Mustafa Tüfekçi 20 Ekim 2017 Paylaş 20 Ekim 2017 citroen turbosu mu?Evet PSA Mondeo 1.6 tdci da da aynı. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 Ekim 2017 Paylaş 20 Ekim 2017 29 dakika önce, Mustafa Tüfekçi yazdı: 30 dakika önce, Çağlar Bayur yazdı: citroen turbosu mu? Evet PSA Mondeo 1.6 tdci da da aynı. değil.. citroen turbo farklı. acaip tatlı yapmışlar kendilerine tabii... emme boru çapı aynı mı eskisi ile? Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 20 Ekim 2017 Paylaş 20 Ekim 2017 Garrett sitesi aynı diyorDa wasgete işi pek aklıma yatmadı Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 Ekim 2017 Paylaş 20 Ekim 2017 yönü mü farklı?yapılan işlem ne anlatsan kıvranmasak. bi fotoya fal açan bacı gibi olduk yahu Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 20 Ekim 2017 Paylaş 20 Ekim 2017 Bizim turbo vakumla wastgatei çekiyor bunlar itiyor. Ve değişken geometri ayarlıyor. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 Ekim 2017 Paylaş 20 Ekim 2017 westgate terse çevrilip takılır o sorun değil, senin eslksinde değişken olmadığı için o kısımda da bir getirisi olamayacak, hatta genelde götürüsü olup eski şahan turbolardaki gibi turbo lag olabiliyor. çaplar aynımıydı giriş ? çıkış? Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 20 Ekim 2017 Paylaş 20 Ekim 2017 Tribün farklı salyangoz bağlantı ayniBu 12 emiş 44 egsoz Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 20 Ekim 2017 Paylaş 20 Ekim 2017 Eskisi Garrett değil tam çözemedim ama 109 Garrett 1545 sanırımTd025 Mitsubishi bizimkiOrjinal takacam gibi cayiyom farklı turbo dan Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 Ekim 2017 Paylaş 20 Ekim 2017 7 dakika önce, Mustafa Tüfekçi yazdı: farklı turbo dan ispanya dan bin yelkneliye güneş nerde batıyorsa istikamete bas yelkeni.. bir müddet sonra kumsala çıkınca öm atarsın Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 20 Ekim 2017 Paylaş 20 Ekim 2017 Elin ingilizi yapıyor. Bizim neyimiz eksik. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 21 Ekim 2017 Paylaş 21 Ekim 2017 Neyse biz İngiliz değiliz. Olaya Fransız kalırız diye sıfır turbomuz çıktı kutudanNeyse biz İngiliz değiliz. Olaya Fransız kalırız diye sıfır turbomuz çıktı kutudan Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 21 Ekim 2017 Paylaş 21 Ekim 2017 Hayaller big turbo gerçekler orjinal fındık Yorum bağlantısı
Erman Uzun 21 Ekim 2017 Paylaş 21 Ekim 2017 4 saat önce, Mustafa Tüfekçi yazdı: Neyse biz İngiliz değiliz. Olaya Fransız kalırız diye sıfır turbomuz çıktı kutudan Neyse biz İngiliz değiliz. Olaya Fransız kalırız diye sıfır turbomuz çıktı kutudan Focus ta garret turbo değil mi abi Mitsubishi turbo oluyor mu sonuç ne oldu abi uçak modu geri geldi mi Yorum bağlantısı
Erman Uzun 21 Ekim 2017 Paylaş 21 Ekim 2017 (düzenlendi) Yeni konu açmadan burda birşey sorayım okuldaki öğretmen bir arkadaşımızdan turbosu son demlerini yaşıyor garantili revizyonlu turbo almayı düşünüyor int üzerinden tanıdığı ustaya taktıtacak bildiğiniz güvenilir bu işi yapan yer var mı acaba özelden de yazabilirsiniz sevinirim arkadaş adına int birkaç yere sordu 800tl civarında fiyatlar cıkıyor Garanti veriyorlar ama bazı yerler şase no veröemeize rağmen sizin turbo elektrikli mi diye soruyor şase den düz turbo çıkıyor dediler 2.0 tdci 2006 mondeo turbosu elektrikli mi düz mü birde elektrikli ne oluyor düz ne oluyor 21 Ekim 2017 tarihinde Erman Uzun tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 21 Ekim 2017 Paylaş 21 Ekim 2017 Biriniz de demiyor ki kardeş 1.5 bar continues basınç olmaz bizim arıza buyuk ihtimal wastgate arızasından dolayı garibim turbonun sürekli 1.5 bar ile gezmesi imiş. Tabi Benim gozlemim 2000 dd civarı tapa gaz dolan turbo 1.5 bar basıyor ve 3500 e kadar neredeyse o şekil devam ederken 1.2 bara düşüyor. Eski turbo hep 1.5 ile gezdiği için hiç bitmeyecek gibi dolu dizgin gidiyordu. Şimdi ya ben basmaya korkuyom ( Sağolasun ustası parçacisi gazlama deyip durdu tüm gün) yada üst devirde psikolojik olarak basıncın düştüğünu görünce ivmelenme azalmış gibi hissediyorum. Neyse sıfır turbo Mitsubishi kutusunda 1300tl İki defa yağ değişti biri 5w30 3 litre yağ bı litre mazot ile temizlik. Sonra 0w30 mobil 1. Yağlara 190 lira gitti. İntercooler söküldü. Pervanenin 3de 1 i orda bulundu parça parça. 20 liralık benzin ile intercooler ve turbo yağ borusu temizlendi. Kavucuk hortum değişti Filitre iki adet yağ bı adet orijinal hava filtresi balata spreyi vs 150 lira 250 işçilik Grand totel 1800 küsur. Bununla geçmiş olsun. Şuan eskisine göre dumanda azalma var gibi. 170 e kadar bastım turbo halen yerinde bı kaç gün daha sakin surelim eskisi gibi devam ederiz. Bi arada yanlış anlamadiysam 90 lik turbo vakumla wastgate açıyor ve basıncı tahliye ediyor. 110 lik ise basınçla wastgate kapatıp turboyu dolduruyor. Bı yüzden selenoid walfleri ve wastgate çalışma prensibi ters olduğundan direk uygulanamiyor. Ama rivayete göre BMW 320d turbosu ile 90 lik Fiesta turbosu benzer prensible çalışıyor artık bı daha kırmak nasip olmasında onu deneriz bı sefer yine orijinal kaldık Hibrit için gövde hazır On 21.10.2017 at 14:12, Erman Uzun yazdı: Focus ta garret turbo değil mi abi Mitsubishi turbo oluyor mu sonuç ne oldu abi uçak modu geri geldi mi 110 Luk Garrett 90 lik Mitsubishi td025 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Ekim 2017 Paylaş 23 Ekim 2017 Turbo büyütmek şuna benzer... Zurna alıp son deliği açmak.. O son iştir ilk değil 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 5 Kasım 2017 Paylaş 5 Kasım 2017 Meğer fazla basınç wastgate arızası değil kurcalanmasindanmis. Ayarını açmışlar. Ama ucana kaçana ondan deli fişeklik yapıyormuş Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 5 Kasım 2017 Paylaş 5 Kasım 2017 Böylece geçmiş olsun diyelim, şimdi geldik motora, nasıl hissediyor acaba? Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 5 Kasım 2017 Paylaş 5 Kasım 2017 Motorun keyfi yerinde. Ama deli fisek gidişi biraz azaldı artık 230 a değilde 200 kompresor e kafa tutar kıvamda Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 5 Kasım 2017 Paylaş 5 Kasım 2017 (düzenlendi) 49 dakika önce, Mustafa Tüfekçi yazdı: Motorun keyfi yerinde. Ama deli fisek gidişi biraz azaldı artık 230 a değilde 200 kompresor e kafa tutar kıvamda iyiymiş valla keyif derken metal yorgunluğunu kastetmiştim esasında, deli fişek olmadığı bence isabet olmuş, motorun keyfinin ne durumda olduğunu bilemezsin, kompresyonla falan anlaşılmaz o durum, kaç binde şuan ve ne süredir yüklüydü peki ve şuan standart halemi döndü... 5 Kasım 2017 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Servet Aydın 5 Kasım 2017 Paylaş 5 Kasım 2017 2 saat önce, Mustafa Tüfekçi yazdı: Meğer fazla basınç wastgate arızası değil kurcalanmasindanmis. Ayarını açmışlar. Ama ucana kaçana ondan deli fişeklik yapıyormuş Demekki vakum yetmemiş bypass yapmaya. Sonuna kadar açılmış mekanik Yorum bağlantısı
Bilal Onbaşı 26 Şubat 2018 Paylaş 26 Şubat 2018 Merhabalar, Aracım 2006 tdcı 195.000 km' dizel fiesta araç da aşırı duman problemi yaşanmakda siyah gri karışımı gibi çiğ yakıt gibi sankı çekişden inanılmaz düştü bayır adam gibi çıkmıyor aşırı zorlanır sorum şu ustaya gösterdim ancak hem tatmin edici cevap alamadım hemde maliyetleri yüksek rakamlar çıkardı. -Turbonun içi yağlanmış turbo değişecek dedi bir de turbodan motora giden kalın borunun şişirmediğini söyledi. -Enjektörlerde pompacıya gösterilecek dendi fakat farklı bir araçla seyir halindeyken pompacıya sormak için girdim arkadaşda bana mazot filtresinin değişimini sordu söyledim değiştirin sonra yol alalım dedi.Araçda dip gazda 2000 deviri zor görüyor Tşkler Yorum bağlantısı
Recommended Posts