İçeriğe Yönlendir

Lacetti - Hararet Göstergesi Sorunu


Cumali Durgun

Recommended Posts

Cumali Durgun

Merhaba arkadaşlar,

Laceetti 2005 cdx otomatik vites hatchback araç sahibiyim.Aracımın normalde 90 derece civarında 1-2 milim geride duruyordu hararet göstergesi.

Havalar soğumaya başladı ve kırmızı antifriz ekledim. Biraz max seviyeyi geçti. Zararı olur mu? Ayrıca hararet göstergesi 90 ile 80 arasında bir yerde görünüyor. 

OBD2 cihazıyla bluettohla bağlandım. Hararet 95-96yı bulduğu anda bile 80-90 arasında kalıyor ibre. Acaba obd2 mi veriyi yanlış gösteriyor yoksa soğuktan dolayı gerçekten 90ı görmüyor mu sıcaklık bilemedim. Ankara'da yaşıyorum, ayazığını soğuğunu bilen bilir. :)

Antifriz ekledikten sonra radyatorun havasını almak gerekiyormuş galiba, yeni öğrendim onu. Bu sorun yapıyor olabilir mi?

Öneri ve deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

90 dan düşmüyor veya 90 ı geçmiyorsa sorun yok. Hararet tedirgin etmesin diye 100 e gelene kadar 90 ın üstünde duruyor diye mantık yürütüyoruz forumda. OBD doğru gösterir, ibre de belirli bir sapma olur. Su komple boşaltılmış olsaydı havasını almak gerekirdi ama eklemede sorun olmaz.

 

Ankarada öyle ayaz soğuk yok 4 sene yaşadım :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat

105 dereceye kadar kıpırdamaz yerinden ibre. Sizin max seviyeyi geçti dediğiniz ibre mi yükseldi ? Lacettinin termostatı 87 lik olmasına rağmen soğuk havalarda su sıcaklığı 78-82 arası takılır.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Cumali Durgun

Merhaba,

90ı geçmiyor gösterge ibre, ama 90a da yanaşmıyor. 80-90 arasnda takılıyor. Çözemedim.

Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan

Antifrizin fazlası problem olmaz. Sistem zaten fazla antifrizi tahliyeden atar. Hava alma olayı da genleşme kabı olan araçlarda gerek yok diye biliyorum. Hava dönüp dolaşıp genleşme kabına ulaşıyor. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...