İçeriğe Yönlendir

Kombiyi Doğru Kullanıyor muyuz? Doğalgaz Tüketiminiz?

Ali Darbaz

Recommended Posts

Haluk Şentürk
Barış AÇIL yazdı:

1-) oda termostati olan odanız sizin referans odanız. Kombi bu odanin sıcaklığına göre yanar veya soner. Dolayısıyla bu odadaki termostatik vana daima en üst kademede açık olmalıki kombiyi yaniltmasin. Diğer odalardaki ısınma durumuna göre ayar yapabilirsiniz.

Islak ve nemli ortamlarda termostatik vanaları en üst kademede açık olması gerektiği kullanma kataloglarında yazıyor. Ama ben banyoda tavan izolasyonunu da yaptıktan sonra 3. Seviyede calistiriyorum yeterli oluyor.

2.) ???

3) Sabit 38 c de 23-24 derece sıcaklığı yakaliyorsaniz bence çok iyi değer. Ama kombinizin minimum gidiş suyu sıcaklığı 38 c ise kombi muhtemelen istediğiniz sıcaklığa ulaşana kadar daha yüksek sıcaklıkta suyu gönderip ısınma durumuna göre yavaş yavaş su sıcaklığını 38 c ye kadar düşürüyor. 45 c ye almanız durumunda evin daha hızlı ısınmasını sağlayacaksınız ve termostatik vanalarla oda sicakliklarini istediğiniz ayarda sabit tutabilirsiniz. Ama yakıtınızda bir miktar artacaktır tahminimce.

Teşekkürler Barış Bey.  

Metin Akbal yazdı:

1-Oda termostatı da kullanılır farketmez oda termostatı kombiye müdahale ediyor termostatik vana ise oda sıcaklığına göre açılıp kapanarak suyun diğer peteklere giderek devirdaim su sıcaklığının daha geç soğumasını sağlıyor.

2- Bu konuda kombiye müdahale edecek tek şey oda termostatıdır. Ayarlı sıcaklıktan 0.1 düşse hemen kombiye tetiği yollar. Lakin ev sıcaksa kombi su sıcaklığı 30 a kadar hatta daha da fazla düşebiliyor. O yüzden 5 veya 10 derece olayına yorum yapamam çünkü benim kombi 55 e ayarlı.

3- 38 derece su sıcaklığında 24 derece oda sıcaklığı oluyorsa bence size oda termostatı lazım :) Belki alt kat çok yakıyordur da senin kombinin çalışmasına gerek kalmaz emoji16.png

teşekkürler Metin Bey,

aslında bizdeki sarfiyat çok değil ama daha ekonomiği vardır araştırması. Bence termostatik vanalı  sistemle oda termostatlı sistem arasındaki en belirgin fark pompa çalışma prensibi . oda termostatında kombi durunca pompa da duruyor.ama bizde yanma bitse de pompa çalışmaya devam ediyor.bu da elektrik sarfiyatını artırıyor. bu da çok önemli bir fark değildir diye düşünüyorum.  alt kattan hiç destek almadığımı da belirteyim. yakmıyorlar. artık kimseye neden yakmıyorsun diyecek durumda değiliz. kimse isteyerek soğukta oturmaz diye düşünüyorum.  günde yaklaşık 10 liraya ısınıyorum  ama 5 liraya ısınsak herkes yakar. bence doğalgazdan kdv kaldırılmalı ve bu temel ihtiyaç lüks olmaktan çıkmalı.

tekrar teşekkürler arkadaşlar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
(düzenlendi)
Ali Darbaz yazdı:

O nasıl bir rakam. Brüt mü? 

Net elime ve elemanların ellerine geçen benimkine +500 civarı daha var eklemedim onu 😔  Sigortaya yatan 12900 TL 

tarihinde Arif Aykın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Arif Aykın yazdı:

Net elime ve elemanların ellerine geçen benimkine +500 civarı daha var eklemedim onu 😔

Çok iyi para alıyon valla. İşine sahip çık. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Ali Darbaz yazdı:

Öyle canım Karabük gibi yerde çok iyi Allah’a çok şükür hiç bir zaman isyan etmedim işimi her zaman dört dörtlük yapmaya çalışırım kendimi alanımda geliştiririm. Kişilere isyan ederim işime isyan etmem. 

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Ali Darbaz yazdı:

Aşağı bakarsan çok , yukarı bakarsan az. 1500 alan da var, 20 bin alan memur da. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Evren Erakçora yazdı:

Aşağı bakarsan çok , yukarı bakarsan az. 1500 alan da var, 20 bin alan memur da. 

Babamın emekli maaşı 2200 tl. 

Adamın 2 tane evi bir tanede arabası var. Üstelik 2 çoçuk okutmuş. 

2021 planı olarak karavan yapmayı düşünüyor. 

Sen bu adama ayda 4500 tl verirsen neler neler yapar. Oturduğumuz apartmanı komple satın alır üstüne Ducato karavan yapar. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Evren Erakçora yazdı:

Önceden iyi tasarruf yapmıştır. 

Yok yahu, düğünde takılanlarla almış yapmış işte. 

Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer
İsa Erdoğan yazdı:

https://youtu.be/_IosH-sIvVI

Kombiyi kısmaya faydası olabilir.

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Aynı şekilde pvc pencereler için de yazlık, kışlık ayarı var. 👍

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Azad Mirzade yazdı:

Minimumda yakiyorum valla 24 oluyor ev. Herhangi bir ayar yapamiyorum termostatim yok, kapatinca da olmuyor oyle minimumda acik hep. Minimumun derecesini de bilmiyorum ama petekler sicak oluyor hayli. Ozellikle bakim yaptiktan sonra ates gibi oldular.

Bi alet edevat alip takayim desem verdigim parayi amorti etmem en az 3 sene. He gabii bir de kiraciyim zaten hic luzumu yok veririm 200 300 devam ederim modundayim 😁

Ben geçen sene aldım. Bir önceki sene göre hesap yaptığımda az yakmanın yarısı havaya bağlı olsa bile amorti etti. Konfor da cabası. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Mert Gulkokan yazdı:

evet günün bombası arkadaşlar

bir evde 2 kişi yaşayan bir yeni evil çifte kaç tl elektrik sokabilirler ?

Hayal dünyanız dardır sizin ben söyleyim tam 174 tlllllllllll

evet 2 kişiyiz evdeki tüm ampüller bilmem kaç serisi en az yakan led ampüller

tüm beyaz eşyalar bilmem kaç plus a sınıfı 

2 kişi ne kadar çamaşır bulaşık yıkarsa o kadar yıkıyoruz

diğer dairelere baktım 196 240 220 gibi faturalar gelmiş bana yine az gelmiş

en düşük gelen ise 120 tl onlarda belirli bir süre evde yoktur sanırım

Allah cezasını verecek bunların

Sizde de Ali Darbaz'da da tüketim normal değil. 

Yorum bağlantısı
Umut Taşlı
Mert Gulkokan yazdı:

Allah cezasını verecek bunların

afrika'da elektrik mi var abi şükür edelim şükür. kara kıtaya sorsak vergiyle, şunla bunla soyulmayı onlar da nasıl ister kim bilir

Yorum bağlantısı
Murat Gedik

Bana da bu ay 374.50 Tl doğalgaz faturası geldi. Kombiyi sabit 45 derecede yaktım. Hemen hemen her zaman evdeyiz. Hatta küçük bebek var evde o yüzden evin sıcaklığını 22 derece altına düşürmemeye çalıştım. Ev 180 m2 ve ara kat. Üst yanmıyor. Toplamda 238 m3 tüketim olmuş.

Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz
Mert Gulkokan yazdı:

https://imgyukle.com/i/aC6gtH

Ekipmanlar alındı yarın tüm petekler temizlenecek

metin hocam bu işin piiri iyi biliyor valla destek al. aslında şöyle yapıyordu yanılmıyorsam hangi petegi temizleceysek onun vanalarını acıyor banyodan da en son gelen petegin alt kısmını diger petekler kapalı kombiden suyu basıyor sırayla devam ettiriyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Bugün gelen fatura, küçük ev farkı

9b71c4470093ce776da4dc7d69f6ac48.jpg

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Dogan Arsiray yazdı:

o nasıl internet yahu?

Benim pandemide işim gücüm %90 internette geçiyor :D 

Sınırsız internet 36 mbs kadar 130 tl ödüyorum :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...