Kemal Işık 19 Kasım 2019 Yazar Paylaş 19 Kasım 2019 Çağlar Abi benim volant sıkıntılı o da bozuyor olabilir mi? Servise bu konuşulanlara özellikle bakmasını söyleyeyim dimi yoksa hiçbir şey demeden bakalım onlar mı bulsun? Yönlendirme yapalım mı ? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 19 Kasım 2019 Paylaş 19 Kasım 2019 arızayı tarif etmek lazım iş hızalnır, volant ile diğer tarafın bir ilgisi yok 2 Yorum bağlantısı
Kemal Işık 19 Kasım 2019 Yazar Paylaş 19 Kasım 2019 Çağlar Bayur yazdı: arızayı tarif etmek lazım iş hızalnır, volant ile diğer tarafın bir ilgisi yok Ayrıntılı bilgi vereceğim çözümle ilgili gelişmelerden çok teşekkürler herkese Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 20 Kasım 2019 Paylaş 20 Kasım 2019 bir seferde bir iş yaptırın. çünkü sebebi bilmiyorsunuz henüz. Yorum bağlantısı
Kemal Işık 20 Kasım 2019 Yazar Paylaş 20 Kasım 2019 (düzenlendi) Dogan Arsiray yazdı: bir seferde bir iş yaptırın. çünkü sebebi bilmiyorsunuz henüz. Nasıl yani hocam tam anlayamadım Araç rampa yukarı ne kadar gaz verirsem vereyim devirlenmedi bu gün tam tersi devir de düştü. Düz yolda yavaş yavaş gaza basınca araba hızlanıyor. Ancak bir anda dip yapınca hızlanmıyor duman sıkıyor. İyice can sıktı cumaya aldım servis randevusunu 20 Kasım 2019 tarihinde Kemal Işık tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ferit Erken 20 Kasım 2019 Paylaş 20 Kasım 2019 (düzenlendi) Merhaba, geçmiş olsun ilk önce. Hızlanmama sebebi turbo düşük basınç hatası veriyor demiştiniz. Haliyle yeteri kadar hava basamıyor, bu yüzden de gerekli yanma olmuyor. Tabi biz aracın verdiği hataya göre yorumluyoruz. Orası şu aşamada soru işareti yani. Turbo da gördüğüm sorunlar arasında basıncı ayarlıyan yan kanatçıklar kirlilikten bazen kilitlenebiliyor, yani ya açık kalır yada kapalı, bu durumda açık kalırsa düşük basınç, kapalı kalırsa yüksek basınç hatası verebilir. Birde bu yönden bakmak gerekebilir sanki... 20 Kasım 2019 tarihinde Ferit Erken tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Kemal Işık 21 Kasım 2019 Yazar Paylaş 21 Kasım 2019 https://imgur.com/csjOVO9 Sabah şöyle bir yağlanma gördüm yeni olmuş Çağlar Bayur yazdı: Yorum bağlantısı
Kemal Işık 21 Kasım 2019 Yazar Paylaş 21 Kasım 2019 Ferit Erken yazdı: Merhaba, geçmiş olsun ilk önce. Hızlanmama sebebi turbo düşük basınç hatası veriyor demiştiniz. Haliyle yeteri kadar hava basamıyor, bu yüzden de gerekli yanma olmuyor. Tabi biz aracın verdiği hataya göre yorumluyoruz. Orası şu aşamada soru işareti yani. Turbo da gördüğüm sorunlar arasında basıncı ayarlıyan yan kanatçıklar kirlilikten bazen kilitlenebiliyor, yani ya açık kalır yada kapalı, bu durumda açık kalırsa düşük basınç, kapalı kalırsa yüksek basınç hatası verebilir. Birde bu yönden bakmak gerekebilir sanki... Teşekkürler sağolun. Yeterli yanma olmadığı için turboya düşük basınç gidiyor olma ihtimali var mı acaba. Ufak ara gazda bile duman atıyor araç 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 21 Kasım 2019 Paylaş 21 Kasım 2019 Kemal Işık yazdı: Nasıl yani hocam tam anlayamadım Araç rampa yukarı ne kadar gaz verirsem vereyim devirlenmedi bu gün tam tersi devir de düştü. Düz yolda yavaş yavaş gaza basınca araba hızlanıyor. Ancak bir anda dip yapınca hızlanmıyor duman sıkıyor. İyice can sıktı cumaya aldım servis randevusunu şu sente ayarına bir baktırsanız önce? sonuçta çok basit birşey işi doğru yapabilen birisi için. Yorum bağlantısı
Kemal Işık 22 Kasım 2019 Yazar Paylaş 22 Kasım 2019 (düzenlendi) Öncelikle hayırlı geceler. Servis rezaletinden başlayayım. Ford kar servise gittim ve ustaların eğitimde olduğu söylendi. Madem öyle bir durum var neden randevu veriyorsunuz dedim. Boşuna bekledik. Tartışıp ayrıldım. Oradan asf fordu aradım teraziderede olan. Gelin bakarız dedi. Gittim. Araçta yazılım varsa yapamayız diye bir bahane üretti. Önceki olayın siniriyle bahane uydurmayın kardeşim. Hayrına bakmıyorsunuz para alıyorsunuz ben bu arabaya serviste baktıramayacaksam kim bakacak dedim. Kusura bakmayın dediler. Yazılım da bozmuş olabilir dediler sorunun mekanik olduğunu söyledim tekrar ama nafile. Yazılım yaptıralı 8 aydan uzun. Süre geçmişti çünkü. Sizi şikayet edicem dedim ayrıldım. Maslağa gittim yazılım yaptırdığım firma olan servis paşaoğluna. Durumu anlattım Bekir abi sağolsun motor koruma kapağını söktü ve turbo emiş hortumunun çatlak olduğunu gördü. Alt kısımdan yırtılmış. Parçayı alıp değiştirdi. Sente ayarı için noname Osman ve Çağlar ustayı aradı sağolsun. Oraya gittim Osman Usta ilgilendi baya. Mazot filtrem de tıkanmış onu değiştirdik. Sentede kaçıklık yokmuş. Sağolsun araba canavar gibi oldu. Yarın da motor kulağını değişeceğiz vibrasyon ondanmış. İlgilenen herkese çok teşekkür ederim. Yaşı yüksek aracınız varsa servise gitmemek gerektiğini ve çalışanların samimiyetsiz tavırlarına maruz kalınabileceğini öğrendim. Her şeyde b bir hayır var derler daha ucuza kapattık işi. 22 Kasım 2019 tarihinde Kemal Işık tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 22 Kasım 2019 Paylaş 22 Kasım 2019 İyi sanayi ustası candır. Güle güle kullanın 1 Yorum bağlantısı
Bahadır Taşpolat 22 Kasım 2019 Paylaş 22 Kasım 2019 çok geçmiş olsun, Osman abi candır 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts