelde 3 kademe vardır. 3 te olursa elektrik çok kullanır 1 de olursa devirdaim yavaş kalır genelde 2 kullanılır.
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Metin Akbal yazdı:
Mahmut Yıldız yazdı:

Kombi pompasında genelde 3 kademe vardır. 3 te olursa elektrik çok kullanır 1 de olursa devirdaim yavaş kalır genelde 2 kullanılır.

Nereden ayarlanıyor veya şu an kaçta olduğunu nereden görebilirim? Pompaya mı bakmak lazım.

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Nereden ayarlanıyor veya şu an kaçta olduğunu nereden görebilirim? Pompaya mı bakmak lazım.
Termostat bağlantısı için kombilerin ön alt kapak sökülür o kapak sökülünce görülüyor genelde. Bizim ilcedeki evde Bosch Condense 2000 var onda o şekilde idi. Kendi evimde Bosch classic plus var onda da komple dış kapak sokuluyor öyle görülüyor.
Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz
Mert Gulkokan yazdı:

Tüm petekler temizde olsa filtreler de sıfır takılsa düşük kombi sıcaklıklarında alt kısımlar üste göre soğuk oluyor

1. Seviyede yakıyorsan 3 e 4 e getir kombiyi petekleri öyle kontrol et derim

Aynen mert o resimdeki yerleride söktüm tertemiz. Saniyorum dedigin gibi 40ta yakiyorum stabil sicakligi 60a alinca sicaklik geldi.

Yorum bağlantısı
Arif Aykın
(düzenlendi)
Mahmut Yıldız yazdı:

Burada görünüyor mu?
3ff0fb9d938534ff9b4641af434ce9ee.jpg

Sağ alt köşedeki ekipmanınız devirdaim pompası. Üzerinde mandal şeklinde 3 kademe olması gerekmekte.

Okay Kaygusuz yazdı:

Aynen mert o resimdeki yerleride söktüm tertemiz. Saniyorum dedigin gibi 40ta yakiyorum stabil sicakligi 60a alinca sicaklik geldi.

Bence sıcaklıkla alakalı bir durum değil o. Ben kombimi 30 da da yaksam peteğin neresine dokunursam dokunayım sıcaklık eşit hissediyorum. Siz şimdi 60 yaktınız fakat peteğin üst tarafı çok sıcak alt tarafı ılık gibi olacaktır bu da sizi yanıltacak ve çok fazla fatura ödeyeceksiniz. Bilmiyorum am abimin evinde sizin bahsettiğiniz durumun aynısı mevcuttu klima ve kombi bakımı yapan arkadaşını çağırdı baktı bir şey bulamadı. Benim eleman var ona sordum tarif etti filtreleri temizleme işlemini ve yaptım anında peteklerin tamamı ısındı. 

tarihinde Arif Aykın tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aydın Sert
Arif Aykın yazdı:

Sağ alt köşedeki ekipmanınız devirdaim pompası. Üzerinde mandal şeklinde 3 kademe olması gerekmekte.

Bence sıcaklıkla alakalı bir durum değil o. Ben kombimi 30 da da yaksam peteğin neresine dokunursam dokunayım sıcaklık eşit hissediyorum. Siz şimdi 60 yaktınız fakat peteğin üst tarafı çok sıcak alt tarafı ılık gibi olacaktır bu da sizi yanıltacak ve çok fazla fatura ödeyeceksiniz. Bilmiyorum am abimin evinde sizin bahsettiğiniz durumun aynısı mevcuttu klima ve kombi bakımı yapan arkadaşını çağırdı baktı bir şey bulamadı. Benim eleman var ona sordum tarif etti filtreleri temizleme işlemini ve yaptım anında peteklerin tamamı ısındı. 

Arif kardeşim, filtre temizleme olayını nasıl yapıyoruz?

Benim de sadece çocuğun odasındaki petek aynı durumda. Üst taraf sıcak alt taraf soğuk. Havasını da aldım ama aynı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...