İçeriğe Yönlendir

Motor Yağı Rengi

Mustafa çizer

Recommended Posts

Mustafa çizer

İyi forumlar arabam focus 1 2005 hb.motor yagini 6 ay önce değistim mobil 1 koymustum ufak bi sizinti vardi sorunu vardi aradan 2 3 ay sonra damlayan yagin kizil renkde oldugunu fark ettim sızıntıyı üst kapak contası degisimiyle kestik.

Ustama götürdügümde motor yagi degil hidrolik yagi oldugunu söyledi ama hidrolikde hic bir eksilme yoktu.Yag cubugunu cekip peceteye silip gösterdim şaşırdı bise olmaz dedi.Güvenemedim başka bi ustaya sorim dedim yagin özelligi kalmamis dedişmesi lazim dedi değitirsim filitreyle birlikte aradan gene 2 3 ay geçti şimdi gene aynı şekilde kırmızılaşıyor hidrolik yagi gibi ayni.

Neden olabilir acaba tşk ederim şimdiden.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Hidrolik olmadığına nasıl eminsiniz? Fren ve direksiyon yağı kontrol edildi mi?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa çizer

Evet ustada bakti kesinlikle hidrolik degil

Yag çubugunan cekip özllikle peceteye sildim kirmizi yag.

Yorum bağlantısı
Koray Demir
(düzenlendi)

Fren hidroliği açık sarı veya şeffaf beyaz renkte, direksiyon hidroliği Atf ise kırmızı renkte olur. Motor suyuna yağ karışıyor olmasın? Motor yağı olarak ne konuldu?

tarihinde Koray Demir tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mustafa çizer

Tmm bahsettigim direksiyon hidroligi gibi zaten motorun yaginin rengi.

İlkinde koydugum yag mobil 1 sonraki degisimde ise FMY koydum belki mobildendir diye bide bunu deneyim dedim 3 ay sonra hene ayni sab sari yag kizillaştı.

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Motor yağına su kaçıyor gibi geldi çünkü yağı koy 1 km yol yap yine kapkara olur. Kırmızı olmaz.

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Metin Akbal yazdı:

Motor yağına su kaçıyor gibi geldi çünkü yağı koy 1 km yol yap yine kapkara olur. Kırmızı olmaz.

"Dizellerde" diye ekleyelim hocam, benzinlide yağın cinsine göre 4-5 bin km bal rengi kalıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Motorda pas durumları mı var acaba? Pası sökünce kızıl olmasın? Çok ihtimal değil tabi. 

bu arada antifriz var mı? Varsa rengi kırmızı mı?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Öngür

benzinli araçlarda yağ dizeller kadar kararmaz , yağ yeni iken açık renk de kalıyor ilk başlarda motorda .

bir de bakın yağ su karışımı olmuş olabilir mi motorda ?

Yorum bağlantısı
Mustafa çizer

Suda herhangi bir eksilme yok kirmizi antifiriz var takip ediyorum ama eksilme yok hic ekleme yapmadim suya seviyesi sabit.

Yorum bağlantısı
Halil ibrahim Oruc

karter havalandirma pcv valfi ve borulari ne durumda?

kisa vadede etki gostermez ama uzun sure arizali bir havalandirma devresinde yagin tabiatini bozacak etkiye sahiptir

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...