İçeriğe Yönlendir

Mondeo III - Antifiriz Takviyesi Nasıl Yapılır?

Mahmut Karadeniz

Recommended Posts

Mahmut Karadeniz

Merhaba. Usta kontrol etti, antifirizin 2 lt civarı eksik dedi. Fiyatı yüksek çekince (90 tl) ben de kendim alıp koyayım dedim ama alıp normal şekilde dökünce olay bitiyor mu? Araç mondeo 3. A101'den plenty marka yeşil renkli antifiriz aldım. Olur mu bu? 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Suyunuz tam ama antifreeze seviyeniz düşükse, boşalt doldur yapmanız lazım. 2lt kadar şırınga ile çekip yerine antifreeze ekleyebilirsiniz. Hava yaparsa sıkıntı olur ancak.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kürşad Özpamuk

A101 bim gibi yerlerden adı sanı bilinmeyen antifiriz almanızı önermem. Yazın konuştuğum bir usta bu tarz antifirizlerin içinde deniz suyu tarzı tuzlu karışım olduğunu ve her yere zarar verdiğini söyledi. Kaliteli bilindik bir marka tercih edin. Aracın su kabından ekleyebilirsiniz

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

2 lt eksikse taşma kabı boş demektir. Ben olsam parçacıdan ya da internetten uygun antifirizi alıp ustaya götürüp komple değiştirtirdim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

2 litre kadar eksik ise, ortalama bir araç 5-6 litre soğutma suyuna sahiptir, çok ciddi bir eksiklik olmasa da önemli. Ayrıca içindeki miktarı ne yaparsanız yapın boşaltamayacaksınız çünkü motor bloğundaki kalacak. Aracın içindekiyle aynı renkte alıp eğer imkanınız varsa içindekini de mümkün olduğunca boşaltıp(bunu geri dönüş hortumunu çıkartıp yapabilirsiniz) karışımı hazırlayıp doldurursanız sağlıklı olur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

Geri dönüş hortumunu çıkarıp üstten ekleme yaparak değişim yapılabilir ancak bilmeyen birisi için zor bir işlem.

Aracın tüm soğutma işini göğüsleyen 5-6 litre sıvı, ucuza kaçmamak lazım. Üretici kitapçıkta hangi tür istiyorsa ondan kullanmak, eğer içindeki farklı bir türse tamamen boşaltmak lazım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mahmut Karadeniz yazdı:

Merhaba. Usta kontrol etti, antifirizin 2 lt civarı eksik dedi. Fiyatı yüksek çekince (90 tl) ben de kendim alıp koyayım dedim ama alıp normal şekilde dökünce olay bitiyor mu? Araç mondeo 3. A101'den plenty marka yeşil renkli antifiriz aldım. Olur mu bu? 

daha pahalıya mal etmişsiniz şimdi zira  aldığınız antfiriz hatalı. kasaptaki kıyma fiyatı ile de dükkan ve el emeğini hesaba katmadan hamburger fiyatını karşılaştırmışsınız. hava yaparsa sistem motor 10 bin TL yer.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

Kırmızı organik antifiriz olacak. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mahmut Karadeniz

En iyisi kaliteli bir antifiriz alıp bilen birine değiştirtmek. Hepinize teşekkür ederim. 

Çağlar Bayur yazdı:

daha pahalıya mal etmişsiniz şimdi zira  aldığınız antfiriz hatalı. kasaptaki kıyma fiyatı ile de dükkan ve el emeğini hesaba katmadan hamburger fiyatını karşılaştırmışsınız. hava yaparsa sistem motor 10 bin TL yer.

Hangi marka ve renk tavsiye edersiniz? 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

kırmızı organik olacak,değişme işlemi basit ama hata durumunda etkili ve masraflı iş açar

Yorum bağlantısı
Mahmut Karadeniz
Çağlar Bayur yazdı:

kırmızı organik olacak,değişme işlemi basit ama hata durumunda etkili ve masraflı iş açar

Hocam müller marka kırmızı aldım 3lt. Ustaya götürdüm boşalttı, suyla beraber bunu koydu ama ölçtü - 10 çıktı derece. 1 lt daha kaliteli koy tamam dedi. Aldığım müller marka iyi değilmiş. Alman malı diye aldık. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu

-10 lar veya 15 ler iyi rakam değil benim yaşadığım yer için -30 un üzeri olması gerekir. Bence sisteme halen 2-3 lt daha antifiriz eklemesi yapılmalı, iyi bir marka alıp yeniden yaptırmalısınız, kışın ayazda suyu dondurma riskine girilemez 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mahmut Karadeniz yazdı:

Hocam müller marka kırmızı aldım 3lt. Ustaya götürdüm boşalttı, suyla beraber bunu koydu ama ölçtü - 10 çıktı derece. 1 lt daha kaliteli koy tamam dedi. Aldığım müller marka iyi değilmiş. Alman malı diye aldık. 

marka bilmem de bazı soğutma sıvıları hazır karışım olarak gelir yani su ile karıştırılmaz, kutusunda yazar, böyle bir şey de olaiblir. antifriz basit bir şey herkes üretebilir. tanınmamış isimden bu mevsimden kaçardım ama,

Yorum bağlantısı
Mahmut Karadeniz
Çağlar Bayur yazdı:

marka bilmem de bazı soğutma sıvıları hazır karışım olarak gelir yani su ile karıştırılmaz, kutusunda yazar, böyle bir şey de olaiblir. antifriz basit bir şey herkes üretebilir. tanınmamış isimden bu mevsimden kaçardım ama,

Bir şey bilmeyince herkese eyvallah diyoruz işte hocam. Burda sizler sayesinde biraz bir şeyler öğreniyoruz işte sağ olasınız. Bu arada usta antifirizi koyduktan sonra araç çalışır halde bekledi biraz ve araba çabuk hararet yapıyor, 1 hafta sonra gel bi bakalım eksiltme var mı dedi. Sorun nedir acaba? 

Hasan Karabekiroglu yazdı:

-10 lar veya 15 ler iyi rakam değil benim yaşadığım yer için -30 un üzeri olması gerekir. Bence sisteme halen 2-3 lt daha antifiriz eklemesi yapılmalı, iyi bir marka alıp yeniden yaptırmalısınız, kışın ayazda suyu dondurma riskine girilemez 

Ben de ankara'dayım buralarda soğuk malum. 1 lt kaliteli bi antifiriz ekleyecem. Bu şekilde sorun kalmaz diye umuyorum 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

Ankara'da hava soğuk olur kışın, bence ehil bir yere gidin, soğutma suyunuzu komple boşaltıp "dışarıda 50-50 karıştırılmış kaliteli antifiriz ve saf su" ya da kullanıma hazır antifiriz ile doldurup havasını alsın. Sen git bunun üstüne 1lt daha antfiriz koy diyen usta biraz garipmiş.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Çağlar Bayur yazdı:

hararet yapıyor derken?

ısınıyor denmek istenmiş sanırım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...