Haluk Şentürk 19 Aralık 2020 Paylaş 19 Aralık 2020 Barış AÇIL yazdı: 1-) oda termostati olan odanız sizin referans odanız. Kombi bu odanin sıcaklığına göre yanar veya soner. Dolayısıyla bu odadaki termostatik vana daima en üst kademede açık olmalıki kombiyi yaniltmasin. Diğer odalardaki ısınma durumuna göre ayar yapabilirsiniz. Islak ve nemli ortamlarda termostatik vanaları en üst kademede açık olması gerektiği kullanma kataloglarında yazıyor. Ama ben banyoda tavan izolasyonunu da yaptıktan sonra 3. Seviyede calistiriyorum yeterli oluyor. 2.) ??? 3) Sabit 38 c de 23-24 derece sıcaklığı yakaliyorsaniz bence çok iyi değer. Ama kombinizin minimum gidiş suyu sıcaklığı 38 c ise kombi muhtemelen istediğiniz sıcaklığa ulaşana kadar daha yüksek sıcaklıkta suyu gönderip ısınma durumuna göre yavaş yavaş su sıcaklığını 38 c ye kadar düşürüyor. 45 c ye almanız durumunda evin daha hızlı ısınmasını sağlayacaksınız ve termostatik vanalarla oda sicakliklarini istediğiniz ayarda sabit tutabilirsiniz. Ama yakıtınızda bir miktar artacaktır tahminimce. Teşekkürler Barış Bey. Metin Akbal yazdı: 1-Oda termostatı da kullanılır farketmez oda termostatı kombiye müdahale ediyor termostatik vana ise oda sıcaklığına göre açılıp kapanarak suyun diğer peteklere giderek devirdaim su sıcaklığının daha geç soğumasını sağlıyor. 2- Bu konuda kombiye müdahale edecek tek şey oda termostatıdır. Ayarlı sıcaklıktan 0.1 düşse hemen kombiye tetiği yollar. Lakin ev sıcaksa kombi su sıcaklığı 30 a kadar hatta daha da fazla düşebiliyor. O yüzden 5 veya 10 derece olayına yorum yapamam çünkü benim kombi 55 e ayarlı. 3- 38 derece su sıcaklığında 24 derece oda sıcaklığı oluyorsa bence size oda termostatı lazım Belki alt kat çok yakıyordur da senin kombinin çalışmasına gerek kalmaz teşekkürler Metin Bey, aslında bizdeki sarfiyat çok değil ama daha ekonomiği vardır araştırması. Bence termostatik vanalı sistemle oda termostatlı sistem arasındaki en belirgin fark pompa çalışma prensibi . oda termostatında kombi durunca pompa da duruyor.ama bizde yanma bitse de pompa çalışmaya devam ediyor.bu da elektrik sarfiyatını artırıyor. bu da çok önemli bir fark değildir diye düşünüyorum. alt kattan hiç destek almadığımı da belirteyim. yakmıyorlar. artık kimseye neden yakmıyorsun diyecek durumda değiliz. kimse isteyerek soğukta oturmaz diye düşünüyorum. günde yaklaşık 10 liraya ısınıyorum ama 5 liraya ısınsak herkes yakar. bence doğalgazdan kdv kaldırılmalı ve bu temel ihtiyaç lüks olmaktan çıkmalı. tekrar teşekkürler arkadaşlar. 1 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 19 Aralık 2020 Paylaş 19 Aralık 2020 (düzenlendi) Ali Darbaz yazdı: O nasıl bir rakam. Brüt mü? Net elime ve elemanların ellerine geçen benimkine +500 civarı daha var eklemedim onu 😔 Sigortaya yatan 12900 TL 19 Aralık 2020 tarihinde Arif Aykın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 19 Aralık 2020 Yazar Paylaş 19 Aralık 2020 Arif Aykın yazdı: Net elime ve elemanların ellerine geçen benimkine +500 civarı daha var eklemedim onu 😔 Çok iyi para alıyon valla. İşine sahip çık. 1 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 19 Aralık 2020 Paylaş 19 Aralık 2020 Ali Darbaz yazdı: Çok iyi para alıyon valla. İşine sahip çık. Öyle canım Karabük gibi yerde çok iyi Allah’a çok şükür hiç bir zaman isyan etmedim işimi her zaman dört dörtlük yapmaya çalışırım kendimi alanımda geliştiririm. Kişilere isyan ederim işime isyan etmem. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 19 Aralık 2020 Paylaş 19 Aralık 2020 Ali Darbaz yazdı: Çok iyi para alıyon valla. İşine sahip çık. Aşağı bakarsan çok , yukarı bakarsan az. 1500 alan da var, 20 bin alan memur da. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 19 Aralık 2020 Yazar Paylaş 19 Aralık 2020 Evren Erakçora yazdı: Aşağı bakarsan çok , yukarı bakarsan az. 1500 alan da var, 20 bin alan memur da. Babamın emekli maaşı 2200 tl. Adamın 2 tane evi bir tanede arabası var. Üstelik 2 çoçuk okutmuş. 2021 planı olarak karavan yapmayı düşünüyor. Sen bu adama ayda 4500 tl verirsen neler neler yapar. Oturduğumuz apartmanı komple satın alır üstüne Ducato karavan yapar. 2 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 19 Aralık 2020 Paylaş 19 Aralık 2020 Önceden iyi tasarruf yapmıştır. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 19 Aralık 2020 Yazar Paylaş 19 Aralık 2020 Evren Erakçora yazdı: Önceden iyi tasarruf yapmıştır. Yok yahu, düğünde takılanlarla almış yapmış işte. Yorum bağlantısı
İsa Erdoğan 20 Aralık 2020 Paylaş 20 Aralık 2020 https://youtu.be/_IosH-sIvVIKombiyi kısmaya faydası olabilir.SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi 1 Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer 20 Aralık 2020 Paylaş 20 Aralık 2020 İsa Erdoğan yazdı: https://youtu.be/_IosH-sIvVI Kombiyi kısmaya faydası olabilir. SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Aynı şekilde pvc pencereler için de yazlık, kışlık ayarı var. 👍 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 21 Aralık 2020 Paylaş 21 Aralık 2020 Azad Mirzade yazdı: Minimumda yakiyorum valla 24 oluyor ev. Herhangi bir ayar yapamiyorum termostatim yok, kapatinca da olmuyor oyle minimumda acik hep. Minimumun derecesini de bilmiyorum ama petekler sicak oluyor hayli. Ozellikle bakim yaptiktan sonra ates gibi oldular. Bi alet edevat alip takayim desem verdigim parayi amorti etmem en az 3 sene. He gabii bir de kiraciyim zaten hic luzumu yok veririm 200 300 devam ederim modundayim 😁 Ben geçen sene aldım. Bir önceki sene göre hesap yaptığımda az yakmanın yarısı havaya bağlı olsa bile amorti etti. Konfor da cabası. 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 24 Aralık 2020 Paylaş 24 Aralık 2020 Mert Gulkokan yazdı: evet günün bombası arkadaşlar bir evde 2 kişi yaşayan bir yeni evil çifte kaç tl elektrik sokabilirler ? Hayal dünyanız dardır sizin ben söyleyim tam 174 tlllllllllll evet 2 kişiyiz evdeki tüm ampüller bilmem kaç serisi en az yakan led ampüller tüm beyaz eşyalar bilmem kaç plus a sınıfı 2 kişi ne kadar çamaşır bulaşık yıkarsa o kadar yıkıyoruz diğer dairelere baktım 196 240 220 gibi faturalar gelmiş bana yine az gelmiş en düşük gelen ise 120 tl onlarda belirli bir süre evde yoktur sanırım Allah cezasını verecek bunların Sizde de Ali Darbaz'da da tüketim normal değil. Yorum bağlantısı
Umut Taşlı 24 Aralık 2020 Paylaş 24 Aralık 2020 Mert Gulkokan yazdı: Allah cezasını verecek bunların afrika'da elektrik mi var abi şükür edelim şükür. kara kıtaya sorsak vergiyle, şunla bunla soyulmayı onlar da nasıl ister kim bilir Yorum bağlantısı
Murat Gedik 25 Aralık 2020 Paylaş 25 Aralık 2020 Bana da bu ay 374.50 Tl doğalgaz faturası geldi. Kombiyi sabit 45 derecede yaktım. Hemen hemen her zaman evdeyiz. Hatta küçük bebek var evde o yüzden evin sıcaklığını 22 derece altına düşürmemeye çalıştım. Ev 180 m2 ve ara kat. Üst yanmıyor. Toplamda 238 m3 tüketim olmuş. Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 25 Aralık 2020 Paylaş 25 Aralık 2020 Az önce geldi, 471 TL. Bizim kombi de V6 galiba... 1 Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz 25 Aralık 2020 Paylaş 25 Aralık 2020 Mert Gulkokan yazdı: https://imgyukle.com/i/aC6gtH Ekipmanlar alındı yarın tüm petekler temizlenecek metin hocam bu işin piiri iyi biliyor valla destek al. aslında şöyle yapıyordu yanılmıyorsam hangi petegi temizleceysek onun vanalarını acıyor banyodan da en son gelen petegin alt kısmını diger petekler kapalı kombiden suyu basıyor sırayla devam ettiriyor. 1 Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz 30 Aralık 2020 Paylaş 30 Aralık 2020 Binada en cok bize gelmis fatura 416lira https://imgyukle.com/i/aXz2Dn Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 5 Ocak 2021 Yazar Paylaş 5 Ocak 2021 130 tl internet faturası ödedim , Off feci.. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 5 Ocak 2021 Yazar Paylaş 5 Ocak 2021 Dogan Arsiray yazdı: o nasıl internet yahu? Benim pandemide işim gücüm %90 internette geçiyor Sınırsız internet 36 mbs kadar 130 tl ödüyorum Yorum bağlantısı
Recommended Posts